NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.169.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
D3lBoy kaže...

Lako za 14k kn, al na koju igru ju iskoristit osim Cyberpunka? Saaamo 3.5k kn tops za grafu

Gotovo sve u 4k na ultra postavkama. To bi sad trebalo biti ono 0.1% 60fpsa.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ako ne može crysis vrtit 4k na 1000fps-a ili fly simulator bar na 60 onda nek si zabije sebi 14 k kjuraca u čelo.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Dali ocekujete da ce AMD "minirat' sutrasnje predstavljanje Ampere serije predstavljanjem svoje RDNA² ponude? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nadam se da ce AMD nesto najaviti i istjerati bar korekciju cijena; ovo nije normalno da su cijene OPET skocile ako je leak s tweaktowna tocan... Ali se sve bojim da ce se povijest po 50. put ponovit tj AMD ce izdati karticu koja ce jedva parirati Turingu za isto para i s manje tehnologija...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

Dali ocekujete da ce AMD "minirat' sutrasnje predstavljanje Ampere serije predstavljanjem svoje RDNA² ponude? 

Misliš da bi baš sutra mogli ispaliti svoje novosti? E to bi bilo zanimljivo

12 godina
Cansee kaže...
MEGATAMA kaže...

Misliš da bi baš sutra mogli ispaliti svoje novosti? E to bi bilo zanimljivo

Pa realno to bi bio savrseni marketinski trenutak, Nvidia je gradila haype zadnjih tri tjedna i sutra ce sav tech svijet gledat predstavljanje i da AMD uleti sa svojim predstavljanjem dobili bi sav taj marketing i moment i za sebe.

A tek da predstave onu rumoranu grafu od 24 teraflopsa i napokon poklope top end ponudu od Nvidie 🙃

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mislim da bi se znalo da imaju nesto za sutra spremno

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Samo želim da ne stvore mindset "Hmmm Nvidia podigla cijene kartice, mogli bi i mi" (((a hoce, zahvaljujuc nvidiji jos jednom)))

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

meni jedino nije jasno kak se mi ovdje nismo skupili pa da pravimo svoje grafulje kod nekog u garaži. Šta su oni sad pametniji od nas, kao da ne možemo mi njima prodavati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ovo je jedno veliko s***e za sve one koji su se nadali uzet naslijednika 2080Ti.  Između 3090 i 3080 ima prostora za još barem dvije grafe (3080 20GB??, 3080 Super, 3080 Ti)  a to znači da će oni koji namjeravaju sad kupit 3080 bit zakinuti jer za koji mjesec, ovisno o tome što će ponudit AMD, izlazi neka bolja jača nabrijanija verizja 3080 ili okljaštrena verzija 3090. Mi koji smo prodali grafe kako bi skupili novac za neku 3080Ti sad smo osuđeni na kupovanje 3080 koja će već za par mjeseci postat zastarjela grafa koju će teško bit prodat. Već sad je neisplativo uzimat 3080 sa samo 10GB memorije u vrijeme kad konkurencija najavljuje grafe sa hrpom rama i kad će nove najavljenje igre bit sve gladnije kaj se memorijskih zahtjeva tiče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da Super verzije vjerojatno izlaze nakon AMDovih

16 godina
t00mob kaže...

Ovo je jedno veliko s***e za sve one koji su se nadali uzet naslijednika 2080Ti.  Između 3090 i 3080 ima prostora za još barem dvije grafe (3080 20GB??, 3080 Super, 3080 Ti)  a to znači da će oni koji namjeravaju sad kupit 3080 bit zakinuti jer za koji mjesec, ovisno o tome što će ponudit AMD, izlazi neka bolja jača nabrijanija verizja 3080 ili okljaštrena verzija 3090. Mi koji smo prodali grafe kako bi skupili novac za neku 3080Ti sad smo osuđeni na kupovanje 3080 koja će već za par mjeseci postat zastarjela grafa koju će teško bit prodat. Već sad je neisplativo uzimat 3080 sa samo 10GB memorije u vrijeme kad konkurencija najavljuje grafe sa hrpom rama i kad će nove najavljenje igre bit sve gladnije kaj se memorijskih zahtjeva tiče.

To i mene jebe isto. Idu mi na jednu stvar sa tim Super sranjima. Izbaci odmah najbolje i doviđenja ovako rade budale od ljudi.

17 godina
D3lBoy kaže...

Lako za 14k kn, al na koju igru ju iskoristit osim Cyberpunka? Saaamo 3.5k kn tops za grafu

Nekad sam za 3,5 k kuna kupio najbolju na trzistu u to vrijeme dvoglava gtx 295... mozda je cak bila i manja cijena

danas za 3,5 k kuna kupis mid-high end

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 11:47 (toxic).
11 godina
neaktivan

To je do sad bilo sa 5700XT ili najjeftinijom 2070, no mislim da cemo sad midrange placati 5k. Što je cirkus van svih proporcija, konzole ce stvarno preuzet gaming.

17 godina
D3lBoy kaže...

To je do sad bilo sa 5700XT ili najjeftinijom 2070, no mislim da cemo sad midrange placati 5k. Što je cirkus van svih proporcija, konzole ce stvarno preuzet gaming.

neka...

Bnet: mNik987#2148
12 godina
t00mob kaže...

Koja konkurencija je najavila grafe sa hrpom vrama?....

10gb je premalo slazem se je naprimjer mojih 8gb nije dovoljno za LOTR Shadow of War u 4k uz ultra paket tekstura....

Sutra cemo znat sve tocno a moje je misljenje da ako AMD ne objavi sutra nista to znaci da odgovor niti nemaju pa ce uskoro situacija na gpu trzistu bit 100 vs 0% naspram trenutnih 80 vs 20% cisti monopol.... 

10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

ma ok je konzola al PC je PC. Kada su izvirili prvi brojevi next gen konzola na trenutak sam pomislio da ću se možda stvarno prebaciti na PS5 totalno i gotovo, ali vidim sada da dok god si mogu priuštiti kupovat ću si što bolji PC

jebiga bilo bi sve lakše da pravimo svoje grafičke

jel sutra ima neki live stream?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 12:20 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Pa kad se usporede brojke , konzola vlada nad racunalom.Evo samo primjer rainbow six siege na pc igra oko 100 tisuca ljudi dok na ps4 igra 20+ milijuna ljudi.A za taj R6Siege ti je dovoljna i gtx 1060 igra nije zahtjevna.Pc gaming je vrlo irelevantan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja bi i jedno i drugo, ali uz ovakve cijene ne vjerujem da ce bit i jedno i drugo posto ne igram tolko da bi opravdalo toliki trošak

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

a isto tako ovisi sto i kako gledamo da je low mid i high

low:

xx50

xx50Ti

mid:

xx60

xx60Ti

high:

xx70

xx70Ti

entuzijast ?

xx80

xx80Ti

80 serija mi nije nikada bas izgledala kao nesto gdje dobijes puno vise kada platis puno vise od ovih ostalih

50, 60 i 70 su nekako bile dobro balansirane cijenom i performansama, u smislu da dobijes skoro dovoljno vise za toliko vise love koje das

dok 80 serija to nije bila

kad bi netko izracunao koliko je povecanje cijena opravdano ili ne, novim tehnologijama, novim memorijama, performansama, inflacija, pa onaj skok zbog kripto valuta

realno znali smo da se nece cijene spustiti nakon sto kripto rudarenje propadne

i jos nesto, danasnje low end grafe su puno bolje/jace od prijasnjih, sta ne? cini mi se da nema problem sa niti jednom grafickom za bilo koju igru da roka FHD@60?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
D3lBoy kaže...

Samo želim da ne stvore mindset "Hmmm Nvidia podigla cijene kartice, mogli bi i mi" (((a hoce, zahvaljujuc nvidiji jos jednom)))

Uletit će izgleda i Intel sa svojim grafama, možda prisili na spuštanje njihovih cijena.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Intel ce bit spreman u drugoj polovici 2021 po glasinama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zadnji puta kad sam citao o tome cuo sam da su opet odustali od tog. A i nekako sam turbo skeptican o intelovim grafama, ako cemo suditi imalo po integrusama.

Po meni je xx70 mid range. Iako realno za 1440p 75hz mozes igrati sve sa 2060S/2070/5700/XT. Cak i 4k/60 uz lagano smanjene postavke. Tako da 3090? Koji je smisao te kartice, 4k/144? Kad vidim da su 80% novih igara pikselizirana indie sranja ili stvari tipa fall guys, prodao bih i ovo sto imam.

12 godina
Santana kaže...

Ja bi i jedno i drugo, ali uz ovakve cijene ne vjerujem da ce bit i jedno i drugo posto ne igram tolko da bi opravdalo toliki trošak

Kakvu grafu imas sad? 

9 godina
MEGATAMA kaže...
Santana kaže...

Kakvu grafu imas sad? 

ma nista 1050
imo sam 1660ti, al sam prodao jer nisam igrao nista
samo radi cyberpunk-a bi uzeo nesto malo jace jer cyberpunk ionak nece bit na ps5 kak spada do iduce godine

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja svoju neću mijenjati vjerojatno 3 godine. Taman toliko joj traje jamstvo. Kada sam je kupovao, malo mi je nedostajalo da uzmem 2070 Super.

Da sam se strpio mjesec dana, skupio bih još dodatnih 1000 kn i kupio je. Ali rekao sam sam sebi - s obzirom na nesigurna vremena, neću previše trošiti, a i ova će biti dobra. I je.

Kada budem kupovao novu grafičku, gledati ću da bude 70 ranga ili max. 80. U rasponu od 5-7k kn ću gledati nadam se...

Ovo kao 2080 Ti mi je preskupo, a i nemam namjeru se dugo micati sa 1080p/144hz monitora. Ove godine sam ga uzeo i meni je odličan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Kud je sve to otislo kaj se cijena tice je bas za nepovjerovat.

Nabrijal sam se na PS5 i 99% sam ziher da ce to biti day one kupnja.

Nabrijal sam se i na neku 3080Ti al sad s ovim cijenama mislim da to nebu islo.

Cak sam promijenio firmu i drzavu i platni razred mi se u odnosu na HRV povecal nekoliko puta ali halo...15k kn (mijenjaj u sta hocete USD EUR CHF). Igram se na haswellu jos uvek i nadal sam se kakvom rayzenu novom uparit sa ddr4 zadnjom chipset maticnom i pocastit se prvu put pravom top grafickom ali kak sad stvari stoje tesko da bum gledal taj film.

To otkrivanje detalja je sutra u 18:00 po CET?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Ne nema potrebe, trenutno imaju pametnijeg posla oko bitnijih tržišta gdje se vrti znatno veča lova.Kao primjer Renoir APU Mobile, svaki odštancani primjerak proda se kad si rekel keks.

MGloc kaže...

Pa kad se usporede brojke , konzola vlada nad racunalom.Evo samo primjer rainbow six siege na pc igra oko 100 tisuca ljudi dok na ps4 igra 20+ milijuna ljudi.A za taj R6Siege ti je dovoljna i gtx 1060 igra nije zahtjevna.Pc gaming je vrlo irelevantan.

Preciznije high end gaming, i to potpuno nebitan jer 99% ljudi kupuje grafe do 500$.

Sony PS5 štanca se u velikoj količini, ali i X Box X ili ukratko potražnja za konzolama bit če ogromna.Ak je neko zaboravil, Mikrošuft ima dvije konzole dakle udarni model ali i onaj slabiji znatno jeftiniji model.

EricCartman kaže...
D3lBoy kaže...

Uletit će izgleda i Intel sa svojim grafama, možda prisili na spuštanje njihovih cijena.

Neče ne, ukratko loše performanse+potpuno nekonkurentan proizvodni proces=za otpis.Potpuno je apsurdno ili besmisleno, od Intela očekivat da če bilo kak pozitivno utjecat na GPU tržište.Glavni Intel posao su procesori, pa eto kak su CPU eksperti završili na tom polju.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 13:03 (rambox).
12 godina
rambox kaže...
MEGATAMA kaže...

Ne nema potrebe, trenutno imaju pametnijeg posla oko bitnijih tržišta gdje se vrti znatno veča lova.Kao primjer Renoir APU Mobile, svaki odštancani primjerak proda se kad si rekel keks.

MGloc kaže...

Preciznije high end gaming, i to potpuno nebitan jer 99% ljudi kupuje grafe do 500$.

EricCartman kaže...
D3lBoy kaže...

Neče ne, ukratko loše performanse+potpuno nekonkurentan proizvodni proces=za otpis.Potpuno je apsurdno ili besmisleno, od Intela očekivat da če bilo kak pozitivno utjecat na GPU tržište.Glavni Intel posao su procesori, pa eto kak su CPU eksperti završili na tom polju.

Osim sto....Nvidia vrti milijarde na grafama. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice