To su odlične grafe a sjele bi ti ko budali šamar. Cijena isto tako odlična.
ali koliko sam ja razumia ima samo jednu pa mi nije ni jasno, a ako ima dvije koja je bolja ponuda? te moje napajanje ce bit dovoljno za nju?
To su odlične grafe a sjele bi ti ko budali šamar. Cijena isto tako odlična.
ali koliko sam ja razumia ima samo jednu pa mi nije ni jasno, a ako ima dvije koja je bolja ponuda? te moje napajanje ce bit dovoljno za nju?
ne...hexa 500 nije nikako prikladna za 280x, max na to što bi stavljao je 270/270x
ne...hexa 500 nije nikako prikladna za 280x, max na to što bi stavljao je 270/270x
a drek, znao sam da će to bit problem... koje napajanje bi mi trebalo? (nek ostane još malena rezerva)
Koliko si novaca spreman izdvojiti za napajanje?
Koliko si novaca spreman izdvojiti za napajanje?
a ovo je novo pa je to sve slo va drek, sada sam se navuka na igrice a nisam mislia da cu uopce igrat bilo sta, neznam ne, koliko bi trebalo, pretpostavljam +500 kn ?
ljudi kakva je fora sa GTX 960,trenutno sam u njemackoj,gledam jeftina grafa pravo,200 eurica,pa do 225 se vec moze naci gigabytova windforce ili MSI
gdje mogu svrstat tu graficku,jel isplativo sa GTX660 na nju?
da, ok je tamo cijena... to ti je rang ATI R9 280 ili nešto između GTX 760 i GTX 770
uzmes si nešto od ovoga i miran si...
MSI GeForce GTX 960 2GD5T OC, 2048 MB GDDR5 cc 215e
Gigabyte GeForce GTX 960 OC Windforce 2X, 2048 MB GDDR5 cc 220e
ASUS GeForce GTX 960 STRIX DC2OC, 2048 MB GDDR5 cc 230e
ajde daj mi stavi neku za igrice, ali da se ne riskira nista, koliko mogu da mogu staviti za to napajanje bez ikakvog rizika, pa šta bude vrtilo vrtilo... šteta za ovo jer je stvarno cijena top za tu graficku
ljudi kakva je fora sa GTX 960,trenutno sam u njemackoj,gledam jeftina grafa pravo,200 eurica,pa do 225 se vec moze naci gigabytova windforce ili MSI
Pa za 220 eura možeš uzet osjetno jaču 280x (Sapphire Tri-X model). Ja iskreno ne bih ništa ispod 290/970 u tvom slučaju uzeo ako želiš "osjetan" boost. 290ke top modeli se kreću oko 280 eura
Pa za 220 eura možeš uzet osjetno jaču 280x (Sapphire Tri-X model). Ja iskreno ne bih ništa ispod 290/970 u tvom slučaju uzeo ako želiš "osjetan" boost. 290ke top modeli se kreću oko 280 eura
ne zelim AMD,da ne objasnjavam sta i kako itd
volim shadowplay i mrzim AMDov softwer i et
Nije.
Dok ne izadje TI verzija, ta grafa je promasaj 9xx serije.
Nije.
Dok ne izadje TI verzija, ta grafa je promasaj 9xx serije.
sve je to super, ali na njegovo napajanje ne bi stavljao ništa osim GTX 960 / GTX 970
sve je to super, ali na njegovo napajanje ne bi stavljao ništa osim GTX 960 / GTX 970
Da, prelazak sa 660 na 960 mu se realno ne isplati, kad vec nece konkurenciju nek se stisne i uzme 970.
Planiram kroz koji mjesec slagat novu kantu i zapela mi je za oko. XFX AMD RADEON R9 290 Black DD Edition, 4GB DDR5, DualDVI, HDMI, DP (2500 kn). E sad zanima me dali se isplati uzimat s obzirom da je kartica izašla 2013. godine. Za te novce nisam našao ništa bolje, ograničen sam na Links. Planiram igrat LoL, WoW: WoD, Dragon Age: Inquisition... I imam još jedno pitanje, svjetili li XFX logo? Na XFX AMD RADEON R9 290 DD Edition svijeti i izašla je jedan mjesec kasnije. Nije mi to presudno ali fora je.
Nije problem pričekat malo. Mada ne znam što ću moći dobit za te novce. Jer uzimam kompletnu kantu i periferija i sve, pa sam uzeo otprilike 2.5K za GPU.
Strpi se kako ti kolega Stjepanj kaze jer kad iziđe nova serija radeona grafa iste snage ka i ta 290-ka moze bit samo jeftinija a nikako skuplja.
kod nas u hrvatskoj je sve moguce, pa cak i da bude duplo skuplja :D
Ako igraš te igre, WoW i sl. ne kužim čemu R9 290.
Ako igraš te igre, WoW i sl. ne kužim čemu R9 290.
Pa ne mora bit. Nego ne planiram mijenjat GPU barem 2, 2 i pol godina kada kupim pa da mogu lagodno igrat.
Pa ako namjeravaš i dalje igrati igre tog tipa svejedno
Napisao je da će igrati i Dragon age inquisition, tu mu neće škoditi 290, a tako je dugo siguran za sve na max pri 1920x1080.
imam r7 260x kupio sam je prije 20 dana novu i sada sam primjetio da mi temperatura u normalnom radu 57 stepeni a kad igram zahtjevne igre ne prelazi 60 stepeni.Prije jedan dan temperatura mi je u normalnom radu bila oko 40 stepeni.Jos nesto prije sedam dana uocio sam jos da mi je fifa 15 pocela malo trzati a prije nije to slucaj bio sta misliste sta je uzrok svega toga
Imam cpu q9450, 4gb rama, graf: hd4850, ploča asus p5qpro. U zadnje vrijeme mi se događa neki čudni blue screen, mislim da je do grafičke ili njezinih drivera, a vidim da su zadnji driveri za tu grafičku izašli 2013. Koju grafičku bi mi se isplatilo uzet da nije preskupa, a da dobijem koliko toliko neki boost, i da ju proc može iskoristiti. Hvala
Imam cpu q9450, 4gb rama, graf: hd4850, ploča asus p5qpro. U zadnje vrijeme mi se događa neki čudni blue screen, mislim da je do grafičke ili njezinih drivera, a vidim da su zadnji driveri za tu grafičku izašli 2013. Koju grafičku bi mi se isplatilo uzet da nije preskupa, a da dobijem koliko toliko neki boost, i da ju proc može iskoristiti. Hvala
sta kaze blue screen, jesi zapisao sta?
Koje napajanje je u igri, i da li se BSOD događa u 2D-u ili 3D-u, ne bi smjelo biti do drivera u ovom slučaju ako su do sad dobro radili, jedino da se nešto nije poklalo sa Windows Updateovima novim.
EDIT: Da li bi išao na novo ili rabljeno?
Od rabljenog bi potražio za 500kn nekakvu HD6950, a do 1 000-1100kn se već daju naći i R9 280X kartice sa garancijom, sve ovisi o napajanju.
E sad bottlenecka će na tom procesoru biti, ali kartica će vjerojatno u slučaju 280X modela nadživjeti taj setup, lako za godinu - dvije, kad skupiš, pređeš na novi socket, a grafa ti ostane. I to je jedna od mogućnosti.
Ne vjerujem da će 280X i za godinu do dvije biti škart.
sta kaze blue screen, jesi zapisao sta?
Nisam zapisao, jer ima previše teksta i ide ono neko odbrojavanje pa se komp restarta.
Mislim da je pisalo nešto vezano za graphic memory.
Imam ati radeon hd 3850 i trenutno je spojena preko one plave zice na monitor ali ja ocu na hdmi
Kada ukljucim hdmi zicu u monitor i grafu onda mi se ne pojavi slika
Dali je problem u grafi jer to monitora sigurno nije jer je nov samsungov
Pozdrav svima!
Frend bi htio uzeti novu grafičku za cca 1600 kn, pa ga zanima preporuka. Ovo su mu komponente koje mi je poslao:
procesor: 2,90 GHz intel core i5 2310
matična: Gigabyte P61-USB3-B3
napajanje: SHA450-8P 450w
Htio bi uzeti XFX R9 280A 3gb kakvu ja imam, pitanje je jel to stane u njegovu matičnu, jel napajanje ima sve potrebne konektore (i snagu), itd. Procesor ne bi trebao biti bottleneck, za napajanje nisam siguran. Dosta se nabrijao na GTA V, vjerojatno s ovim XFX-om neće imat problema pri pokretanju.
Hvala unaprijed.
Pozdrav svima!
Frend bi htio uzeti novu grafičku za cca 1600 kn, pa ga zanima preporuka. Ovo su mu komponente koje mi je poslao:
procesor: 2,90 GHz intel core i5 2310
matična: Gigabyte P61-USB3-B3
napajanje: SHA450-8P 450w
Htio bi uzeti XFX R9 280A 3gb kakvu ja imam, pitanje je jel to stane u njegovu matičnu, jel napajanje ima sve potrebne konektore (i snagu), itd. Procesor ne bi trebao biti bottleneck, za napajanje nisam siguran. Dosta se nabrijao na GTA V, vjerojatno s ovim XFX-om neće imat problema pri pokretanju.
Hvala unaprijed.
Neka uzme pase to na njegovu maticnu a inace r9 280 je po mom trenutno najisplativija kupnja