R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
R9 290/X club

Koje ti postavke koristis u gta ove obicne i u advanced? Te jel mi bolje tamo postavljat il u amd driverima? Stavio bih sve max pa da vidim kako ce onda ici

EDIT: Evo stavio sve na very high,msaa on,vsync off,memorija graficke na 3,2gb i dobivam oko 32 fpsa...sto je najbitnije...pogledaj grafikon,napokon je konstandan,al cim smanjim on ide na 60% usage-a i konstandan je kolko tolko na tome sa 60 fps...jel to ok?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 14:12 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: R9 290/X club
izvone kaže...

Koje ti postavke koristis u gta ove obicne i u advanced? Te jel mi bolje tamo postavljat il u amd driverima? Stavio bih sve max pa da vidim kako ce onda ici

EDIT: Evo stavio sve na very high,msaa on,vsync off,memorija graficke na 3,2gb i dobivam oko 32 fpsa...sto je najbitnije...pogledaj grafikon,napokon je konstandan,al cim smanjim on ide na 60% usage-a i konstandan je kolko tolko na tome sa 60 fps...jel to ok?

Gpu usage je dobar na zadnjoj slici, Ja koristim sve više manje na max osim sto mi je trava na Very high umjesto ultra, fxaa off, msaa 4x i reflection msaa 2x, advanced tab sve 0 i imam uvijek preko 60fpsa u svim podrucjima a igra super izgleda, 99% usage

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
R9 290/X club

Vidim da mi samo na max postavkama 99 usage,cim nesto smanjim vise nije,probat cu kasnije po tvome pa vidjet jel to to...al stvarno neznam st osam napravio da je odjednom proradio....

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
R9 290/X club

Jel koristite mozda fraps?, fraps zna zbagirati jezgre da neidu prek 60%..gpu usage drasticno pada!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

Jel koristite mozda fraps?, fraps zna zbagirati jezgre da neidu prek 60%..gpu usage drasticno pada!

Inace ne koristim,al koristio sam zadnja dva puta kada je zapravo radilo na max...imao sam ga radi provjere fps-a...

16 godina
D3lBoy kaže...

Gpu usage je dobar na zadnjoj slici, Ja koristim sve više manje na max osim sto mi je trava na Very high umjesto ultra, fxaa off, msaa 4x i reflection msaa 2x, advanced tab sve 0 i imam uvijek preko 60fpsa u svim podrucjima a igra super izgleda, 99% usage

ja sa tvojim postavkama imam 55-63 fpsa,ali graficka dode do 80stupnjeva (oko 75 je najvise)... usage je na 99 NAPOKON,i cak se ona linija na mapi popravila,neznam jel zbog postavki il automatskog updatea beta drivera ,ak je bio koji update...

Ugl za sada radi sve kak treba,jos moram ohladit GPU pa cu i malo OC. ugl hvala ti na pomoci i isprike ljudima sto sam zauzeo cijelu jednu stranu u topicu :P

11 godina
neaktivan

Eto onda je ok, GTA V je dobro optimiziran naslov opcenito sto se tice frameratea ali nije sto se tice utilizacije gpu/cpua zato sam i upgradeao na 6600 umjesto na 4690k jer sam vidio da sa njime i 290X i 970 imaju usage dropove. Ali da cudan je engine i meni kad smanjim padne gpu usage, ali to je gta. 75c nije strašno za 290 jedino ako ti je bucna pa zato

16 godina
R9 290/X club

nije bucan,kuciste je blindirano od buke :)  a i na auto vrtnja je,moram sam u driverima stavit neke profile,il na msi,pa da u igri imam jacu vrtnju...glavno da sad sve dela :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Pozdrav

Planiram kupiti HDMI kabel pošto nekom igrom slučaja nisam dobio HDMI kabel sa grafičkom karticom a htio bi spojiti PC sa Plasma TV-om. Posjedujem R9 290 Tri-X i koji HDMI kabel kupiti? Jesu li svi isti?

Hvala

BF4: hRci_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hrci kaže...

Pozdrav

Planiram kupiti HDMI kabel pošto nekom igrom slučaja nisam dobio HDMI kabel sa grafičkom karticom a htio bi spojiti PC sa Plasma TV-om. Posjedujem R9 290 Tri-X i koji HDMI kabel kupiti? Jesu li svi isti?

Hvala

Ja imam spojen komp na Vieru i spajao sam sa raznim hdmi kablovima grafe na njega i rekao bih da je to sve doslovno jednako.

12 godina
R9 290/X club

Imam jedno upozorenje vlasnicima R9 290(x) grafičkih kartica koji imaju ideju stavljati modani bios od R9 390(x) da to ne čine jer to dovodi do velike nestabilnosti u nekim igrama. Tri dana sam izgubio tražeći uzrok učestalog rušenja Titanfala, mislio sam da je do drivera (isprobao nekoliko) pa sam mislio da je do desetke (stavio sedmicu pa osmicu) kad više nisan zna šta ću sitija sam se da sam stavio bios od 390x-a i kad sam vratio također modani od Asusa r9 290x koji sam korostio uvijek igra se nije srušila nijednom.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
R9 290/X club

e poozzz svima imam jedno pitanje:

moja konf je

i5 2400 3.1

ram 4bg

hd 500gb

ram 4 gb

napajanje coolermaster 460w

grafa nvidia gtx 550 ti gainward edition 

e sada bih si kupio grafu SAPPHIRE ATI PCX R9 290X 4GB GDDR5 TRI-X pa me sada zanima ovo moje napajanje dali moze to podnjeti da ne kupujem napajanje. što mislite?

0 0 hvala 0
12 godina

Triba tebi i jače napajanje i jači CPU za tu grafu. Po mom nahođenju napajanje od barem 600w i to kvalitetnih i najmanje i5 2500k naklokan na barem 4.5GHz mada bi ja tu bocnija moj i7.

9 godina
neaktivan

a nezz gledao sam na game debate ako zate za to proc je ok ono solidan ali ova moja trnutna grafa je 0 

pa sam mislio voo ubaciti pa nezz mozda bude bolje ne mozda nego definitivno e sada kako ce se proc ponasati nezz

12 godina
R9 290/X club

Proc će biti slab u nekim igrama a što se tiče potrošnje pogledaj moja mjerenja http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/potrosnja-racunala/209674.aspx?page=0&jumpto=4374238&sort=asc&view=flat

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

znaci nista bez napajanja da to ni ne planiram tako ubaciti sa ovim mojim coolermasterovim

12 godina

Ja nebi tu grafu stavlja s tim napajanjem.

9 godina
neaktivan

skupa je ta grafa ali imam popusta 50% u trgovini zato a gledao sam cjene ono katasrtofa su

13 godina
protjeran
ttalas kaže...

skupa je ta grafa ali imam popusta 50% u trgovini zato a gledao sam cjene ono katasrtofa su

nicky.sl ti je sve rekao, no sto je najgore(citaj smjesno) grafa ce biti u teskom BN pa ce joj i napajanje biti dovoljno no ako je 50% jeftinija(nadam se da govoris o cijeni iz ducana ne polovne)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 13:03 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan

da i ducana je jel par godina sam tamo vec kupovao sve pa kao popust i sada vise ne znam

13 godina
protjeran
ttalas kaže...

da i ducana je jel par godina sam tamo vec kupovao sve pa kao popust i sada vise ne znam

dobro koliko te izade gpu s tih 50%, to je super prilika! imas polovnih napajanja za cca 250-350kn tipa xfx 550w! jos to svoje staro prodas i opet dobro! bez obzira na cpu! njega lako nadogradis s vremenom!

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 13:09 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan

1500kn

12 godina
ttalas kaže...

1500kn

Ako je to cijena nove onda KUPUJ i poslusaj Stjepana (njegova kombinacija iz zadnjeg posta mi se sviđa)

11 godina
neaktivan

1500kn za 290X !?! Daj ti tog nakupuj par komada pa nama tu rasprodaj :)

14 godina
R9 290/X club

Pa ja imam i5 2320 na 3.0 Ghz i r9 290 koja je slabija od 290x, ali do sada nisam ni u jednoj igrici primjetio bottleneck. Dapače nigdje mi CPU usage nije prelazio 70% u nekakvoj konstanti (u GTA zna doc do 80-85%, ali na kratko). Jedino bi trebo probat sa Battlefieldom 4, ali neda mi se to skidat sad, nemam bas mjesta na hddovima. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Gledaj gpu usage, on bi trebao biti 95-100% skroz ukoliko nema bn

13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Gledaj gpu usage, on bi trebao biti 95-100% skroz ukoliko nema bn

tocnije nebi smio padati ispod 99%, ja bi rekao cak bez izgasenog AA! e onda si miran!

14 godina

Pa to i gledam, i zakucan je na 100%. Rijetko se dogodi da se pojavi 99%. Ovo za proc sam reko čisto informativno da se vidi da ima još snage, što znači da bi mogo potjerat i bf4 bez bn.

GTA igram sve na najjače osim AA na x4 na 2560x1600. Bez onih Advanced optionsa.

13 godina
protjeran
Bazinga kaže...

Pa to i gledam, i zakucan je na 100%. Rijetko se dogodi da se pojavi 99%. Ovo za proc sam reko čisto informativno da se vidi da ima još snage, što znači da bi mogo potjerat i bf4 bez bn.

GTA igram sve na najjače osim AA na x4 na 2560x1600. Bez onih Advanced optionsa.

Kad se govori o BN i bf4 misli se iskljucivo na MP dio, gdje ce taj i5 2320 doslovno krepati s 290!(bilo koja mapa s 64p)

no dizanjem rezolucije se naravno rasterecuje cpu a dize gpu...

14 godina
Bas cu probat kad cu imat mjesta na hardovima kolko ce "krepati" moj cpu. Kroz ove godine sam naucio da ekipa tu na forumu uvijek pretjeruje. Mene se uvjeravalo da ce mi proc jako bn grafu kad sam prelazio sa 6870 na r9 290 ali ja jos nisam primjetio nikakav bn niti na jednoj igrici. A i da mi bn u bf4 to je ionako samo jedna igrica koju ne igram bas.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice