Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.838
|
čitano: 5.361.077
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 mjeseca
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...
filip_medo kaže...
antimadridista kaže...

Čekaj ti ozbiljno uspoređuješ loading time? PS4 je koristio stare HDD dok PS5 koristi brzi SSD. Sa prelaskom sa PS5 na PS5 Pro očekivao si opet duplo brži loading time na temelju čega?

Ako ga je usporedio dotični u videu zašto nebi i ja ? nisam očekivao duplo brži loading time, ali za razliku od 400-500 eura očekivao sam više od 0.3 sec i 3-5 fps-a.
 Uz to što osobno nemam potrebu braniti korporacije poput Sony-a, međutim primjetio sam da si ti kolega više na strani njih nego krajnjeg potrošača. Ništa osobno ali.

Znači zbog toga što bolje poznajem kako konzole funckioniraju (ništa osobno ali) i ne uspoređujem ih sa načinom na koji funckionira PC, to znači da sam na strani korporacija? Ponovit ću da Pro nisam kupio i da ni ja trenutno ne vidim razloga za to. Ali što vam nije jasno u tome da igre koje nisu dobile update za Pro imaju malu razliku? Tako su konzole oduvijek funkcionirale. Još povrh svega toga uspoređivati loading time kad je riječ o istoj arhitekturi...

Sve pet.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
13 godina
lobotomac90 kaže...

Ma kaže lik u videu da nije izašao patch, a hoće li izaći pitanje je, nadam se da hoće zbog ekipe koja je kupila Pro i želi ovo odigrati...ja bih se osobno jako razočarao da sam napravio preorder, pokušao igrati Wu kong i dobio maltane isto iskustvo kao na base modelu.

Ja si kontam da bude Pro vrlo brzo na nekom popustu, generalno po netu vidim da ljudi nisu baš oduševljeni nešto, no možda sam u krivu.

Razočarani sa PS5 Pro se svode na 2 vrste ljudi:

1. One koji su očekivali PS6.

2. One koji ga nisu kupili ali znaju sve o toj konzoli.

Oni koji su očekivali nešto snažniju konzolu koja će omogućiti da se igre vrte u stabilnijih 60 FPS-a, sa nešto boljim grafičkim prikazom, za razliku od PS5 gdje igre šaraju od 30 do 60 FPS-a, oni nisu razočarani. Sony nikada nije niti tvrdio da je ovo next gen konzola, sa next gen performansama.

Dodatno, igre koje nisu PS5 Pro patchirane ne mogu niti imati poseban benefit jer u tom slučaju konzola mora brute force-ati performanse. Nekad to dobro funkcionira, nekad ne baš dobro, ovisno o igri.

Primjerice Elden Ring, koji je sada stalno u VRR prozoru i vrti se u primjetno većem framerateu u performance modu, je odlično iskustvo i to bez Pro patcha. Inače ER sam platinirao na PS5 igrajući PS4 verziju upravo zato što je ta verzija držala 60 FPS-a, dok je PS5 išao od 45-60 FPS-a.

Ako se pogleda benchmark Elden Ringa na RTX 4070 Super, 1% low FPS pada na 40 FPS-a (1080p, max detalji, bez RT) pa s obzirom na to, možemo reći da je Pro konzola odradila sasvim solidan posao bez patcha.

Što se tiče Wukonga, to je prvenstveno PC igra koja je dobila loš konzolaški port. I na PS5 bi se trebala daleko bolje vrtiti i ne koristiti framegen za faux 60 FPS-a. Ima igara koje bolje izgledaju pa drže 60 FPS-a na OG PS5.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 10:53 (greysaint0).
16 godina
antimadridista kaže...
lobotomac90 kaže...

Ma kaže lik u videu da nije izašao patch, a hoće li izaći pitanje je, nadam se da hoće zbog ekipe koja je kupila Pro i želi ovo odigrati...ja bih se osobno jako razočarao da sam napravio preorder, pokušao igrati Wu kong i dobio maltane isto iskustvo kao na base modelu.

Ma ja si kontam da bude Pro vrlo brzo na nekom popustu, generalno po netu vidim da ljudi nisu baš oduševljeni nešto, no možda sam u krivu.

U igrama koje nemaju Pro patch, razlika je sitna ili neprimjetna. Ne znam što te to toliko čudi, nije ovo kao PC da kad promijeniš jednu-dvije komponente igra automatski radi potpuno drugačije bez da developeri izdaju patch koji iskorištava novi hardver.

Stavimo svu negativu oko Pro konzole sa strane, nisu ljudi valjda mislili da će tako funkcionirati i očekivali nebo i zemlja razliku u svim igrama koje nisu ni dobile update?

Pa ti kao da si postao Sonyjev advokat, ako netko ne da pohvalu za Pro propinješ se na zadnje noge.

Nisam očekivao da će bez patcha znatno bolje raditi, ali sam očekivao u slučaju Wu konga da će po izlasku konzole nešto napraviti po tom pitanju s obzirom da je igra neispeglana, pa znači li to izdavanje patcha ili nešto deseto, ali očito ništa za sada, a pitanje je kada će patch izaći uopće.

Druga stvar, da je konzola znatno jača, razlika između base i Pro modela mimo patcha bi bila znatno veća , a ne pišljivih 10 fpsa u određenim situacijama.

Po tome ispada da je jedini pravi napredak na Pro modelu taj famozni PSSR, po meni i dalje nedovoljan napredak da bi ga kupio po ovoj cijeni.

EDIT: greysaint0  Onda me slobodno možeš svrstati u ovu prvu skupinu, jer da, za 100% veću cijenu sam očekivao PS 6 po tvome, a ne malo ušminkaniju verziju običnog modela.

Mislim da jedna RTX 4070 Super i Ps 5 Pro ne mogu stati u istu rečenicu po pitanju performansi (imao sam obični model RTX 4070), a Elden Ring si uzeo za usporedbu koji je lockan na 60 fps-a na PC-ju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 11:26 (lobotomac90).
16 godina
lobotomac90 kaže...

Pa ti kao da si postao Sonyjev advokat, ako netko ne da pohvalu za Pro propinješ se na zadnje noge.

Nisam očekivao da će bez patcha znatno bolje raditi, ali sam očekivao u slučaju Wu konga da će od po izlasku konzole nešto napraviti po tom pitanju s obzirom da je igra neispeglana, pa značali to izdavanje patcha ili nešto deseto, ali očito ništa za sada, a pitanje je kada će patch izaći uopće.

Druga stvar, da je konzola znatno jača, razlika između base i Pro modela mimo patcha bi bila znatno veća , a ne pišljivih 10 fpsa u određenim situacijama.

Po tome ispada da je jedini pravi napredak na Pro modelu taj famozni PSSR, po meni i dalje nedovoljan napredak da bi ga kupio po ovoj cijeni.

Meni se samo čini da je objektivan.

A zašto si ti mislio da će developer igre koju nije ispeglao niti za PS5 odmah na islasku PS5 Pro izbaciti patch da ju ispegla za PS5 Pro?

Pa da su ju htjeli/mogli/znali ispeglati već bi to valjda i ranije napravili.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 11:18 (Bitanga).
13 godina
antimadridista kaže...

Pa vjerojatno je većina očekivala neki vidljiviji napredak kad već daješ 800€ za konzolu. A i Sony je sam rekao da će 50+ igara odmah po izlasku konzole raditi bolje bez ikakvih potrebnih patcheva. 

Jesi ti siguran da su to rekli? Ili su rekli da će 50+ igara raditi bolje po izlasku konzole sa Pro updateom?

https://blog.playstation.com/2024/11/04/ps5-pro-50-enhanced-games-available-at-launch-november-7/

c/p: Of course, crackling new power means little without immersive games to get lost in. This list is a sample of more than 50 games boasting PS5 Pro enhancements at launch, with many more to follow. 

Tu piše kako piše. Što je Sony pod tim točno mislio ne znam, ali "at launch" mi ne ostavlja baš puno prostora za krivu interpretaciju. Problem je što te PS5 Pro enhancements drastično variraju od igre do igre. Da je sve otprilike bolje ko što je ispao FFVII onda bi i reakcije bile puno pozitivnije.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Nisam očekivao da će bez patcha znatno bolje raditi, ali sam očekivao u slučaju Wu konga da će od po izlasku konzole nešto napraviti po tom pitanju s obzirom da je igra neispeglana, pa značali to izdavanje patcha ili nešto deseto, ali očito ništa za sada, a pitanje je kada će patch izaći uopće.

Meni se samo čini da je objektivan.

A zašto si ti mislio da će developer igre koju nije ispeglao niti za PS5 odmah na islasku PS5 Pro izbaciti patch da ju ispegla za PS5 Pro?

Pa da su ju htjeli/mogli/znali ispeglati već bi to valjda i ranije napravili.

Objektivan kada treba braniti Sony, jbt ne smiješ ništa reći negativno protiv Sonyja, kao da je sveta krava u pitanju 

Pa mislio sam recimo, jer je igra nova, dobra, i trebalo bi biti u cilju da se što više proda developeraima prvenstveno...po toj logici možemo reći za sve " da su htjeli popraviti, mogli su".

Onda opet dolazimo do zaključka da je i base model nedovoljno iskorišen, pa onda postavljam pitanje čemu Pro model uopće?

16 godina
lobotomac90 kaže...

Objektivan kada treba braniti Sony, jbt ne smiješ ništa reći negativno protiv Sonyja, kao da je sveta krava u pitanju 

Pa mislio sam recimo, jer je igra nova, dobra, i trebalo bi biti u cilju da se što više proda developeraima prvenstveno...po toj logici možemo reći za sve " da su htjeli popraviti, mogli su".

Onda opet dolazimo do zaključka da je i base model nedovoljno iskorišen, pa onda postavljam pitanje čemu Pro model uopće?

Ne kužim, zar zbog par loših developera treba svima oduzet HW upgrade?

Činjenica je da bi na PCu sa jačim hardverom dobio automatski boost u performansama.

Na konzolama nije tako, ovisi od igre do igre, od enginea do enginea, jer je optimirano sa jednom konzolom na umu.

Developeri Wukonga su mogli optimirati to i na PS5 pa nisu.

Mnogi drugi developeri su svoje igre optimirali. Neki drugi developeri su u svojim igrama omogućili i unlocked FPS modove, te će imati najviše benefita. Za neke će izaći i patch da se omogući bolja grafika uz iste performanse i sl.

No ne može nova konzola ispravit sve "krive Drine".

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 11:41 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Činjenica je da bi na PCu sa jačim hardverom dobio automatski boost u performansama.

Na konzolama nije tako, ovisi od igre do igre, od enginea do enginea, jer je optimirano sa jednom konzolom na umu.

Mnogi drugi developeri su svoje igre optimirali. Neki drugi developeri su u svojim igrama omogućili i unlocked FPS modove, te će imati najviše benefita. Za neke će izaći i patch da se omogući bolja grafika uz iste performanse i sl.

HW upgrade koji ne donosi puno? Nisam primjetio da su ga oduzeli, nego da su sebi napunili budžet, a nama prodali "muda pod bubrege".

Moje viđenje PS 5 Pro je da isti donosi samo PSSR koji ti omogućava da quality mode sa base modela ne bude više u 30 fps-a , nego u 60, dakle malo ljepša grafika u 60 fps-a, meni nedovoljno da me nagovore na kupnju po cijeni od gotovo 1000 eura sa disk čitačem, a da ne pričam da se i na base modelu igram u 60 fps-a u svim tim igarama koje su dobile Pro poboljšanje.

Ne vidim razlog zašto se pojedinci ovdje ljute kada čuje kritiku na račun Pro konzole, ispada da mi koji nismo kupili ne smijemo reći svoje mišljenje da ekipa koja je kupila ne bude uvrijeđena. Gdje je tu objektivnost?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 12:10 (lobotomac90).
16 godina
lobotomac90 kaže...

HW upgrade koji ne donosi puno? Nisam primjetio da su ga oduzeli, nego da su sebi napunili budžet, a nama prodali "muda pod bubrege".

Moje viđenje PS 5 Pro je da isti donosi samo PSSR koji ti omogućava da quality mode sa base modela ne bude više u 30 fps-a , nego u 60, dakle malo ljepša grafika u 60 fps-a, meni nedovoljno da me nagovore na kupnju po cijeni od gotovo 1000 eura sa disk čitačem, a da ne pričam da se i na base modelu igram u 60 fps-a u svim tim igarama koje su dobile Pro poboljšanje.

Ne vidim razlog zašto se pojedinci ovdje ljute kada čuje kritiku na račun Pro konzole, ispada da mi koji nismo kupili ne smijemo reći svoje mišljenje da ekipa koja je kupila ne bude uvrijeđena. Gdje je tu objektivnost?

Diskusija je krenula oko toga zašto igre bez patcha nemaju bolje performanse. Jer rekao si "ja bih se osobno jako razočarao da sam napravio preorder, pokušao igrati Wu kong i dobio maltane isto iskustvo kao na base modelu." To nije objektivno razmišljanje jer pokazuje da ne razumiješ detalje kako igre na konzolama funkcioniraju.

Stoga je objektivno zaključeno da konzole nisu PC i da to na njima ne funkcionira bez patcha uglavnom zbog raznih optimizacija. No neću dalje piliti po objektivnosti, svi smo nešto uvredljivi :-)

Sve drugo što si spomenuo je neka skroz druga priča koja je izgubila fokus kroz par replyeva.

Ne vidim kako je Sony kriv za probleme s performansama u Wukongu i njihovo nepoboljšavanje na novoj konzoli. Sony je izbacio novi "alat", a dalje je na developerima da to iskoriste i na kupcima da ga kupe.

A kupci ko kupci. Što očekivati kad se i tu na grupi uvijek spominju preorderi svega day 1 i fraze poput "prodavat će se ko vruće kifle".

Što se mene osobno tiče ne treba mi ni PS5 ni PS5 Pro :-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 13:30 (Bitanga).
16 godina
Sony PlayStation 5

Evo moj kratki osvrt za PS5 PRO na temelju par igara:

Hogwarts Legacy
Igra mi je dobra, ali tehnička implementacija totalno razočaranje. Krenuo sam igati na PS5 , sad sam nastavio na PRO.
Fidelity mode na petici je bio neiskoristiv, kao da gledam slide show, a u igri koja je kao ova puna kretanja i okretanja
to mi je neprihvatljivo, neigrivo. Zato sam igrao u perormance modu.
Na PRO su dodali fidelity i fidelity + RT, opet RT mode izgleda lijepo , ali potpuno neiskoristiovo, isti slide show kao prije,
ne vidm čemu to, da stojiš na mjestu i diviš se refleksijama s prozora na podu, a igra neigriva tako? Igram sad na balanced izgleda dovoljno
dobro i ima puno bolji FPS iako niti tu nije sve bajno jer cijelo vrijeme imam dojam da FPS dosta varira ni nije motion gladak kako bi trebao biti.
Misli mda ova igra ima jako puno tehničkih problema i nije ispeglana niti za PS5 niti za PRO.
Da ne spomenem sjene koje su grozne, pogotovo na licima ljudi, cijelo vrijeme u svim modovima trepere, nisu konzistentne.
A uz sve to igra mi opće ne izgleda ništa posebno, likovi su mi loše modelirani, animacije nisu nešto.
Generalno izgleda sve ok, ali kad se pogledaju malo detalji vidi se da to nije to kao kod drugih igara.
Kažem, igra mi je dobra, ali šteta što je tehnički nisu bolje složili. Prenatrpali su svega po sceni što ubija performanse, a pola toga nije bitno.
Netko nije odradi posao kako treba.

GT7
Volim ovu igru, izgledala mi je odlično prije, izgleda odlično i sada. Iskreno u ovoj igri mi je svako grafičko poboljšanje
nebitno jer se ionako u utrkama koncentriram na vožnju i opće ne primjetim te detalje. Ok, igra izgleda lijepo s RT, crti se brzo , sve je glatko.
Tehnički igra je dobro složena. Ali jednako mi je dobra i na bznom PS5

TLOU 1 i 2 (PS5 verzije ove najnovije remasterirane/remake)
Obožavam obje ove igre, i izgledaju prelijepo i na PS5. Na PRO zaista izgledaju još bolje, ali najbitnije u PRO modu (koji je dodan), osim što izgledaju bolje,
sad je i FPS dovoljno visok i stvarno se izvodi skroz glatko. na PS5 to nije bilo moguće, sad imamo sve i visoki fps i max grafiku.
Tj sve ono što sam želio o PRO modela. Stvarno prelijepo izgleda na qd oled tvu u hdru.

Horizon Zero Forbidden West
Igram na preporučenom PRO performance modu, ovo zaista izgleda odlično, glatko se izvodi, hrpa detalja, developeri zaista znaju što rade,
primjer što se sve može PRO model. Tehnički savršena igra.

Generalno , tu i tamo se primjeti neki manji nedostatak PSSR-a , sitnice, ništa što bi ometalo ili bilo uočljivo.
Konzola je skroz tiha, zapravo nečujna. Ali nisam ni s base modelom imao problema s bukom, imam prvu verziju PS5 modela.
Koliko nekome ima smisla PRO model ovisi dosta od igara koje igra i jesu li tehnički iskoristile prednosti PRO modela.
I base model sasvim dobro vrti to sve, ali ako je bitno da je igra u fidelity mofu uz glatko izvođenje, onda definitivno pro tu ima prednost.

4 0 hvala 2
14 godina
lobotomac90 kaže...
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Naveo si igru koja nije dobila update za PS5 Pro i na temelju toga pričao o tome kako je razlika nikakva i donosio razne zaključke. I onda kad ti netko napiše da konzole ne funkcioniraju na taj način da će igra dobiti veliki skok sa samim hardverskim upgradeom bez da developeri naprave update, odmah skačeš u oči i pričaš o branjenju korporacija i što sve ne. Znači ne znam što ti nije jasno i jeli to što pišemo zbilja toliko neobjektivno ili su samo činjenice? Koliko ste dugo u konzolama? Pa jedan Bloodborne dan danas radi isto kao onog dana kad je izašao prije 10-ak godina.

Ako je otključan fps u igri, prelaskom na novu konzolu ćeš dobiti mali skok, ali minimalno s obzirom da igra nije optimizirana za novu konzolu. Oduvijek je tako. Stvar je u tome da ovo nije samo stvar sa PS5 Pro da je to neki izolirani slučaj pa da se pljuje nego je tako u svijetu konzola oduvijek.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 14:20 (antimadridista).
16 godina
Sony PlayStation 5

Ističe mi ps premium za koji dan i pred deset dana iskljucim automatsku naplatu i nak9n par dana mi dođe da mogu produžiti sa 25% popusta. Koji sup..🤑, a ništa produžio sam 🫣

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Diskusija je krenula oko toga zašto igre bez patcha nemaju bolje performanse. Jer rekao si "ja bih se osobno jako razočarao da sam napravio preorder, pokušao igrati Wu kong i dobio maltane isto iskustvo kao na base modelu." To nije objektivno razmišljanje jer pokazuje da ne razumiješ detalje kako igre na konzolama funkcioniraju.

Ok, krivo sam se izrazio, trebao sam napisati kako očekujem da će patch izaći po izlasku konzole kako bi igra bila igriva u konstantnih 60 fps-a, u protivnom slijedi razočaranje. 

antimadridista kaže...
lobotomac90 kaže...
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Naveo si igru koja nije dobila update za PS5 Pro i na temelju toga pričao o tome kako je razlika nikakva i donosio razne zaključke. I onda kad ti netko napiše da konzole ne funkcioniraju na taj način da će igra dobiti veliki skok sa samim hardverskim upgradeom bez da developeri naprave update, odmah skačeš u oči i pričaš o branjenju korporacija i što sve ne. Znači ne znam što ti nije jasno i jeli to što pišemo zbilja toliko neobjektivno ili su samo činjenice? Koliko ste dugo u konzolama? Pa jedan Bloodborne dan danas radi isto kao onog dana kad je izašao prije 10-ak godina.

Ako je otključan fps u igri, prelaskom na novu konzolu ćeš dobiti mali skok, ali minimalno s obzirom da igra nije optimizirana za novu konzolu. Oduvijek je tako. Stvar je u tome da ovo nije samo stvar sa PS5 Pro da je to neki izolirani slučaj pa da se pljuje nego je tako u svijetu konzola oduvijek.

Naveo sam igru koja ne radi kako spada, te kojoj defnitivno treba upgrade, patch ili što već, te sam očekivao da će igru za Pro prilagoditi po izlasku, a ono mauna.

I što bi ja sad na to trebao reći? Sony je super, jer je izdao skupu konzolu na kojoj Wu kong i dalje radi kao kita.

Zar stvarno misliš da Sony ne surađuje sa izdavačkim kućama igara pa samo tako možemo prebaciti lopticu na developera kako jadan Sony ne bi ispao kriv? 

Realno, budžet i zarada jednih i drugih ovisi o međusobnoj suradnji, tako da te konstatacije da su developeri krivi,a ne Sony,mene osobno kao potrošača ne zanima niti najmanje, nego oečkujem gotov proizvod za ono što platim.

Jesam trebao uzeti kao primjer Gow Ragnarok koji i na base modelu u performance modeu radi u 60+ fpsa?

Evo, kako ti gledaš na Pro, jel stvarno ovakav vrtoglavi upgrade opravdava toliko veću cijenu, što je to ponudio Pro da nitko ne smije napisati kritiku po pitanju istog?

Ja nigdje nisam napisao da sam očekivao da će bez patcha igre raditi bolje, nego sam dao realno stanje kako igra trenutno radi na novoj konzoli...Pravo pitanje je kada će patch za navedenu igru izaći i hoće li uopće? Trenutno je sve nagađanje, a igra radi kako radi.

Sa svojim komentarima pravite od nas ostalih budale da nemamo nikakvog pojma o hardveru, o tome kako funkcionira razvitak istog, te igara, a to nije tako, jer niti sam ja napisao da bi trebala igra bez patcha bolje raditi, niti itko drugi, nego ti i Bitanga mi stavljate te riječi usta jer vam tako odgovara. 

14 godina
lobotomac90 kaže...

Naveo sam igru koja ne radi kako spada, te kojoj defnitivno treba upgrade, patch ili što već, te sam očekivao da će igru za Pro prilagoditi po izlasku, a ono mauna.

I što bi ja sad na to trebao reći? Sony je super, jer je izdao skupu konzolu na kojoj Wu kong i dalje radi kao kita.

Zar stvarno misliš da Sony ne surađuje sa izdavačkim kućama igara pa samo tako možemo prebaciti lopticu na developera kako jadan Sony ne bi ispao kriv? 

Pa nije njihova 1st party igra. Ako developeri te igre kažu da ih zaboli kita za PS5 Pro i iz bilo kojeg razloga ne misle da im je potrebno uložiti vrijeme i resurse u update za novu konzolu, tko ih može natjerati i kako točno? S obzirom da se igra dobro prodaje, vjerojatno će taj update doći jednog dana ali očito developerima trenutno nije prioritet.

Ovo mi dođe isto kao da kupiš novu Teslu i žališ se Elonu Musku da hrvatske ceste nisu dobre za njegov auto.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
lobotomac90 kaže...

Realno, budžet i zarada jednih i drugih ovisi o međusobnoj suradnji, tako da te konstatacije da su developeri krivi,a ne Sony,mene osobno kao potrošača ne zanima niti najmanje, nego oečkujem gotov proizvod za ono što platim.

Jesam trebao uzeti kao primjer Gow Ragnarok koji i na base modelu u performance modeu radi u 60+ fpsa?

Evo, kako ti gledaš na Pro, jel stvarno ovakav vrtoglavi upgrade opravdava toliko veću cijenu, što je to ponudio Pro da nitko ne smije napisati kritiku po pitanju istog?

Ja nigdje nisam napisao da sam očekivao da će bez patcha igre raditi bolje, nego sam dao realno stanje kako igra trenutno radi na novoj konzoli...Pravo pitanje je kada će patch za navedenu igru izaći i hoće li uopće? Trenutno je sve nagađanje, a igra radi kako radi.

Sa svojim komentarima pravite od nas ostalih budale da nemamo nikakvog pojma o hardveru, o tome kako funkcionira razvitak istog, te igara, a to nije tako, jer niti sam ja napisao da bi trebala igra bez patcha bolje raditi, niti itko drugi, nego ti i Bitanga mi stavljate te riječi usta jer vam tako odgovara.  

Kako to može Sony natjerati developere igara da optimiraju igre za konzolu?

"tako da te konstatacije da su developeri krivi,a ne Sony,mene osobno kao potrošača ne zanima niti najmanje, nego oečkujem gotov proizvod za ono što platim"

Pa ustvari da budemo realni nisu ni developeri krivi, nego oni koji ih plaćaju :-) Opet kažem, po toj logici trebali su sfixati igru da radi dobro i na base PS5, pa bi sad na PS5 Pro jednako dobro radila.

16 godina
antimadridista kaže...

Ovo mi dođe isto kao da kupiš novu Teslu i žališ se Elonu Musku da hrvatske ceste nisu dobre za njegov auto.

Ili kupiš televizor pa pljuješ po LGu jer maxtv app ne radi dobro.

16 godina
Sony PlayStation 5

Kako nisam menadžer u Sonyju nemam uvid u njihov način poslovanja,a čisto sumnjam da imate i vas dvojica, ali bitno da banalizirate stvari i lupate kontru, a pravog argumenta zašto je PS 5 Pro dobra kupnja nemate.

Dao sam primjer Wukonga jer me konkretno ta igra zanima, par klipova po jubito sam pogledao na temu Pro modela i nije me oduševilo ono što vidim...poboljšanja u igrama koje već rade dobro i to po principu nešto ljepše grafike, 60 fps-a drži lock u većini igara i na base modelu,negdje i više, tako da to nije neka inovacija.

Mišljene o kupnji Pro verzije bi mi mogao jedino GTA 6 promijeniti i to na način da jedino Pro može isporučiti 60 fps-a, a do onda bude i cijena dolje išla sigurno, a možda izađe i neka inačica sa 1tb diskom za manje love, živi bili pa vidili.

Svoje sam rekao na tu temu i u daljnju raspravu ne planiram ulaziti. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
A koji bi to bio argument?

PS5 PRO konzola je za nekog tko zeli igrati igre bez da mora birati između rezolucije i frameratea. Pro konzola donosi konfort, za koji vec moras imati dobar TV.

Mislim da nema smisla uzimati pro ako nemate Kvalitetan 4K 120hz tv ili monitor s VRR i hdmi 2.1.

16 godina
lobotomac90 kaže...

Kako nisam menadžer u Sonyju nemam uvid u njihov način poslovanja,a čisto sumnjam da imate i vas dvojica, ali bitno da banalizirate stvari i lupate kontru, a pravog argumenta zašto je PS 5 Pro dobra kupnja nemate.

Dao sam primjer Wukonga jer me konkretno ta igra zanima, par klipova po jubito sam pogledao na temu Pro modela i nije me oduševilo ono što vidim...poboljšanja u igrama koje već rade dobro i to po principu nešto ljepše grafike, 60 fps-a drži lock u većini igara i na base modelu,negdje i više, tako da to nije neka inovacija.

Mišljene o kupnji Pro verzije bi mi mogao jedino GTA 6 promijeniti i to na način da jedino Pro može isporučiti 60 fps-a, a do onda bude i cijena dolje išla sigurno, a možda izađe i neka inačica sa 1tb diskom za manje love, živi bili pa vidili.

Svoje sam rekao na tu temu i u daljnju raspravu ne planiram ulaziti. 

Znači niti ja niti antimadridista nemamo PS5 Pro niti vidimo razlog trenutno za kupovinu, a ja ga svakako ne planiram kupiti u dogledno vrijeme, tako da zašto bi i imali argumente za kupovinu?

To ne znači da ne možemo objektivno razgovarati i tehnologijama svi mi zajedno. Ne znamo svi sve, učimo stalno, pa je glupo prepucavat se.

Neka igra radi bolje bez patcha, nekoj igri će trebat patch, neki će odlučit da radi isto samo će podebljat grafiku, neki možda dodaju dodatne opcije, a neki nikad neće updejtat igru (poput Bloodbornea).

Ne treba tu znanje o poslovanju Sonya, nije to nikakvo banaliziranje i lupanje kontre.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 20:23 (Bitanga).
16 godina
Sony PlayStation 5

ja sam na ps5 odigrao sve sta me trenutno zanimalo zavrsno s metaphor refantazio, ne planiram igrat nijednu igru ponovno. bilo je izrstnih rpgova ove godine!

nadalje igram samo fifu/nba2k. posto  za takve igre ne treba novija konzola, nema mi smilna ici na ps5 pro. radije cu za 500e razlike koje bi mora nadoplatiti kupiti switch 2 kada dode(makar mi ni on ne treba dok ne izade vise igri)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Testirao sam još jednu igru koja nije dobila Pro patch - Remnant 2. Igra je patila od ozbiljnih drop-ova, sa 60 na 30-ak FPS-a u određenim djelovima. Večeras sam otišao na N'erud u zonu gdje je bio pad. Sada se vrti na konstantnih 60 FPS-a. Navukao sam što više neprijatelja na sebe, bio u dijelu gdje ima hrpetina volumetric fog-a i sve radi savršeno.

2 0 hvala 0
9 godina
Odlicno, sad ce nam svima biti produktivniji dan.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
16 godina
Gogy7 kaže...

PS5 PRO konzola je za nekog tko zeli igrati igre bez da mora birati između rezolucije i frameratea. Pro konzola donosi konfort, za koji vec moras imati dobar TV.

Mislim da nema smisla uzimati pro ako nemate Kvalitetan 4K 120hz tv ili monitor s VRR i hdmi 2.1.

Ne znam, reci ti meni, ja da ga imam možda i kupio Pro 

Imam Oled 2.1 Hdmi TV 55 inča, te kada gledam na base modelu razliku između fidelity i performance moda sa 2,5 metra udaljenosti moram se jako dobro potruditi da vdim istu.

I na Pro modelu se mora odlučiti što je bitnije, grafika ili fps, evo kolega je u par postova iznad dao primjer Hogwarts Legacy-ja koji unatoč Pro patchu i dalje ima mana pa ga pegla u balanced modeu koji je lockan u 60 fpsa. (ISPRAVAK: unlockan je ipak, upravo pogledao video od ispod na kojemu fps ide i 60+, ali vjerovali ili ne, pada i ispod 60, dalje ne moram više ništa komentirat).

Ne vidim u čemu je problem da netko napiše kritiku, pa forum i služi za kontruktivnu raspravu, a ne da se pojedinci ljute jer ne dijelimo isto mišljenje...svi su kenjali po Portalu da je smeće, a ja ga još uvijek koristim, super mi je i briga me što drugi misle.

Ako je nekom nešto opravdano kupiti, neka kupi, ali nema ljutnje ako onom drugom nije i to iznese javno na ovom forumu.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 8:55 (lobotomac90).
16 godina
lobotomac90 kaže...

...svi su kenjali po Portalu da je smeće, a ja ga još uvijek koristim, super mi je i briga me što drugi misle. 

Da li su složili da ga može više usera jednostavno koristiti bez reloganja? Meni je bio "smeće" najviše iz tog razloga, jer bi ga koristili i ja i klinci. U 2024 godini ne prihvaćam takav način switchanja korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:31 (Bitanga).
13 godina
Sony PlayStation 5

Nisam baš dobio dojam da Portal smatraju smećem. Uglavnom je bilo razočaranje što je to samo streaming device za cijenu koja nije baš toliko daleko od Switcha ili Steam Decka. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Jedini razlog zašto je Portal teško smeće je taj da su stavili, u godini Gospodnjoj 2024., WiFi5 chip u njega umjesto najmanje WiFi6E.

Razlika između WiFi5 i 6(E) u latencijama je izrazito velika, a staviti tako zastario standard u jedan uređaj koji je potpuno ovisan o latenciji je bio malouman potez.

I onda izdaju PS5 Pro gdje stave WiFi7. Pitam se zašto istu osobu nisu tražili da dizajnira Portal.

Realno, bolje performanse ćeš dobiti na bilo kojem tabletu ili telefonu koji podržava više WiFi standarde (a to su praktički svi koji su izašli u zadnjih nekoliko godina) nego na dediciranom uređaju koji služi za streaming.

Kao podsjetnik, WiFi6 postoji od 2019.

0 0 hvala 0
16 godina
lobotomac90 kaže...
Gogy7 kaže...

Ne znam, reci ti meni, ja da ga imam možda i kupio Pro 

Imam Oled 2.1 Hdmi TV 55 inča, te kada gledam na base modelu razliku između fidelity i performance moda sa 2,5 metra udaljenosti moram se jako dobro potruditi da vdim istu.

I na Pro modelu se mora odlučiti što je bitnije, grafika ili fps, evo kolega je u par postova iznad dao primjer Hogwarts Legacy-ja koji unatoč Pro patchu i dalje ima mana pa ga pegla u balanced modeu koji je lockan u 60 fpsa. (ISPRAVAK: unlockan je ipak, upravo pogledao video od ispod na kojemu fps ide i 60+, ali vjerovali ili ne, pada i ispod 60, dalje ne moram više ništa komentirat).

Ne vidim u čemu je problem da netko napiše kritiku, pa forum i služi za kontruktivnu raspravu, a ne da se pojedinci ljute jer ne dijelimo isto mišljenje...svi su kenjali po Portalu da je smeće, a ja ga još uvijek koristim, super mi je i briga me što drugi misle.

Ako je nekom nešto opravdano kupiti, neka kupi, ali nema ljutnje ako onom drugom nije i to iznese javno na ovom forumu.

E ovaj video baš dobro prikazuje koliko su usrali tu igru za PRO. Igra se izvodi bolje i izgleda bolje na base modelu nego na PRO.  PRO ima osjetno mutniju sliku i u dosta modova se izvodi nestabilnije i sporije nego na PS5.

Nije mi jasno jel itko pogledao tu igru na PRO od developera 

13 godina
Pixel kaže...

E ovaj video baš dobro prikazuje koliko su usrali tu igru za PRO. Igra se izvodi bolje i izgleda bolje na base modelu nego na PRO.  PRO ima osjetno mutniju sliku i u dosta modova se izvodi nestabilnije i sporije nego na PS5.

Nije mi jasno jel itko pogledao tu igru na PRO od developera 

Ma kad su sad neki za prvu silu išli izbacivati svašta čisto da nešto imaju. Recimo novi Horizon Zero Dawn je upgradean i sad ta igra uz PSSR i 60FPS lock izgleda spektakularno i odlično se vrti. Ali su iz nekog razloga ubacili i quality mode za PRO koji je native 4K, ali izgleda skoro identično kao ovaj upscaleni i vrti se u 30FPS. Zašto, komu, čemu treba taj mod? A i ove oznake tih modova su zbrda zdola jer ništa nije standardizirano. Stellar Blade recimo ima "PRO MAX" mod koji je obično sranje, a po nazivu bi trebao biti nešto najbolje.  

16 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

...svi su kenjali po Portalu da je smeće, a ja ga još uvijek koristim, super mi je i briga me što drugi misle. 

Da li su složili da ga može više usera jednostavno koristiti bez reloganja? Meni je bio "smeće" najviše iz tog razloga, jer bi ga koristili i ja i klinci. U 2024 godini ne prihvaćam takav način switchanja korisnika.

Nisu, izašlo je svega dva updejta otkada je izdan Portal.

Treba ga defnitivno doraditi još, blagi lag je prisutan i dalje, ali meni služi da mogu igrati kada mi dođe, neovisno jel TV zauzet ili ne.

Na monitor se nisam spojio otkada sam Portal uzeo jer mi je tlaka sjedit u stolici i igrat se, osjećam se kao da sam na poslu, tako da mi je Portal win/win situacija, još da ga dorade malo bilo bi odlično, ali vidim da se Sony-ju ne žuri.

Ovo sa Wi fi 5 nisam ni znao, ali ne čudi me od Sonyja kada na svemu štede, usporedbe radi PS 5 Pro ima 1gbit utor za lan, a matične od 100 eura imaju 2,5 gbit 

14 godina
Puno je takvih primjera nažalost. Moj LG TV od 1400 eura ima 100mbit LAN i USB 2.0...
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice