Na žalost dobio sam insider info da će rollout novih Radeonki (pa i novih Ryzen 5000 procova) biti sličan seriji 3000 dakle dostupnost na kapaljku... nadam se da mi izvor griješi ili da je krivo informiran
Znamo jedno sigurno, a to je da će potražnja biti velika...
Ne znam što TMSC radi kada nema ni 4xxx ryzen laptop procesora, nije vele PS5 preordera bilo, pa sad ako ne bude ryzen 5xxx serije kao ni radeonki 6xxx onda stvarno ne znam što rade
Iz kapaciteta koje AMD ima zakupljeno, sve mahom 7nm, ovaj mjesec imaš release PS5, XBox, Zen3, Navi2
NVidia ima 3 chipa serije 3000 pa ne uspjevaju izdat ništa, zašto he čudno da bi AMD mogao imati priblema sa uspostavom dovoljno produkata svima? Ugovori sa Sony i MS se primarno moraju ispoštovati, ryzeni su već vani/dostavljeni , GPU spremni, pitanje je količina, no za razliku od NVidie, mislim da će AMD imati konstantno ispostavu novuh chipova, ali i dalje raspoređeno na 4 strane.
Jbg, išli su na 4struki release, možda bude OK, možda loše, ali sumnjam da može bit gore od ovoga što nVidia radi.
Btw kakva je ovo glasina da dolazi 3080Ti , identična ko 3090, samo 20 umjesto 24GB GDDRX? WTF?