U potrošačkom svijetu u kakvom i mi živimo, a koje je tehnološki zaostalo, kako nešto može biti preskupo ili prejeftino, ako roba ima svog kupca, onda je očito adekvatno cijena postavljena.
Nadji mi neki kontra argument molim te.
Ja isto mogu reći, po čemu N8 vridi te novce, a iPX ne vrijedi?
Ako ću napustit Android (HTC), onda ću 99% ići na iPX, bez razmišljanja.
Neću puno filozofirat...
Tehnologija koja je ugrađena u X ne opravdava cijenu. Nema ni neke inovativnosti osim tog 3D scan otključavanja. Ako pogledamo komponente + inovativnost = cijena je previsoka.
Ali ok - oni su stavili takvu cijenu, do sad su imali lojalne kupce, vidjet ćemo kako će ići prodaja. Marketing će odradit svoje kao i u 99% slučajeva.
Svaka roba ima svog kupca, ali je pitanje koliki broj kupaca. Ako ti broj kupaca pada, onda je cijena previsoka ili nešto s uređajem ne štima. Primjer ti je 8 koja se prodaje lošije od očekivanog (pretpostavljam da je razlog ipak dolazak X-a) i gdje se 7 i dalje ako ne i bolje prodaje sad nego prošle godine.
Ako pogledaš istraživanje provedeno na 16000 ljudi... 53% je reklo da im Android odgovara, 8% je reklo da im je Iphone ok ali ne i X, 21% je reklo da im trenutni uređja može trajat još godinama i samo njih 19% da ne smiju poropusti kupnju najboljeg Iphonea ikad.
Zaključak 19% ljudi su zagrijani za X.
Niste kolega dovoljno dobro, do kraja elaborirali post !
Da ste išli do kraja, onda bi ste i stavili da je 19% od istraživanog uzorka skorom 3200 ljudi, samo za prvu ruku!
Nadalje, moglo se je ići i u starosnu dob, stručnu spremu, mjesečne/godišnje prihode, ..., ali pretpostavljam da bi za te podatke ipak bilo poželjnije imati uzorak barem velik 500.000 ispitanika!
No, ako na tržištu "trenutno" postoje tri linije, 6S, 7 i 8, u nailasku je četvrta, ovo su vrhunski podatci. Pa koliko brendova se može pohvaliti da im se uspješno prodaju još uvijek u rangu flagship modela po cijenama koje god da jesu?!?!