- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
R9 280X, ofc.
Može li ovaj setup držati MSI 660 Ti?
Hvala.
naravno da moze! imat ces bootleneck no neobaziri se , sve sp igre ce ti raditi i vise nego dobro!
ustanovili smo da je gtx760 trenutno i do danjega neisplativa sto se tice svega( a "pametna" nvidija ne zeli spustati cijene)... dakle 280x ili 10-15% slabija 280!
Pozdrav svima,
Za nekoliko mjeseci namjeravam kupiti novu grafičku.
Mene zanima koja je grafička dovoljno jaka da konkurira Playstation 4 i Xbox One,i da će mi trajat 2-3 godine da igram na high/ultra postavkama na 1080p?
Može nekoliko modela.
Pozdrav svima,
Mene zanima koja je grafička dovoljno jaka da konkurira Playstation 4 i Xbox One,i da će mi trajat 2-3 godine da igram na high/ultra postavkama na 1080p?
Može nekoliko modela.
Koliko se sjecam, grafika u konzolama je na nivou 7870, znaci r9 270 a posto je r9 280 snizena, nju uzmes i miran si 4 godine =]
Pozdrav svima,
Može nekoliko modela.
Bilo bi najbolje da se javiš dok kupuješ novu grafičku.
Sad, to ovisi koliko para misliš izdvojiti, najbolje bi bilo da kupiš R9 290X, ali naravno, novci...
Odlučio sam malo ušparati love na drugim stvarima,tako da bi kroz sljedeći tjedan mogao uzeti R9 280X.
E sad,me zanima koji je model do 2200kn najbolji za igranje?
MSI AMD Radeon R9280X GAMING LE, 3 GB DDR5
ili
Sapphire R9280X Dual-X OC 3GB GDDR5
Znam da nisam u pravoj temi,ali može neko napajanje do 450kn za ,i5 4670k,1 TB HDD,4GB RAM i R9 280X?
Ili Fortron Raider 550 / 650w ako nemas love
Ako ćeš koristiti mantle tih dodatnih 1GB itekako vrijedi, a ako nećeš onda baš i ne.
Prvo, neuzimaj u extreme digitalu, tebat če puno da dođe, a onda ako se neda bože pokvari, čekat češ mjesec dana ili je nikad više nečeš vidjeti jer je trgovina i inace dosta grozna... Kao drugo, uzmi karticu s jednim gigabajtom memorije jer 2GB netreba, nemože ona to napunit da si ištediđ neš šuške...
... Kao drugo, uzmi karticu s jednim gigabajtom memorije jer 2GB netreba, nemože ona to napunit da si ištediđ neš šuške...
Varaš se. Mantle u Battlefieldu 4 pojede nepunih 1300 MB VRAM na najnižim detaljima, 1024MB za to nije dosta!
... Kao drugo, uzmi karticu s jednim gigabajtom memorije jer 2GB netreba, nemože ona to napunit da si ištediđ neš šuške...
Varaš se. Mantle u Battlefieldu 4 pojede nepunih 1300 MB VRAM na najnižim detaljima, 1024MB za to nije dosta!
Sve pet, a baš če on koristiti mantle....
Novije igre su gladne memorije, sve ispod 1GB nije "pametna" future proof kupovina.
Future proof da budemo realni najmanje 3GB.
Nope.
Daj molim te, igre stare koju god znaju pojest 1,5GB memorije na većim rezolucijama, a sa dolaskom 4K, past će cijene 1440p monitora i za to će trebat još više memorije. Ako hoćeš bit "miran" 2-3 god, 3GB i gotovo.
Nope.
kako ne, sad vec neke igre ako zelis igrati na ultra detaljima s 2gb stekaju zbog nedostatka istog nekuzim rulju s ovim td
...
no zanimala me jos jedna stvar zasto nvidija ne smanjuje cijene pre skupim gtx760 i 770? nije ni cudo kad im prodaja raste barem sto se tice steam informacija i ostatka svijeta,
naravno nasa mala i preskupa rupa od drzave niti nemre(nezeli) utjecati na ovo
evo statistika po mjesecima za gtx 770:

Nope.
kako ne, sad vec neke igre ako zelis igrati na ultra detaljima s 2gb stekaju zbog nedostatka istog nekuzim rulju s ovim td
...
no zanimala me jos jedna stvar zasto nvidija ne smanjuje cijene pre skupim gtx760 i 770? nije ni cudo kad im prodaja raste barem sto se tice steam informacija i ostatka svijeta,
naravno nasa mala i preskupa rupa od drzave niti nemre(nezeli) utjecati na ovo
evo statistika po mjesecima za gtx 770:

Nije problem da se netko ne slaže pa kad obrazloži, makar 100 td, nego mi dođe chaselol koji nema u vugla nego u gugla, jedinu karticu normalnu koje je imao je R9 270 i sad se on raspravlja i objašnjava svima o R9 290/x, GTX 770 i slično što je čitao iz recenzija i smatra da zna. Ja što kažem kažem iz iskustva, imao sam kartice od 1, 2 i 3 GB i promjenio sam hardvera više nego prosječno, i on meni ladno odgovori "Nope." Pa zabiji si taj argument tamo di sunce ne sija... toliko o tome.
Najveci problem kod njega je što igra na 17" monitoru i njemu 7770 jede tvoju 7950 za doručak, te nikako nije potrebno jače od 7770 pošto ona tjera sve najnovije na high i one u dolasku bude :)
Nije problem da se netko ne slaže pa kad obrazloži, makar 100 td, nego mi dođe chaselol koji nema u vugla nego u gugla, jedinu karticu normalnu koje je imao je R9 270 i sad se on raspravlja i objašnjava svima o R9 290/x, GTX 770 i slično što je čitao iz recenzija i smatra da zna. Ja što kažem kažem iz iskustva, imao sam kartice od 1, 2 i 3 GB i promjenio sam hardvera više nego prosječno, i on meni ladno odgovori "Nope." Pa zabiji si taj argument tamo di sunce ne sija... toliko o tome.
Sta imam da pisem 15 redova teksta da glumim da sam najpametniji kad ce se pojaviti neki klinac i reci ja igram maksa pejna trojku na 5770 na ultra i vuce samo 768MB memorije zato sto je moj tata jaci od tvog.
Dajte budimo realni, 2GB video memorije ce biti sasvim dovoljno za 3-4 godine. Ne racunam poluproizvode tipa watch dogs ili sta izadje, sto bude atraktivno 10-15 dana pa padne u zaborav. Manite se glupih, da ih nazovem "IGRICAMA" jer ti proizvodi ne zasluzuju da se nazovu "video igrama".
A ako cemo mjeriti ko je sta imao kakvu grafu, ja radim sa hardverom dnevno 16h, proslo mi je kroz ruke vise R9 290 kartica nego sto si ti cevapa pojeo.
To sto koristim forum da raspravljam i trazim savjete od ekipe, jer sam ne igram video igre koliko drugi mogu/dozvole sebi, vise ih koristim za profesionalni rad nego za gaming
Vođeni tom logikom onda bi npr. svi koji su uzeli GTX 770 trebali mijenjati kartice, što je smiješno.
1GB je malo premalo, a već 2GB se može nazvati Future proof, iako normalno da kako igre idu naprijed,
da i zahtjevi rastu, pa tako i kartice dolaze s 3GB i više memorije.
ps. pa ne pate baš svi na detalje, velikoj većini su dovoljni i možda medium ili low detalji, odnosno
zadovoljni su s time da uopće nešto pokrenuti mogu, jer eto zbog situacije kakva je nemaju 2000 kn za
grafičku karticu.
Nemojte se toliko jako zamarati s time, samo laganini.
Dok će igre zahtjevati 3GB GPU memorije, trenutne kartice će biti "spore" te će se ionako već gledati novi modeli.
Dok će igre zahtjevati 3GB GPU memorije, trenutne kartice će biti "spore" te će se ionako već gledati novi modeli.
ovo je jedini(najbolja smjernica) tocan odgovor i na njemu treba bazirati kupnju svog gpu-a za buducnost i gledati koliko ima vrama!lp
Evo jedan konkretan primjer da ne ostane sve na rekla/kazala.
http://www.legitreviews.com/gigabyte-geforce-gtx-760-4gb-video-card-review-2gb-4gb_129062/4
Za te pare nemaš bolje kartice (eventualno ako nađeš drugog proizvođača tipa MSI za te pare, pa dobiš 3 godine garancije),
tvoje napajanje je i više nego dovoljno.
evo jos jedan dokaz zasto ne pada cijena pre skupim gtx-cama 7xx serije(bilo mi dosadno:)...
http://www.futuremark.com/hardware/gpu