Ford je službeno ugasio proizvodnju Focusa

poruka: 24
|
čitano: 8.100
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ford je službeno ugasio proizvodnju Focusa".
6 godina

Prvo je ugasen Mondeo ako se ne varam sad i focus. Kao da Apple ugasi iPhone 17 i 17 pro, i ostanu samo ovaj tanki 17 i pro max. Nidje veze.

5 0 hvala 0
17 godina

Svi proizvođači koliko vidim polako gase ovu klasu. Još je skoro jedino ostao Golf, njegovi srodnici iz koncerna i Hyundai sa i30. I Kia npr. je ugasila Ceed...

Pretpostavljam da je razlog profit, nije proizvodnja ove klase toliko jeftinija od ovih većih, a ove veće mogu više naplatiti. A ni elektrifikacija nije pomogla, manji auto ima manje mjesta za baterije pa je hibrid malo teži za izvesti... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja sam zadovoljan mojom fiesticom, i  dalje vec gledam sta uzeti ali skoro nema vise "normalnih" benzinaca posto su i fiestu rjesili pred par godina 

Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine

Zadnja normalna Fiesta izašla je 2009 god. a dizajn je i danas IN.

Negdje 2017 su napravili "redizajn" koji više nikoga nije impresionirao, samo je poružnio genijalni dizajn iz 2009. Zadnja Fiesta iz 2017 skočila je nekonkurentnom cijenom, mislili su da će ići kao verzija 2009, no prešli su se.  Ne znam jesam li od tad vidio dva u gradu, a ove Fiestice od 2009 do 2017 ima kao pljeve.

Super mali gradski automobil, ultra stabilan, drži zavoje, limarija super.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Re: Ford je službeno ugasio proizvodnju Focusa
Šteta, jedan od najboljih hatchbackova, daleko bolji od golfa.

5 2 hvala 0
11 godina

Prvo maknuli Fiestu, sad i Focus, i kaj da si čovjek za 5-6 godina, kad bu Fiesta StLine mk 7.5 za zamjenu kupi???

Svijet ide u pičku materinu da prostite, naći benzinca turbo s manual mjenjačem je postalo teže nek naći poštenu ženu. 

Da Bog propali ko i svi ostali kaj forsiraju ta el. smecha bez normalnog mjenjača, zvuka i mirisa benzina. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2025 17:51 (Karlek_19).

0 0 hvala 0
15 godina
Nek bude i struje kao opcija ali gadi mi se da je sve postalo crossover. Pa ta karoserija niti ima više mjesta, niti je robusnija. Ali zato je auto teži, nezgrapniji, troši se više podvozje... Jedini bonus vidim u tome da je starijoj populaciji lakše ući i izaći iz višeg vozila.
Sere mi se od crossovera.
Moj PC  
12 0 hvala 4
11 godina

To sa starijom populacijom mi iskreno ne drži vodu, ak su prije 40 godina starija gospoda mogli sjesti u niže aute, sjećam se hrpe tih "starijih gospona" onih s malo debljim džepom nekad, i ni jedan nije vozio terenca npr, svi neke mečke E klasa ili nešto u tom stilu.

Isto tak moglo se dvoje djece voziti u autu koji nije dimenzija manjeg kamiona, sorry, može se i danas. Bljuje mi se kad mi ekipa počne da im treba karavan/monovolumen jer čekaju jedno dijete. Vrag me uzme. 

Imao sam hrpu ljudi u osnovnoj koji su imali po jednog brata ili sestru i starci su im imali Jugić ili Stojadin, i bilo im je dosta, a sad se cirkusi izvode. 😓

13 mjeseci
Ipak KIA ostavlja hešbek model benzinca
https://autostart.24sata.hr/auto/ovo-je-nova-kia-ev4-svojevrsni-nasljednik-ceeda-9538
, znači CEED-a izbacuju a ovaj je njegov nasljednik.
Jedino ne znam hoće li ga proizvoditi u istoj tvornici gdje su CEED proizvodili (Slovačka), zato što tamo sad sklapaju EV4.

To je neki trend promjene , vjerojatno je bilo u planu da odustaju ali kako ne ide po planu prodaja hešbekova na struju ubacuju nasljednika. I WV i KIA a tako će vjv. i Ford.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 godina
Sigurno im nije bilo dosta mjesta u Yugiću ni za kakvo dijete ali se nije znalo/imalo za bolje. Meni treba karavan i bez djece. Jednostavno mogu unutr prepeljat pola ikeae.
Kaj se tiče starije populacije, također se nije imalo za terenca, niti su bili potrebni. Sad da nakon kraćeg razdoblja korištenj pitaš starce za ugodu ulaska/izlaska, 10/10 bi reklo da im je bolje u povišenom.
Meni još to ne treba i hoću imati na izbor sedan i karavan. Što da radim s crossoverom?
17 godina
Ford je izmišljen samo da Opel ne bude najgori
Moj PC  
2 7 hvala 0
17 godina
Ford EU je pred bankrotom. USA Ford je ove godine upumpal prek 4 milijarde dolara u EU Ford inace bi propali.
Svi legacy proizvodaci automobila su u ozbiljnim problemima.

Jim Farley je jedini CEO koji ima muda reci kak stvari stoje i koji vidi kaj se desava, svi ostali se prave grbavi.
https://www.motor1.com/news/777587/ford-chinese-automakers/

Nadam se da bude Ford opstal jer da nema Forda jos bi se dan danas vozili u kocijama.
17 godina

Astra<3 i Corsa se i dalje proizvode i postoje.

11 godina
dax-lax kaže...
Sigurno im nije bilo dosta mjesta u Yugiću ni za kakvo dijete ali se nije znalo/imalo za bolje. Meni treba karavan i bez djece. Jednostavno mogu unutr prepeljat pola ikeae.
Kaj se tiče starije populacije, također se nije imalo za terenca, niti su bili potrebni. Sad da nakon kraćeg razdoblja korištenj pitaš starce za ugodu ulaska/izlaska, 10/10 bi reklo da im je bolje u povišenom.
Meni još to ne treba i hoću imati na izbor sedan i karavan. Što da radim s crossoverom?

To voziš glavninu godine ili? Jer ak voziš pola ikeje svaki drugi dan, mogu razumijeti, ali za jednom dvaput godišnje? Čemu ostalih 360 dana u godini vuci za sobom nepotrebnu količinu pleha... 

Ne kažem ciljano za tebe, ali kužiš poantu, činjenica je da nam većini sigurno za velik dio vremena, ne treba niš veće od Golfa/Astre/Focusa. To mi je otprilike ko da si ja koji živim u Varaždinu i idem 3 put godišnje vozit Sljeme kupim enduro bajk...

15 godina
Karlek_19 kaže...
dax-lax kaže...

To voziš glavninu godine ili? Jer ak voziš pola ikeje svaki drugi dan, mogu razumijeti, ali za jednom dvaput godišnje? Čemu ostalih 360 dana u godini vuci za sobom nepotrebnu količinu pleha... 

Ne kažem ciljano za tebe, ali kužiš poantu, činjenica je da nam većini sigurno za velik dio vremena, ne treba niš veće od Golfa/Astre/Focusa. To mi je otprilike ko da si ja koji živim u Varaždinu i idem 3 put godišnje vozit Sljeme kupim enduro bajk...

Prevažam na dvotjednoj bazi stvari za koje mi passat sedan nekad nije dovoljan. Mislim, dovoljan je, ali moram onda ići 2 puta. Ikea je kao primjer. Nisam iz grada pa nakon posla u gradu, doma ima uvijek drugog posla, fuš ili bilo što drugo. 

Karavanka uvijek dobro dođe, no izgleda da ih kroz 5 godina više neće ni biti u ponudi. 

8 godina
Solo761 kaže...

Svi proizvođači koliko vidim polako gase ovu klasu. Još je skoro jedino ostao Golf, njegovi srodnici iz koncerna i Hyundai sa i30. I Kia npr. je ugasila Ceed...

Pretpostavljam da je razlog profit, nije proizvodnja ove klase toliko jeftinija od ovih većih, a ove veće mogu više naplatiti. A ni elektrifikacija nije pomogla, manji auto ima manje mjesta za baterije pa je hibrid malo teži za izvesti... 

Megane u hatchback verziji je isto ugašen. Mislim ima smisla, gledao sam Renault prodajne rezultate i SUV-ovi im se prodaju tri puta više od "običnog" Megana. Renault Arkana, što je SUV verzija Megana se duplo više prodavala. Jbg, ljudima hatchback više nije interesantan, svi hoće crossovere i SUV-ove. 

I Volvo je sad već ima godina ugasio V40 (ista platforma kao i Focus).

11 godina
dax-lax kaže...
Karlek_19 kaže...
dax-lax kaže...

Prevažam na dvotjednoj bazi stvari za koje mi passat sedan nekad nije dovoljan. Mislim, dovoljan je, ali moram onda ići 2 puta. Ikea je kao primjer. Nisam iz grada pa nakon posla u gradu, doma ima uvijek drugog posla, fuš ili bilo što drugo. 

Karavanka uvijek dobro dođe, no izgleda da ih kroz 5 godina više neće ni biti u ponudi. 

Onda pošteno! Sve stoji kaj si napisao. Slažem se. Više sam i mislio na one koji to kupuju, jer eto, nekad možda zatreba, a realno u odnosu na tebe i mene, takvih je velika većina. To mi je onda porez na bedake kak bi pokojna babica rekla. 

15 godina
Vandit kaže...
Solo761 kaže...

Megane u hatchback verziji je isto ugašen. Mislim ima smisla, gledao sam Renault prodajne rezultate i SUV-ovi im se prodaju tri puta više od "običnog" Megana. Renault Arkana, što je SUV verzija Megana se duplo više prodavala. Jbg, ljudima hatchback više nije interesantan, svi hoće crossovere i SUV-ove. 

I Volvo je sad već ima godina ugasio V40 (ista platforma kao i Focus).

Crossover/Suv jednako Iphone. Ako nemaš tako nešto, nisi kul

16 godina

eh kad bi svi kupovali auto po svojstvu koje im 1-2 put godišnje treba....

IKEA ? unajmi kombi...

voziš svoje i susjedove klince na rođendan ? Kaj ćeš odmah 7-sjed kupovati ?!?

pored osnovne funkcije, osobni automobil u Hrvata prije svega ima društvenu funkciju: penisni ekstender...

Zato i marketingaši proizvođača guraju SUVove - igraju na osjećaj moći i većeg pišonje kad se voziš u X5 nego u 5-ci vulgaris...

svega tog sam svjestan, ali da imam love, pala bi CX-60 s rednim 6-akom dizelom ko kruška...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
7 0 hvala 1
4 godine

Uvijek je bolje imati većeg nego manjeg, koliko god mi šutjeli o tome.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

da prisnažim, em je SUV em je duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi:

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...

eh kad bi svi kupovali auto po svojstvu koje im 1-2 put godišnje treba....

IKEA ? unajmi kombi...

voziš svoje i susjedove klince na rođendan ? Kaj ćeš odmah 7-sjed kupovati ?!?

pored osnovne funkcije, osobni automobil u Hrvata prije svega ima društvenu funkciju: penisni ekstender...

Zato i marketingaši proizvođača guraju SUVove - igraju na osjećaj moći i većeg pišonje kad se voziš u X5 nego u 5-ci vulgaris...

svega tog sam svjestan, ali da imam love, pala bi CX-60 s rednim 6-akom dizelom ko kruška...

A kaj reći za gospođe od 50+ koje moraju imati neku tešku SUV-činu pa se ne znaju koordinirati u prometu, izgubljene ko guske u magli a o parkingu da ne pričamo, ni uz milijun pomagala, kamera, senzora se ne mogu sparkirati normalno. Viđam takve skoro svakodnevno uz kvalitetni 

Ali hej, one voze na povišenom, who gives a fuck about rest 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2025 11:26 (vrinho).
15 godina
Upravo tako. Ne bi me toliko smetala prisutnost zbljuvova da su zadržali i stare modele. Ali ne. Pogledaj samo šta radi Renault - 100 različitih povišenih modela kojima ne možeš popamtiti ime. Čak su i Espace, monovolumen, auto koji ima svoju namjenu, pretvorili u SUV.

Za vas koji nas uvjeravate za dostatnost yuga za obitelji s jednim djetetom - znate li koliko autosjedalica za jednogodišnje dijete zauzme prostora u kabini? Prije 30 godina nije bilo takvih. Kako su rasli sigurnosni standardi, tako je i ovo postalo glomaznije
16 godina
Dragi Vođa kaže...
znate li koliko autosjedalica za jednogodišnje dijete zauzme prostora u kabini?

Stane i u smarta for two 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice