Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
grafa kaže...

Zapravo složio je kompjutera više vjerojatno nego puno vas ovdje :).Moguće da ne radi jer je u biosu koliko me se čini ograničio snagu na 340 w...uglavnom ok hvala ide i novo napajanje....

Gasim da nebi vrisnulo :)

Ne sumnjamo da je slozio on, pogotovo kad je vidio tvoje napajanje znao je da ces se vratiti po jos pa ti uvalio jacu grafu a nije te htio upozoriti :) 
Na to smece od MS 550W napajanja, moj athlon 2100+ i ge force 4200 nije mogao boot, toliko o kvalitetu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
Kupio sam grafu online.i rekao mi da ugasim i dodem provjeriti kod njega jos danas ali mi se nije dalo jer sam se izjebao sa sarafanjem posto sam zadnji put mijenjao graficku jos 2008 tamo negdje
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ajde ti prvo nešto napravi...

Vrati staru grafu... skini DDU... pokreni DDU i kada ti javi, restartaj u safe mode... pokreni brisanje nvidia drivera (bez restarta) i kada završi napravi isto za intel i ati...

Ugasi komp, ubaci gtx950 i spoji na nju 6pin naravno... uđi u windowse i snimi najnovije drivere za GTX950

MS ako je ispravan mora raditi normalno ako se grafička ne upregne, a ako je slab za gtx950 restartati će komp ili gasiti monitor ili gasiti komp...

Imam doma to napajanje, i uredno radi i sa jačim grafama (gtx960). Nije za to, ali sam testirao da vidim kako radi i radi normalno, sada koliko bi dugo radio iz iskustva znam da ne bi dugo :) Ali da mora raditi, mora...

Moj PC  
7 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Ma de ovi su me isplasili,ide novo napajanje.ovo cu nekom prodat za 3 pive i dobro :D

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I jos sto sam htio napisati...iako je maticna samo povlacila memoriju ubrzao se komp duplo ,a temperature cca 30.divota za vidit,iako to vjerojatno ima vise veze s tim sto sam danas procitao da je chrome smece i prestao koristiti
9 godina
neaktivan
I jos sto sam htio napisati...iako je maticna samo povlacila memoriju ubrzao se komp duplo ,a temperature cca 30.divota za vidit,iako to vjerojatno ima vise veze s tim sto sam danas procitao da je chrome smece i prestao koristiti
14 godina
neaktivan
bobsi kaže...

da li se isplati uzeti grafu sa linka staru 4 mjeseca (2g. garancije, mada mislim da bi trebalo biti 3g.), za nekih ukupno 1420kn, thnx???!

http://www.telebit.hr/vga-asus-strix-r9380-dc2-4gd5-gaming-amd-radeon-r9-380-4gb-256-bit-gddr5-g-m-970mhz-5700mhz-dp-dvi-d-dvi-i-hdmi-36mj.html

ako nekog zanima grafa sa linka, čovjek na njuški ju daje jeftinije jer je zagubio garanciju (bar je meni tako rekao), mislim da ide za 1000kn, ali sumnjivo mi malo pa pripazite..

ps. uzeo sam drugu u međuvremenu

13 godina
grafa kaže...
Ma de ovi su me isplasili,ide novo napajanje.ovo cu nekom prodat za 3 pive i dobro :D

ja ne bi kupovao novo napajanje jer je lako moguće da grafa nevalja... prvo testiraj grafu, pa čak i ako možeš na nekom drugom kompu...

9 godina
neaktivan

Radi grafička.Nije radila jučer pošto nisam mogao do kraja ugurati hdmi zbog kučišta :D

Eto,da završimo,hvala svima na savjetima.

Neću je clokirat dok ne nabavim bolje napajanje ,a i u GPU Tweaku sam smanjio traženu snagu..

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 19:15 (grafa).

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz,

preporuke grafe do 1000kn

gledam r9 270x ili gtx 660 ti

cekam da naide neka 280 ali bas ih i nema

Jel znate za neke bolje grafe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
karlo125 kaže...

Pozz,

preporuke grafe do 1000kn

gledam r9 270x ili gtx 660 ti

cekam da naide neka 280 ali bas ih i nema

Jel znate za neke bolje grafe?

Pogledaj proslu stranicu, Asus Strix R9 380 mozda ide za 1000kn (ali bez garancije).

Samo pazi da nije neki prevarant. lp

Battleog - 191silvinjo
13 godina

Do 1000kn se nađe i gtx670, r9 280, ako ti je hitno uztmi neku 270x za cca 800kn, ako ti se da čekati dobru ponudu onda pričekaš koju bolju grafu, jučer bila r9 280 s garancijom za 1050kn.

17 godina

Sumnjiva cijena za tako dobru karticu 

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
bobsi kaže...

evo ljudi još jedna :), da li ima netko iskustvo sa dotičnom, kakve su joj temperature i tako to, thnx

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=B520A2A6-4D37-4499-9584-B6BE8823AAC0&lang=eng

Imam je ja, vrhunski proizvod, tiha, undervolta se odlicno pa bude jos hladnija, sa Nitro serijom ne mozes pogrijesiti!

stigla je, topla preporuka svima, hladnija od r9 280x, više memorije, čini se odlična u skladu sa ostatkom konfe, baš sve je na ultra u gta v i lijepo tjera, jedino što ne igram trenutno u fullhd, naveče ću ju spojit malo na UE40F6500SS da vidim kako diše

13 godina
neaktivan
bobsi kaže...

stigla je, topla preporuka svima, hladnija od r9 280x, više memorije, čini se odlična u skladu sa ostatkom konfe, baš sve je na ultra u gta v i lijepo tjera, jedino što ne igram trenutno u fullhd, naveče ću ju spojit malo na UE40F6500SS da vidim kako diše

Kad stignes skini sapphire triXX i poigraj se sa clockom na stock naponu ili je jednostavno undervoltaj, izgubis koji celzijus a radi odlicno, gledao sam po mnogim forumima da ih ogroman % ide dole i budu jos hladnije 

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Sumnjiva cijena za tako dobru karticu 

to je tu negdje, vjerovatno sitno garancije imala..

15 godina

Pozdrav ljudi, pošto mi je stara 9800GTX+ krepala, trebala bi mi nova koja po mogućnosti podržava DX12 radi Forze 6 Apex, te novijih igrica. (NFS2015, GTA V itd itd)

Budžet mi je do 500-550kn, trenutno sam pronašao ovak nešto:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-radeon-r7-260x-oc-1gb-kutija-garancija-racun-oglas-18874540

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-radeon-hd-6870-graphics-graficka-kartica-oglas-18716770

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-graficku-oglas-19024523

Ali iskreno neznam koja je najbolja od tih, hvala!

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja bih gledao grafu s minimalno 2 gb

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Ja bih gledao grafu s minimalno 2 gb

joj hrcak i tebe, koliko para toliko muzike, bolje uzeti jacu grafiku sa 1gb memorije nego neko smece sa ddr3 koje daje i po 4gb ali je beskorisna 

12 godina

To naravno ne gledati, zaboravio sam reći da gleda minimalno ddr5

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 17:42 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako netko ima iskustva sa grafičkom karticom SAPPHIRE NITRO Radeon™ R9 380X 4G D5 molim mišljenje.

0 0 hvala 0
13 godina

Najbolji model 380x... eto, kratko i jasno.

Moj PC  
11 0 hvala 4
11 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Je, osjetno je jača.

16 godina

A što je s napajanjem? Koje je?

10 godina
neaktivan

jedno pitanjce. stoji mi da se može neki novi driver za grafu skinit. jel to MORAM skinit ili ne?

desktop 1 desktop 1
RAMPAGE

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nemoj ni u ludilu, pricekaj dok netko ovdje javi da je sve ok, da ti nebi gpu rikno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 4
12 godina
odjavljen

definitino dobra 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nemoj ni u ludilu, pricekaj dok netko ovdje javi da je sve ok, da ti nebi gpu rikno!

pa jel da skinem ili ne pošto sam njub??

RAMPAGE
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice