Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.944.865
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Kvod kaže...

Zato me između ostaloga ne interesiraju. Puni su ih oglasi, a svaka druga tema na formu je kako štekaju, pregrijavaju se, stavljaj druge biose itd...

Da se vratimo na temu, isplati li se ili ne? Napajanje dovoljno ili ne?

Napajanje je dovoljno za gtx 770, kod mene je nešto slabije pa sve radi bez brige. A da li se isplati? Ja mislim da ne pošto ćeš morati dati duplo više nego ćeš dobiti za ovu 660ti, ali evo ti bench, možda ti pomogne u odluci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 20:51 (vrinho).
15 godina
Stjepanj kaže...
A na kraju se o tome i radi! Ako zelis i mozes! Takvi smo svi, ubili bi za par fps-a vise bez obzira na novce ak ih imamo:)lp

Svaka budala ima svoje veselje. Govorim o sebi naravno.{#}

Procjena 660 ?

Hvala.

12 godina
Kvod kaže...
Stjepanj kaže...
A na kraju se o tome i radi! Ako zelis i mozes! Takvi smo svi, ubili bi za par fps-a vise bez obzira na novce ak ih imamo:)lp

Procjena 660 ?

Hvala.

Jel imas 660ti ili obicnu 660? Konektori kod ove moje ASUS : 1x8 pin i 1x6 pin

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 20:55 (Sandro HR Zagorje).
12 godina
Stjepanj kaže...

Pa da, istina...

15 godina
Sandro HR Zagorje kaže...
Kvod kaže...
Stjepanj kaže...

Procjena 660 ?

Hvala.

Jel imas 660ti ili obicnu 660? Konektori kod ove moje ASUS : 1x8 pin i 1x6 pin

660 Ti.

15 godina
vrinho kaže...
Kvod kaže...

Zato me između ostaloga ne interesiraju. Puni su ih oglasi, a svaka druga tema na formu je kako štekaju, pregrijavaju se, stavljaj druge biose itd...

Da se vratimo na temu, isplati li se ili ne? Napajanje dovoljno ili ne?

Napajanje je dovoljno za gtx 770, kod mene je nešto slabije pa sve radi bez brige. A da li se isplati? Ja mislim da ne pošto ćeš morati dati duplo više nego ćeš dobiti za ovu 660ti, ali evo ti bench, možda ti pomogne u odluci.

Tek sam sad u X-u (neodlučan): Pitanje je da li se isplati. S druge pak strane, ako mislim to napraviti to mora biti sada. Dok još mogu dobiti nekakve novce za svoju grafu te očekujem još lovu sa strane. Ako sad ne spojim, ne znam kada ću moći.

Moram dobro promisliti prije konačne odluke.

12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Slazem se sa Stjepanom pametnije je uzet duplo jacu 290-ku nego 15% jacu 770-ku.

A sto se tice kvalitete ja sam prezadovoljan 290-kom kojoj sam stavio bios od 290x modela ne zato sto njezin nevalja nego zato sto sam pokusao otkljucati ju u 290x sto su neki uspili al ja nazalost nisam.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 22:06 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Nemože konkrentnije od ovoga :D

23 290
1 770
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Moj PC  
1 7 hvala 0
14 godina

Nemože konkrentnije od ovoga :D

13 290
1 770
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina

Gtx260 sa velikim zalmanovim collerom za 250kn dobar izbor?

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz svima, bilo je par promjena od mog zadnjeg pitanja, pa molim za nove savjete, naime došlo se do nekih "dodatnih" para za novu grafu, pa me zanima koja je najbolja za moju trenutačnu konfiguraciju koju imate pod moj pc, jer ništa drugo ne bih osim grafe mijenjao, a da mi nešto ne bude u BN-u. Unaprijed hvala, uz napomenu da nebih išao preko 900 kn.

Bara1983
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako ces traziti dlaku u jajetu, i tvoja stara je bila u BN...

Al ono, neka 7770/250x bude ok...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina

Ništa od otključanja proca u X4? Nadogradnje proca na neki Phenom II x4 ili bolje X6?

U tom slučaju nema smisla 900 Kn za grafu (ako nećeš uskoro mijenjati ostalo) - sasvim je dovoljan i jedan R7 250 1GB GDDR5.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kada sam kupovao ovu konfu to mi je i bila namjera, no nisam bio te sreće da ga uspijem otključat, tako da sam ostao na x3 :-( Što se tiće savjeta hvala svima na istima, a sada u potragu za grafom preko neta, jer živim u gradiću sa jednom (brojem "1") trgovinom elektroničkom opremom. Molim još savjet za najbolju kupovinu preko neta s dostavom, koji brand grafe i koja trgovina po vama ?

13 Gigabyte R7 260X 1GDDR5
0 Asus R7 260 1GB GDDR5
3 SAPPHIREVAPOR-X R7 250X1GGDDR5
0 Gigabyte R7 25O 2GB
0 VTX 7770 1GDDR5 X-EDITION (V2)
Bara1983
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 8:58 (bara1983).
13 godina
neaktivan
bara1983 kaže...

Kada sam kupovao ovu konfu to mi je i bila namjera, no nisam bio te sreće da ga uspijem otključat, tako da sam ostao na x3 :-( Što se tiće savjeta hvala svima na istima, a sada u potragu za grafom preko neta, jer živim u gradiću sa jednom (brojem "1") trgovinom elektroničkom opremom. Molim još savjet za najbolju kupovinu preko neta s dostavom, koji brand grafe i koja trgovina po vama ?

Gigabyte PCI-E AMD R7 260X (1024MB DDR5, 128bit, 1075/6000MHz, 2xDVI, DP, HDMI, Dual Slot Ventilator) ?

Imao sam taj proc i imao sam bottleneck sa 7770, tako da ta 260X ce biti jos veci bottleneck.

Ako namjeravas raditi upgrade procesora, onda uzmi 260X a ako ne namjeravas, mozes i jeftiniju varijantu 7770 jer neces imati razlike u igrama zbog BN!{#} 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan

Pozdrav.
Zanima me koji je trenutno najjači APU procesor na tržištu jer mi treba da vrti solidworks autoCAD i LOL

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

OK, za sada nisam planirao nadogradnju proca, ali dogodine vjerojatno hoću, no može li tu grafu trenutačno napajanje normalno podnijeti? 

Bara1983
13 godina
protjeran
bara1983 kaže...

OK, za sada nisam planirao nadogradnju proca, ali dogodine vjerojatno hoću, no može li tu grafu trenutačno napajanje normalno podnijeti? 

Izdrzalo bi cak i dvije! 260x je mali potrosac cca100w! Lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Remzi kaže...

anyone?

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
12 godina
Remzi kaže...
Remzi kaže...

anyone?

Po meni jako stara grafa

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
12 godina

Bok

Koliko je R9 280X 3GB OC jaca od R9 280 3GB OC ?

Prodajem Sapphire HD 7870 za 900 kn, zainteresirani PP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vuk15 kaže...

Bok

Evo ti usporedba R9 280 (HD 7950) protiv R9 280X (HD 7970) http://www.anandtech.com/bench/product/1033?vs=1041

a evo i još jedna s malo većim naglaskom na specifikacije http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-280X-vs-Radeon-R9-280

12 godina
191x7 kaže...
Vuk15 kaže...

Bok

Evo ti usporedba R9 280 (HD 7950) protiv R9 280X (HD 7970) http://www.anandtech.com/bench/product/1033?vs=1041

a evo i još jedna s malo većim naglaskom na specifikacije http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-280X-vs-Radeon-R9-280

Po tome se vise isplati uzeti R9 280X, a cijena je za 400 kn veca.

Prodajem Sapphire HD 7870 za 900 kn, zainteresirani PP
17 godina

U biti koliko više platiš toliko više i dobiješ.

Moj PC  
2 1 hvala 1
13 godina
protjeran

pa 400kn više nije malo, ipak za te novce ces dobiti 10 maximalno 15% vece perfomanse s 280x! a to lako stignes i prestignes dizanjem za 100mhz veci core klok kod 280! a svaka ide toliko gore! razmisli...lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gigabyte nVidia 660 OC ili ATI R9 270X OC?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
14 godina
Mitsuoka kaže...

Gigabyte nVidia 660 OC ili ATI R9 270X OC?

Druga svakako.

Iako imaš za 1500 kn danas Sapphire R9 280, ona bi bila best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 14:08 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

Evo, da opet pitam. Zbog obaveza nisam mogao kupit novu grafu, no sad imam više vremena.

Ovo je bio moj thread prije cca. 3 mjeseca:http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nova-gaming-graficka-kartica-2000kn/206194.aspx?page=0&jumpto=4142948&sort=asc&view=flat

Pitanja su ista, da li se išta promjenilo. Još uvijek iste grafe preporučene?

Kakva im je dobavljivost u RH? Kupio bih ih u nekom od dućana/naručio tamo (ZG), gdje jeftinije, tu bolje.

Vjerojatno ću u budućnosti upgradeat CPU, a time vjerojatno i matičnu. Hoće li to biti moguće, pod pretpostavkom da ostavim tu novu grafičku koju ću kupiti?

Ima li još možda nešto važno što sam previdio?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ako ces upgrejdati cpu i maticnu onda slobodno neku r9 280x(sapphire,xfx,msi,gigabite,asus itd) tako da se nista nije promjenilo niti nece jos dugo! gtx770 su pre skupe za iste perfomanse...lp

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina

Može li ovaj setup držati MSI 660 Ti?

Hvala.

kištra kištra
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka: