2 god garancije ima samo.
Ako je ne overclockam puno, ima sanse prezivit 3-4-5 god?
2 god garancije ima samo.
Može pomoć u odabiru? Proc će bit i5 4570 (na popustu, jeftiniji od 4440) ili g3258 + z97 asrock fatality (upgrade sa broadwellom - ali mislim da će i on moć držat, naravno overclockan na bar 4.0, ovu grafu u većini igara dok ne skupim novce za nešto bolje - NE IGRAM BF4)
Tu ima još i overclokana Gigabyte windforce 3x ali ona je već skoro 200eur, po toj cijeni bi radije gledo 760evga superclocked ili gainward 760 phantom.
Trebo bi to večeras naručit, oko ponoći (midnight shopping - dostava besplatna)
0 | Sapphire 280 Dual - X 176eur |
---|---|
1 | MSI Twin Frozr 183eur |
14 | Asus DIRECT CU II TOP 184eur |
Naravno
Pozdrav ljudi.
Trenutno sam malo out-of-date na razini grafičkih kartica pa neznam što bi bilo najbolje za računalo pod Moj PC. BUdget je limit i on je max 600kn (tj 500 +-100kn). grafika bi bila optimum za pokretanje novog Wolfensteina na low jer sa trenutnom grafom ne mogu pokrenut igru (valjda bi i mogao ali necu riskirati) te mozda da izdrzi jos kojih god - dvije dok ne budem radio veci PC upgrade sa novim igrama na low pri 800*600 (haha da, to još uvijek postoji :P ).
LP
Pozdrav ljudi.
Pozdrav ljudi.
A možda nekakva nVidia uspije doći do tog budgeta?
tražim pomoć tj. grafičku karticu za gejming do 1500kn
imam procesor Intel Core 2 Duo e7200 2,53GHz,6gb RAM-a,650W napajanje,1024x768 pixela.POMAGAJTE
A možda nekakva nVidia uspije doći do tog budgeta?
Teško.
imam procesor Intel Core 2 Duo e7200 2,53GHz,6gb RAM-a,650W napajanje,1024x768 pixela.POMAGAJTE
CPU preslab za kartice iz toga ranga, mala rezolucija ekrana.
Za 1500 kn inače je danas bes buy Sapphire R9 280, iako je to bacanje para s obzirom na ostatak tvoga
PCa, a nisi naveo ni marku napajanja.
Za te novce ja bih uzeo radije novi FX6300 + hladnjak za njega + ploča ASUS M5A97 R2.0 (ili Gigabyte 970A-DS3P) + 4GB DDR3 RAM, karticu bih uzeo kasnije.
CPU preslab za kartice iz toga ranga, mala rezolucija ekrana.
Za 1500 kn inače je danas bes buy Sapphire R9 280, iako je to bacanje para s obzirom na ostatak tvoga
PCa, a nisi naveo ni marku napajanja.
Za te novce ja bih uzeo radije novi FX6300 + hladnjak za njega + ploča ASUS M5A97 R2.0 (ili Gigabyte 970A-DS3P) + 4GB DDR3 RAM, karticu bih uzeo kasnije.
Ili nek pokusa naci neki Xeon quad core pa sa onim adapterom (771 to 775) neka stavi u ovu plocu koju sad ima, jer RAM-a ima dovoljno i ako je napojna neka kvalitetna onda bi mu ostalo 1000-1100kn za graficku i kasnije nek promijeni monitor
Slažem si neku srednju gamersku konfiguraciju.
- i5-4460
- Asrock Z87 Extreme3
- DDR3 Kingston 8GB
- SSD Samsung 120GB 840 EVO Basic
- HDD Hitachi 1TB, Desktop Deskstar 7K1000.D
- napajanje Corsair VS Series, 550 Watt
plus kućište, monitor, DVD ROM i periferija
Problem je što mi se nova grafička nikako ne uklapa u budžet. Trebao bih savjet za polovnu grafičku do nekih 600-700kn, kompatibilnu s matičnom pločom.
Našao sam Radeon HD 6870 za samo 500kn (redovna cijena oko 600, 650), a nudi mi se i nvidia GTX470 za 650kn. Da li se isplati uzeti nešto od toga ili da gledam drugo? Htio bih imati komp na kojem mogu povremeno zavrtiti neki noviji naslov na 1920x1080.
Hvala!
Pozdrav ekipa, isplati li se preći s stare safirovke hd 6870 na neku od novijih r7 260x modela,
konkretno http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r7260xdc2oc2gd5/75095
Pozdrav ekipa, isplati li se preći s stare safirovke hd 6870 na neku od novijih r7 260x modela,
konkretno http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r7260xdc2oc2gd5/75095
za te pare mozes skoro naci i r9 270....... mani se asusa na toj grafi ne isplati se, preskupa je.....
dodaj jos koju kintu za r7 265x barem
e raja imam jedno pitanje,stavrno neznam koga da pitam,trazio sam svuda po netu,sta moze biti ako igram igrice na integrisanoj grafici(pentium g2030)moze li mi se sta desiti kompu,i koliko je pametno da igram igre kao (mw3,protoype,crysis,LoL i slicno ,na nekim low-med postavkama ) i da li da uzimam odma neku grafiku (sto nebi volio jer sam u skripcu sa kesom trenutno) ili on moze ovako raditi neko vrijeme(2-3 mjeseca)bojim se da se sta ne pokvari jer sam imao losa iskustva :) hvala vam puno
Bez brige neće nista bit, pa tome je i namjenjena.
Igraj slobodno sve sta moze pokrenit.
Bez brige, imam isti procesor i na njegovoj sam grafickoj igrao igre oko 9-10 mjeseci i nije se ništa desilo, jest hladnjak na chipsetu bio dosta vruč ponekad' ali je sve izdržao bez nekih većih temperatura, manje se grijao nego moja trenutna PCIex grafička
ma reko da pitam za svaki slucaj ,igrao sam do sad sve gore navedeno ,fps 20-30 ,a procesor nikad nije presao 45 C ,al opet reko bolje pitati
Iplati li se utopiti MSI 660 Ti i uzeti MSI 770?
Ostatak konfe pod Moj PC.
Hvala.
Ovisi za koliko novaca, ali uglavnom svakako.
Mislio sam utopiti ovu svoju za soma i sitno tu na forumu pa nadoštukati ostatak i kupiti 770.
Napajanje bi trebalo držati dotičnu 770?
mislim da je samo stvar u ovom prvo, za koliko novaca! polovne gtx660ti kostaju od 1100-1300 bez frke! dok gtx770 nema ispod 2000kn...tako sto se tice price-perfomance strane i nije bas isplativ dobitak s obzirom na ne tako strasan skok u perfomansama od svega cca 10fps-a po igri! dok jedna r9 290 kosta od 1800kn pa na dalje i brza je od gtx770 za 30%...mislim da ste shvatili!lp
mislim da je samo stvar u ovom prvo, za koliko novaca! polovne gtx660ti kostaju od 1100-1300 bez frke! dok gtx770 nema ispod 2000kn...tako sto se tice price-perfomance strane i nije bas isplativ dobitak s obzirom na ne tako strasan skok u perfomansama od svega cca 10fps-a po igri! dok jedna r9 290 kosta od 1800kn pa na dalje i brza je od gtx770 za 30%...mislim da ste shvatili!lp
Ako je dobitak svega 10 FPS-a, a financijska konstrukija je takva, onda niš od toga.
mislim 10fps-a je puno(kad se kupuje sve iskljucivo novo) no s 290 ces dobiti 20 za iste novce...sto je vec skok od 60%+ perfomansi naspram 660ti!
sto je najgore nvidija ne spusta cijene nikako niti se nazire ista takvoga, a zadesit ce je ista sudbina kao i gtx760...neisplativo!
mislim 10fps-a je puno no s 290 ces dobiti 20 za iste novce...sto je vec skok od 60%+ perfomansi naspram 660ti!
sto je najgore nvidija ne spusta cijene nikako niti se nazire ista takvoga, a zadesit ce je ista sudbina kao i gtx760...neisplativo!
Ne želim ući u debatu, ali 290 tj. AMD me ne privlači. Mislim da nije isplativo dati preko soma kn za doatnih 10 FPS-a (ovisno o tome za koliko ću dobit svoju 660). Napajanje bi inače trablo boti dostatno da drži ili je na knap?
Koji su adapteri u pitanju 6 pinski ili 8, ako slučajno znate?
U pravu si za to ali nisi spomenuo da su te R9 290 rabljene referentne s Njuške koje se griju da bi na njima mogao jaja ispeči :)
Ili se varam pa znaš gdje drugdje osim na Njuškalu? Jer na Nabavi je najjeftinija 2650 kn.
U pravu si za to ali nisi spomenuo da su te R9 290 rabljene referentne s Njuške koje se griju da bi na njima mogao jaja ispeči :)
Ili se varam pa znaš gdje drugdje osim na Njuškalu? Jer na Nabavi je najjeftinija 2650 kn.
Zato me između ostaloga ne interesiraju. Puni su ih oglasi, a svaka druga tema na formu je kako štekaju, pregrijavaju se, stavljaj druge biose itd...
Da se vratimo na temu, isplati li se ili ne? Napajanje dovoljno ili ne?
Ne i da.
Ja sam presao sa GTX 660 TI PE OC na ovu sadasnju ASUS gtx 770! 660ti oc pe prodao za 1300kn te dodao ostatak novaca i uzeo gtx 770! A gledaj, dal se isplati... meni se isplatilo, jer volim igrat igre na "ultra" detaljima sa dobrim fremrejtom! Ako imas novaca, pređi...
Ja sam presao sa GTX 660 TI PE OC na ovu sadasnju ASUS gtx 770! 660ti oc pe sam prodao za 1300kn te dodao ostatak novaca i uzeo gtx 770! A gledaj, dal se isplati... meni se isplatilo, jer volim igrat igre na "ultra" detaljima sa dobrim fremrejtom! Ako imas novaca, pređi...
To je odgovor iz prve ruke. Ja isto volim na ultra zato i milim raditi upgrade. Sad očekujem neke pare, pa je to jedinstvena prigoda za isto. Možeš li mi molim te reći koji adapteri su u pitanju 2 x 6 pinski ili 6 + 8?
Koliko u ovom tenutku mogu tražiti za svoju grafu? Molim procjenu.
Hvala.