Ako imaš 1600 do 1700 kn onda kucaš na vrata HD 7870 grafe koja košta već oko 1750 kn nova. Što se tiče HD 7850, ako nemaš namjeru ganjati neke rekorde u clockanju onda ti je dobra bilo koja sa dual vent hlađenjem ( tiho i hladno ). Nema smisla dati više od 1500 kn, koliko koštaju 2G modeli sa dual vent hlađenjem hlađenjem. Ako hoćeš najbolju HD 7850 onda bih ti preporučio MSI Twin Frozer IV 2GB model.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.904.184
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislio sam na smr201. Koliki imaš budget ?
joj sorry nisam ni vidio hehe 1600-1700kn imam i sad gledam 7850 neki OC sa 2GB model ali nikako da se odlučim
http://www.adm.hr/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=12730
Grafa za tebe...

Pozdrav.Imam hp dc 7900/8400 core I2 računalo koje radi na 3.0ghz i ima 2gige rama.Koju bi grafičku preporučili,low profile,a da joj bude napajanje od 240w dovoljno jer je toliko unutra.Igra se call of duty i sl.
Jel ima netko kakvu ideju?Svaka pomoć je dobrodošla.
Pozdrav.Imam hp dc 7900/8400 core I2 računalo koje radi na 3.0ghz i ima 2gige rama.Koju bi grafičku preporučili,low profile,a da joj bude napajanje od 240w dovoljno jer je toliko unutra.Igra se call of duty i sl.
Uzmi ovu. Troši svega 55wata i dual core procesor na 3.0GHz bi ju dobro iskoristio.
5670, 6670 ili hd 7750

Koja je Radeon grafička u cjenovnom rangu sa GTX650 OC 2GB, a koja po specifikacijama??
Koja je Radeon grafička u cjenovnom rangu sa GTX650 OC 2GB, a koja po specifikacijama??
kaj se tiče specifikacija... da, ali oc verzija hd7750
cijenovno je u rangu sa jačim modelom radeona hd7770
Pozdrav, jel mi može neko preporučiti grafičku do nekih 150€, po mogućnosti ATI?
HD7770 !
kaj se tiče specifikacija... da, ali oc verzija hd7750
cijenovno je u rangu sa jačim modelom radeona hd7770
Ma gle to me je interesovalo jer sam mislio da uzmem ovu gigabyte nvida 650, ali kontam možda ima neka jeftinija radeon istih specifikacija kao ova ili možda boljih mogućnosti a isstu cjenovnu vrijednost.
EDIT: da vidio sam tu http://www.anandtech.com/bench/Product/535?vs=681 da je 7750 tu negdje....više me je interesovala cijena pošto trenutno nisam u toku....znači 7770 je u cjenovnom rangu a koliko vidim bolja je od gtx 650 pa bu onda tu uzeo....hvala
evo konacno mi je xfx 7870 black u pogonu... grafa je super, clockat je trenutno necu jer fakat nema potrebe za tim, vrti sve na ultra bez pol frke, jedino je fan mrvicu glasan ali zanemarivo... usto, guta i do 300w na punoj snazi tak da ak uzimate pripazite sa napajanjem, clockana vjerojatno guta i puno vise
Koji CPU imaš ??
evo konacno mi je xfx 7870 black u pogonu... grafa je super, clockat je trenutno necu jer fakat nema potrebe za tim, vrti sve na ultra bez pol frke, jedino je fan mrvicu glasan ali zanemarivo... usto, guta i do 300w na punoj snazi tak da ak uzimate pripazite sa napajanjem, clockana vjerojatno guta i puno vise
300W ? Cisto sumnjam ! To ti vjerojatno trosi cijela konfa !

Meni komp troši 100W bez monitora (sam monitor 35W) i oko 300W u igrici, a sa OC-anim procom na 4.0 GHz, mi troši oko 400W (Prime 95 + OCCT: GPU).
Ako HD7850 kosta manje od 150€ , onda nemas kaj razmisljat - uzmi HD7850 ! Za te pare bolju grafu neces naci !
Neznam kak se krecu cijene kod Vas , ja sam preporucio otprilike kakve su kod nas !
Kakva je ovo fora sa RMA karticama? Prvo sam mislio da je jamstvo od 3 mjeseca greška :)
Ko zna u kakvom je to stanju...
Ta kartica je bila na reklamaciji , pa su ju malo sklepali i sad je na prodaju s 3 mj. jamstva ! Rađe das 100kn vise i imas novu 1GB model !
Jasno mi je, ali prvi put vidim da se tako nešto prodaje zajedno s ostalom ponudom
Znali su imat i maticne RMA !
Vidio sam i matične, da. Ali ne moraš stavit uskličnik na kraj svake rečenice, ispada kao da si stalno iznerviran :)
Koji CPU imaš ??
i5 3570k
300 ? wow
Gdje si ti to postigao tih 300W ?? Furmark + P95 ili ??

Molim te, upali furmark blend na 15 minuta, i reci mi koja je tmperatura na kraju. Jako mi je važno.
Ovako, konfiguracija se nalazi pod moj PC.
Uglavnom, zanima me što bi mogao promjeniti da povisim performanse u novijim, zahtjevnijim igrama. RAMa mislim da više nije potrebno, a cpu više nije moguće kupiti novi za moju matičnu ploču, a ne bih htio riskirati s kupnjom polovnih proceosra koji su stari 3+ godina, tako da sada mogu samo računati na novu grafičku kao sredstvo za povisivanje perofrmansi.
Uglavnom neću vas ograničiti novcima, jer sam svjestan da ako i kupim najjaču grafičku da je procesor neće moći iskoristiti, tako da samo me zanima koju grafičku preporučujete, a da je cpu ne bottlenecka. Uglavnom ako slučajno mogu i staviti neke jače kartice, a da im snaga ne bude neiskorištena, neka ipak ne budu preko 1500 kn, jer smatram da je to stvarno maksimum koji se isplati potrošiti na grafičku za ovako staro računalo.
Znači best buy grafička, za moju konfiguraciju i mišljenje, hoće li to uopće drastično pripomoći tome da mogu igrati novije igre na višim detaljima nego sada ili razlika neće biti previše primjetna.