Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.819
|
čitano: 6.900.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Može mi netko preporućit grafičku karticu do 2k kuna .

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
marko1z kaže...

Može mi netko preporućit grafičku karticu do 2k kuna .

Neka HD7870 !

Music As A Weapon !!
14 godina

Čekaj HD 7870 XT model.

12 godina
neaktivan
ovako imam intelovu maticnu nezz tocno koji model al na njoj mi je intel pentium dual core , ddr memorija je i sada bi htio stavit Asus EN210 SILENT/DI/1GD3/V2(LP) ovu grafu al dali bi islo, trenutno imam ati radeon x300..
dsfskdkl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

da li je asus 7770 dobar izbor za 500kn?

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Remzi kaže...

da li je asus 7770 dobar izbor za 500kn?

Za 500 Kn? IZVRSTAN.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina

a kako se clockaju te grafe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Odlično se clockaju, za te novce je odličan izbor... !

Moj frend je uzeo Sapphire HD 7770 GHz Edition i igra skoro sve na max na 1280x1024, prezadovoljan je!

0 0 hvala 0
13 godina

a za 1680x1050?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovisi sta ces igrati - a sto se tice klokanja one imaju stock frekvencije dosta velike - tako da pitanje je koliko se moze klokati...

PR0MATRAC
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Evo uskoro kupujem novi komp i zanima me razlika između 7950 i 7970..oce mi 7950 bit dosta za sljedećih 5-6 godina za igranje na high?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logi510 kaže...

Evo uskoro kupujem novi komp i zanima me razlika između 7950 i 7970..oce mi 7950 bit dosta za sljedećih 5-6 godina za igranje na high?

Tesko da ce biti dovoljna 5-6 godina za max postavke..

12 godina
Almin94 kaže...
logi510 kaže...

Tesko da ce biti dovoljna 5-6 godina za max postavke..

nisam ni mislio za max postavke 5-6 godina..nego onako za solidno igranje

12 godina
neaktivan
Remzi kaže...

a kako se clockaju te grafe?

Imao sam ih, odlicno se clockaju, jednu sam probao dici i razlika na 3dmark je bila oko 400 vise score.

Koristi MSi afterburner za nju jer najbolje reagira. Iako i catalyst i TRIXX rade normalno. Barem na Sapphire sto sam imao.

Sad sam na 7850 i uz pocetnu glavobolju koja je trajala 4 dana ipak sam zadovoljan, ili sam sam sebe uvjerio da jesam {#}

Sve u svemu 500kn 7770 odlican izbor jer nemoguce je naci nesto bolje za tu cijenu.

Što hladnije to bolje :)
13 godina

dvoumio sam se između 4870 za 270kn i 7770 za 500kn, ali sam na kraju odlučio na 770 zbog  novije tehnologije

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
logi510 kaže...

slijedecih 5-6 godina malo teze - pitanje u kojem ce smjeru otic tehnologija pootovo na softwareskoj razini, ali 3 godine si miran sa hd 7950 - pogotovo ako ces ju klokati, hd 7970 je neisplativa pokraj hd 7950 i klokerskog potenicjala...

PR0MATRAC
15 godina
neaktivan

Ajmo ljudi, došlo vrijeme za kupovinu, pa evo konkurenata, slušam vaš izbor?!

18 HD 7950 za 2000 kn
4 HD 7870 za 1600 kn
1 GTX 660 Ti za 1900 kn
Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze preporuka do neki 700 kn?

Siky
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Silvio12 kaže...

moze preporuka do neki 700 kn?

Ti decko non stop pitas, ako nisi dosada kupio i neces.

13 godina
neaktivan

Polovna 6850 ili nova 7770 za 100kn više.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nisam znao gde da postavim pitanje pa cu zato ovde. Kako proizvoditelj graficke kartice odlucuje koja ce kartica raditi na referentnim vrednostima a koja ce imati fabricki overclock. Znaci koja je razlika izmedju stock kartice i OC kartice kad su cip i memorija isti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ark kaže...

Nisam znao gde da postavim pitanje pa cu zato ovde. Kako proizvoditelj graficke kartice odlucuje koja ce kartica raditi na referentnim vrednostima a koja ce imati fabricki overclock. Znaci koja je razlika izmedju stock kartice i OC kartice kad su cip i memorija isti?

razlika je u cpu i memory clockovima - iako je to samo marketing - razlika u performansama je 1 ili 2 fps

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Ark kaže...

razlika je u cpu i memory clockovima - iako je to samo marketing - razlika u performansama je 1 ili 2 fps

Promatrac, znam da je razlika u klokovima mozda nisam dobro formulisao pitanje. Ako imamo X karticu ciji si klokovi na stock i Y karticu sa OC klokovima. Zasto bas Y je OC, zasto ne i X. Kako to oni izaberu koju ce karticu prodati kao stock a koju ce OC-ati?

13 godina
neaktivan

Pa jednostavno, jedan određeni broj odaberu za clock, a druge za referentnu.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav.Imam hp dc 7900/8400 core I2 računalo koje radi na 3.0ghz i ima 2gige rama.Koju bi grafičku preporučili,low profile,a da joj bude napajanje od 240w dovoljno jer je toliko unutra.Igra se call of duty i sl.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ark kaže...
PR0MATRAC kaže...
Ark kaže...

Promatrac, znam da je razlika u klokovima mozda nisam dobro formulisao pitanje. Ako imamo X karticu ciji si klokovi na stock i Y karticu sa OC klokovima. Zasto bas Y je OC, zasto ne i X. Kako to oni izaberu koju ce karticu prodati kao stock a koju ce OC-ati?

Inače svi proizvođači prije određivanja default taktova testiraju kvalitet i onda zbog stabilnosti u radu spuste taktove za nešto sitno. Caka je u tome da ako konkurencija ima puno bolji proizvod, onaj "lošiji" proizvođač mora gurati što više taktove i zanemariti failsafe faktor da ne ispadne nekonkurentan po pitanju performansi. Kada je to slučaj, obično dobiješ seriju proizvoda koji nisu pretjerano klokabilni. OC je ustvari puko postizanje maksimalnog stabilnog takta pri kojem GPU normalno radi (zanemarimo sad glupe i nebitne validacije, 24/7 reliability je ono što se traži), a proizvođač kao stock takt bira sweet spot na kojem 99% (ili više) kartica iz serije stabilno radi i onda taj takt još dodatno spusti za naprimjer 5% da dobije wannabe failsafe proizvod. Pošto OC modeli često imaju aftermarket hladnjake i kvalitetnije (pomno probrane) komponente, kod njih je sweet spot negdje na naprimjer 125% stock takta uz još naprimjer 5% da se dobije wannabe failsafe proizvod. Pošto zbog XY razloga nije moguće kroz period od naprimjer 2 godine kvalitetu komponenata od kojih se radi grafička kartica držati konstantnom, tu uskače onih 5% failsafe vrijednosti i tako imaš slučaj da u CF ili SLI staviš dvije kartice di jedna stabilno radi na 1000 MHz, a druga na 950 MHz. Pošto stock takt predstavlja nekakvu optimalu, normalno je da se desi da nekoj seriji zbog XY razloga failsafe vrijednost bude 25% dok iduća ima minimalnih 5% i onda baje s foruma poguraju tu karticu iz bolje serije na 120% (failsafe 25%) i ona radi kao zvrk, dok neki random lik svoju proba dignuti na 106% (failsafe 105%) i ona se ruša kao kula od karata.

Da se razumijemo, proizvođači ne žele da ti overklokiraš njihove proizvode, jer ne mogu jamčiti konstantnu kvalitetu kroz određeni vremenski period i zato postoji stock takt koji je u biti ništa drugo do frekvencija na kojoj sve kartice stabilno rade -5%, a to da li je tih 5% ustvari 2% ili 7% ovisi od proizvođača do proizvođača i uz fensi pakiranje i šarene kupone čini razliku u cijeni od modela do modela iz iste serije.

OC je najveća prijevara u informatičkom svijetu. Ti nikad ne kupuješ 100% takta, jer se proizvođač mora i želi osigurati zbog nesavršenosti svojih proizvoda. Deklarirane vrijednosti su gotovo uvijek sweet spot te serije pomnožen sa 0.95 ili nešto slično tome.

Sorry ako sam bio žvrlj brlj, ali nemam sada živaca, a ni vremena da sve to seciram natenane i radim ep od ovoga, ali nadam se da si skužija poantu i da sad znaš u kom grmu leži zec.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
14 godina
neaktivan

OC kartice imaju garanciju od proizvođača da rade na tim taktovima. Nije da se svaki referentni čip da overclockirat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kaku bi mi grafu preporucili od 800 do max 1500 kn da moze poterat sve nove igrice na boljoj kvaliteti na ovom monitoru: http://www.instar-informatika.hr/philips-monitor-273e3lhsb00/0221559

Sad imam evga geforce GTX 550 ti
I sad sam si kupio novo racunalo pa sam poceo razmisljat i o boljoj grafickoj

Matična: gigabyte ga-z77x-ud3h
procesor: i7 3770
ram: 2x4 GB kingston hyperx beast
napajanje: fsp raider 750W

Gezo
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 21:23 (Gezo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U tom cjenovnom razredu koji si naveo nemaš puno izbora nego HD 7850 2GB koja je fantastična garfa gledajući uloženo - dobiveno. Imaš ih za malo ispod 1500 kn od 2GB, sa jednim kilkom miša ( 1050 Mhz core clock bez da trebaš dirati napon ) idu na razinu HD 7870/GTX660 Ti grafi, tako da stvarno nemaš što birati drugo za te novce.

16 godina
neaktivan
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
Moj PC  
0 1 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice