Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.934.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav svima!

Vidim da je ovo tema o grafičkim karticama s kojima ja lomim koplja trenutno hehe. Naime problemi se javljaju kada pokušavam igrati neke "novije igrice" kod kojih mi laptop ne reagira trenutno na moj npr. klik miša. Pričao sam s ljudima na forumima sa ljudima koji igraju tu istu igricu i oni su mi rekli da moram promijeniti grafičku, no problem je u tome što nisam siguran kako se to radi. U navedenom videu čovjek pokazuje kako se to radi na računalu sa kućištem no mene zanima kako se to radi na laptopu. Čak nisam niti siguran jel mi je grafička integrirana. Zbilja bih molio nekoga da mi u par rečenica objasni kako zamjeniti grafičku na laptop jer ovako više ne mogu igrat hehe.

Grafička kartica: ATI Mobility Radeon HD 3430 (Procjena ukupne memorije-1528 MB)

Procesor: 2,00 GHz

RAM:3 GB 

0 0 hvala 0
17 godina

Nikako. Na laptopu ne možeš.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I ako je integrirana i ako nije, pre skupo je za laptop stavljat novu grafu, te su rijekte, jednostavno se ne isplati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Iako nije dobra vijest svejedno hvala. No dali mogu nekako poboljšati ovu, ili kupiti novi procesor da ga poboljšam? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Nadogradivati laptop u bilo kojem obliku je neisplativo.
Kratko i jasno.
It s me against the world
11 godina
neaktivan

OK, hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
gamer2 kaže...
Kratko i jasno.

Krako, jasno i potpuno krivo.

- Nadogradnjom RAM (radne memorije) ako laptop ima 1GB ili manje dobije se puno. Treba imati preko 2GB.

- Nadogradnjom diska dobiješ ili više prostora ili pređeš s mehaničkog diska na SSD čime dobijaš puno na brzini ali i trajanju na bateriji.

- Nadogradnjom procesora (stavljanjem jačega) možeš dobiti nešto sitno na brzini (Ako imaš npr Core Duo T2050 koj iradi na 1,6GHz s FSB-om 533MHz i pređeš na T2500 dobijaš takt od 2GHz i FSB 667 - automatsk iti i memorija s 533MHz prelazi na 667).

- Nadogradnjom laptopa boljom baterijom dobijaš puno na vremenu na bateriji.

- Nadogradnjom drivera na najnovije dostupne kao i nadogradnom WIndowsa dobijaš također nekih fičera i mogućnosti.

12 godina

Palit 770 jet stream ili 280x Toxic cijena ista....280€

Igrao bi bf4 najvise vremena i ostale naslove koji bi izlazili u skorije vrijeme a i one koje nisam odigrao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dennocro kaže...

Igrao bi bf4 najvise vremena i ostale naslove koji bi izlazili u skorije vrijeme a i one koje nisam odigrao...

Ako te zanima snimanje gameplaya, onda GTX 770. U protivnom, ne vidim razloga za uzimanje GTX 770 pored R9 280X za Battlefield 4, pogotovo sada akda treba uskoro Mantle postati dostupan.

http://www.anandtech.com/bench/product/1041?vs=1037

13 godina
protjeran
dennocro kaže...

obe kartice su ti fenomenalne sto se tice hladenja,oc i opcenito kvalitete istih! nemozes pogrijesiti koju god da izaberes!

http://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_770_Jet_Stream/1.html

http://www.anandtech.com/show/7406/the-sapphire-r9-280x-toxic-review

teska odluka cak i za mene...{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
dennocro kaže...

Sapphire zbog mantle+ljepseg izgleda i SAPPHIRE Select Club!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

što uzet za manje od 2000 kn razmišljo sam o r9 290 pa mislim da nemam svrhe lupat neku veliku lovu u grafičku kad ionako nisam neki gamer tek povremeno volim neku igru probat.. tako da tražim nešto dobro za te pare može i manje ako nisu neke veće razlike u performansama, vodeno budem kasnije stavljo nek je dobar overkloker to mi je više za dušuu nego što mi te performanse u praksi koriste mislim na oc :)

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Od nVIDIE imas GTX760 , od AMD-a imas R9 270X !

Evo ti razlika u performansama , pa ti vidi dal se isplati dati 350-400kn za tu razliku !

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...
gamer2 kaže...
Kratko i jasno.

Krako, jasno i potpuno krivo.

- Nadogradnjom RAM (radne memorije) ako laptop ima 1GB ili manje dobije se puno. Treba imati preko 2GB.

- Nadogradnjom diska dobiješ ili više prostora ili pređeš s mehaničkog diska na SSD čime dobijaš puno na brzini ali i trajanju na bateriji.

- Nadogradnjom procesora (stavljanjem jačega) možeš dobiti nešto sitno na brzini (Ako imaš npr Core Duo T2050 koj iradi na 1,6GHz s FSB-om 533MHz i pređeš na T2500 dobijaš takt od 2GHz i FSB 667 - automatsk iti i memorija s 533MHz prelazi na 667).

- Nadogradnjom laptopa boljom baterijom dobijaš puno na vremenu na bateriji.

- Nadogradnjom drivera na najnovije dostupne kao i nadogradnom WIndowsa dobijaš također nekih fičera i mogućnosti.

Hmmmm zanimljivo, kao što vidiš u mojim prethodnim postovima imam 3 GB RAM-a i 2 GHz na procesoru. Nebi mi smetalo kada bi mi ukratko objasnio kako se nadograđuje RAM i disk te koliko to košta. Tnx!

11 godina

jel se isplati uzet msi r7 260x 2 gb ddr5 na konfu

intel c2d e8500 3.16 ghz

4 gb rama

?

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Evo ti razlika u performansama , pa ti vidi dal se isplati dati 350-400kn za tu razliku !

r9 270x vs r9 270 je razlika samo u tome što je x blago overclockirana što mogu i ja sam, ili postoji još neka razlika ?

14 godina
Over(C)lock kaže...
Haf932 kaže...

r9 270x vs r9 270 je razlika samo u tome što je x blago overclockirana što mogu i ja sam, ili postoji još neka razlika ?

i jos ima 1 6pin umjesto 2 6pina kao sto ima 270x, to su jedine razlike

14 godina
ashcro kaže...
Over(C)lock kaže...
Haf932 kaže...

i jos ima 1 6pin umjesto 2 6pina kao sto ima 270x, to su jedine razlike

pa što onda x dobiva dodatnim pinom i uopće što će joj ? cjene su gotovo iste 100 kn razlike ako i toliko s tim da s 270 dobim bf 4 a s 270x nedobim pa da vidim jel mi se isplati

14 godina

ima veci oc headroom, i to je sve, bolje s oc-a

13 godina
neaktivan
nsunjicr123 kaže...

jel se isplati uzet msi r7 260x 2 gb ddr5 na konfu

intel c2d e8500 3.16 ghz

4 gb rama

?

Nikako. CPU bi bio uzasan bottleneck. Mozda ako u skoroj buducnosti planiras nadograditi i CPU...

This pork is so raw it's still singing hakuna matata! ._.
12 godina
neaktivan

Ovako ako imate mogućnosti uzmite 270x Hawk ako ne onda običnu 270 (bez X-a).

Razlog je vrlo jednostavan...

Kupio sam novu karticu MSI 270X gaming i ne radi sa nijednim driverom. Nakon instalacije drivera i restarta računala poslije "starting windows" screena pojavi se samo crni ekran i to je to!

Cijeli vikend pokušavam osbosobiti karticu i instalirati drivere, ali bezuspiješno. I nova instalacija Win 7 i 5, 6 zadnjih drivera za grafičku (sa MSI stranice, sa AMD stranice, sa CD-a), ali ništa uvijek ista greška sa crnim ekranom. Kada iz Safe Mode-a obrišem sa Display Driver Uninstaller-om drivere Windowsi se normalno dignu i tako u krug.

Na hrpi stranih foruma sam istraživao i ima hrpa istih problem sa pojavljivanje "crnog ekrana" kao i kod mene, a uz to se još dosta pojavljuje i BSOD zbog drivera. Nigdje nema rješenja za ove probleme.

Te probleme sam primjetio da se ljudima događa sa 270X serijom i od MSI-a, Gigabyte-a i Sapphire-a. Dok za Hawk i 270 nisam naletio, a gledao sam i jel se kod njih to pojavljuje.

Ja svoju karticu nosim na raklamaciju. Ne kažem da su sve 270X kartice sa takvom greškom, ali vidim da ima hrpa pa je lako moguće da i neko od vas naleti na takvu...

Eto toliko nadam se da će vam koristit ova informacija...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 15:41 (crocked).
14 godina

nevjerojatno, ja imam msi 270 gaming, bez x, nisam u proteklih par tjedana niti jedan problem imao, jos je i clockana, sve je to lutrija

12 godina
neaktivan
ashcro kaže...

nevjerojatno, ja imam msi 270 gaming, bez x, nisam u proteklih par tjedana niti jedan problem imao, jos je i clockana, sve je to lutrija

Moj frend je isto kupio 270 Gaming i nema nikakvih problema. Očito je to neka greška sa 270X serijom nažalost.

13 godina

tako je bilo i kod nekih 7870 i ima isto kod nekih gtx660 i bome 760/780 itd...

nema nikakve veze sa serijom vec cisto do grafe...kakve si srece...i zato postoji garancija...ako ti se dogodi, odes, reklamiraš, dobiš novu i amen

ni to razlog sada da se ne kupuje 270x, isto kao i spika za XFX napajanja što crvče...dogodi se, neki cvrče neki ne...opet su to odlična napajanja

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Recite mi jeli XFX 9800 gtx dobra grafa šta oču li moći pokrenut koju igru(far cry3,dead space 3)ove novije igre 2013?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

to je jako stara grafika i slabo češ se naigrat s njom...

12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

tako je bilo i kod nekih 7870 i ima isto kod nekih gtx660 i bome 760/780 itd...

nema nikakve veze sa serijom vec cisto do grafe...kakve si srece...i zato postoji garancija...ako ti se dogodi, odes, reklamiraš, dobiš novu i amen

ni to razlog sada da se ne kupuje 270x, isto kao i spika za XFX napajanja što crvče...dogodi se, neki cvrče neki ne...opet su to odlična napajanja

Ma nisam ni mislio da je cijela serija sjebana, ali prijmjetio sam da je kod te serije događaju te greške šta sam napisao sa "crnim ekranom". A kod 270 i Hawk modela ne.

15 godina
dragec0 kaže...

Recite mi jeli XFX 9800 gtx dobra grafa šta oču li moći pokrenut koju igru(far cry3,dead space 3)ove novije igre 2013?

Dosta je to stara grafa , moci ces pokrenut i igrat , al to ce ti biti na niskim video postavkama , ovisi o igri ! Imas ju ili namjeravas kupit nekku grafu ? Kolko para mislis dati ?

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:25 (Haf932).
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
dragec0 kaže...

Dosta je to stara grafa , moci ces pokrenut i igrat , al to ce ti biti na niskim video postavkama , ovisi o igri ! Imas ju ili namjeravas kupit nekku grafu ? Kolko para mislis dati ?

Ma našao sam dosta ok kučište(bez grafe) i sad samo mi treba grafa pa mi ju je kolega nudio za 250kn!

13 godina

ako misliš kupiti...onda obavezno i obrati pažnju na napajanje koje je u tom kompu...jer za tu grafu treba i dobro napajanje ;)

i što je to "ok" po tvojem? napiši šta si našao...

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:30 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice