Moje mišljenje je da ti se apsolutno neisplati stavljati nikakve jače grafe od te što već imaš jel to baš nema smisla. Ako nećeš tu ubaciti quad, onda štedti za promjenu komlet matične rama i procesora pa onda nadograđuj grafu. Dual core je za gaming davna prošlost.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.924.997
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako, konfiguracija se nalazi pod moj PC.
...
Kupiš polovan Intel Core 2 Quad (500-700 Kn), prodaš svoj E8200 za 300 Kn i onda imaš za novu grafičku od cirka 1000-1100 Kn, neku kao Radeon HD 7770 ili nešto jaču GeForce GTX 650 Ti...
proc:dual core 1,86 GHz
rama: 3gige
grafa:ati radeon x300/x550/x1050
Maticna:
System Manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
System Model MS-7258
ovo mi je konfa prije uve niskorisne graficke sam ima nvidia geforce 7600gs i ta je valjala sve je mogla vrtit dok nije krepala. skuhao sam ju jedanput i proradila je ali to je bio prvi i zadnji put... sad zanima me koju grafu mogu kupit da mi ide na komp tek tolko da mogu igrat world of tanks...dok ne dodu neke vece pare pa cu cjeli komp promjenit
Moje mišljenje je da ti se apsolutno neisplati stavljati nikakve jače grafe od te što već imaš jel to baš nema smisla. Ako nećeš tu ubaciti quad, onda štedti za promjenu komlet matične rama i procesora pa onda nadograđuj grafu. Dual core je za gaming davna prošlost.
Ma koja glupost. Nek pukne fino HD 7750 u CF i laganini rokanje do ibera like a boss!
Maticna:
System Model MS-7258
ovo mi je konfa prije uve niskorisne graficke sam ima nvidia geforce 7600gs i ta je valjala sve je mogla vrtit dok nije krepala. skuhao sam ju jedanput i proradila je ali to je bio prvi i zadnji put... sad zanima me koju grafu mogu kupit da mi ide na komp tek tolko da mogu igrat world of tanks...dok ne dodu neke vece pare pa cu cjeli komp promjenit
Za taj procesor HD 6670 DDR5 je maksimum.
mislim da bih volio da je moja
Odlična.
Maticna:
System Model MS-7258
kaj onda od te 2...recite mi da znam koja je sigurno...mislim ddr5 meni zvuci pre novo ovaj je komp star 7 godina jeste sigurni da mogu tu graficku?
Maticna:
System Model MS-7258
kaj onda od te 2...recite mi da znam koja je sigurno...mislim ddr5 meni zvuci pre novo ovaj je komp star 7 godina jeste sigurni da mogu tu graficku?
To je ako se nevaram Pentium E2160 1.8GHz iz 2006 godine i za njega je HD 6670 plafon. Sve druge jače grafe su prejake (bottlneck) za njega.
Opet me nije bilo malo i opet se prica svasta - za njega je 5450 max !! Kud spominjete 6670 ona je jaka odprilike kao hd 4850 a za to treba barem dual core 2.7 - preporuka je da mjenjas proc ako hoces ista igrati ....a onda grafu...

Kolega nemoj zbunjivati čovjeka, HD 4850 je 20-25% jača od HD 6670. Za njega je HD 6670 DDR3 ili GT 640 DDR3 taman.
Pozdrav svima,
Evo samo da pitam koja je razlika u features-ima u vezi ove dvije grafičke:
XFX Radeon HD 5770 1GB i Sapphire 7870 2GB
Da budem točniji,izaći će igra koja će imati manje zahtjevnu grafičku pa me zanima trebam li mijenjati 5770.
Ovako,da li ću uz XFX Radeon 5770 moći imati ovo:
High-end Graphics
Very high resolution textures with up to 16x the amount of data
Detail Tessellation to enhance the detail on many surfaces in the game
Higher quality shadows
High quality bokeh depth of field with near-blur
Tessellation algorithms used to smooth out geometry
Improved cloth, SSAO, quality wetness effects, and post-filter effects.
LOD quality is adjustable for better quality on higher-end machines.*
Ili baš moram preći na 7870?
Puno hvala.
Kakve su ti ostale komponente, i koju igru očekuješ.
Ma 7870 u svemu gazi ovu 5770, evo možeš vidjeti usporedbu: http://www.anandtech.com/bench/Product/538?vs=548
Kakve su ti ostale komponente, i koju igru očekuješ.
Ma 7870 u svemu gazi ovu: http://www.anandtech.com/bench/Product/538?vs=548
Ostala konfiguracija je:
Asrock Z77 Pro4
Intel i5 2500K
4 GB RAM
LG pržilica
I neko tak tak napajanje.
A igra je Tomb Raider koji izlazi 5.3.2013.
EDIT:evo system requiramentsa:
Recommended system requirements for PC
Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
DirectX 11 graphics card with 1GB Video RAM: AMD Radeon HD 4870, nVidia GTX 480
Quad core CPU: AMD Phenom II X2*565, Intel Core i5-750
4GB Memory*
Nadam se da to pomaže.
Ma da primjetio sam da se radi o Tomb Raider, msm da bih mogao odigrat ju na high postavkama sad koliko bih imao fps, ali svejedno ako imaš love zamjeni ostale komponente mogu gurat 7870...
Kolega nemoj zbunjivati čovjeka, HD 4850 je 20-25% jača od HD 6670. Za njega je HD 6670 DDR3 ili GT 640 DDR3 taman.
Nije.

Molim te, upali furmark blend na 15 minuta, i reci mi koja je tmperatura na kraju. Jako mi je važno.
Evo ovako znaci: Intel i5 3570k, XFX 7870 Black
Test na Furmarku i Prime95, 15 min, nazalost rezolucija samo 1280x1024(19 inch) jer mi je drugi monitor(24 inch) trenutno nedostupan.
Stock fanovi/cooleri i neclockani procesor i grafička.
Procesor max 81 stupnjeva, s tim da stock cooler nije isao iznad 40%.
GPU max 79 stupnjeva, s tim da stock fan nije isao iznad 46%.
E hvala ti puno za temperature.
Molim te, upali furmark blend na 15 minuta, i reci mi koja je tmperatura na kraju. Jako mi je važno.
Test na Furmarku i Prime95, 15 min, nazalost rezolucija samo 1280x1024(19 inch) jer mi je drugi monitor(24 inch) trenutno nedostupan.
Ovih 81 je previse za ivy bridge - a tempa od grafe je mozda koji stupanj iznad ali prihvatljivo...

pardon, cpu cooler nije isao iznad 30%
Ovih 81 je previse za ivy bridge - a tempa od grafe je mozda koji stupanj iznad ali prihvatljivo...
jbg, stock cooler je sranje a i trebam jos jedan ispusni vent
Proizvođač Sapphire
Oznaka čipa 7850
Model 11200-14-20G
Slotovi PCI-E
Memorija 2GB DDR5
Konektori 2x DVI, HDMI, DP
Protok 256bit
Ostalo 920/5000MHz
Mišljenja, uz moje komponente naravno :)?
Odlicno si pase s procom !
Dva venta bolje hlade od jednog , pa se nemoraju vrtit na visokim okretajima ko jedan vent !
81C je sasvim ok temperatura za ivy bridge, to za sandy ne bi bilo ok.
Hvala
81C je sasvim ok temperatura za ivy bridge, to za sandy ne bi bilo ok.
Ne - obratno je, u ovoj temi su bas o tome pisali forumasi...
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/best-buy-intel-core-i5-3570k-i5-2500k/161216.aspx

Hvala
Na tvoju konfu ce savrseno leci hd 7850 inace ta sto ju narucujes mislim da ima i najbolje hladjenje...