R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.529
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: R9 290/X club
nicky.sl kaže...
Pislje kaže...

windforce baby, referentne kupuju samo mazohisti i škrtci.

Zna či ja spadam u mazohiste i škrtce zato što sam kupio referentnu ?!!?

Ne ne spadam u te tvoje kategorije jer sam grafu kupio prije nego se pojavila u HR dučanima (uzeo na COMPUTERUNIVERSE) i kupio sam ju zajedno s hybridnim vodenim hlađenjem i to sam zajedno platio 3650 kn s poštarinom.

Znači mazohist sam zato što nisam čekao nereferentne grafe i snižavanje cijena, pa možda i jesam a možda sam samo bio nestrpljiv probat.

Ali zato dok smo nas nekoliko šibali bencheve ti si slinio i maštao da ju kupiš pa si kao pravi fan HW-a pričekao godinu i pol da joj cijena padne za pola

hahahahahahhaahahahhahahahah,baš si me nasmijao!!

AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže...
nicky.sl kaže...
Pislje kaže...

windforce baby, referentne kupuju samo mazohisti i škrtci.

Zna či ja spadam u mazohiste i škrtce zato što sam kupio referentnu ?!!?

Ne ne spadam u te tvoje kategorije jer sam grafu kupio prije nego se pojavila u HR dučanima (uzeo na COMPUTERUNIVERSE) i kupio sam ju zajedno s hybridnim vodenim hlađenjem i to sam zajedno platio 3650 kn s poštarinom.

Znači mazohist sam zato što nisam čekao nereferentne grafe i snižavanje cijena, pa možda i jesam a možda sam samo bio nestrpljiv probat.

Ali zato dok smo nas nekoliko šibali bencheve ti si slinio i maštao da ju kupiš pa si kao pravi fan HW-a pričekao godinu i pol da joj cijena padne za pola

hahahahahahhaahahahhahahahah,baš si me nasmijao!!

Ma jesan li ???

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
R9 290/X club

Ovaj dio koji sam rekao o škrtcima i mazohistima  je bio šala naravno na račun buke referentne kartice. Nisam mislio da će se netko naći prozvan te se ispričavam.

Da sam barem ja mogao šibati testove prije par godina, kako bi me samo te brojke veselile, ali eto morao sam se zadovoljiti sa svojom bjednom gtx460 dok su drugi vrtili bencheve sa hibridnim hlađenjem. oh živote zašto si tako okrutan.

No sprdnju na stranu, ne vidim smisao u tvojoj usporedbi jer naše su potrebe različite, i ja nikada ne bi platio punu cjenu za proizvod koji mi trenutno realno ne treba, ovim ne tvrdim da tebi nije trebao.

Dirty dosen
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Pislje kaže...

Ovaj dio koji sam rekao o škrtcima i mazohistima  je bio šala naravno na račun buke referentne kartice. Nisam mislio da će se netko naći prozvan te se ispričavam.

Da sam barem ja mogao šibati testove prije par godina, kako bi me samo te brojke veselile, ali eto morao sam se zadovoljiti sa svojom bjednom gtx460 dok su drugi vrtili bencheve sa hibridnim hlađenjem. oh živote zašto si tako okrutan.

No sprdnju na stranu, ne vidim smisao u tvojoj usporedbi jer naše su potrebe različite, i ja nikada ne bi platio punu cjenu za proizvod koji mi trenutno realno ne treba, ovim ne tvrdim da tebi nije trebao.

Pa i nije mi tribala niti mi i sad triba tako jaka grafa s obzirom da vječito igram Bad Company 2 ali u tom trenutku sam imao i mogao pa sam ju i uzeo.

Sad ju nebi moga sebi priuštit al polako proći će i ova kriza pa će bit i novih gluposti s HW-om

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Moj Lightning po onoj naj goroj sparini i vručini OCan i overvoltan 71c. Jest da mi je otvoreno kučište, ali je i povišena voltaža naspram referentne. Pre zadovoljan sam karticom, samo da mi je jaci cpu jos

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 15:27 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pislje kaže...

evo sada sam ju malo gazio i 80 je bio max, kada otvorim kučište 75 max, a morph je čudo. ok je to ali možda za iduce ljeto ubacim i treći vent koji ispuhuje, sad imam 2 koji upuhuju i dva koja guraju van. sve u svemu nije mi žao ni kune.

probaj smanjit mv u afterburneru.. kod mene je debelo soka cicao vise nego sto treba... mali undervolt i eto cuda,.. temp je na auto.. grafa je nesto sitno klokana.. na 1ghz..

edit.. koju pastu mi savjetujete da uzmem razmisljao sam o prolimatech pk1?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 23:33 (=xfact=).
16 godina
R9 290/X club

Budem malo pogledao, moguće je to jer ova ima već relativno visok stock takt 1040. uzet cu i jos jedan vent da tri pusu van sta sada od viska glava ne boli.

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...
Pislje kaže...

evo sada sam ju malo gazio i 80 je bio max, kada otvorim kučište 75 max, a morph je čudo. ok je to ali možda za iduce ljeto ubacim i treći vent koji ispuhuje, sad imam 2 koji upuhuju i dva koja guraju van. sve u svemu nije mi žao ni kune.

probaj smanjit mv u afterburneru.. kod mene je debelo soka cicao vise nego sto treba... mali undervolt i eto cuda,.. temp je na auto.. grafa je nesto sitno klokana.. na 1ghz..

edit.. koju pastu mi savjetujete da uzmem razmisljao sam o prolimatech pk1?

uzmi mx-2 i ne vodi brigu, razlike su jedva 0,nesto stupnjeva! meni osobno najdraza pasta!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Moj Lightning po onoj naj goroj sparini i vručini OCan i overvoltan 71c. Jest da mi je otvoreno kučište, ali je i povišena voltaža naspram referentne. Pre zadovoljan sam karticom, samo da mi je jaci cpu jos

Sta si trebao dizat napon lightningici za tih extra 40mhz? 

11 godina
neaktivan

I memory sa 1250 na 1500mhz, pošto za preko 1120 za core bi morao spajati treci konektor, a ne zelim posto nemam naj jace napajanje. Radi sa sva 3 ali sam na knap

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Nadam se da vas nekoliko jos prati ovu temu... dakle kada sam prešao na skylake i sve ugradio, bootao u windows napravio jedan bench u Valleyu i dobio score 2874 reko odlicno, nakon dan-dva se odlucim na reinstalaciju windowsa pošto to svi preporucuju kada se mjenja platforma. Promjenio, izasli novi driveri za AC Syndicate, stavio i njih probam opet Valley (iste postavke, ista verzija) kad ono score 2656 preko 200 niži score nego prije ?! Reko dobro vratim iste drivere sa DDU kao na starim windowsima, isto 2650-2700. Probao sam i gpu clockove i bios maticne resetirat na default, isto... Jel mi grafa naglo pocela umirat ili su windowsi toliki problem !? Nemam ništa upaljenih programa, antivirusa ništa osim valleya i afterburnera.

EDIT: Sjetio sam se da je bio onaj upgrade windowsa veliki u međuvremenu pa ako se netko sijeca starog scorea ako moze sada usporediti. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 1:20 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
R9 290/X club

Imam pitanje,nakon 10 min igranja neke igre tipa wot i gta5 pocinju stekat svakih 5-10 sec. i trzne na sekundu pa nastavi dalje normalno i tako svako malo...do prije koji dan to nije radilo,jel to graficka zeza ili nesto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
izvone kaže...

Imam pitanje,nakon 10 min igranja neke igre tipa wot i gta5 pocinju stekat svakih 5-10 sec. i trzne na sekundu pa nastavi dalje normalno i tako svako malo...do prije koji dan to nije radilo,jel to graficka zeza ili nesto drugo?

Ne vide se temperature baš naj bolje, po tome što ti pada fps svako malo zakljucio bi da ti nesto throttlea, također gpu usage (na pocetku grafa jer pretpostavljam da si tada igrao) usage ti ide od 0-100%, cpu bottleneck nebi nikako trebao biti. Probaj kompletno obrisat drivere sa UDDom, također u afterburneru probaj disableat ULPS. Također probaj unpark jezgri napravit, neki tvrde da windows to automatski radi, ali meni je gpu usage padao također cim sam unparkao i resetirao, gpu je bio na 99%

16 godina
R9 290/X club

Hvala,probam sutra popodne sve to pa javim!

sad i ja vidim da se na slici nis ne vidi ugl usage na grafi je 0-100 svako malo,temp grafe je 65 max a procesora 55..s time da proc na gtav radi sa 4 jezgre a u svim ostalim igrama je na jednoj i max usage na max ghz

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 23:45 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
R9 290/X club

jučer zamijenio svoj stari samsung monitor 20' 1600x900 za drugi samsung 24' 1920x1200 i naravno još par FPSova izgubio...

mislim ok je ta kartica ali nije baš da je neka beštija... oni natpisi na kutiji 4k vamo-tamo su mi smiješni...

baš me zanima kakva će to revolucija biti arctic islands modeli...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 11:21 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Na kutiji je 4k jer podržava 4k, ne gaming, ni GTX 980ti nije nešto za 4k gaming a košta 3 puta više. Ti si rekao da si igrao Armu i Skyrim, rekao sam za armu tu ti ništa nemoze pomoc, eventualno neki config, nije hardware problem. A za skyrim meni je ukljucen vsync jer kad se ugasi navodno cijela igra se izglitcha (neki questovi i to). Tako da ja sa 290X imam gpu usage oko 30-40% da bi radila na 60fpsa, spominjao si modove to također ovisi koji. Vidio sam modove koje nemože ništa gurat na 30fpsa, uzmi nešto normalnije za benchmark jer ako planiraš mjenjati karticu u nadi da ces dobiti dosta bolji framerate u armi onda ces se razocarati. Meni 290X je još uvijek overkill za 1080p osim arme/dayza sve mogu gurati preko 60fpsa bez problema, tako da prati si i clockove možda oni padaju zbog topline

13 godina
D3lBoy kaže...

Na kutiji je 4k jer podržava 4k, ne gaming, ni GTX 980ti nije nešto za 4k gaming a košta 3 puta više. Ti si rekao da si igrao Armu i Skyrim, rekao sam za armu tu ti ništa nemoze pomoc, eventualno neki config, nije hardware problem. A za skyrim meni je ukljucen vsync jer kad se ugasi navodno cijela igra se izglitcha (neki questovi i to). Tako da ja sa 290X imam gpu usage oko 30-40% da bi radila na 60fpsa, spominjao si modove to također ovisi koji. Vidio sam modove koje nemože ništa gurat na 30fpsa, uzmi nešto normalnije za benchmark jer ako planiraš mjenjati karticu u nadi da ces dobiti dosta bolji framerate u armi onda ces se razocarati. Meni 290X je još uvijek overkill za 1080p osim arme/dayza sve mogu gurati preko 60fpsa bez problema, tako da prati si i clockove možda oni padaju zbog topline

meni je isto skyrim u ver.syncu. samo meni je skoro pa konstantno GPU usage na 95-100%. vmemory usage je oko 3100mb a ram zana preći 8000mb... cpu usage je pomanji zato što je 6700k bomba...

u prirodi sa gustim drvećima i vegetacijom mi vuče na nekih 40-50fps... bogati interijeri 50-60 i sve ostalo 60fps... ali ako stavim realističnu i gustu travu fpsovi padaju na 20... ja nezz kako oni pizduni snimaju na yt onakav skyrim... vjerojatno im ide na 30fps a na YT se to ne primjeti...

na 4k niti ne pomišljamali za FHD očekujem gladak performans...

U MGS V isto kada padne noć na pojednim izvorima svjetla padne mi oko 10tak fps ali vidim da je to mnogima problem samo mnogi to ni ne primjete jer većinom igra leti na 60fps mnogima...

jedno di još mogu testirati je AC syndicate i fallout 4 koje još nemam, a i čitam da su qurac od optimizacije...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
11 godina
neaktivan
sylar951 kaže...
D3lBoy kaže...

meni je isto skyrim u ver.syncu. samo meni je skoro pa konstantno GPU usage na 95-100%. vmemory usage je oko 3100mb a ram zana preći 8000mb... cpu usage je pomanji zato što je 6700k bomba...

u prirodi sa gustim drvećima i vegetacijom mi vuče na nekih 40-50fps... bogati interijeri 50-60 i sve ostalo 60fps... ali ako stavim realističnu i gustu travu fpsovi padaju na 20... ja nezz kako oni pizduni snimaju na yt onakav skyrim... vjerojatno im ide na 30fps a na YT se to ne primjeti...

na 4k niti ne pomišljamali za FHD očekujem gladak performans...

U MGS V isto kada padne noć na pojednim izvorima svjetla padne mi oko 10tak fps ali vidim da je to mnogima problem samo mnogi to ni ne primjete jer većinom igra leti na 60fps mnogima...

jedno di još mogu testirati je AC syndicate i fallout 4 koje još nemam, a i čitam da su qurac od optimizacije...

Ima hrpa modova za vegetaciju, možda si stavio neki zahtjevan, ja imam za drvece i travu (neznam tocno koji) i radi odlicno

16 godina
D3lBoy kaže...

Ne vide se temperature baš naj bolje, po tome što ti pada fps svako malo zakljucio bi da ti nesto throttlea, također gpu usage (na pocetku grafa jer pretpostavljam da si tada igrao) usage ti ide od 0-100%, cpu bottleneck nebi nikako trebao biti. Probaj kompletno obrisat drivere sa UDDom, također u afterburneru probaj disableat ULPS. Također probaj unpark jezgri napravit, neki tvrde da windows to automatski radi, ali meni je gpu usage padao također cim sam unparkao i resetirao, gpu je bio na 99%

Stavio drivere iznova,ulps iskljucen,a unpack jezgri neznam kako napraviti pa ako moze tu pomoc.

ugl. Vise nema stekanja...samo mi na mapi nestaje zuta traka vodilja al nije problem,to valjda igra...primjecujem da graficka i dalje throtla i na high postavkama (ne ultra) ide na 75 stupnjeva,procesor na 70...morat cu vodu stavit pod hitno...

i primjecujem da dosta vremena u igri imam ukljucene sve 4 jezgre...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 23:39 (izvone).
11 godina
neaktivan
izvone kaže...
D3lBoy kaže...

Stavio drivere iznova,ulps iskljucen,a unpack jezgri neznam kako napraviti pa ako moze tu pomoc.

ugl. Vise nema stekanja...samo mi na mapi nestaje zuta traka vodilja al nije problem,to valjda igra...primjecujem da graficka i dalje throtla i na high postavkama (ne ultra) ide na 75 stupnjeva,procesor na 70...morat cu vodu stavit pod hitno...

i primjecujem da dosta vremena u igri imam ukljucene sve 4 jezgre...

Problem sa trakom (a mozda i sa temperaturama) su Crimson driveri, naime na amd stranici skrolaj dolje i vidjet ces jedne sto su izasli 30.11 ja mislim, te skini to je fixan Crimson popravit ce taj problem sa mapom. Pod hitno ih promjeni jer je ta prva verzija Crimsona znala zaključat fanove na 20% pa bude pregrijavanja. A core unpark mozes ovdje http://coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility

16 godina
D3lBoy kaže...

Problem sa trakom (a mozda i sa temperaturama) su Crimson driveri, naime na amd stranici skrolaj dolje i vidjet ces jedne sto su izasli 30.11 ja mislim, te skini to je fixan Crimson popravit ce taj problem sa mapom. Pod hitno ih promjeni jer je ta prva verzija Crimsona znala zaključat fanove na 20% pa bude pregrijavanja. A core unpark mozes ovdje http://coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility

Stavio sam beta drivere (30.11.) I temperatura je sada oko 60 stupnjeva...u GTA i dalje throtla graficka 15-100% i napravio sam unpack,sada puno vise koristi 4 jezgre mada i one pale gase...

Linija vodilja na papi u gta i dalje blica...

E i da...nakon unpacka mi ne otvara vise chrome,tj otvori i stoji loading,sve ostale otvara tipa opera i firefox...budem reinstall chromea

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 15:00 (izvone).
11 godina
neaktivan
izvone kaže...
D3lBoy kaže...

Stavio sam beta drivere (30.11.) I temperatura je sada oko 60 stupnjeva...u GTA i dalje throtla graficka 15-100% i napravio sam unpack,sada puno vise koristi 4 jezgre mada i one pale gase...

Linija vodilja na papi u gta i dalje blica...

E i da...nakon unpacka mi ne otvara vise chrome,tj otvori i stoji loading,sve ostale otvara tipa opera i firefox...budem reinstall chromea

Hmm, ja bi ti preporucio da sa DDU obrišeš drivere u safemodeu i instaliraš ih ponovno, da nisi slucajno opet instalirao onu ne fixanu verziju crimsona, jer u njima je i meni linija titrala u gta, UI blicao u bf4, cim sam stavio taj hotfix sve je ok. Stvarno mi nije jasno zašto ti gpu throtla, daleko je od pregrijavanja a i 3770k je dovoljno jak da ju gura bez problema. Jel clockovi padaju npr u gta ? Npr. ako je core clock 1050mhz jel zakucan na tom ili i oni padaju ? Ako da probaj u MSI Afterburneru power limit podici na +25, ne voltažu vec power limit, pa provjeri jel još padaju. Također ja bi na tvom mjestu skinuo neki bench npr. Valley benchmark i onda odvrtio jedan test na Extreme HD presetu te usporedio sa istim ili slicnim konfama po netu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 15:07 (D3lBoy).
16 godina
D3lBoy kaže...

Hmm, ja bi ti preporucio da sa DDU obrišeš drivere u safemodeu i instaliraš ih ponovno, da nisi slucajno opet instalirao onu ne fixanu verziju crimsona, jer u njima je i meni linija titrala u gta, UI blicao u bf4, cim sam stavio taj hotfix sve je ok. Stvarno mi nije jasno zašto ti gpu throtla, daleko je od pregrijavanja a i 3770k je dovoljno jak da ju gura bez problema. Jel clockovi padaju npr u gta ? Npr. ako je core clock 1050mhz jel zakucan na tom ili i oni padaju ? Ako da probaj u MSI Afterburneru power limit podici na +25, ne voltažu vec power limit, pa provjeri jel još padaju. Također ja bi na tvom mjestu skinuo neki bench npr. Valley benchmark i onda odvrtio jedan test na Extreme HD presetu te usporedio sa istim ili slicnim konfama po netu.

Dakle, reinstalirao sam opet drivere,i skinuo ove beta sa slike...valley nisam uspio nista jer mi zasteka nakon par sec pise temp 100 000...

Opet isto,imam slike sa ULPS ukljucenim i iskljucenim u afterbusneru. Primjetim kak je throtle tu al je sav zbrkan a kad mi je disable ulps uncheck je sinusoidan throtle...clock speed je konstantan il tu i tamo padne na 900,sve u slikama...

mapa i dalje blica...

hvala delboy sto mi pomazes i trpis :P

11 godina
neaktivan
izvone kaže...
D3lBoy kaže...

Dakle, reinstalirao sam opet drivere,i skinuo ove beta sa slike...valley nisam uspio nista jer mi zasteka nakon par sec pise temp 100 000...

Opet isto,imam slike sa ULPS ukljucenim i iskljucenim u afterbusneru. Primjetim kak je throtle tu al je sav zbrkan a kad mi je disable ulps uncheck je sinusoidan throtle...clock speed je konstantan il tu i tamo padne na 900,sve u slikama...

mapa i dalje blica...

hvala delboy sto mi pomazes i trpis :P

Valley i meni pokaže 125125c ali to nema veze njihov je to bug, ali mi ne zašteka. Da ovaj gpu usage nije dobar, takav sam ja imao sa FX 8320 onda kada sam upgradeao na i5 6600 sve je ok, ali tebi cpu sigurno ne stvara problem bar što se jacine tice. Jesi probao Power Limit +25, ulps je više za crossfire neznam koliko utjece na jednu karticu. Neznam pošalji screenshotove ovima u servis ako još imaš garanciju, ili je možda nešto softwareski pa da reinstaliraš win ? Ugl. u Afterburneru pod General tab na dnu imaš "Enable unified GPU usage monitoring" ja to okačim pošto je nešto preciznije čitanje, to ce ti malo stabilizirat graf (samo vizualno) ali cudno je ovo. Ako imaš 2 monitora bilo bi dobro da si na drugi staviš afterburner i npr cpuz pa pratiš jel padaju clockovi mozda kod cpua ? Jel u svakoj igri taj problem, pošto npr. u Armi/dayzu meni clockovi idu gore dole jer je to grozan engine. Ali u GTA V mi je 99%, pogledaj da ti nije Vsync u igri namješten jer u GTA ima Vsync: On, Half i off ugasi ga, pogledaj da nije upaljen u driverima iako sumljam

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 0:15 (D3lBoy).
16 godina
D3lBoy kaže...

Valley i meni pokaže 125125c ali to nema veze njihov je to bug, ali mi ne zašteka. Da ovaj gpu usage nije dobar, takav sam ja imao sa FX 8320 onda kada sam upgradeao na i5 6600 sve je ok, ali tebi cpu sigurno ne stvara problem bar što se jacine tice. Jesi probao Power Limit +25, ulps je više za crossfire neznam koliko utjece na jednu karticu. Neznam pošalji screenshotove ovima u servis ako još imaš garanciju, ili je možda nešto softwareski pa da reinstaliraš win ? Ugl. u Afterburneru pod General tab na dnu imaš "Enable unified GPU usage monitoring" ja to okačim pošto je nešto preciznije čitanje, to ce ti malo stabilizirat graf (samo vizualno) ali cudno je ovo. Ako imaš 2 monitora bilo bi dobro da si na drugi staviš afterburner i npr cpuz pa pratiš jel padaju clockovi mozda kod cpua ? Jel u svakoj igri taj problem, pošto npr. u Armi/dayzu meni clockovi idu gore dole jer je to grozan engine. Ali u GTA V mi je 99%, pogledaj da ti nije Vsync u igri namješten jer u GTA ima Vsync: On, Half i off ugasi ga, pogledaj da nije upaljen u driverima iako sumljam

meni bas nakon 5 sekundi zasteka i slika ide naprijed nazad...

Stavio na +25 i dalje isto,neznam jel smijem na vise da nebi nekaj otislo na graficki. 

Guglam vec danima o tom problemu i cesto vidim ovakve odgovore...

The CPU is a bottleneck, even a 4770K is a bottleneck because of inefficiency between the game<>directx<>gpu communication. it doesn't show your cpu to be 100% used but if you over clock it, you'll see an fps increase.

This is why we need Mantle.

Graficka je uzeta u casekingu prije godinu i mjesec dana,neznam jel garancija godinu il dvije,moram provjerit...

Windowse mijenjam kad mi dode novo kuciste i vodeno hladjenje za tjedan do dva...pa idem sve iz nule 

Cpu ne pada frekv. uvijek je na turbu 4.1-4.2 (Turbo je oc osnovni takt nije,da nije do toga mozda) jedino sto varira je dal rade 4 jezgre il jedna,nakon unpucka su vise 4 al ne konstantno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 11:05 (izvone).
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Pa da izgleda kao bottleneck ali nije može 3770k gurati i jace grafe. Probaj svakako reinstall win, ako ništa kontaktiraj servis, mislim da bi sve graficke trebale imati 2 ili vise godina, neznam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
R9 290/X club

Sve provjerim pa javim...tako ako netko ima isti problem da ima predodzbu kaj je :D

EDIT: Svrljam po informacijama o svojoj maticnoj i naidjem na ovo pod Graphics Tab-om : - Max. shared memory 1760MB with Intel® Ivy Bridge CPU. Max. shared memory 1759MB with Intel®Sandy Bridge CPU 

Npr kad u gta vidim gpu memory pise 2,5gb od 4....da nije to problem il sam ja nesto pobrkao?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 12:42 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne, ne to piše za integriranu grafu, a ovo 2,5gb od 4 je normalno tako i meni odpr. sa travom na very high i msaa oko 2,8gb. Nego jesi provjerio za vsync i kakav je average framerate u gradu na visokim postavkama ?

16 godina
R9 290/X club

Evo slika,postavke i usage,nekak mi je usage sada normalan a nista nisam napravo...osim sto sam mail slao casekingu za garanciju pa se mozda graficka malo prepala pa pocela radit :P

Ugl vsync ON mi 62 fps a OFF kad je puno auta je 66,a ovako 88...razlika u temp 66 i 75

EDIT: evo zadnja slika s max detaljima i usage je sada normalan (ovaj veliki grafikon) neznam sto mu je doslo...malo se jace grije al oke,i tako ce do kraja godine sve ic na vodu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 19:08 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
izvone kaže...

Evo slika,postavke i usage,nekak mi je usage sada normalan a nista nisam napravo...osim sto sam mail slao casekingu za garanciju pa se mozda graficka malo prepala pa pocela radit :P

Ugl vsync ON mi 62 fps a OFF kad je puno auta je 66,a ovako 88...razlika u temp 66 i 75

EDIT: evo zadnja slika s max detaljima i usage je sada normalan (ovaj veliki grafikon) neznam sto mu je doslo...malo se jace grije al oke,i tako ce do kraja godine sve ic na vodu...

Hmm neznam, inace kad je CPU bottleneck onda gpu usage raste sto su veci detalji, ali ne vjerujem da je jer frend ima 3770k na stocku i 290X referentnu pa kaze da mu radi na 99% skroz. Inace igras na 1080p ? Vsync ako je upaljen on zahtjeva samo 60fpsa zato gpu nemora raditi do max ako jednostavno dostavi tih 60fpsa, ali kad se vsync ugasi onda bi trebalo ic dokle moze framerate tako i usage

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice