NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ako ce uistinu bit isti modeli ali sa vise i manje vrama obavezno uzimam sa vise.....kupio LOTR Shadow of War i na 4k uz ultra teksture paket nemam dovoljno vrama... ide do skoro 9gb 😑😑😑😑😑

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx

Poznavajući Nvidia-u modeli sa više memorije će izači kada AMD izbaci svoje grafičke, imat će nešto više shader-a, veći clock i stavit će TI da mogu opravdati veće cijene.

11 godina
protjeran
Ne vidim u cemu je problem, nisam te pitao za grijanje niti buku. Napisao sam ti da imam napajanje od 650w i da zato pitam koliku bi potrosnju imale kartice.
3090 bi trebala 400w sto u pravilu znaci da moze potec i do 500+.
Eto u tome je poanta priče.
Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko sam ja vidio na webu kartica je oko 300w, a ako OC onda bi mogla povuči 400W.

17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Jedva čekam utorak za malo više detalja... 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bero_ng95 kaže...
Ne vidim u cemu je problem, nisam te pitao za grijanje niti buku. Napisao sam ti da imam napajanje od 650w i da zato pitam koliku bi potrosnju imale kartice.
3090 bi trebala 400w sto u pravilu znaci da moze potec i do 500+.
Eto u tome je poanta priče.

Ako je 400W onda moze povuci max. 400W a ne ni blizu 500W. Power limit je egzaktan i bez manualnog povecavanja, kartica ne moze preko toga..

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mislim da ce za 3090 ako se glasine pokazu istinitima, najelegantnije bit nekakvo AIO rijesenje. kvalitetna pumpa i 120mm radijator i vozi misko.

rade cu dat 100 eura vise za takvo rijesenje od msi-a recimo, nego ponovo kupovat kuciste velicine frizidera koje ce zjapit prazno samo da bi unutra stala grafa velicine kutije cipela.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
A to je prilično subjektivno. Ja ću radije uzet msi gaming trio, koja bez problema stane u moj fractal arc mini kućište, nego riskirat s aio vodenim upitne kvalitete.
11 godina
protjeran
Prijatelju piše i na rx 5700xt da troši max 225w, pa povuče 250w meni osobno u gejmu.
Msm čitat sam davno naučio a ako
Msi afterburner laže idemo ga momentalno tužit radi duševne patnje 😉
Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sofverska očitanja potrošnje su nepouzdana, a hardverski je teško izvest očitanje potrošnje same grafe. Neki recenzenti su slagali sustave za očitanje potrošnje same grafe i to su najtočniji rezultati
9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3090-and-geforce-rtx-3080-specifications-leaked

3090=350W
3080=320W

Obje trose dosta. Ocito da su nabili kolko su mogli i da AMD mozda ima nesto.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Potrosnja me ne brine ali zelim tihu i i sto hladniju grafu, nikakve turbine ne dolaze u obzir. 

Duze vrijeme nisam palio Ps Pro jer je bio preglasan za moj ukus, odnio ga na servis i od onda je minimalno duplo tisi pa ga i koristim. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Malo čudno, 3080 ima 20% manju jezgru i više nego duplo manje navodno jako žednog vrama, a razlika u tgp cca 10%.

EDIT
3070 izgleda donekle ok s potrošnjom, no očito da su odlučili jače je razdvojiti od 3080 i 3090. Čini se da x070 serija ispada iz high end segmenta
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 18:35 (picajzla0707).
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

To su sve glasine, i dalje ostaje opcija da vecina toga nije tocna. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...

Postoji, al tesko, curi im na sve strane.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 godina
Ništa od upgrejda ove godine. Mislio sam preći na 1440p, uzet rtx 3070, od klinaca uzet b450 i stavit neki 1600af umjesto njihovog 3400g, a njima dat svoj setup sa starim i5 i gtx1070, ali ništa od toga jer će 3070 bit preskupa i prevruća za moje kriterije.
Čekat iduću godinu i 4xxx seriju pa uzet 4060 ili neku radeonku
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

samo meni i dalje nije jasno ako AMD ima to "nesto".. zasto i njima apsolutno nista ne "curi". Pomislio bi covjek da imaju protuobavjestajnu sluzbu na odjelu za NDA. Shvacam ja da postoji prednost cekanja protivnika da prvi spusti karte na stol, ali mi isto nije jasno zasto onda ako imaju nesto propustaju priliku za marketing i dozvoljavaju im da Nvidija apsolutno vlada medijskim prostorom pa samim time i marketinškom situacijom.

12 godina
picajzla0707 kaže...
Ništa od upgrejda ove godine. Mislio sam preći na 1440p, uzet rtx 3070, od klinaca uzet b450 i stavit neki 1600af umjesto njihovog 3400g, a njima dat svoj setup sa starim i5 i gtx1070, ali ništa od toga jer će 3070 bit preskupa i prevruća za moje kriterije.
Čekat iduću godinu i 4xxx seriju pa uzet 4060 ili neku radeonku

Mislis da ce serija 4 vec iduce godine?

RTX su izasle 2018 a tek sad krajem 2020 stize zamjena..... 

12 godina
Ako ne 4xxx, onda refresh 3xxx serije - tako je 2060s došla na korak od 2070
9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ma joj izbacit ce Super kartice sa vise memorije
Nisu bas nesto memorijom bogate (ak ne gledamo 3090)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 19:08 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
To dosta ovisi o radeonkama, odnosno o konkurenciji, a isto tako ovisi o situaciji s tsmc proizvodnjom, odnosno kad će uspjet doć na red kod njih, jer je navodno samsungov proces dosta lošiji pa su morali kresat perfomanse ampere serije da bi ostali iole u normalnoj potrošnji i zagrijavanju
9 godina
picajzla0707 kaže...
To dosta ovisi o radeonkama, odnosno o konkurenciji, a isto tako ovisi o situaciji s tsmc proizvodnjom, odnosno kad će uspjet doć na red kod njih, jer je navodno samsungov proces dosta lošiji pa su morali kresat perfomanse ampere serije da bi ostali iole u normalnoj potrošnji i zagrijavanju

Za godinu dana valjda ce sredit te stvari

16 godina
neznalica90 kaže...
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

samo meni i dalje nije jasno ako AMD ima to "nesto".. zasto i njima apsolutno nista ne "curi". Pomislio bi covjek da imaju protuobavjestajnu sluzbu na odjelu za NDA. Shvacam ja da postoji prednost cekanja protivnika da prvi spusti karte na stol, ali mi isto nije jasno zasto onda ako imaju nesto propustaju priliku za marketing i dozvoljavaju im da Nvidija apsolutno vlada medijskim prostorom pa samim time i marketinškom situacijom.

A gle, nitko ne zna. Koliko se sjećam, ima koji mjesec da sam čitao, pa me ispravite ako bubnem glupot - big navi ima 50% improvement performance per watt u odnosu na 5700XT , 5700Xt ima 40 CU, big navi ima , "navodno" 80 CU, a može skalirati do 92 CU i to je sad pitanje, 80 CU bi trebao biti 15-20% jači od 2080 Ti, a uvijek mogu odlučit napravit 92 CU karticu u slučaju da se žele boriti sa nečim izuzetno jakim od nVidie.

Ako je istina da skalira izvrsno, da ima duplo CU od 5700XT i 50% više performance per watt, računajte "palac puta oko" što to može značit, te što može značiti ako stave 92CU.

5700XT troši 225-250W odokativno, 50% više performance per watt znači da isto mogu postić sa 40CU sa 165W na generaciji koja dolazi (RDNA2) , odnosno na 80 CU sa više rama, malo undervlotat i downclockat recimo 350W. Drugim riječima ako ubace 92 CU, te više RAM morali bi "još malo" undervoltat i downclockat, ali dobili bi puno više "malo sporijih" CU, a mogu kao i nVidia stavit 400W

Živi bili pa vidjeli, ne očekujem zaista čuda, kažem samo da imaju konja za utrku.

12 godina
Amd je ranije znao najavljivati titan killere i 'najjače grafe na tržištu', curilo bi i kod njih, pa bi svaki put poflautali od nevidije. Sad su se ušutili i igraju na iznenađenje.
Ili to ili nemaju ništa pa šute ko pizde nadajući se nekakvom ulovu u srednjem segmentu. A zapravo im treba čudo, jer nevidija nije kao intel da godinama daje po 5% na seriji da ih je lako stić + moraju ubacit rt i odgovor na dlss ili su najebali bez toga
9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Naravno da imaju nesto kad im je to nesto vec u konzolama gdje su to gurali skupa sa CPU na jedan cip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ne znam, jedna su stvar konzole gdje mogu ostati u granicama efikasnosti jer nema konkurencije, a druga stizanje nevidije gdje moraju nasviravati grafe na max. I vega je bila dosta e. efikasna u playstationu, pa su desktop verzije morali kačiti na vodeno hlađenje da bi ih uspjeli ohladit
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

4 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
Ne znam, jedna su stvar konzole gdje mogu ostati u granicama efikasnosti jer nema konkurencije, a druga stizanje nevidije gdje moraju nasviravati grafe na max. I vega je bila dosta e. efikasna u playstationu, pa su desktop verzije morali kačiti na vodeno hlađenje da bi ih uspjeli ohladit

Vega nije bila u Playstationu....? 

12 godina

U moje kuciste stane dual slot a ove su tripple slot 😥😥😥😥

14 godina

Ne znam dal sam slijep, ali ja tu nigdje ne vidim power connectore. 

EDIT: Aha, na slici di je samo PCB se vidi, ima 2x8pin.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 20:55 (Promster).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice