danas bude dostupan u T-centrima?
Iphone 6 - Rasprava
- poruka: 2.188
- |
- čitano: 445.949
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Evo ja bih rekao par prednosti Androida (po mom misljenju), kao i mane iOS-a koje sam primjetio koristenjem iPhone kroz skoro tjedan dana
-nedostatak OTG funkcije
-file manager
-tasker aplikacija na androidu (najbolja aplikacija koja postoji)
-jednostavniji multitasking
-iTunes (ovo mi jako dize tlak)
Dakle na Nexusu si spojim hard disk bez beda, koristim neke podatke sa njega, spojim stick, gledam film kad mi zatreba, preko tasker aplikacije imam brdo mogucnosti, multitasking mi je na Nexusu puno jednostavnije rijesen, a iTunes mi je nekako trn u oko na iOS-u
ali iPhone iako ima manjak funkcija, te koje ima rade - bezprijekorno, svaka cast na ispoliranosti
gle, iphone je namjenjen za bogataše kojim ne smeta davati više novaca za hrpu lima, njima nije bitno sve to sto si naveo. oni žele lijepi mob koji izgleda kao da ima sve to sto si naveo.
Evo ja bih rekao par prednosti Androida (po mom misljenju), kao i mane iOS-a koje sam primjetio koristenjem iPhone kroz skoro tjedan dana
-nedostatak OTG funkcije
-file manager
-tasker aplikacija na androidu (najbolja aplikacija koja postoji)
-jednostavniji multitasking
-iTunes (ovo mi jako dize tlak)
Dakle na Nexusu si spojim hard disk bez beda, koristim neke podatke sa njega, spojim stick, gledam film kad mi zatreba, preko tasker aplikacije imam brdo mogucnosti, multitasking mi je na Nexusu puno jednostavnije rijesen, a iTunes mi je nekako trn u oko na iOS-u
ali iPhone iako ima manjak funkcija, te koje ima rade - bezprijekorno, svaka cast na ispoliranosti
Meni osobno sve ove mane stoje, ali recimo meni ne smetaju tj. nasao sam kakve-takve alternative.
iTunes ne koristim, muziku imam preko Deezera, video prebacujem preko VLC-a i WiFi-ja. Sto se tice file managera i slicno, za takve stvari koristim dropbox i preko njega sve prebacujem i preuzimam s njega. Da pravi file manager necu imati nikada, s tim sam se pomirio. OTG je isto tako dosta primjetan, ali posto za multimediu koristim iPad 128GB, i na njega stane hrpa sadrzaja, to mi ne treba.
Ali ono što meni nijedan android nije pokazao: browser bez laga (Safari je tu bez premca iako ima mana) i PDF/Office čitanje bez laga. Ne radim ništa napredno na mobu jer za to imam računalo, ali kada ga koristim (uglavnom surfanje, mailovi, komunikacija) želim da radi glatko. Sad kad usporedim s Chromeom na Androidu 4.4, Safari je puno bolji.
Jedini browser na Androidu koji radi da valja je Cyanogenmod Browser (Chrome je stvarno karastrofa), a PDF kad citam si stavim Mobile view i radi glatko (Kingsoft WPS office), to je moja kombinacija za ugodan rad..
Ali da, u principu si u pravu, svatko si slozi sve po vlastitim potrebama

upravo to htjedoh sada napisati, android fanovi nosite se na android teme, a ovdje pustite iphone fanove da razmjenjuju iskustva i savjetuju jedni druge...hvalisanje androida je ovdje samo nepotrebno trolanje
Ja neznam jesam li ja ikoga uvrijedio ovdje, jeli se ovo odnosi na mene ili nekog drugog, al nema potrebe za prepucavanja
koristim 5s i Nexusa i samo sam naveo neke stvari koje me smetaju, ali to sam navodim za svaki mob (svoje zapazanje)
Nisi nikoga uvrijedio, realno si iznio stvari koje te smetaju i to je OK. Ja se isto s tim stvarima mogu složiti, no ja sam prešao preko njih i iPhone me zadovoljava. File manager mi ne treba, otg mi ne treba, VLC i wifi prebacivanje za video... OK, iTunes da, to je grozan komad softvera, koristim ga samo kada moram raditi restore.
Stvarno ne kuzim tu bitku izmedju Android-a i iOS-a, koja je svrha? Kratko receno Android daje vise "slobode" ali je zato vise nepouzdna i svaki Adndroid ce naic na nesto crashova dok je iOS manje "slobodan" no zbog toga stabilniji i brzi i bez crashova, no na kraju dana sve se svede na isto najveca razlika je u UI i nicem drugom (ako nisi developer). Tako da mi je stvarno vise dojadilo to preganjanje tko je bolji, svakom je njegov najbolji.
Stvarno ne kuzim tu bitku izmedju Android-a i iOS-a, koja je svrha? Kratko receno Android daje vise "slobode" ali je zato vise nepouzdna i svaki Adndroid ce naic na nesto crashova dok je iOS manje "slobodan" no zbog toga stabilniji i brzi i bez crashova, no na kraju dana sve se svede na isto najveca razlika je u UI i nicem drugom (ako nisi developer). Tako da mi je stvarno vise dojadilo to preganjanje tko je bolji, svakom je njegov najbolji.
Nažalost nisi u pravu, Android je kao sustav rašireniji (govorim da ima mali miljun Android mobitela, kako jeftinih, tako i skupih), Android se neće rušiti ako ga proizviđač zna napraviti kako valja (čitaj HTC, LG (Nexus))
U principu stvar je ovakva, da se danas uzima mobitel koji ti se više sviđa, uz moja dva smartphone-a (iP5s, Nexus 5), moram reći da su oba vrhunski i da me živo zanima kako uživo 6 izgleda, nego da se bacimo na temu, ima li iko ko je došao do ovog čuda? Da napiše dojmove iz prve ruke
Vidio neki dan 6 u zivo... Fino napravljena, lagana, kvalitetno lezi u ruci, ali za tu cijenu no way. 5s sa povecanim ekranom, jednostavno ulozeno i dobiveno nije tu... samo cu reci da je lako biti fluidan ako ti OS sve stvari koje odu u pozadinu zapravo nerade tamo nego su jednostavno ugasene.
Nažalost nisi u pravu, Android je kao sustav rašireniji (govorim da ima mali miljun Android mobitela, kako jeftinih, tako i skupih), Android se neće rušiti ako ga proizviđač zna napraviti kako valja (čitaj HTC, LG (Nexus))
U principu stvar je ovakva, da se danas uzima mobitel koji ti se više sviđa, uz moja dva smartphone-a (iP5s, Nexus 5), moram reći da su oba vrhunski i da me živo zanima kako uživo 6 izgleda, nego da se bacimo na temu, ima li iko ko je došao do ovog čuda? Da napiše dojmove iz prve ruke
I evo ga opet se najde neko pametan ko ce rec "al opet moj je bolji", daj shvatite da ste vise sa tim bitkama dosadili i bogu i ljudima. Sta se tice crashova nije stvar u hardware-u vec u samome Andoridu kao OS-u.
I evo ga opet se najde neko pametan ko ce rec "al opet moj je bolji", daj shvatite da ste vise sa tim bitkama dosadili i bogu i ljudima. Sta se tice crashova nije stvar u hardware-u vec u samome Andoridu kao OS-u.
Ček jesam ja igdje rekao da je moj bolji ili slično? Da malo pročitaš bolje vidio bi da posjedujem iPhone 5s uz Nexusa, a možda će te iznenaditi ovo, nije mi se nijednom crashala aplikacija na Nexusu? I tko je rekao da je u hardware-u? u softveru je, ali ne u samom Androidu, nego kad nije ispoliran kako treba, kod Nexusa tih stvari nema
evo ja sam svoj primjerak obične šestice(64gb) dobio prije dva dana i mogu rec da sam do sad imao 3gs,četvorku S i onda kratik izlet na android i to galaxy s3...izlet je bio samo zato da probam nešto novo i zato jer su mi ajfoni bili malo dosadili, uglavnom nisu ništa novo nudili i naravno zbog veličine ekrana sam odlučio malo promijeni fabriku...i naravno nakon početničke euforije i oduševljena sa galaxijom kako sam mogao neke stvari koje su ajfonu bile strane(bez brejka) sljedilo je jedno veliko razočarenje i žaljenje za jabukom...da se razumimo galaxy je stvarno jako dobar mob i moze se dosta toga s njim radit međutim te stvari ja jako rijetko koristim i sve mi se svodi na par aplikacija i jedino sto zelim da mi mob radi fluidno i brzo i da taj proces iz aplikacije u aplikaciju bude sto brzi što me na galaxyu zivciralo jer nije ispunjavao moje prioritete...i eto mene na šestici super zadovoljan, imam sad sve što mi treba fluidnost, brzinu, veci ekran i dizajn(mozda nekom snobovski zvuci)al eto svak ima svoje sto zeli i voli i sto mu u u krajnjoj liniji i najviše odgovara...za novog ajfona mogu reć da je jako tanak i lagan možda malo i previš tanak jer stvarno imam osjećaj da ce mi se prelomit, malo mi ga je nezgodno držat u ruci jer je sav nekako klizav i stalno me strah da ce izkliznuti(po tom pitanju mi je 4 bio najbolji), dizajn mi je najbolji do sad iako se ne mogu otet dojmu da mi malo baca na samsunga a dojam još više pojačava tipka za zaključavanje sa strane...ios8 je besprjekoran i naravno mislim da mu tu nema ravnog...a ekran eto jedina stavka zbog kojeg je ajfon uvjek patio sad je i to došlo na svoje, po meni to su idealne velicine za mob jer flagshipovi su mi smiješni i nezgrapni i nikako se nevidim da to nosam i razgovaram s tim, al opet kažem nekom su oni možda idealni...sad kamera, nisam puno slikao al u mrklom mraku je odlična i po dnevnom svijetlu također za moje potrebe slikanja je zadovoljavajuca...snimanje u slow motionu je jako zanimljivo i stvarno ce se jako zanimljivi videa dati napravit...sad dal vrijedi dat pare za novog ajfona hmm ako ste ljubitelj jabuke i imate starije modele tipa 3 il 4 svakako, a ako ste na petici i idealne su vam mjere ekrana onda nemate pošto kupovat 6 jer vec sam cuo od par ljudi koji imaju 5 i kad su pogledali moj mob nije im se svidio što je tako velik i pomalo nezgodan...priuštio sam si ga prodajuci 4 i galaxy, nešto sam nadoplatio što sam ušparao, obiteljska tarifa od 3 člana tako da eto čak necu ni bit rob mobitela ko što neki misle da su to appleovi korisnici(iako priznam da su cijene prevelike i precjenjene)...
Evo i ja vlasnik od jučer. 64 Gb Space Grey. 4,5 godine sam bio vlasnik stare četvorke koja je besprijekorno radila sve do danas i eto došlo je vrijeme za promjenu. Ozbiljno se razmišljalo kao što i kolega gore kaže već prije da se pređe s jabuke na android, još i kad je HTC M8 došao van, pa onda i LG G3 ali eto nekako sam odolio većim ekranima i izdržao jako puno sa svojom četvorkom.
Šestica? Dizajn perfektan, uzeo sam Space Grey jer izgleda moćno. Monolitni dizajn. Čak bi se usudio reći da Space Grey izgleda dok je ekran izgašen duplo bolje od Silver modela. Nekako Silver izgleda jeftinije. Ali to je moj dojam, ne mora biti svakome tako. Dok se upali ekran onda se mijenja situacija. Onda su oba tu negdje. Baš kao što zaki kaže, jako jako je tanka. Čak pretanka. Imam iPad Air koji je isto tanak, ali njega koristim po doma i ne nosim ga svugdje, dok ovo moram nositi stalno sa sobom. Nekak mi se čini da če neki kvalitetniji bumber case tipa Spiegen biti must da se dobije malo na debljini da svakodnevno rukovanje bude ugodinije. Mislim fora je što je tako tanak, ali me strah da mi ne isklizne iz ruke s obzirom da ima zaobljene rubove.
Ios 8 vrhunski, fluidan, bez zamjerki. Kameru još nisam isprobao u biti ozbiljnije za sada ali po svim recenzijama je vrhunska.
Eto, ukratko je to to za sada
Stigla 6ica 16gb u Tele2.
+ 4s & 5s.
Stigla 6ica 16gb u Tele2.
+ 4s & 5s.
Ne mogu vjerovat!!! hahahaha.Valjda više T-mobile i Vip nemaju ekskluzivu.
Cijena i dalje skupa za 6icu.
iSprobah danas u vipu. Fora je. Uvijek sam volio kad je staklo savijeno prema rubu. I napokon je ekran kak spada. Ništa neviđeno,ali dobar je stvarno. Cijena je doduše pretjerana,stvarno ne vidim kako je 16gb model na pretplati 2400kn gdje je note 4 1200 ali ok.
Da zanemarimo cijenu stvarno najbolji iphone dosad
Tele 2.
Iphone 6 16Gb
Revolucija 150kn/mj
135kn/mj mobitel
Odmah platiti- 2800kn.
Ugovor na 2 godine.
Tele 2.
Iphone 6 16Gb
Revolucija 150kn/mj
135kn/mj mobitel
Odmah platiti- 2800kn.
Ugovor na 2 godine.
Uređaj: 2800 + 135*24mj = 6040 kn
Tarifa: (150+5+10)*24mj = 3960 kn
------------------------------------------------
Ukupno: 10.000 kn
Zaključak: Pljačka na kvadrat
Realno, dobra tarifa se na bonovima složi za manje 100kn/mj i dobije se bolji signal, tako da je po tome bolje uzeti u nekom dućanu na rate, nego u njih.
Tele 2 je katastrofalno 'pokriven' signalom, vjerojatno je na to mislio
Bolje ga uzetu Bonbonu... 12 rata, 530kn mjesecno i slozis si neku pretplaticu od 100kn i stavis unutra - 200min, 500SMSova, 2,5gb neta i di ces bolje... Ici potpisivat ugovor sa ovo pohlepnom stokom, no way...
Tele 2.
Iphone 6 16Gb
Revolucija 150kn/mj
135kn/mj mobitel
Odmah platiti- 2800kn.
Ugovor na 2 godine.
Realno, dobra tarifa se na bonovima složi za manje 100kn/mj i dobije se bolji signal, tako da je po tome bolje uzeti u nekom dućanu na rate, nego u njih.
Zasto racunas tarifu?
Pa tarifu bi ovako i onako koristio i imao,kao i do sada.
Ja koristim revoluciju 150kn mjesecno i naknadno bi placao jos 135km mjesecno i odmah 2800kn.
Tarifu/pretplatu placas ovako i onako svaki mjesec.
Tele 2.
Iphone 6 16Gb
Revolucija 150kn/mj
135kn/mj mobitel
Odmah platiti- 2800kn.
Ugovor na 2 godine.
Zasto racunas tarifu?
Pa tarifu bi ovako i onako koristio i imao,kao i do sada.
Ja koristim revoluciju 150kn mjesecno i naknadno bi placao jos 135km mjesecno i odmah 2800kn.
Tarifu/pretplatu placas ovako i onako svaki mjesec.
Obzirom je riječ o pretplati, i obzirom da su teleoperateri postaali ovih dana zločesti, najbolje mi se vidi po isteku ugovora učiniti novi ugovor na najmanju tarifu, a onda za mjesec dana, kupuješ mob i podižeš tarifu, ako je takva igra ikako moguća!
Pa sve ovisi koliko trosis mjesecno.
Iako,neznam sto bi dobio time ako trosis vise.