Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Gezo kaže...

Kaku bi mi grafu preporucili od 800 do max 1500 kn da moze poterat sve nove igrice na boljoj kvaliteti na ovom monitoru: http://www.instar-informatika.hr/philips-monitor-273e3lhsb00/0221559

Sad imam evga geforce GTX 550 ti
I sad sam si kupio novo racunalo pa sam poceo razmisljat i o boljoj grafickoj

Matična: gigabyte ga-z77x-ud3h
procesor: i7 3770
ram: 2x4 GB kingston hyperx beast
napajanje: fsp raider 750W

Uzmi HD 7850 2GB DDR5 i miran si.

14 godina

Šta fali ovoj ? http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-xfx-hd7850-2gb-860m-pciex/XFX-FX-785A-CNJC {#}

14 godina
itomic009 kaže...

Šta fali ovoj ? http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-xfx-hd7850-2gb-860m-pciex/XFX-FX-785A-CNJC {#}

Stvar je u tome da su ovi iz MagazinRS-a stavili očito krivu sliku jer po serijskom broju CNJC Core Edition tj. jedan vent a ne Double Dissipation kakvu su oni stavili.

Ja sam uzeo ovu XFX 7850 2GB DD i super zadovoljan sam s njom i ima 2 venta, pa ak može nek protegne za tih nekoliko desetaka kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 21:47 (vrinho).
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Njima u tom dućanu fali prava slika, a toj XFX grafi fali veći ventilator (za tiši rad) i 12 mjeseci garancije (što dođe super kada nakon 24 mjeseca prodaješ grafu).

Čekiraj link >>> http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150619

MSI MSI
XFX XFX
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 21:47 (The Man).
14 godina

Ja bi rađe dodao 50 kn i uzeo DD nego ovu MSI sa 36 mjeseci gare sa jednom ventom. Ionako kod mene nema šanse da dočeka istek gare :)

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja bi rađe dodao 50 kn i uzeo DD nego ovu MSI sa 36 mjeseci gare sa jednom ventom. Ionako kod mene nema šanse da dočeka istek gare :)

Ti baš ne kužiš problematiku... MSI je u startu jeftinija od te XFX s dva venta, a i kod prodaje će sigurno dobiti (barem) 50 kuna više zbog dulje garancije. Ne postoji dovoljno dobar razlog da kraj MSI grafe uzmeš XFX grafu dok su im podjednake cijene. Da je XFX grafa 100 kuna jeftinija onda još ajde-de, ali ovako...

14 godina
odjavljen
The Man kaže...

Ti baš ne kužiš problematiku... MSI je u startu jeftinija od te XFX s dva venta, a i kod prodaje će sigurno dobiti (barem) 50 kuna više zbog dulje garancije. Ne postoji dovoljno dobar razlog da kraj MSI grafe uzmeš XFX grafu dok su im podjednake cijene. Da je XFX grafa 100 kuna jeftinija onda još ajde-de, ali ovako...

Ova XFX-ova je hladnija i tiša, a tih 12mj više garancije je za skeptike.

Ja bih rađe išao na XFX-ovu

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 22:08 (MARKOZD15).
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Isto sam htio MSI 7850 TF3 zbog hladnjaka i 3 godine garancije ali nigdje ih nije bilo i koliko vidim još ih nema pa uzeo XFX jer kad sam bolje razmislio pošto ju mislim imati dosta dugo i ne prodavati ju onda mi nije niti potrebna garancija od 3 godine, a sad ako će raditi 2 godine bez problema, ne vidim zašto bi krepala ubrzo nakon isteka garancije.

I sad bih uvijek preporučio kao što su i meni samo grafu s 2 venta jer su zbilja bolje a probao sam svakakve, u full loadu rade ventovi na max 40% i nečujna je i hladi izvanredno, 60 stupnjeva ne prelazi. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 22:23 (vrinho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...
The Man kaže...

Ova XFX-ova je hladnija i tiša, a tih 12mj više garancije je za skeptike.

Ja bih rađe išao na XFX-ovu

Upravo tako Marko. Kužim ja "problematiku", ali moji prioriteti nisu kao tvoji. Preprodaja rabljne opet ovisi o dosta elemenata, i kako tko naleti, tako da je može na kraju prodat za istio ili više para jel recimo ima BOLJI i TIŠI cooler tako da ti taj argument baš i nepije vode.

13 godina
protjeran

Najbolja je ova koju ja imam.

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

...{#}

PR0MATRAC
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije. Najbolja je ona s najdužom garancijom. E sad, to što nekome to nije bitno, to je već neka druga priča.

Moj PC  
0 5 hvala 0
12 godina

evo mene zanima koji je njjači model 7850 grafe i link di je ima za kupit kod nas? znaimaju me vaša mišljenja jer ja što više gledam to sam sve više neodlučniji koju bi uzeo 

12 godina
neaktivan

bokšić.

Evo pod moj pc vidite moju konfu. moja hd 4850 me vjerno služi već godinama i zadovoljan sam sve u svemu. Htio bih malo obnoviti grafičke sposobnosti (konfu ne namjeravam tako skoro mjenjati - eventualno neki quad nabaciti). Što mi preporučujete. HD7770 - novu ili neku rabljenu tipa 4870, 4890, 4870x2 ili nekaj tak. Ne kužim se baš u 5xxx i 6xxx modele, a skužio sam da je ova 7770 trenutno nekakav "best buy"  

Prvo sam mislio stavit dvije 4850 u cf ali su mi svi rekli da to ne radim, da ne valja i da ću imati mnogo problema......

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 3:07 (AdolvHilter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kamikaza1600vti kaže...

evo mene zanima koji je njjači model 7850 grafe i link di je ima za kupit kod nas? znaimaju me vaša mišljenja jer ja što više gledam to sam sve više neodlučniji koju bi uzeo 

Npr. Gigabyte WindForce 2X OC , ASUS Direct CU II , Sapphire Dual Fan ... !

Music As A Weapon !!
15 godina
AdolvHilter kaže...

bokšić.

Za taj tvoj proc HD7770 uvrh glave , ili HD6850 ako nađes po dobroj cijeni ! OC-ni proc kolko ide ! Tim bolje ak mislis neki quad nabavit ! I da , neisplati ti se stavljat dvije HD4850 !

Music As A Weapon !!
13 godina

Je li ovo isplativa kupnja? Nisam do sad ni razmatrao nvidiu, ali ovo mi se ne čini loše.

Imao sam 6870 i to mi je bilo onako taman za moje potrebe, samo sam je morao prodat jer su mi trebale pare u tom trenutku :/

Isplati se u odnosu na novu 7770 ili polovnu 6850/6870?

Znam da bi 7850 bio neki best-buy u mainstream segmentu, ali mi je za sad 1300 kuna ipak malo previše

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na toj akciji je isplativa ! S druge strane nije ni losa HD7770 koja je malo slabija i k tome jeftinija 150kn !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 9:31 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Haf932 kaže...

Na toj akciji je isplativa ! S druge strane nije ni losa HD7770 koja je malo slabija i k tome jeftinija 150kn !

Je i 200 kuna, uključujući dostavu iz Portia. Ali to me otprilike i zanimalo, vrijedi li 200 kuna više od 7770? :)

Jer otprilike tražim nešto između 7770 i 7850

15 godina

Procijeni sam !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 9:37 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Teško mi je procijenit, zato sam i pitao za savjet :) Btw, igram na 1680x1050

GTX je malo bolja u svemu i puno bolja u par igara, tipa BF3.

Ništa, imam vremena za odlučit se do kraja akcije. A u međuvremenu možda uleti nešto i preko oglasa.

Hvala svejedno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AdolvHilter kaže...

bokšić.

Evo pod moj pc vidite moju konfu. moja hd 4850 me vjerno služi već godinama i zadovoljan sam sve u svemu.

Htio bih malo obnoviti grafičke sposobnosti ...

Tebi je nabavka četverojezgrenog procesora, vjeruj mi, veći prioritet nego nabavka nove grafičke.

Taj dvojezgreni starac kojeg imaš bio bi ti osjetan bottleneck za karticu tipa HD 7770, pogotovo u novijim igrama.

Zapravo, u novijim igrama ti je već i bottleneck za HD 4850 koju imaš...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 11:03 (191x7).
13 godina
protjeran
The Man kaže...

Nije. Najbolja je ona s najdužom garancijom. E sad, to što nekome to nije bitno, to je već neka druga priča.

Moja ima garanciju 3 godine,,,

PR0MATRAC
13 godina
protjeran
AdolvHilter kaže...

bokšić.

Evo pod moj pc vidite moju konfu. moja hd 4850 me vjerno služi već godinama i zadovoljan sam sve u svemu. Htio bih malo obnoviti grafičke sposobnosti (konfu ne namjeravam tako skoro mjenjati - eventualno neki quad nabaciti). Što mi preporučujete. HD7770 - novu ili neku rabljenu tipa 4870, 4890, 4870x2 ili nekaj tak. Ne kužim se baš u 5xxx i 6xxx modele, a skužio sam da je ova 7770 trenutno nekakav "best buy"  

Prvo sam mislio stavit dvije 4850 u cf ali su mi svi rekli da to ne radim, da ne valja i da ću imati mnogo problema......

Hvala!

Mislim da je Hd 7850 best buy - i to daleko - mozda sam subjektivan ali kod mene radi supet na 1200 1400

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan

Molim preporuku najbolje grafičke do 3100 kn
Hvala{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Haf932 kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

Npr. Gigabyte WindForce 2X OC , ASUS Direct CU II , Sapphire Dual Fan ... !

koje je tvoje mišljenje o ovoj grafi -> http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806856 ??

14 godina

Probaj ugurat HD 7970, ako ne onda neku HD 7950 sa dobrim hladnjakom.

12 godina
itomic009 kaže...

Probaj ugurat HD 7970, ako ne onda neku HD 7950 sa dobrim hladnjakom.

neam toliki budget

14 godina

Mislio sam na smr201. Koliki imaš budget ?

12 godina
itomic009 kaže...

Mislio sam na smr201. Koliki imaš budget ?

joj sorry nisam ni vidio  hehe 1600-1700kn imam i sad gledam 7850 neki OC sa 2GB model ali nikako da se odlučim

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 14:49 (Kamikaza1600vti).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice