Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
kalko1212 kaže...

Znam zato jer imao sam GTX 470, pa sam mijenjao za 5870. GTX 470 je bila ok, no grijala se , vidim da je kolega sa foruma napisao kako Articov cooler na GTX 470 drži karticu na 40-45 C dok je OC-ana i na BF3. I ja sam prvo mislio uzimati 7950, MSI jer kažu overclock do mile volje zbog dobrog coolera. No GTX sam mislio uzeti jer ima veće preformanse samo nisam znao kako se OC-a. Tako da mislim da ću uzeti 7950 jer neću koristit za obradu videa nego za gaming. No dana mi je stigao BUG, i vidim da ASUS-ova GTX 670 lijepo prestiže stock GTX 670 i 7950 pa sam zato pitao.

Jedna HD7950 3GB Gigabyte Windforce 3X bi bila također odličan izbor, ali ima 12 mj. manje jamstva.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Sve ovisi o tome kako se krecu cijene, ako imas GTX 670 za cijenu HD 7950 onda kupi GTX 670.Ako imas HD 7970 za cijenu GTX 670 kupi HD 7970.

Ma najbolje da uzem MSI radeon 7950 TF III, overclock do mile volje, preformanse dovoljne za 1920x1080 koju korisitim. Tako da mislim da će me jedna 7950 zadovoljit.

Kalko1212 ingame
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Kazem ti, ako za te novce imas GTX 670 idi na GTX 670.Ako nemas onda HD 7950.

clock2much

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam grafičku asus q2338 (???) pci-e, bar mislim da je ta, integrirana je na asusovu p5gz-mx matičnu i sad im polako dolazi i kraj (nakon 5-6 godina). pital bi vas, pošto nisam pri pari da kupim sve skupa, koja bi grafa bila za na ovu mat. i koju mat. kasnije kupiti a da im je rang do 500 kn. imam ddr2 rame ako to pomaže

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupio sam  XFX HD6850 1GB Dualfan pa me zanima hoce li raditi na cheiftec 400w?

Napajanje ima 1x6pin konektor a toliko ima i grafa ali me malo zbunjuje jer na xfx stranici pise da treba 500W.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
H4X0R_Bug kaže...

Napajanje ima 1x6pin konektor a toliko ima i grafa ali me malo zbunjuje jer na xfx stranici pise da treba 500W.

Raditi ce bez problema.

clock2much
14 godina
neaktivan
MC_Regular kaže...

imam grafičku asus q2338 (???) pci-e, bar mislim da je ta, integrirana je na asusovu p5gz-mx matičnu i sad im polako dolazi i kraj (nakon 5-6 godina). pital bi vas, pošto nisam pri pari da kupim sve skupa, koja bi grafa bila za na ovu mat. i koju mat. kasnije kupiti a da im je rang do 500 kn. imam ddr2 rame ako to pomaže

Integruša.

Za 450Kn uzmi HD5670 1GB GDDR5 sa Accelerom u Protisa.

H4X0R_Bug kaže...

Naravno da će raditi, ne troši HD6850 u gamingu 100W.

To je čisti marketinški trik, čisto da proizvođači PSU-a nešto zarade.

Primjer: Jedan Fortron PNF 400 drži i5 2500K+HD7850 blago Overclockane bez problema.

16 godina
neaktivan

Valja li nešto ova grafička?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fillip kaže...

Ništa posebno.

Osobno bi za te pare išao na XFX HD6870.

17 godina
Fillip kaže...

valja {#}

14 godina
odjavljen
Fillip kaže...

Valja, ali je hladnjak katastrofa.

Rađe slabije i hladnije(tiše).

13 godina
neaktivan
Fillip kaže...

PCB grafičke je super ali hladnjak žali bože.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan

Znači, možda je bolji izbor ova Sapphire pošte više nemaju XFX, a kupujem u adm-u?

0 0 hvala 0
15 godina

Dobra je i ta Sapphire , posto nemaju XFX !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fillip kaže...

Znači, možda je bolji izbor ova Sapphire pošte više nemaju XFX, a kupujem u adm-u?

Ukoliko bi htio XFX Dual Fan kupi ju u Portiu jer ti je dostava besplatna.Inace ta Sapphirka je super.

clock2much
15 godina
neaktivan

Spremam se kupiti HD6850 i imam pitanje: Hoce li ta kartica biti bottleneck za moj procesor? Igram BFBC2, Diablo3, Black Ops i Cod4

THEY'RE TAKING THE HOBBITS TO ISENGARD
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 20:18 (puma_vkci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
puma_vkci kaže...

Spremam se kupiti HD6850 i imam pitanje: Hoce li ta kartica biti bottleneck za moj procesor? Igram BFBC2, Diablo3, Black Ops i Cod4

Mislim da neće ako ga malo clockneš, ali ovako mislim da hoće.

Kalko1212 ingame
14 godina

U BFBC2 će bit 100% ( imam takav CPU ). Clockaj ga koliko možeš i SP će ti biti igriv i na HD rezi sa umjerenim postavkama, neće trzat ( ali će ti grafu koristiti oko 60% otprilike ). Diabalo 3 je zahtjevan kao Tetris, dok je Black Ops smeće optimiziran i na jedvite jade radit će ti sa dualcem, ali će trzati ( mislim da imaš neke patcheve odavno koji to malo poprave ). Ukratko, davno smo zaključili da je dual core stvar prošlosti za gaming.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 21:27 (itomic009).
15 godina
puma_vkci kaže...

Rađe dodaj jos 50kn i uzmi u Portiu XFX HD6870 Dual Fan ! Iznad 1000kn ti je besplatna dostava !

Music As A Weapon !!
16 godina

Danas sam prodao svoju grafičku XFX 6950 2 Gb i planiram kupiti 7850 2 Gb....ali koju "vrstu"  da uzmem s obzirom da ih ima po priličan broj? (samo da nije tvornički OC)

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
stručnjak kaže...

Danas sam prodao svoju grafičku XFX 6950 2 Gb i planiram kupiti 7850 2 Gb....ali koju "vrstu"  da uzmem s obzirom da ih ima po priličan broj? (samo da nije tvornički OC)

Čemu takav upgarde ?

Pa te bi kartice trebale biti tu negdje ...

I zbog čega NE tvornički OC ?

Lobo - The Wolf That Changed The World
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uzmi "vrstu" na kojoj piše Sapphire Radeon HD 7850 2Gb !!! Za koliko para si prodao svoju ??

16 godina
itomic009 kaže...

Uzmi "vrstu" na kojoj piše Sapphire Radeon HD 7850 2Gb !!! Za koliko para si prodao svoju ??

Zato sto je to novija kartica, ne puno ali je novija i 7850 se bolje OC a i ova je malo bolja, a svoju sam prodao za 1500 kn.

Frka85
16 godina

Š to mislite o ovoj...je li tvornički OC,vidim da joj je takt 860 u odnosu na 720 koja je predložena.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa svakako ti uzmi tu XFX ako voliš bučnije stvari.

15 godina

Rađe uzmi Sapphire zbog boljeg hlađenja , a i lako ju kloknes kolko hoces !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stručnjak kaže...

Š to mislite o ovoj...je li tvornički OC,vidim da joj je takt 860 u odnosu na 720 koja je predložena.

Na Sapphire sluzbenim stranicama pise da i ona radi na 860Mhz !

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...
stručnjak kaže...

Na Sapphire sluzbenim stranicama pise da i ona radi na 860Mhz !

Da to sam i ja primjetio, a vidim da i 7850 ide na oko 950 Mhz

Frka85
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice