Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.945.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
dragec0 kaže...

Ma našao sam dosta ok kučište(bez grafe) i sad samo mi treba grafa pa mi ju je kolega nudio za 250kn!

Daj probaj usparat nekih 400kn i uzmi si rabljenu HD5770 / HD6770 , a mozda ti uleti i kakva HD7750 ! jer s ovim slabijim grafama se neces naigrati ! Za 450kn imas i GTX460 na Njusci !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:33 (Haf932).
15 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ako misliš kupiti...onda obavezno i obrati pažnju na napajanje koje je u tom kompu...jer za tu grafu treba i dobro napajanje ;)

i što je to "ok" po tvojem? napiši šta si našao...

Zapeo mi ovaj komp pod oko iako lik kad sam ga nazvo nezna reći model proca čudno!

Ja mislim da je proc Intel Core i3 3250,socket 1155

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/ps-racunalo-dual-core-oglas-10139858

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:38 (dragec0).
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

ne bi baš rekao da je i3...prije ce biti neki Celeron

uglavnom, saznaj što je točno...mislim nije tak teško otici u control panel-system i vidjeti....

ali, napajanje je užas...i na to nikako ne spajati tu grafu što hoces

A ako to nije i3 onda ukratko niti se ne isplati kupovati

Edit: to je 775 socket, jer 1155 socketi nemaju PATA priključak, a ovo na slici ima...tako da i dalje mislim da se radi o celeronu i to mozda Celeron E3500

Edit2: da definitivno 775 i to je najvjerojatnije ASUS P5G41-M LX2 :)

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:50 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

mozda uzmem neki quad al sad cu je uzet msi ili sapphire r7 260x 2 gb ddr5 pa nek bude dok ne kupim neki bolji cpu

{#}

15 godina
neaktivan

Da vidio sam 400wat napajanje jednostavno nemogu nać dobar komp za te novce sve preskupo a što se tiče grafički za 400-500kn ima jako dobrih recimo meni je super Ati Radeon hd 4850 512mb-256bita ali ima i boljih samo slaba ponuda na njušci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dragec0 kaže...

Da vidio sam 400wat napajanje jednostavno nemogu nać dobar komp za te novce sve preskupo a što se tiče grafički za 400-500kn ima jako dobrih recimo meni je super Ati Radeon hd 4850 512mb-256bita ali ima i boljih samo slaba ponuda na njušci!

Samo ta HD4850 512MB vrijedi max. 250kn !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
nsunjicr123 kaže...

mozda uzmem neki quad al sad cu je uzet msi ili sapphire r7 260x 2 gb ddr5 pa nek bude dok ne kupim neki bolji cpu

{#}

kartice su poprilicno identicne, ali ja bih isao na sapphire zbog sapphire select club :) free games

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:58 (chaselol).
11 godina

i ja bi rade sapphire em je lijepsa a i sigurnija neg msi kolko sam cuo msi je u k**** :P

Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina

sad i mene to kopa ako bi uzimo 270 x vidim da brdo problema ima s njima a neda mi se natezat sa garama i čekat pitaj boga koliko za drugu koja možda opet neće bit ispravna tu jedan forumaš mi nudi Gigabyte GTX760 2GB OC Windforce 3X rev.2.0 crni PCB dao bi mu mob hox + 400 kn jel mi se isplati to tj cijeni je 1900 kn

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Over(C)lock kaže...

sad i mene to kopa ako bi uzimo 270 x vidim da brdo problema ima s njima a neda mi se natezat sa garama i čekat pitaj boga koliko za drugu koja možda opet neće bit ispravna tu jedan forumaš mi nudi Gigabyte GTX760 2GB OC Windforce 3X rev.2.0 crni PCB dao bi mu mob hox + 400 kn jel mi se isplati to tj cijeni je 1900 kn

1900kn za gtx760  LOOOLL{#} ja svoju R9 280x dao za 1600kn!{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina
Over(C)lock kaže...

Mislim da ju je malo precijenio jer nova kosta svega 80kn vise !

Music As A Weapon !!
14 godina

nova je s 3g garancije kao preko njega + treća godina direktno kod proizvođača

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ja ju nebih uzeo !

Music As A Weapon !!
14 godina

Imaš MSI GTX 760 za oko 1800 kn ili tako nešt novu iz trgovine.

14 godina

ionako planiram vodeno na gpu i oc bacit pa više nisam pametan dal da idem na r9/270 seriju ili da uzmem neku gtx icu i da ajmo reć manje riskiram mada uvjek postoji šansa da novo bude neispravno .. koliko sam čuo za ubudućnosti 270x u cf daje vrlo dobre rezultate pa nebi niti to bilo lose jednu sad jednu kasnije ako bude potrebe tako da neznam ..

EDIT: http://www.protis.hr/products/details/msi-video-card-gtx-760-gddr5-2gb256bit-1006mhz6008mhz-pcie-30-x16-dp-hdmi-2xdvi-vga-cooler-double-slot-retail/73213

evo ovako nesto

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 17:15 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crocked kaže...

Ovako ako imate mogućnosti uzmite 270x Hawk ako ne onda običnu 270 (bez X-a).

Razlog je vrlo jednostavan...

Kupio sam novu karticu MSI 270X gaming i ne radi sa nijednim driverom. Nakon instalacije drivera i restarta računala poslije "starting windows" screena pojavi se samo crni ekran i to je to!

Cijeli vikend pokušavam osbosobiti karticu i instalirati drivere, ali bezuspiješno. I nova instalacija Win 7 i 5, 6 zadnjih drivera za grafičku (sa MSI stranice, sa AMD stranice, sa CD-a), ali ništa uvijek ista greška sa crnim ekranom. Kada iz Safe Mode-a obrišem sa Display Driver Uninstaller-om drivere Windowsi se normalno dignu i tako u krug.

Na hrpi stranih foruma sam istraživao i ima hrpa istih problem sa pojavljivanje "crnog ekrana" kao i kod mene, a uz to se još dosta pojavljuje i BSOD zbog drivera. Nigdje nema rješenja za ove probleme.

Te probleme sam primjetio da se ljudima događa sa 270X serijom i od MSI-a, Gigabyte-a i Sapphire-a. Dok za Hawk i 270 nisam naletio, a gledao sam i jel se kod njih to pojavljuje.

Ja svoju karticu nosim na raklamaciju. Ne kažem da su sve 270X kartice sa takvom greškom, ali vidim da ima hrpa pa je lako moguće da i neko od vas naleti na takvu...

Eto toliko nadam se da će vam koristit ova informacija...

samo da se nadovezem , ja sam takoder poslao svoju xfx 260x na reklamaciju , zbog istog problema...  ocigledno je dans stanje takvo, hrpa bugovitih proizvoda , ne kazem da su  svi takvi, ali eto dogodi se, nikada nisam imao problema ni sa jednom grafickom, osim ove zadnje.

It s me against the world
11 godina

moze mi neko objasnit sta znaci bottlech ili kak vec

naci ocu si kupit r7 260x 2 gb ddr 5

na proc c2d e8500

i 4 gb ramma

i sad ne kuzim jel bi to radilo ili kaj ?

ne kuzim

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

radilo bi bez problema, ali proc je slabiji i ne bi natjerao grafičku da radi 100%. znači platiš grafičku koju ne možeš potpuno iskoristiti, onda je bolje uzet slabiju grafičku koja će doći jeftinije i neće biti bottlenecka, uskog grla.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ma rasirit cu mu ja grlo haha :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

uzet cu ju sad 10.1 i kasnije kad skupim nes para uzet cu neki quad proc i gotovo

igrat cu igre koje cu moc sad a kasnije ostale

a cek jel ce bit kakvih problema sa igricama i to???sa ovim procom

msm sta ce se dogadat npr. stekanje i to

:D

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

to je isto ok, uzmeš kasnije kakav quad, clockas ako bude potrebe i to je to, samo pazi na napajanje i matičnu jel ok za clock ako se budeš upuštao u to.

ovisi od igre, al recimo da probaš bf4 multiplayer sa tim procom siguran sam da bi štekalo, lagg, nizak frame rate jer neće ni grafička biti 100% pogonjena... nadogradnja komp zna bit malo zaje.bana jer jedna stvar vuče drugu i tako se vrtiš u krug

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

da znam haha ma bit ce to sve dobro cilj mi je igrat fc3 bf3 ghost i te ac3

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
crocked kaže...

Ovako ako imate mogućnosti uzmite 270x Hawk ako ne onda običnu 270 (bez X-a).

Razlog je vrlo jednostavan...

Kupio sam novu karticu MSI 270X gaming i ne radi sa nijednim driverom. Nakon instalacije drivera i restarta računala poslije "starting windows" screena pojavi se samo crni ekran i to je to!

Cijeli vikend pokušavam osbosobiti karticu i instalirati drivere, ali bezuspiješno. I nova instalacija Win 7 i 5, 6 zadnjih drivera za grafičku (sa MSI stranice, sa AMD stranice, sa CD-a), ali ništa uvijek ista greška sa crnim ekranom. Kada iz Safe Mode-a obrišem sa Display Driver Uninstaller-om drivere Windowsi se normalno dignu i tako u krug.

Na hrpi stranih foruma sam istraživao i ima hrpa istih problem sa pojavljivanje "crnog ekrana" kao i kod mene, a uz to se još dosta pojavljuje i BSOD zbog drivera. Nigdje nema rješenja za ove probleme.

Te probleme sam primjetio da se ljudima događa sa 270X serijom i od MSI-a, Gigabyte-a i Sapphire-a. Dok za Hawk i 270 nisam naletio, a gledao sam i jel se kod njih to pojavljuje.

Ja svoju karticu nosim na raklamaciju. Ne kažem da su sve 270X kartice sa takvom greškom, ali vidim da ima hrpa pa je lako moguće da i neko od vas naleti na takvu...

Eto toliko nadam se da će vam koristit ova informacija...

odlučio sam kupiti 270x toxic od sapphirea ali nakon čitanja ove teme danas i r9 sve se bojim kupiti r9 270x toxic pogotovo sad s ovim tvojim postom

15 godina
neaktivan

Također kupujem R9 270 X i vec sam odlučio koju cu karticu uzet, no imam jedno pitanje. 
Ispričavam se što je malo neupućeno, ali negdje sam pročitao da od određenog proizvođaca krece uskoro u prodaju 2.0 verzija njegove kartice kao jer je prva verzija imala nekih podosta ozbiljnih problema. jeli to stvar i s našim tržištem i koja bi to kartica bila ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Over(C)lock kaže...

ionako planiram vodeno na gpu i oc bacit pa više nisam pametan dal da idem na r9/270 seriju ili da uzmem neku gtx icu i da ajmo reć manje riskiram mada uvjek postoji šansa da novo bude neispravno .. koliko sam čuo za ubudućnosti 270x u cf daje vrlo dobre rezultate pa nebi niti to bilo lose jednu sad jednu kasnije ako bude potrebe tako da neznam ..

EDIT: http://www.protis.hr/products/details/msi-video-card-gtx-760-gddr5-2gb256bit-1006mhz6008mhz-pcie-30-x16-dp-hdmi-2xdvi-vga-cooler-double-slot-retail/73213

evo ovako nesto

ajde treba mi pomoć u vezi odluke jel se isplati ovo uzet kasnije stavit vodeno i oc-at imali nešto relevantno od amd-a a da nije ova serija u kojoj imam manje šanse naletit na ispravnu neg na pokvarenu :) uzeo bih ovu isključivo zbog cijene a cijena je zbog ovog hladnjaka koji nevalja ništa .. tako da mi to neigra pošto će vodeno ić

14 godina
marin4561 kaže...

Također kupujem R9 270 X i vec sam odlučio koju cu karticu uzet, no imam jedno pitanje. 
Ispričavam se što je malo neupućeno, ali negdje sam pročitao da od određenog proizvođaca krece uskoro u prodaju 2.0 verzija njegove kartice kao jer je prva verzija imala nekih podosta ozbiljnih problema. jeli to stvar i s našim tržištem i koja bi to kartica bila ? 

ja ništa nisam čuo,samo ti nju uzmi,ako bude bilo ikakvih problema tipa crn ekran,nijedan driver neradi samo na garanciju po novi model ;)

Strm
14 godina
Over(C)lock kaže...
Over(C)lock kaže...

evo ovako nesto

ajde treba mi pomoć u vezi odluke jel se isplati ovo uzet kasnije stavit vodeno i oc-at imali nešto relevantno od amd-a a da nije ova serija u kojoj imam manje šanse naletit na ispravnu neg na pokvarenu :) uzeo bih ovu isključivo zbog cijene a cijena je zbog ovog hladnjaka koji nevalja ništa .. tako da mi to neigra pošto će vodeno ić

Moja preporuka je AMD,ako bude ikakvih problema crni keran,driveri nijedni nerade etc... samo reklamiraj  itraži novu,uzmeš najjeftiniju koju možeš naći jer cijenu grafičke uvelike određuje kuler,nađeš neku da ima donekle normalnu ploču pod dužini s shit hladnjakom i krkneš na nju vodeno,prijatelj je vodeno na GTX650 stavljao i to gigabyte model jer je bio podosta jeftijn a grafička mala i bila under clockana pa shit pa mjenjao..ugl. AMD,Najjeftinije,Normalna ploča od grafičke((dužina));)

Strm
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 22:57 (Strm).
14 godina

ipak nebih riskiro naručujem u protisu šalju mi poštom daleko sam nemogu nikako do njih osobno, ova gtx ica nije neki shit nego ima shit hladnjak, nije lošija čak mrvicu bolja od 270x jelda sa vodenim budem dobio dosta prostora za oc nije puno niti skuplja ... iz kojeg razloga bih preporučio r9 u odnosu na nvidiu podrska za igre tj boost performansi ili

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

sta je bolje

nvidia gtx 650 2 gb ddr5 ili r7 260x 2 gb ddr5=???

dvoumim se izmedu te 2 grafike

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nsunjicr123 kaže...

sta je bolje

nvidia gtx 650 2 gb ddr5 ili r7 260x 2 gb ddr5=???

dvoumim se izmedu te 2 grafike

Ako govoriš o obično GTX650,nije,ali mislim da si ti uzeo u obzir Ti Boost jer obične nemaju 2GB,tako da mi moraš točno reči o kojim modelima govoriš

Strm
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice