Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Koja od ovih kartica je najbolja kupnja u rangu od 1.300 do 1.400 kn?

SAPPHIRE AMD Radeon R9 270 Dual-x OC Boost, 2 GB GDDR5 za 1.315 kn

GIGABYTE AMD RADEON R9 270 OC, 2GB DDR5, DVI, HDM za 1.329 kn

MSI R9 270X GAMING ITX, 2GB GDDR5 za 1.388 kn

0 SAPPHIRE R9 270 DualX OC Boost
7 GIGABYTE AMD RADEON R9 270 OC
7 MSI R9 270X GAMING ITX

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi ja imam ovaj PC koji se može vidjeti slika koju sam stavio. On ima integriranu grafičku pa bi htio uzeti bolju grafičku tako da mogu igrati COD4 MW1  bez problema.  E sada recite mi bi li ja mogao u njega staviti ovu grafičku:  Grafička kartica GIGABYTE AMDRadeonR7250 OC, 2GB GDDR3, HDMI, DVI   ili ovu   Grafička kartica GIGABYTE AMDRadeonR7250, 2GB GDDR3.   Obe se nalaze u HG spotu, neznam koja je razlika ali uglavnom što se tiče napajanja na PC-u odozada piše mi: AC/220V.  A što se tiče monitora ima onaj klasični utor neznam kako se zove al ima plavi utor onog starijeg kabela pa molim da samo pazite da moj monitor može na grafičku i da ima isto utor za hdmi ako može za moj tv kada budem trebao:P 

E i da još jedno pitanje, što se tiče rama to mogu uzeti od 2gb ddr3 jel tako?

Hvala na odgovorima unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
AngryBird kaže...

Kad dolazi ta serija?

e da, ako se odlucim za gtx 970, koji brand da uzmem? bitno mi je da je kvaliteta (nikakak Inno ili sl.)

Za cca 20 dana max, najavljeno u drugom mjesecu.

A sto se tice brendova za nvidia, ja bih isao gigabyte>asus>msi. Ekipa na forumu i generalno je prezadovoljna sa G1 verzijom od Gigabyte, pa sam je zato stavio ispred svetog Asus-a.

p.s. asus strix cesto ima problema sa coil whine kod 970ke ali to se lako rijesi kad ugasis 0db mod sto ima, ali opet to je zezancija za one ljude kojima je bios spansko selo :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

@angrybird: Gledaj nešto iz trolista Gigabyte, MSI i Asus i ne možeš promašiti kod Nvidia grafi.

@chaselol: Gdje si to pročitao da će izaći s novom serijom u drugom mjesecu ?? Koliko sam ja vidio teško da će prije lipnja !!

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

@chaselol: Gdje si to pročitao da će izaći s novom serijom u drugom mjesecu ?? Koliko sam ja vidio teško da će prije lipnja !!

Novi battlefield dolazi 17.3.2015, mislis da AMD i ovaj put nece pakovati svoje grafe s njim :)?

A to znaci da ce ih izbaciti sigurno malo ranije. Sve je to marketing, 99% sigurica

14 godina

Da li je za moj FX 8120 4GHz overkill GTX 970

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
12 godina
Ivanjino96 kaže...

Može on nju gonit u vecini naslova

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 9:37 (nicky.sl).
14 godina
Ivanjino96 kaže...

P.S. Kolega me ispravio . Da, FX 8120 je preslab CPU da iskoristiš potencijale jedne GTX 970. Piledriver je puno bolji nego prvi FX a ni Piledriver ne iskorištava svugdje GTX 970 tako da slab je taj CPU za tu grafu. Nije da se nećeš moći igrati ali jednostavno rečeno u scenarijima gdje je izražena CPU ovisnost ti nećeš imati ni sličan FPS kao netko sa modernijim i7.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 2:04 (itomic009).
12 godina
itomic009 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Nije overkill nego je botlneck . Znači kontra od tog što si napisao.

Jesil skužio pitanje , dal je 970 overkill za FX8120

http://valid.canardpc.com/hwx19k
14 godina
mirzet1976 kaže...
itomic009 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Nije overkill nego je botlneck . Znači kontra od tog što si napisao.

Jesil skužio pitanje , dal je 970 overkill za FX8120

Da krivo sam se izrazio da li će mi CPU koćiti GTX 970 to sam mislio sry

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina

Na kraju ću ipak kupiti grafičku karticu AMD Radeon R9 280.

Nakon kupnje, grafičku karticu ne mislim overlockirati.

Sada se dvoumim između

ASUS Radeon R9 280 DirectCU II Top 3GB GDDR5 s 2 godine garancije za 1.679 kn i

Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5 s 3 godine garancije za 1.699 kn.

Koliko sam pročitao, Asusova je tiša i vrelija u usporedbi s Gigabyteovom, dok je Gigabytova bučnija i hladnija od Asusove.

Troše li obje istu količinu struje?

Bude li za jednu i drugu dovoljno jako napajanje XFX 550W?

Da ste na mojem mjestu, koju bi kupili?

1 ASUS R9 280 DirectCU II Top 3G
15 Gigabyte R9 280 WF3 OC 3GB

0 0 hvala 0
14 godina

Troše obje otprilike isto (uvijek će biti manjih odstupanja). Za obje je dosta XFX 550W a kupi Gigabyte zato što nije ništa lošija od Asus a imaš godinu dana garancije više.

15 godina
goran_m kaže...

Na kraju ću ipak kupiti grafičku karticu AMD Radeon R9 280.

Nakon kupnje, grafičku karticu ne mislim overlockirati.

Sada se dvoumim između

ASUS Radeon R9 280 DirectCU II Top 3GB GDDR5 s 2 godine garancije za 1.679 kn i

Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5 s 3 godine garancije za 1.699 kn.

Koliko sam pročitao, Asusova je tiša i vrelija u usporedbi s Gigabyteovom, dok je Gigabytova bučnija i hladnija od Asusove.

Troše li obje istu količinu struje?

Bude li za jednu i drugu dovoljno jako napajanje XFX 550W?

Da ste na mojem mjestu, koju bi kupili?

Moram priznati da me je iznenadilo glasovanje. Očekivao sam da će rezultat glasovanja biti u korist Asusa ili otprilike izjednačen.

Jeste li dali svoj glas Gigabyteu samo zbog 3 godine garancije ili zbog još nekih razloga?

14 godina
itomic009 kaže...

a kupi Gigabyte zato što nije ništa lošija od Asus a imaš godinu dana garancije više.

Ne kužim, otkad Gigabyte daje više garancije od ASUSa? Oba proizvođača daju po 3 godine garancije koliko ja znam.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
12 godina

piše u svijet medija da je 2 godine pa valjda zato, tamo je najjeftinije...

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

a kupi Gigabyte zato što nije ništa lošija od Asus a imaš godinu dana garancije više.

Ne kužim, otkad Gigabyte daje više garancije od ASUSa? Oba proizvođača daju po 3 godine garancije koliko ja znam.

ASUS je tek u zadnje vrijeme počeo 36mj. davati, unazad dosta godina to je što se HR tiče bila GB ekskluziva, opet ovisi kako za koji komad HW.

In the name of tragedy...
12 godina
neaktivan
NistaNeznam kaže...

Pozz ljudi ja imam ovaj PC koji se može vidjeti slika koju sam stavio. On ima integriranu grafičku pa bi htio uzeti bolju grafičku tako da mogu igrati COD4 MW1  bez problema.  E sada recite mi bi li ja mogao u njega staviti ovu grafičku:  Grafička kartica GIGABYTE AMDRadeonR7250 OC, 2GB GDDR3, HDMI, DVI   ili ovu   Grafička kartica GIGABYTE AMDRadeonR7250, 2GB GDDR3.   Obe se nalaze u HG spotu, neznam koja je razlika ali uglavnom što se tiče napajanja na PC-u odozada piše mi: AC/220V.  A što se tiče monitora ima onaj klasični utor neznam kako se zove al ima plavi utor onog starijeg kabela pa molim da samo pazite da moj monitor može na grafičku i da ima isto utor za hdmi ako može za moj tv kada budem trebao:P 

Jel itko zna za ovo?:P

12 godina

Dok ne skontam koje je to napajanje AC220v nemogu ti pomoc.

Smatram da se ne isplati kupovat te grafe sta si naveo dok je R7 250x niti 50-ak kuna skuplja od dosta slabije r7 250 (bez x), a tvoj proc nemoze izgurat tu grafu a usto kakvo ti je napajanje, puno je tu nepoznanica

Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
pozdrav ljudi imam problem treba mi pomoc da li mi grafa pocinje crkavati jer u igricama narucito u fifi fps mi je nestabilan varira od 58 do 60 fps i u metal gear soldi 5 nekaka ali rijetko se desi lag probo sam sistem reinsatlirati drajvere ponovo instaliro ali nista nema pomoci.Jedino fps mi bude stabilan ako minimiziram windows pa ponova udjem
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
NistaNeznam kaže...
NistaNeznam kaže...

Jel itko zna za ovo?:P

Evo slike što se tiče napajanja:

13 godina
neaktivan

Koja je najbolja grafička kartica koju mogu dobiti  polovnu u rangu nekih 150 -200kn ?

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DocMA kaže...

Koja je najbolja grafička kartica koju mogu dobiti  polovnu u rangu nekih 150 -200kn ?

polovna 6670 ako nadjes ~ 200-250

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
DocMA kaže...

polovna 6670 ako nadjes ~ 200-250

Čini mi se da njih nema ispod 400kn....

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
15 godina
neaktivan
DocMA kaže...

Skroman budžet bojim se čak i za naći GTX260 216SP model npr.

I njih cijene više..

Predlažem 5750 1GD5 za 300kn ako se možeš rastegnuti, i radi na šrot napajanjima.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 13:43 (thedream).
10 godina
neaktivan
Namjeravam si kupiti novi PC,ali jedino nisam siguran za grafičku... Je li je MSI R7 260x OC,2 GB GDDR5 dobra graficka za ove novije igre (kao što su ACU,WD i FC4) ? Procesor mi je Intel core i5 , a napajanje FORTRON Raider Silver,650W

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Niđo5 kaže...
Namjeravam si kupiti novi PC,ali jedino nisam siguran za grafičku... Je li je MSI R7 260x OC,2 GB GDDR5 dobra graficka za ove novije igre (kao što su ACU,WD i FC4) ? Procesor mi je Intel core i5 , a napajanje FORTRON Raider Silver,650W

Unaprijed hvala.

Jel dobra pitas? Prije bi reka da je dovoljna a dobra bi bila jedna r9 280 (x) pa na vise

10 godina
neaktivan
Pitam zato jer me zanima bi li mogla ta R7 260x igrati ACU na medium ili high bez nekih velikih problema?
14 godina
Niđo5 kaže...
Pitam zato jer me zanima bi li mogla ta R7 260x igrati ACU na medium ili high bez nekih velikih problema?

Ma sve igre budeš mogao igrati na medium bez problema, neke manje zahtjevne i na ultra, naravno, ja pričam za FHD rezu,

ako slučajno imaš neku nižu, onda ideš sve na ultra.

ps. jednom sam prilikom složio čovjeku konfu s i5 4440 i ASUS R9 270X, a on ima rezu 1366*768. LOOL. :D

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 16:29 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

ps. jednom sam prilikom složio čovjeku konfu s i5 4440 i ASUS R9 270X, a on ima rezu 1366*768. LOOL. :D

Moj prijatelj sli gtx 970 i koristi 1080p monitor...apsolutno te razumijem :)

Njegov izgovor je, volim visok FPS 

14 godina

Imam ovakvu konfiguraciju, pa me zanima koja bi bila najisplativija grafička kartica s obzirom na matičnu i procesor? Hvala

Procesor Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz

Matična Intel DP43TF "Topsfield"

Grafička kartica - Radeon HD4870 512Mb

4 Gb RAM-a

Napajanje 800W

HD 750

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 19:41 (scipion).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice