NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.163.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Kaby kaže...

A ne znam koji je bio smisao tolike žurbe za predstavljanjem kad nisu u stanju proizvest ih u nekoj normalnoj količini..

A to da neko kaze da je nemoguce, ja nevjerujem pogledaj na yubitoo 

e jedino da ih stvarno nije korona zeznula, pa rade sa 20% kapaciteta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 21:12 (dreadmoore).
14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Normalno da Zoatac reže cijene kad imaju daleko najgorije kartice ove generacije... 

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Zar ova tema stvarno privlači ekipu koja u vezi računala jedino zna igrat igrice, čim je to savladao odmah je it stručnjak. Zatvorimo temu sa vramom kartice su u redu sve moguće to potvrđuje uostalom postoji razlog zašto je ovako kako je.

Kad si toliko pametan i naporan s tim vramom  koji jarac je ona gtx 650 imao 4gb  a 680 je imao 2gb 

Nevidim nikakav problem osom s vašim željama idi i žali se zelenima na njihovom site u.

1080p ultra i 144hz rtx 3060 

1440p ultra 144hz  rtx 3070 

4k ultra 60+  rtx 3080  

Znači za svakoga po nešto po meni trenutno best buy 3070, no tko je strpljiv sigurno će se još naći 3080 a moglo bi biti i po cijeni od 6.5k sto bi bilo prihvaljivo.

A  ako ti ne paše istina i ako boli čekaj amd ov odgovor i riskiraj sa njihovom probnom verzijom raytracinga  i sa njihovom tehnologijom koja će uspit popunit i na 1080p 10gb vram memorije.

Bero
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ljudi dragi napravili su proizvod koji će teško nadmašiti  neće skoro imat šta izbacit.

Realno dokučili smo 2k 144hza i 4k60plus 

Naravno da bolje može ali nije lako ni postići 

Ista situacija çe biti i sa amd om ista i naravno jedino na ovaj način se mogu lijepo naplatiti što se toga tiče jer kartice izlaze pre presporo i tako će biti.

Eventualno pri izlasku big navija poslat će malo veću količinu i onda ajmo jovo nanovo.

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Kaby kaže...

A ne znam koji je bio smisao tolike žurbe za predstavljanjem kad nisu u stanju proizvest ih u nekoj normalnoj količini..

preduhitrit AMD i dobit bonus kod fanbasea

11 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Kaby kaže...

preduhitrit AMD i dobit bonus kod fanbasea

najavit cijenu od 700 eura pa kad, nakon dva mjeseca, napokon dodju prodavat po 1000?

16 godina
Bero_ng95 kaže...

Ljudi dragi napravili su proizvod koji će teško nadmašiti  neće skoro imat šta izbacit.

Realno dokučili smo 2k 144hza i 4k60plus 

Naravno da bolje može ali nije lako ni postići 

Ista situacija çe biti i sa amd om ista i naravno jedino na ovaj način se mogu lijepo naplatiti što se toga tiče jer kartice izlaze pre presporo i tako će biti.

Eventualno pri izlasku big navija poslat će malo veću količinu i onda ajmo jovo nanovo.

Ne znam koje ti testove citas, ali nativni 4k bez DLSSa i dalje 3080 gura 45+ na max. 6900 XT i 3090 su jedine 4k@60 (min fps, nativni 4k render) kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 21:39 (Mitch).
4 godine
NVIDIA Ampere 30xx

Evo nakon mjesec dana malo dojmova (u pogonu od 25.09.) o Palit 3090 gaming pro OC. Što se tiče performansi sam prezadovoljan no to je više manje i očekivano. Ovaj model je malo bučniji i auto fan curve je izgleda podešen da ne ide preko 50%. Temperature su definitivno malo više nego neki kod nekih boljih modela (ASUS na primjer) i kreću se u pravilu (ovisno od igre do igre) nešto sitno preko 70. Max power limit je oko 365 W i to je glavni ograničavajući faktor (tj. to je limit koji najčešće bude prvi dostignut). Max boost je 2055 Mhz (sa release day driverima max boost je išao do 2070 Mhz i nisam imao nikakvih stability issuea sa tim driverima), a kad se kartica zagrije bude u rangeu od 1995-2010 Mhz. Pošto se radi o reference PCB-u čak razmišljam i o watercoolingu no bojim se gubitka garancije (3 god. garancije), a i ne znam jel bi se usudio sam ugrađivati vodeno hlađenje.

Baš me zanima što će AMD izbaciti i baš se veselim prvim 3rd party benchevima ponajviše 6900 xt. Hoće li biti on par sa 3090? Iskreno nadam se da hoće jer jer Nvidii nasušno potrebna konkurencija u high endu. Radi nedostatka konkurencije i imamo ovakav katastofalan launch i krajne antitržišno ponašanje od strane same kompanije. Izbaciti proizvod sa ovako smiješnom dostupnošću je tragično.

8 0 hvala 3
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Zaista u većini igara 3080 sigurno može imati 4k60 u pojedinim igrama nema  pri nativnoj rezoluciji  ali i to što dropa je i dalje oko 50 fpsa što je i dalje ugodan gaming.

Naravno sa dlss om dobiješ  na fpsu  ali mi nemoš tvrdit da 3080 nije sposobna za ugodan gaming na 4k rezi.

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Bero_ng95 kaže...

Zaista u većini igara 3080 sigurno može imati 4k60 u pojedinim igrama nema  pri nativnoj rezoluciji  ali i to što dropa je i dalje oko 50 fpsa što je i dalje ugodan gaming.

Naravno sa dlss om dobiješ  na fpsu  ali mi nemoš tvrdit da 3080 nije sposobna za ugodan gaming na 4k rezi.

Rtx3080 je gpu idealan za 1440p to smo već rezimirali kad je izašla.

kradem mine iz minskog polja
10 godina
dery kaže...
Bero_ng95 kaže...

ja od 2016. igram igre na gtx 1080 na 1440p rezi, i to većinom na najvišim ili skoro najvišim detaljima, pa valjda smo nešo napredovali nakon toga? Jedino ako misliš da je rtx3080 idealan jer bi mogao peglat 144 fpsa u toj rezi

16 godina

Tako je 144fps 1440p i ako ne ide bar 120 na 4K sve max u kantu s njom.Za top klasu ljestvica mora bit podignuta u nebo. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 1:37 (dery).
16 godina
Cansee kaže...
dery kaže...
Bero_ng95 kaže...

ja od 2016. igram igre na gtx 1080 na 1440p rezi, i to većinom na najvišim ili skoro najvišim detaljima, pa valjda smo nešo napredovali nakon toga? Jedino ako misliš da je rtx3080 idealan jer bi mogao peglat 144 fpsa u toj rezi

Nismo jer je 4K doslovno 4 * 1080p. Taj napredak je bitno tezi od 1080p prema 1440p, a dugo smo i to bili cekali.

Problem je i u tome sto igre jos nisu 4k nativne. Jedna od prvih igara koja ima teksture vece od 2K * 2K je COD:MW, i ljudi su piz.dili na install od 150 GB. A cekaj onda dok dodemo na texture od 2.5 3K 4K 8K...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 15:16 (Mitch).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Složit ću se s vama u vezi nekih stvari  for future je bolje ići na 3080, no smatram da bi best buy ovog trena bilo za 2k 3070.

Jer 3070 se moze nabavit za 5k a 3080 nedobavljiv i kad je dobavljiv trenutno nije ispod 8k.

Postavke se i dalje mogu malo korigirat za ugodan gaming bez vele gubitka kvalitete slike

Tipa u gta V ako ide sve na max igra je gotovo ne igriva 

postavka MSAA toliko pojede resurse da je to koma tako i uostalim igrama se nađe neka postavka koja bolesno uzima resurse.

Koliko me sjećanje služi shadows opcija je u mnoštvo igara prije stvarala pad fpsa.

Još uključiš u mp igrama dlss i dobiješ malo fpsa a sada šta ako ti nije striktno 144 ako je od 110 do 130 malo ljudi će tu osjetit neku vele razliku. Preslaskom 100 fpsa osobno ja doživim toliki preporod toliko fluidnosti da je to strašno, smatram čak da je poslje 144hza na 60hza mp igra ne igriva.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

3080 je idealna za gaming ali uloženo dobiveno nikako trenutno, smatram  da jedjno po cijeni 6.5k ima logije za nekog ogranicenog budzeta.

Tek sada se vidi koliko je 2000 serija bila fail po cijeni i po dobivenim performansama

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...
Bero_ng95 kaže...

Nije, na izlasku smo zaključili baš suprotno. Dosta lošije skalira na 1440p, nego na 4K...Vidjet ćemo Navi na 1440p, navodno bolji prema grafovima. 

12 godina

Ne znam je li vec bilo.... :)

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Od svih igara koje sam probao na 3080 jedino na AC Odyssey moram spustit par stavki sa ultra na high da lockam 60fps,ostale su u globalu daleko daleko iznad 60fps.

Cudi me da je cak i Division 2 na max lock 60fps,barem djelovi igre koje sam probao.

Ali dobit 4K uz 120fps lock nije tako lagano u podosta igara...

Recimo Forza Horizon 4 se moze lockat 4K 120fps bez spustanja sa ultra....ako se dobro sjecam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Od svih igara koje sam probao na 3080 jedino na AC Odyssey moram spustit par stavki sa ultra na high da lockam 60fps,ostale su u globalu daleko daleko iznad 60fps.

Cudi me da je cak i Division 2 na max lock 60fps,barem djelovi igre koje sam probao.

Recimo Forza Horizon 4 se moze lockat 4K 120fps bez spustanja sa ultra....ako se dobro sjecam.

Isto je sa RDR2 kad se sve stavi na Ultra i Max dobije se tek oko 45fps-a pri 1440p rezi... isprobavao sam jučer 

Lijep pozdrav ;)
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Daj ljudima detaljnije malo koliki je frame sa dlss-om i bez njega i riješi nedoumice medju članovima foruma.

Nisam izjavio ništa što nisam vidio i to ne na yubitu no ili sam ja očito vanserijsku karticu imao. 

Nego neću više trollati, ima li kakvih novina za 3080, ima li dostupnih?? 

Slobodno postavite linkove i od ovih od 10k jer sam siguran da među nama ima ljudi koji su je spremni kupiti po toj cijeni.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Dado_ZG78 kaže...
MEGATAMA kaže...

Isto je sa RDR2 kad se sve stavi na Ultra i Max dobije se tek oko 45fps-a pri 1440p rezi... isprobavao sam jučer 

ne znam jesi gledao na youtubeu, vrlo je sličan framerate i na 1080p i 1440p, neke stvari su ipak do igre

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Pogledaj malo dalje kako ljudi stavljaju postavke neke stvari ubijaju performanse.

Doslovno na ultra na 4k na ryzen 3600 sa 3080 fps je od 48 do 55  avg 51

Na intelu i7 9700k fps od 50 do 61 avg 55

na i9 10900kf od 53 do 67 avg 59 eto kad moram u detalj a baš sam u komentaru prije da u igri s razlogom trebas podesit postavke. 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Dado_ZG78 kaže...

Na žalost dobio sam insider info da će rollout novih Radeonki (pa i novih Ryzen 5000 procova) biti sličan seriji 3000 dakle dostupnost na kapaljku...  nadam se da mi izvor griješi ili da je krivo informiran 

Krivi info ti je totalni bio pogotovo za nove Ryzene što je i logično. Proizvodnja procesora je daleko manje zahtjevnija od proizvodnje grafičke kartice. Još kad si Nvidia pa nabavljaš memoriju samo od Samsunga pa dobiješ ovo što imam danas, da im kartice dolaze na kapaljku, upravo zbog toga. Procesora nikad nije falilo niti bih ih trebalo faliti, proizvodi ih direktno AMD, imaju svoje chipove i deri. Već se može kupiti ryzen 5xxx koj god hoćeš. Što se tiče Radeonki novih i tu nebi smjelo biti problema premda AMD ne radi samo sa samsungom nego im i Apple štanca memoriju i mislim da je AMD spreman i za launch grafičkih kartica. Jedini problem je što većina ljudu žele nereferente i za to će se morat strpiti tamo negdje do Božića dok se one proizvedu. AMD je poznat po tome da mu nerefentne uvije kasne jer neda chipove ranije partnerima... 

15 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Evo napokon sam dobio datum za svoju launch day narudžbu RTX 3080 u proshopu, kažu između 30.11 i 07.12 hahaha
Stvarno su proizvodnju u crveno utjerali, baš kako čitam zadnjih mjesec dana. Još 2-3 mjeseca i možda će sve trgovine imati pokriven launch day hahah 

Sramota za nvidiu ovakav release imat, nadam se da će ih amd gadno stisnut i natjerat da se mrdnu sa svoje ulijenjene guzice.
Đaba im sva tehnologija svijeta kad oni ne mogu proizvest kartice.

Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina
BeLLicus kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Na žalost dobio sam insider info da će rollout novih Radeonki (pa i novih Ryzen 5000 procova) biti sličan seriji 3000 dakle dostupnost na kapaljku...  nadam se da mi izvor griješi ili da je krivo informiran 

Krivi info ti je totalni bio pogotovo za nove Ryzene što je i logično. Proizvodnja procesora je daleko manje zahtjevnija od proizvodnje grafičke kartice. Još kad si Nvidia pa nabavljaš memoriju samo od Samsunga pa dobiješ ovo što imam danas, da im kartice dolaze na kapaljku, upravo zbog toga. Procesora nikad nije falilo niti bih ih trebalo faliti, proizvodi ih direktno AMD, imaju svoje chipove i deri. Već se može kupiti ryzen 5xxx koj god hoćeš. Što se tiče Radeonki novih i tu nebi smjelo biti problema premda AMD ne radi samo sa samsungom nego im i Apple štanca memoriju i mislim da je AMD spreman i za launch grafičkih kartica. Jedini problem je što većina ljudu žele nereferente i za to će se morat strpiti tamo negdje do Božića dok se one proizvedu. AMD je poznat po tome da mu nerefentne uvije kasne jer neda chipove ranije partnerima... 

Info mu je u biti dosta tocan, procesora nema vise za naruciti od distributera do daljenjeg, sto je u ducanima, to je to za sada, jako male kolicine svih modela, i u EU i u hrvatskoj

samsung ne proizvodi memoriju za nvidiju, vec im proizvodi graficki cip, memoriju im radi micron,

apple takoder ne proizvodi nista, a bome niti AMD, amd-u tscm proizvodi sve cipove.

amd graficke dolaze 18.11. a AIB kartice 25.11. takoder male kolicine

16 godina
berzerker kaže...

Evo napokon sam dobio datum za svoju launch day narudžbu RTX 3080 u proshopu, kažu između 30.11 i 07.12 hahaha
Stvarno su proizvodnju u crveno utjerali, baš kako čitam zadnjih mjesec dana. Još 2-3 mjeseca i možda će sve trgovine imati pokriven launch day hahah 

Sramota za nvidiu ovakav release imat, nadam se da će ih amd gadno stisnut i natjerat da se mrdnu sa svoje ulijenjene guzice.
Đaba im sva tehnologija svijeta kad oni ne mogu proizvest kartice.

Ma i još izdaju druge modele, pa se malo kompenzira jer ispada da više ljudi dobiva.

Ja sam ispočetka pisao da je svaki release paper, al ovako lošeg se još ne sjećam

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Stvarno je ovo sve ispalo uzasno ali ne samo od Nvidie,gdje god odem vidjet dali ce imat PS5 u trgovini ili online...ne.

Nikad nije bila ovakva situacija....

Btw ovi top end Ryzeni jucer dosli u DE shopove i postali nedostupni nakon par sekundi.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Stvarno je ovo sve ispalo uzasno ali ne samo od Nvidie,gdje god odem vidjet dali ce imat PS5 u trgovini ili online...ne.

Btw ovi top end Ryzeni jucer dosli u DE shopove i postali nedostupni nakon par sekundi.....

Ne opravdavam AMD, ali više ljudi je dobilo PS5 nego nvidie za sada, s time da AMD ima 4 launcha unutar 3 tjedna, nVidia jedan. AMD za sada 3 handla bolje nego nvidia 1 u smislu da je više ljudi uspjelo naručit PS5 i XBox za prvi val, o CPU prodaji da ne pričam, nego nVidia od 17.09. do sada grafa isporučila.

Ne znam što puno više reći, nadao sam se kroz 3 tjedna stabilizaciji kako je bilo sa 900 serijom, sad ispada da unutar 2 mjeseca neće biti opskrbe, a zaista ispada da idu na nove modele i neće se toliko zamarati trenutnima jer su upitno konkurentni AMD-u.

Ne kažem da su loši, ne pljujem po Ampere karticama, uvjeren sam da su super, samo ispada da i nvidia vidi ono što neki po forumima ne, a to je da AMD ima dobar proizvod i da ove naprosto po trenutnim cijenama nisu ni blizu dovoljne.

Postoji, dakako, mogućnost da i AMD sa cijenom ode skoro duplo ko nvidia, to ćemo vidjet, mislim da nVidia trenutno čeka vidjet taj rasplet prije nego se donesu daljnje odluke... al mi je to šupački prema potencijalnim kupcima koji neki već mjesecima čekaju.

6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Nvidiu gadno koći taj Samsung node, a uz to i Micron gddr6x memorija koja je vrlo skupa i ograničena što se tiče dostupnosti pa zato vrlo vjerojatno nećemo ni vidjeti 16/20gb modele, dok s druge strane AMD koristi jeftiniju i dosta dostupniju gddr6 memoriju pa mogu nabacati hrpu vrama, a uz to su i konkurentni/brži unatoč sporijoj memoriji zbog infinity cache-a, nema šta AMD je ovo vrhunski odigrao, jako mi je drago što se i u tom polju vračaju na stazu pa nakon dugo godina možda pređem kod njih.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Sony je imao preorder i prodao par milijuna eksemplara u prvom valu, ko ti je kriv sto nisi grabio, ali bit ce i na dan release-a par milijuna komada za kupiti.

AMD isto tako prodao vise 5600x cipova u njemackoj nego nvidia do sad graficke. Ako sam ja uspio dobiti jedan svi su mogli. Nije bilo nikakvog stucanja stranica, izbacivanja itd. To sto su ljudi odlucili kupiti mahon nove ryzene govori sve za sebe. MF je jucer prodao 1200+ 5800x i skoro 1000 5600x. Pa eto ti razlike spram tvoje nevidije koja nije ni dosal u pola ducana.

BTW neisplati ti se blatiti po AMD-u sto se tog pitanja tice nisu oni NVidia-citaj pohlepa najveca u povijesti gaminga.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 10:55 (HCgamingCRO).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice