3x8 pin
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za kuciste mi pise dual slot a za moju grafu 2.7-Slot Design expands cooling surface area by over 20% compared to last gen.
I ima jos itekako mjesta......
Ali u svakom slucaju cu morat pazit kakvu RTX3000 uzimam....
Malo vise u detalje.
Kako se cini meni nece pasat rtx3090 pa ce vjerovatno jedini izbor bit rtx3080.
Vega nije bila u Playstationu....?
kako nije, u ps4 pro
The upgraded 'PS4 Pro' (originally codenamed 'Neo',[17][18] product code CUH-7000) uses a more powerful APU initially built with a 16 nm FinFET process from TSMC. While the number of logical processor cores (8) remained the same, CPU clock speed was increased from 1.6 GHz to 2.13 GHz (a 33.1% improvement in CPU core clockrate), but with the underlying architecture unchanged. The number of graphics Compute Units on the APU was doubled to 36 Graphics Core Next (GCN) Compute Units (from 18), with a clock speed increase to 911 MHz (from 800 MHz), resulting in a theoretical single precision floating point performance metric of 4.19 TeraFLOPs. Compared to the original PS4 GPU, this is a 2.27X increase in single precision FLOPs. Improvements in GPU 16-bit variable float calculations derived from the newer AMD Vega architecture result in the PS4 Pro having a theoretical half precision floating point performance of 8.39 TeraFLOPs
da obojam bitno
Skupe su kartice u pm... samo izracunat koliko dode cijeli pc sa monitorom za igrat na 144hz monitoru i 144fpsa... za 10 godina ce ljudi birati izmedu pca i auta...
Vega nije bila u Playstationu....?
kako nije, u ps4 pro
The upgraded 'PS4 Pro' (originally codenamed 'Neo',[17][18] product code CUH-7000) uses a more powerful APU initially built with a 16 nm FinFET process from TSMC. While the number of logical processor cores (8) remained the same, CPU clock speed was increased from 1.6 GHz to 2.13 GHz (a 33.1% improvement in CPU core clockrate), but with the underlying architecture unchanged. The number of graphics Compute Units on the APU was doubled to 36 Graphics Core Next (GCN) Compute Units (from 18), with a clock speed increase to 911 MHz (from 800 MHz), resulting in a theoretical single precision floating point performance metric of 4.19 TeraFLOPs. Compared to the original PS4 GPU, this is a 2.27X increase in single precision FLOPs. Improvements in GPU 16-bit variable float calculations derived from the newer AMD Vega architecture result in the PS4 Pro having a theoretical half precision floating point performance of 8.39 TeraFLOPs
da obojam bitno
Znaci preuzeli su nesto sa VEGA-e, al to ne znaci da je PS4pro vega, PS4 obicni uopce nije Vega
uzeli su radeon 7850/7870 za ps4, poduplali ga za ps4pro (radi kompatibilnosti) i dodali malo noviteta u gpu.
Znaci preuzeli su nesto sa VEGA-e, al to ne znaci da je PS4pro vega, PS4 obicni uopce nije Vega
uzeli su radeon 7850/7870 za ps4, poduplali ga za ps4pro (radi kompatibilnosti) i dodali malo noviteta u gpu.
isprike, em što krivo čitam, em sam očito krivo informiran - čini mi se da je netko na forumu spominjao kako je vega inače poprilično efikasna arhitektura kad je se ne nakloka do maksimuma i da se to pokazalo u konzolama
očito krivo pamtim
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3090-and-geforce-rtx-3080-specifications-leaked
3090=350W
3080=320W
Obje trose dosta. Ocito da su nabili kolko su mogli i da AMD mozda ima nesto.
Zato su i nabili da, ili sjeti se da i "Intel na 14nm uspješno nabija do daske jer nema druge opcije".
Na kraju Nvidia nece imat sta predstavit prvog 😂😂

Ampere stize sa drugom generacijom raytrace jezgri i trecom generacijom Tensor jezgri,glasine su bile da cemo dobit 2-3x boost u raytraceu sa Ampere.....
Ja osobno jedva čekam Ampere. Ako 3080 budu prevelike i zahtjeven za moje NZXT h1 onda odoh na 3070. Samo da dobijem 60 na 2k sa Raytracingom.
Samo džep me svrbi do tada jao, jao .
Ja osobno jedva čekam Ampere. Ako 3080 budu prevelike i zahtjeven za moje NZXT h1 onda odoh na 3070. Samo da dobijem 60 na 2k sa Raytracingom.
Samo džep me svrbi do tada jao, jao .
Ja bas igram Control ekspanziju Alan Wake i na 1440p sve ultra/dlss sav ray na max imam 60fps tako da bi moguce vec rtx3060 mogla ovako vrtjet Control ako su glasine imalo istinite.
Ja takodjer gledam na velicinu grafe radi mog kucista ali vec je ova 2080 strix 2.7 slot tako da vjerujem da cu imat izbora....
Ja bas igram Control ekspanziju Alan Wake i na 1440p sve ultra/dlss sav ray na max imam 60fps tako da bi moguce vec rtx3060 mogla ovako vrtjet Control ako su glasine imalo istinite.
Ja takodjer gledam na velicinu grafe radi mog kucista ali vec je ova 2080 strix 2.7 slot tako da vjerujem da cu imat izbora....
Samo mi nabijaj na nos da igraš sa Raytracingom . Čak i da maknem jednu stranicu na kućištu nije mi možda tolika frka nego moje kućište dolazi sa 650 w napajanjem, morati ću pitati babu Vangu da vidi hoće li to biti problem.
Samo mi nabijaj na nos da igraš sa Raytracingom . Čak i da maknem jednu stranicu na kućištu nije mi možda tolika frka nego moje kućište dolazi sa 650 w napajanjem, morati ću pitati babu Vangu da vidi hoće li to biti problem.
Ja imam 600 napajanje ako ti to ista znaci,u istom smo camcu :)
Koji tocno Corsair je u pitanju ?
Ja imam ovaj
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-sf600-platinum-psu,5936.html&ved=2ahUKEwjhk87_t8DrAhXQ_KQKHeqpBagQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0vKKVJm0G77fXMb0FqisYH
EDIT:
Sta mislite koja bi mi bila max Ampere na ovo napajanje uzevsi u obzir ostatak sistema?
Pa nekih 350W(RTX3090), ostatak kompa bi povukao do 150W max opterećen i to je nekih 500W total, što nije problem za SF600 međutim tada mu vent vrti na 2500-3000rpm što nije baš tiho, ako ti je tišina uopće bitna..
Ja imam ovaj
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-sf600-platinum-psu,5936.html&ved=2ahUKEwjhk87_t8DrAhXQ_KQKHeqpBagQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0vKKVJm0G77fXMb0FqisYH
EDIT:
Sta mislite koja bi mi bila max Ampere na ovo napajanje uzevsi u obzir ostatak sistema?
Sa tim napajanjem bez problema top tier, znaci 3090.
Ako imas za to imat ćeš i za malo bolje kućište 🤣🤣

Ako imas za to imat ćeš i za malo bolje kućište 🤣🤣
Moje kuciste je bilo oko 240eu+
Malo kuciste ne znaci lose i jeftino.
Msm čitat sam davno naučio a ako
Msi afterburner laže idemo ga momentalno tužit radi duševne patnje 😉
Tema je nvidija i ono sta pricam vrijedi za nvidiju.
A bome su blizu ovi gddr6x moduli, bice hot spotova.
https://videocardz.com/newz/nvidia-ampere-ga102-rtx-3090-3080-gpu-pictured
Sve je to nekako iznenadjujuce od potrosnje do potrebe za ogromnim coolerima,ocekivalo se da ce nizi proizvodni procesi donjet renesansu na PC po performanse/potrosnja odnosu ali to se nije ostvarilo sa Naviem a kako se cini nece niti sa Ampere.....
EDIT:
Ovo su 2.7 slot grafe cak i ova rtx3090 sto je ista velicina kao ova moja rtx2080 strix pa mi se opet u igru vraca i rtx3090....sretan :)
Mega skuplja boce po Njemackoj
A ne žive svi koji pišu po forumu u RH - to je prvo. Drugo neki kupuju na firmu, treći neki su spremni dat do 2-3 plaće za gaming računalo. Ja imamo kolegu koji je dao 2 plaće na iPhoneX kad je izišao bez razmišljanja - "ima na rate".
Znam ljude koji uzimaju i na 36 rata takve komponente jer realno i traju duže od toga.
S druge strane kao što kaže moj susjed - uzet ću si 3070-tku čim dođe kolko košta da košta - život je kratak i ko zna kaj nam ova zima još nosi.. treba imat pošteni stroj za zbuksat se u karantenu ;)
Pa valjda je poznato da barem IT poslovi kod nas imaju "normalnije" plaće, a ovo je informatički forum pa zbroji 2 i 2.