R7 260X je puno jača kartica, nešto jača od GTX 650 Ti, drastično jača od obične GTX 650.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.924.821
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=13199
ili
http://www.instar-informatika.hr/graficka-sapphire-r7-260x-oc-2gb-gddr5-dvi-dp-hdmi/sap-r7-260x-2g5-o2
i vidis gtx bez ti ima 2 gb mala ta
malo sam se zeznuo,kako god tvoja GTX650 je obična što znači da ju R7 260X pojede GTX650 za doručak i još ostane gladna xD
zato pitam jel se dvoumim izmedu te dvije i ja mislim da je r7 bolja jel ipak je to nova serija grafickih mora da su bolje nego ove prije ;D
hvala
zato pitam jel se dvoumim izmedu te dvije i ja mislim da je r7 bolja jel ipak je to nova serija grafickih mora da su bolje nego ove prije ;D
hvala
pa i to što kažeš ;)
sam ja imam taj core 2 duo procesor e 8500 pa kao sto su rekli radit ce bottech jbg al kad nabavim novi proc onda nece vise i neznam dal ce radit na
cooler master napajanju od 460 w elite power
sam ja imam taj core 2 duo procesor e 8500 pa kao sto su rekli radit ce bottech jbg al kad nabavim novi proc onda nece vise i neznam dal ce radit na
cooler master napajanju od 460 w elite power
Ma radit če,ja imam isto dvojezgreni pa uzimam HD7770 koja je jača od GTX650 a slabija od R7 260X
aj bas ti hvala jedva cekam 10.1 da idem po nju i da halam fc3 ,bf3 i te ...
aj bas ti hvala jedva cekam 10.1 da idem po nju i da halam fc3 ,bf3 i te ...
Hahahah,neka,neka,i ja svoju HD7770 čekam da nešta zaigram kako spada
kolko te ispala ? moja ova oko 1200 kn ili 950 u instaru
kolko te ispala ? moja ova oko 1200 kn ili 950 u instaru
850Kn u futuri ;)
pa lijepo ja sam naso od msi u hg spotu za 1200 kn a u utorak cu skocit do instara pitat dal imaju od sapphire pa da vidimo u instaru je oko 1000 kn malo manje od 1000 :D
Evo idem sad naručiti 270x toxic pa u slučaju da i ja budem imao problema,di da naručim onda - protis di sam uvijek naručivao ali nisam imao problema sa neispravnim pa svejedno ili da kupim negdje drugdje?
Evo idem sad naručiti 270x toxic pa u slučaju da i ja budem imao problema,di da naručim onda - protis di sam uvijek naručivao ali nisam imao problema sa neispravnim pa svejedno ili da kupim negdje drugdje?
Ja bih iz osobnog iskustva uzeo u Futuri IT ( zato jer sam s njima imao odlicno iskustvo u vezi reklamacije grafe , a i nisam jedini ), ali je tamo ta Toxic-a skuplja za 90kn !
mod brisi
razmisli i o msi 270x gaming koja je nešto jeftinija i ima godinu dana više garancije
Razmisljam o prodaji moje 7970, I da je zamjenim za xfx r9 290.
Imam frenda koji bi uzeo moju 7970 za 2000 kuna, a ja bi ovu xfx uzeo za 3100.
E sada zanima me jel bi to bila Dobra ideja? Bi li skok u performansama bio osjetan?
I vidim da kada je r9 290 u loadu da I'm je temp oko 95 stupnjeva, jel to sigurno za duze koristenje?
E sada zanima me jel bi to bila Dobra ideja? Bi li skok u performansama bio osjetan?
I vidim da kada je r9 290 u loadu da I'm je temp oko 95 stupnjeva, jel to sigurno za duze koristenje?
Prodaj svoju 7970 za te novce i kupi R9 290.
Skok je osjetan, definitivno.
Koristi HD grafiku do dolaska aftermarket modela 290, isplati se definitivno.
Ta temp je sigurna za korištenje, samo će te smetati glasnoća same kartice i spuštanje taktova, pogotovo ljeti.
Moj savjet, da ponovim, prodaj 7970, privremeno budi na integriranoj i čekaj 290 neref modele.
Jer mi se iskreno ne da cekat, a I mozda nebudem tada imao love.
dal vrijedi prodat asus hd 6670 za 500 kn i kupit ovu ili za 1000 kn ima jos kakvih boljih
dal vrijedi prodat asus hd 6670 za 500 kn i kupit ovu ili za 1000 kn ima jos kakvih boljih
ako mozes prodati za tu cifru, ja bih odma prodao jer nova 6670 je u tom rangu! A onda uzeti nesto jace, za tu cifru uzeti R7 260X. Bice bottlenecka ali u svakom slucaju ti se isplati, kasnije skupis koju kintu za jaci proc jer realno za tvoj proc 6670 je nesto najjace sto mozes imati!
Samo da vas pitam hoće li se nešto desit grafičkoj koja je spojena na napajanje kad ono rikne?
Samo da vas pitam hoće li se nešto desit grafičkoj koja je spojena na napajanje kad ono rikne?
Ovisi.
Ovisi kako če napajanje riknut,od kojega je proizvođaća,kvaliteta... Naprimjer prijatelju riknulo napajanje od 100Kn i nikome ništa,drugome rikne CX500 i zaprži SSD,a trečem je pak otišlo neko XFX i počelo se dimit iz njega ali komponentama nije bilo ništa.Odma da znaš ta 3 iskustva su ujedno i jedina koja ja znam u roku proteklih par godina,jer znam dosta njih iz okolnih sela i gradova i ja sam n jihov redovni serviser tj. čistim im kompove svako malo pa nikome ništa nije bilo.U najboljem slučaju ti se jednog dana neče komp htjet upaliti,a u najgorem da če ti nešta zapaliti a jakooo rijetko i cijeli komp
A nije baš da ćeš se nešto usrećiti ja sam Sapphire 7970 VaporX zamjenio sa Sapphire R9 290X. Buka ventilatora je užasna nasprame 7970 (govorim o gabaritima 3300RPM naspram 1800RPM). S druge strane ako se ne varam 290 možeš promjeniti bios tako da bude kao 290x
zar nije da se moze otkljucat ali shaderi ce ostati isti zbog nekog laser cuta, napravljenog zbog flopa sa 6950/6970, samo ce se napon i frekvencije povecat
pozz ljudi, moze mi se objasnit sta znaci ovo oc lite boost
http://www.protis.hr/products/details/vc-sapphire-amd-radeon-r9-270-2g-gddr5-pcie-dvii--dvid--hdmi--dp-dualx-with-boost--oc-version-lite-bf4-edition/77974
i ako je sve ok s ovom grafickom, sad narucujem, hvala
pozz ljudi, moze mi se objasnit sta znaci ovo oc lite boost
http://www.protis.hr/products/details/vc-sapphire-amd-radeon-r9-270-2g-gddr5-pcie-dvii--dvid--hdmi--dp-dualx-with-boost--oc-version-lite-bf4-edition/77974
i ako je sve ok s ovom grafickom, sad narucujem, hvala
OC znači da ima tvornički povišene taktove, boost znači da se clock po potrebi dodatno podiže za određeni broj megaherca iznad tvorničke frekve(iznad OC frekve u ovom slučaju).
Dobiješ i BF4 sa njom, dakle sve je uredu.