Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.782
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

pozdrav ljudi, nakon duljeg razmisljanja odlucio sam uzeti graficku pa bih vas molio da mi pomognete izmedju ove 2

XFX Radeon R9 270X 1050M Boost 2GB DDR5 (1539 kn)

ili

Sapphire Radeon R9 270X Dual-X & OC Version Lite BF4 Edition (1595 kn)

(cijene navedene su iz jednog shopa u varazdinu)

hvala

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
LeftY_CRO kaže...

pozdrav ljudi, nakon duljeg razmisljanja odlucio sam uzeti graficku pa bih vas molio da mi pomognete izmedju ove 2

XFX Radeon R9 270X 1050M Boost 2GB DDR5 (1539 kn)

ili

Sapphire Radeon R9 270X Dual-X & OC Version Lite BF4 Edition (1595 kn)

(cijene navedene su iz jednog shopa u varazdinu)

hvala

- Uzmi si AMD Radeon R9 270X Dual-X-icu.

Utorak=Novi PC= Yeaa
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ako može savjet za grafičku(DirectX 11) do 200 kuna polovnu koje će mi bit bolja od moje 8600 gts 256MB(DirectX 10).

Ići će sa Intel Xeon E5420 2,5GHz Quad Core, 4GB ddr2.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 15:24 (ponos).

0 1 hvala 0
12 godina
ponos kaže...

Pozdrav!

Ako može savjet za grafičku(DirectX 11) do 200 kuna polovnu koje će mi bit bolja od moje 8600 gts 256MB(DirectX 10).

Ići će sa Intel Xeon E5420 2,5GHz Quad Core, 4GB ddr2.

Hvala!

To je zbilja mal budžet za neku solidnu grafu, ne možeš izdvojiti barem nekih 400kn? Vidio sam jednu XFX HD6670 na njušci za 250kn, ali ni to ti nije baš neka grafa za igranje...
EDIT: Sad sam malo pogledao po njušci, imaš za 400kn Nvidia GTX 650 neki lik prodaje, isto za tu cijenu možeš naći HD4850, HD4870, HD4890, GTS 250, GTS 450... To su sve starije kartice (osim navedene GTX 650) ali puno bolje od tvoje trenutne grafe...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 17:02 (ibme74).
14 godina

Evo opet mene sa jednim pitanjem.. kolika je razlika izmedju te msi r9 270x i sapphire ili xfx 7850? Vidim u trgovinam da su slicne po cijenama, dok bi mogao nabaviti polovnu 7850 za nekih 900kn.. pa ako nema neke razlike mozda bi cak uzeo i 7850. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mate213 kaže...

Evo opet mene sa jednim pitanjem.. kolika je razlika izmedju te msi r9 270x i sapphire ili xfx 7850? Vidim u trgovinam da su slicne po cijenama, dok bi mogao nabaviti polovnu 7850 za nekih 900kn.. pa ako nema neke razlike mozda bi cak uzeo i 7850. 

Vrati se gore 10 postova iznad tj u portiu imas 7850 dual fan 2gb za 999kn, koja je 12-15% sporija od 270x no i jeftinija ogromnih 500kn, no ova 7850 ima fini oc potencijal! Razmisli!lp
Intel Core™ i7-4770S inside
14 godina
Stjepanj kaže..
Vrati se gore 10 postova iznad tj u portiu imas 7850 dual fan 2gb za 999kn, koja je 12-15% sporija od 270x no i jeftinija ogromnih 500kn, no ova 7850 ima fini oc potencijal! Razmisli!lp

Ma vidio sam to da.. sad mi fali jos nekih 200kn za tu msi 270x, i mislio sam basnju uzet dok nisa vidio cijene, koje su slicne, pa sam zato isao pitat za razliku u performansama.. imao sam prije sapphire dualx 1gb i bio sam prezadovoljan, ali sam ju morao prodat, pa bi bila vjerojatno i ona dsta dobra.. a nis, hvala na odgovoru, budem jos do sljedeceg tjedna razmislio pa cu odlucit

13 godina

ljudi bok kupujem novu grafu i nemrem se odlucit bas imam sad gigabyte gtx550ti ,mislio sam uzet radeon r9 270 il nesto tako . imam 3dtv i gledam svasta i igram u 3d-u,

a bar kak sam skuzio da bi mi bilo naj bolje/jednostavnije da se drzim nvidie jer kao stereoscopic 3d na ovim drugim radi sam uz neke softvere tipa tridef3d i slicne...

neznam kolko tu ima istine ,ak neko ima radeonkui 3d moze rec kak to radi

tak da sad gledam i gtx660 neznam cini mi se ko ok upgrejd a i za ovu kaj imam bi mogo dobit nekaj ...skoro duplo fps u nekim igrama ima

neki savjet il prijedlog bi bio super fala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sačekaj da kod nas dođu nVidia GTX 750 Ti pa onda nju uzmeš.

Slabija je or R9 270 ali i onako nemaš procesor za jaču karticu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Žiga82 kaže...

ljudi bok kupujem novu grafu i nemrem se odlucit bas imam sad gigabyte gtx550ti ,mislio sam uzet radeon r9 270 il nesto tako . imam 3dtv i gledam svasta i igram u 3d-u,

a bar kak sam skuzio da bi mi bilo naj bolje/jednostavnije da se drzim nvidie jer kao stereoscopic 3d na ovim drugim radi sam uz neke softvere tipa tridef3d i slicne...

neznam kolko tu ima istine ,ak neko ima radeonkui 3d moze rec kak to radi

tak da sad gledam i gtx660 neznam cini mi se ko ok upgrejd a i za ovu kaj imam bi mogo dobit nekaj ...skoro duplo fps u nekim igrama ima

neki savjet il prijedlog bi bio super fala unaprijed

s obzirom da je serija 760 poprilicno skupa moja preporuka ti je ova trenutno povoljna Gigabajtova gtx660 oc wf2, (izbjegavaj pov i palit zbog katastrofalnog hladenja) znacajan upgrejd od te stare 550ti!{#} ova kartica je dobila odlicne ocijene sto se tice same izrade, kvalitete, hladenja i perfomansi tako da neces pogrijesiti!

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.A3D280C6-D594-427F-BD1B-2C2BB3BD27AC.aspx

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-gf-gtx660-oc-2gb-gddr5-dvi-dp/67304

13 godina

tak si nekak i ja misli msutra odtrcat po nju u protis{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a kaj mi je procesor kao slab? pa nebi bas reko

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Žiga82 kaže...

Pa, najobičniji Phenom II x4, tipičan low end procesor koji u nekolicini novih naslova ne može pošteno tjerati ni kartice koje trenutno dođu 800 Kn, a kamo li jače.

Da, imam Phenom II x4, imam Battlefield 4, imam još neke novije igre, imam radeona HD 7770 i dobro znam što pričam.

Druga je stvar ako si otključao procesor u x6 (stabilno), onda je to, možemo ga tako nazvati, mid-range procesor i može tjerati i mal oskuplje grafičke pristojno.

13 godina
protjeran
Žiga82 kaže...

ma za 90% igara nije, tako da ne obracaj previse pozornosti! uzmi gtx660 i vozi! grafa je bomba ak oces nvidiju, samo 1x6 pinsko napajanje, svi moguci video izlazi,i bf4 leti na njoj!{#}

13 godina

meni je ovaj proc super nisam ni probo cak ga otkljucat ni nebum jos neko vjeme,tek kad mi se pocne cinit da je posto slab,isprobavo sam malo oc ide to fino gore blizu 4 al mi ni to netreba pa sam vratio na stock a ova 660 meni spada u skupinu malo skupljih grafi. pa s ovom sad diram dirt3 u3d skoro sve na max skroz fluidno i to mi je super nebi ni njenjo jos 1g otprilike nek su mi novcici doslovno pali s neba pa eto

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa, slobodno kada nabaviš novu grafičku lijepo poprati zauzeće iste u modernim igrama pa ćeš vidjeti koliko je procesor dovoljan...

I zašto ne bi otključao kada je bezopasno, jednostavno i besplatno?

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Žiga82 kaže...

meni je ovaj proc super nisam ni probo cak ga otkljucat ni nebum jos neko vjeme,tek kad mi se pocne cinit da je posto slab,isprobavo sam malo oc ide to fino gore blizu 4 al mi ni to netreba pa sam vratio na stock a ova 660 meni spada u skupinu malo skupljih grafi. pa s ovom sad diram dirt3 u3d skoro sve na max skroz fluidno i to mi je super nebi ni njenjo jos 1g otprilike nek su mi novcici doslovno pali s neba pa eto

Trosi dok imas, bio bottleneck ili ne. :P

13 godina

bisam bas ziher 100% kaj sve treba napravit u biosu da se to desi a neb bas da nes sprckam a i s ovom grafom mi je super igrat skoro sve igre na max rade ok

17 godina
Žiga82 kaže...

bisam bas ziher 100% kaj sve treba napravit u biosu da se to desi a neb bas da nes sprckam a i s ovom grafom mi je super igrat skoro sve igre na max rade ok

Nemaš šta sprčkat, imaš sve upute pa čak i temu tu na forumu (s objašnjenjem i svime).

I da nešt sprćkaš, samo vratiš postavku koj usi promijenio natrag ili resetiraš bios i sve bude po starom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 2:56 (191x7).
13 godina

mozda to malo jedan dan proucim pa probam za sad mi je ok bum vidio 

evo bacio oko ...mislim da se nebum s tim zezo ,previse ima tam cackanja s tim naponom pa pali gasi ovu onu jezgru...mos doc meni platim ti hehe dok jos imam nebum dugo 

dalje od ucc-a s malim +napona nebi sam nekuzim se bas

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 3:39 (Žiga82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oce  kod nas doc evga grafe?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kresho kaže...

Oce  kod nas doc evga grafe?

ne! nije to za sirotinju sinko{#}...lp

14 godina
Dali se isplati dati 200kn za rabljenu i ispravnu HD4870 stock(512mb)starost 4,5 godina,grafa bi me sluzila cca pola godine dok nenabavim nesto bolje,budim realni za te pare nema bolje s obzirom da doticna jos uvjek moze pristojno "voziti" novije igre.
Lik me poceo mlatiti batinom ja njemu uzvratio alu sajlom.
15 godina

Isplati se !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 2 hvala 2
14 godina
tnx,pitam jer trenutno nemam kod sebe nikakvu grafu a planiram ubost FX8320 i plocu a za grafu nemam,mislio sam kupiti za 100kn x1950,960
GT no ipak hocu izdvojiti koju kunu više pa ubosti nesto konkretnije na dulje staze.
12 godina
3n3m1 kaže...
tnx,pitam jer trenutno nemam kod sebe nikakvu grafu a planiram ubost FX8320 i plocu a za grafu nemam,mislio sam kupiti za 100kn x1950,960
GT no ipak hocu izdvojiti koju kunu više pa ubosti nesto konkretnije na dulje staze.

Vidio sam da neki lik na njušci prodaje GTX 650 za 400kn, ako se mozes toliko protegnut bilo bi ti boljke rješenje od HD4870... {#}

14 godina
Ma kontam ali ipak cu kupiti HD4870.
14 godina
odjavljen
3n3m1 kaže...
Ma kontam ali ipak cu kupiti HD4870.

imam safirku 4870 uzeo je jos u prvom mjesecu 2009,mogu rec da me jos posluzi i pogura novije igre,nije high al eto gura,dobra je kartica

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 12:45 (Nitro233).
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Zanima me da li moja konf. može gurati R9 270x i da li je ona puno bolja od 7850 2gb dual fan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
majoo kaže...

Pozdrav!

Zanima me da li moja konf. može gurati R9 270x i da li je ona puno bolja od 7850 2gb dual fan.

pa opcenito 90% naslova ce gurati bez problema! a razlika naspram 270x(iako je to identicna naklokana 7870) modela je poprilicna u perfomansama ali i cijena!

http://www.anandtech.com/bench/product/1076?vs=1043

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 13:46 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice