Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.962.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mate213 kaže...

Hvala, onda će ići ta r9 270x. Ovu gigabyte sam gledao jer sam malo alergičan na buku, pa onda gledam da bude što tiše hlađenje. 

I sad još jedno pitanje, Imam xfx450w, dali će to biti dovoljno napajanje?

Obje su tihe, razlog tome je što MSI Gaming ima veće ventilatore, ali ih je manje.

Dok Gigabyte Windforce ima 3, ali manja ventilatora.

Da, biti će dovoljno to napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 11:57 (Deawood).
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Super, onda ću tu msi uzet vjerojatno, pošto je jeftinija..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

1. to nije ta grafa na slici, nego referentna.

2. Extreme Digital je loš dućan i s razlogom ga nitko na forumu ne preporučuje (pogotovo u temama za slaganje konfi).

1. u krivom si

2. nema veze jer je najjeftiniji, a eventualna reklamacija će uvijek proći

11 godina
neaktivan

Pozdrav kupujem novu grafulju zanima me vase mišljenje koju odabrati od ove dvije grafičke kartice

Amd Gigabyte R9 270 OC 2GB DDR5:1500kuna 

Nvidia GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5:1700kuna

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kickall kaže...

Pozdrav kupujem novu grafulju zanima me vase mišljenje koju odabrati od ove dvije grafičke kartice

Nvidia GeForce GTX 6760 OC 2GB DDR5:1700kuna

GTX 760 nereferentnu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 12:16 (Caesar et Brutus).
13 godina
neaktivan
kickall kaže...

Radeon, razlog je jednostavan, za istu kintu pokreces igre u 1080p bez problema a ovamo ti ostane nesto love sa strane.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...

1. u krivom si

2. nema veze jer je najjeftiniji, a eventualna reklamacija će uvijek proći

Nisam primjetio da piše TF, bila je jedna grafa (isto GTX 760) u Edigitalu koja je bila referentna, a na slici ne referentna.

Mene osobno nije briga za 100, eventualno 200kn, ako ću čekati za taj proizvod 1 mjesec . Kupovanje u Edigitalu je lutrija, pogledaj si Extreme Digital temu.

Kupio tam TP Linkov prozivod kod njih i čekao sam ga ravno 2 tjedna :/

13 godina
protjeran
chaselol kaže...
kickall kaže...

Radeon, razlog je jednostavan, za istu kintu pokreces igre u 1080p bez problema a ovamo ti ostane nesto love sa strane.

Sta se s gtx660 oc nemogu vrtiti igre u 1080p? Pa to su skoro slicne grafe po perfomansama! Stvar je koji tabor zeliz, i ne mala usteda od 200kn!lp
Intel® Core™ i7-4770S inside
13 godina
odjavljen

I ako igras BF4 onda imas Mantle, a i R9 270X je jaca (ovisno o igri).

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pitam se koja r9 bi mogla ici na moj proc. i napajanje, hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rodić kaže...

Pitam se koja r9 bi mogla ici na moj proc. i napajanje, hvala :)

Ako nemislis procesor nadogradivati ta 7790 ti je prakticki taman! No ak mislis u buducnosti nadogradivati cpu onda mozes odma i uzeti neki jaci model 270x, za 280x ipak treba jace napajanje i znatno jaci cpu!
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Sta se s gtx660 oc nemogu vrtiti igre u 1080p? Pa to su skoro slicne grafe po perfomansama! Stvar je koji tabor zeliz, i ne mala usteda od 200kn!lp

to sam i napisao, skoro identicne kartice za 1080p gaming a razliku stavis u dzep! :)

12 godina
neaktivan

Evo i ja sam u potrazi za nekom jacom grafom, svejdno da li je nVidia ili AMD,  planirao sam da prodam ovu r7 260x i da dodam nekih 600kn, e sad šta bi se moglo uzeti za te novce da je bolje od ovog trenutno, ili mozda do 100 eura nadoplate u vrh glave da se protegnem..tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Daj reci okvirnu cifru koju misliš potrošiti sada da tu ne zbrajamo pa ćemo ti reći :).

15 godina
Kalmageddon kaže...

Evo i ja sam u potrazi za nekom jacom grafom, svejdno da li je nVidia ili AMD,  planirao sam da prodam ovu r7 260x i da dodam nekih 600kn, e sad šta bi se moglo uzeti za te novce da je bolje od ovog trenutno, ili mozda do 100 eura nadoplate u vrh glave da se protegnem..tnx

Mislim da bi ti tu ispalo love za R9 270 / R9 270X !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Kalmageddon kaže...

Ja cekam da mi stigne novi full HD monitor, pa cu preci najvjerovatnije na R9 270X PCS od PowerColora, dosta ljudi koristi 270X karticu za full hd gaming bez problema, a mogu se clockati (pogotovo PC PCS) u nebesa!

11 godina
neaktivan

Sutra cu naruciti R9 270 OC recite mi oceli mi biti dovoljno napajanje od 500W Coolermaster ipak jos cu ustediti 200 cuna Zahvaljuem.... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 21:56 (kickall).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kickall kaže...

Sutra cu naruciti R9 270 OC recite mi oceli mi biti dovoljno napajanje od 500W Coolermaster ipak jos cu ustediti 200 cuna Zahvaljuem.... 

nemas niti najmanje brige s napajanjem!{#}

13 godina
neaktivan

Ajd da probam ponovo pitati. Koje od ove tri... Sapphire r9 280 x dual-x ili vapor-x ili xfx r9 280x. Treba za gejmanje, da ne prelazi 80 C i da na 60 rpm nije avion. Pošto vidim da vas dosta ovdje ima te kartice, može netko bacit preporuku i reć zašto preferira baš tu. I još nešto, napajanje je 450W corsair HX. Hoće li držati? CPU je i7 2770K, trenutno na stock 3.5ghz i ne bude se zasad mjenalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Držati će napajanje. Pa sve navedne grafe bi trebale biti ok za to što tražiš.

13 godina
protjeran
simpa256 kaže...

Ajd da probam ponovo pitati. Koje od ove tri... Sapphire r9 280 x dual-x ili vapor-x ili xfx r9 280x. Treba za gejmanje, da ne prelazi 80 C i da na 60 rpm nije avion. Pošto vidim da vas dosta ovdje ima te kartice, može netko bacit preporuku i reć zašto preferira baš tu. I još nešto, napajanje je 450W corsair HX. Hoće li držati? CPU je i7 2770K, trenutno na stock 3.5ghz i ne bude se zasad mjenalo

dual-x nema znacajnih musica, vapor-x ima doticni problem s ventovima kao i gigabajtova 280x rev1.0, rev2.0 nema vise taj bug s overloadom ventova, xfx se popravio s opcenito cijelom serijom R/7/9 tako da nemres s njim pogrijesiti! i niti jedna ovdje kartica ne dolazi do tih temperatura! napajanje(koliko vidim to je napajanje izdano prije 6godina{#}) ce ti drzati konfu tako da nemas problema barem dok je sve na stocku, no svakako razmisli u skoroj buducnosti o nadogradnji!{#}!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 23:50 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Onda će vjerojatno biti dual x ili xfx, samo da dođu nove pošiljke. A napajanje je staro 4 godine, drži sve oke zasad, ali vjerojatno će biti neko jače do jeseni. OC ne mislim ni pod razno.

14 godina

Ako je ispravno onda će držati ali je svakako preporučljivo da ga onda promijeniš ako je tako staro da si miran jer R9 280X vuče struju dosta dobro {#}.

13 godina
neaktivan

Nikad jedne jedine greške s njim, ali trenutno i zadnja kn ide za R9. Samo se nadam da će bit do 2550kn i da nova pošiljka neće bit oko 2700 i više :\ Da ne postane offtopic o napajanju... Mislim da bude držalo jer ni cpu nije oc, a niti će kartica bit, pored tvorničkog oc-ja. Vidim na testovima da ne vuče više od 380W cijeli sustav. Bit će neko seasonic ili corsair do 700kn do jeseni nadam se :)

13 godina
protjeran

evo za sve koji su uskoro planirali uzeti neku jako dobru a iznimno povoljnu graficku! jos uvijek respektabilnih perfomansi i paprenih oc mogucnosti izvedba s 2x venta na njoj i s 2gb rama!

xfx hd7850

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806868

svakako maximalna preporuka od mene!

lp{#}

edit;inace za te novce se prodaju 7770/7790/260/260x, gtx650,gtx650ti, itd koje ova kartica doslovno pojede!

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 14:21 (Stjepanj).
Moj PC  
5 1 hvala 1
12 godina
Pozdrav, kolega treba preporuku grafičke kartice do 800kn, može i polovna ali da ima barem 6mj gare, konfa je Q8300 i 4GB DDR2 RAM-a, treba mu da se može "solidno pogirati" na 1600x1200 rezi, našao sam mu jednu Sapphire HD7770 OC Edition za 700kn stara 2 mj, dali je to najbolje što se može uzeti ili postoji nešto bolje za te novce?

0 0 hvala 0
17 godina

Pa, nova 7770 dođe nekih 720+ Kn, 2 mjeseca stara Sapphire bila bi ispod 600 Kn a ne 700.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hd+7770

Ako veeć ne može dati 900 za HD 7790 ili R7 260X, onda je HD 7770 najbolje što može kupiti.

Možda da pričeka koji tjedan da dođu R7 250X u prodaju (preimenovane HD 7770 pa nešto nižoj cijeni navodno).

Twitter: @191x7
14 godina
Stjepanj kaže...

evo za sve koji su uskoro planirali uzeti neku jako dobru a iznimno povoljnu graficku! jos uvijek respektabilnih perfomansi i paprenih oc mogucnosti izvedba s 2x venta na njoj i s 2gb rama!

edit;inace za te novce se prodaju 7770/7790/260/260x, gtx650,gtx650ti, itd koje ova kartica doslovno pojede!

O da.... +300Mhz Core i +250Mhz memorija se kod mene klokala. Tako klokana po največim vručinama po ljeti nije 70°C prešla, grafa i pol za te pare.

11 godina
neaktivan

Poz :-) na koji nacin da enableam / ukljucim ovaj oc mode na msi gtx 760 gaming da mi radi na 1150 - jel se to moze negdje u driverima ili gdje - jer vidim da ima 3 nacina rada - a ja zelim da mi radi na 1150 - hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Joker1t kaže...

Poz :-) na koji nacin da enableam / ukljucim ovaj oc mode na msi gtx 760 gaming da mi radi na 1150 - jel se to moze negdje u driverima ili gdje - jer vidim da ima 3 nacina rada - a ja zelim da mi radi na 1150 - hvala

pa odes na ovu stranicu tj stranicu svoje graficke kartice

http://www.msi.com/product/vga/N760_TF_2GD5.html#download

i pod downloads izaberes utility:

"Gaming APP"

dalje je sve lako samo izaberes pod tri ponudena osnovna moda

LP{#}

ok sad sam skuzio da imas ovu dolje

http://www.msi.com/product/vga/N760_TF_4GD5OC.html#overview

{#}

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 22:24 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice