Multi-GPU Micro Stuttering

poruka: 8
|
čitano: 2.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo baš sam danas čitao o tom problemu koji postoji od prve generacije grafičkih kartica i problem još nije riješen, a mislim si uzet još jednu grafu i koristit u sli mode, pa me zanima koliko je to vidljivo i da li kvari gameplay experience?

Za one koji ne znaju što je to micro stuttering:  http://en.wikipedia.org/wiki/Micro_stuttering

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Multi-GPU Micro Stuttering
Gondar kaže...

Evo baš sam danas čitao o tom problemu koji postoji od prve generacije grafičkih kartica i problem još nije riješen, a mislim si uzet još jednu grafu i koristit u sli mode, pa me zanima koliko je to vidljivo i da li kvari gameplay experience?

Za one koji ne znaju što je to micro stuttering:  http://en.wikipedia.org/wiki/Micro_stuttering

Čitajući po stranim forumima, večinom se dešava s nekim "naprednim postavkama" kao npr. u Dirt-u 2 onaj post-procesing ili tako nešto, ili DOF, i takve stvari, s isključivanjem tih postavki, SLI radi sasvim normalno, a u zadnje vrijeme čitam da posebnih problema imaju oni koji u SLI-u imaju dvije GTX 460 sa 768 MB VRAM-a, da da u dosta novih igrica korištenje VRAM-a prelazi taj navedeni, i onda dolazi MS-a, odnosno MS se javlja pri prevelikom opterećenju za grafičku, bar sam ja tako skužio, a za tvoje pitanje, ljudi koji imaju problema s tim navode da ih izluđuje i da ne mogu izdržat, al isto tako navode da sa smanjivanjem postavki problem se riješava!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
15 godina
neaktivan

Žale se i ljudi sa high end grafama poput radeona 5970, gtx 470 i gtx 480 pa mislim da nije problem u memoriji. Jel ima netko iskustva sa multi-gpu grafama pa da napiše ovdje koliko je to vidljivo i kakav je gameplay experience?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 23:11 (Gondar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gondar kaže...

Žale se i ljudi sa high end grafama poput radeona 5970, gtx 470 i gtx 480 pa mislim da nije problem u memoriji. Jel ima netko iskustva sa multi-gpu grafama pa da napiše ovdje koliko je to vidljivo i kakav je gameplay experience?

Ne kažem da je samo to jedini razlog, nego da je to jedan od razloga, čitao sam da jednom forumaša na "Tecgpowerup" forumu, sa dvije GTX 460 u Dirt-u2 pojavljuje se MS, i na kraju su konstantirali da se to desi kad "grafa prepuni VRAM", jer se javilo dosta forumaša i reklo mu da su sa modelim od 1 Gb vidili da se u par trenutaka koristi i do 85% VRAM-a, i vidio sam da Metro uzrokuje dosta problema al i na jačim karticama i mislim da je to zbog istog razloga al to je samo moje mišljenje, a češto ljudi kažu da imaju problema u "ne optimiziranim" igrama kao npr. Fallout 3 i tako neke slične, uglavno, nisu svi dokučili zašto dolazi do MS!?

16 godina

Meni se javlja Ms u bc2. Neznam dali je to do peča ili moje dvije grafe,ili pak harda :(

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Meni se javlja Ms u bc2. Neznam dali je to do peča ili moje dvije grafe,ili pak harda :(

A kako je u drugim igrama?

16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Mislim da je najveći uzrok MS-a u tvom slučaju Dual GPU, jer je to najčešće slučaj koji izaziva MS!?

16 godina

U drugim igrama je ok .U bc2 sam probao sve pa i izvaditi jednu grafu,staviti drivere druge,staviti winse na drugi hard ,ma sve.

Zanimljivo je da ako igram bez ijednog igrača na mapi sve je ok,čim ima oko 10-15 igrača pojavljuje se ms i izluđujeme.više ni ne igram nego gledam di će i kad zaštekat :(

kad upalim vsync ms se smanji ,dosta se smanji ali je još tu ::(

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 16:26 (Kill Frenzy).
Moj PC  
3 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice