Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.895
|
čitano: 988.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
zoharbizo kaže...
krex kaže...

A x4 750k clokan na 4.5 GHZ sa dobrim hladnjakom

Hraniti će ju super sigurno ali ne i potpunosti, za te kartice u novim igrama treba barem 6 logičkih jezgri da ih isprate u potpunosti, znači kakav FX6300 ili i5 3330.

Ili si nađi Phenoma II X6, on ti je najisplativiji.

???{#}

AUDIOFIL
13 godina
ray_OGF kaže...
zoharbizo kaže...
ray_OGF kaže...

da li bi mi se isplatilo uzeti Q8200 s obzirom na moju grafu (XFX HD 6670 1GB DDR3)?

Pa vjerojatno i bi ako ga možeš naći za 400 kuna.

frend prodaje za 500 kuna

Ako ne misliš ulagat i želiš jeftino proć,budi strpljiv i mazni negdje Q6600(ili Q 8200 od frenda) ,malo ga ocneš i na konju si!!

AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...

???{#}

Ne kužim čemu čuđenje, igre koriste 6 threadova ilitiga logičkih ili fizičkih jezgri.

Zato mu preporučam i5 3330 koji se može i ocnuti fino ili FX6300 koji je također jako brz a ima zapravo 6 logičkih jezgri.

iclock2much
13 godina
zoharbizo kaže...
volegradele kaže...

???{#}

Ne kužim čemu čuđenje, igre koriste 6 threadova ilitiga logičkih ili fizičkih jezgri.

Zato mu preporučam i5 3330 koji se može i ocnuti fino ili FX6300 koji je također jako brz a ima zapravo 6 logičkih jezgri.

Čudi, se zato što si rekao u stilu minimalo treba 6 jezgreni proc za 7870 ili 7950!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
volegradele kaže...
zoharbizo kaže...
volegradele kaže...

???{#}

Čudi, se zato što si rekao u stilu minimalo treba 6 jezgreni proc za 7870 ili 7950!!

zato sto zoharbizo podsvijesno misli na bf3 mp zahtijeve{#} ...eheh

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.1Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
12 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Koji proc za 7970 vtx - po mogućnosti što jeftiniji

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nekakav i5 ali K verzija, ili neki fx! ja osobno na nista slabije nebi to stavljo! jer jedan i5 3470 neuspijeva u potpunosti ispratiti 660ti oc a ne 7970...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.1Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
12 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

ja sam mislila fx 6100

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
malo je slab taj fx ali ak ces ga klokati i bude ok, ali ak se ikako mozes protegnuti do fx-8xxx tj 8 jezgrenih...vjeruj mi neces zazaliti jer 7970 je jako gladna:) a i bit ces miran par godina s tim procom i grafom!
12 godina

zAšTO k VERZIJu?! Jedina razlika izmedu NON K i K verzije je ta da se K verzija može OVERLCOCKAT i skplji je za 200kn... i što K verzija ima nesto jacu integriranu grafu.

Al ta integrirana ti ništa ne znaci ako imaš upiknutu grafu u pcie slot ... ama baš nikakve razlike druge nema... moj i5 3570 non K vuče msi gtx 660ti pe ko iz šale!! 

17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

zAšTO k VERZIJu?! Jedina razlika izmedu NON K i K verzije je ta da se K verzija može OVERLCOCKAT i skplji je za 200kn... i što K verzija ima nesto jacu integriranu grafu.

Al ta integrirana ti ništa ne znaci ako imaš upiknutu grafu u pcie slot ... ama baš nikakve razlike druge nema... moj i5 3570 non K vuče msi gtx 660ti pe ko iz šale!! 

upravo si naveo 2 razloga koji opravdavaju cijenu tj. po meni bi trebala biti i veca razlika

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
12 godina

Meni ne... Ni jedan OC ti nakon par godina nece pomoč..ni jedan! JA bih rađe tih 200kn dao za grafu.

Svaka 100-tica za grafu je bitna. Poledaj si samo razliku u cijeni izmedu MSI gtx 660ti pe i msi 7950 (razlika sto i nešto sitno kuna)..

A kao što sam i rekao , ko kupuje procesor sa K verzijom sigurno nece koristit integriranu u svrhu nekog gaminga jer je to suludo i smijesno...

Probaj igrat neku noviju ( malo bolju i zahtjevniju )igru na Integriranoj xD.. vidjet ces   ( p.s. ako je uopce i mozes pokranut a kamo li igrat )

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 12:14 (Sandro HR Zagorje).
13 godina
protjeran
i ja se slazem da ne vrijedi tih 200-300kn jer samim dizanjem mnozitelja se ne dobiva neki drastican porast perfomansi jer nazalost jedan stari i7 s base clockom na 200+ na istom taktu parira(cak i brzi govorim za igre) bilo kojem novom i7! e da su nam dali mogucnost dizanja bclk u sandyju i ivy procevima pa di bi nam bio kraj...:)zamisli perfomanse i7 3770 s bclk od 200:)!hehehe
12 godina

:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 12:25 (Sandro HR Zagorje).
14 godina
neaktivan

Meni ne... Ni jedan OC ti nakon par godina nece pomoč..ni jedan! JA bih rađe tih 200kn dao za grafu.

Svaka 100-tica za grafu je bitna. Poledaj si samo razliku u cijeni izmedu MSI gtx 660ti pe i msi 7950 (razlika sto i nešto sitno kuna)..

A kao što sam i rekao , ko kupuje procesor sa K verzijom sigurno nece koristit integriranu u svrhu nekog gaminga jer je to suludo i smijesno...

Probaj igrat neku noviju ( malo bolju i zahtjevniju )igru na Integriranoj xD.. vidjet ces   ( p.s. ako je uopce i mozes pokranut a kamo li igrat )

Zavisi sve od graficke do graficke, moj cfx setup je frula na i5 na stock, ipak na 4.7 ima znacajnijeg napretka.

multi-gpu 4 live
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
i ja se slazem da ne vrijedi tih 200-300kn jer samim dizanjem mnozitelja se ne dobiva neki drastican porast perfomansi jer nazalost jedan stari i7 s base clockom na 200+ na istom taktu parira(cak i brzi govorim za igre) bilo kojem novom i7! e da su nam dali mogucnost dizanja bclk u sandyju i ivy procevima pa di bi nam bio kraj...:)zamisli perfomanse i7 3770 s bclk od 200:)!hehehe

Sorry brate, ali pricas gluposti, kakve veze ima sto ne dizes blck na SB/IB, skoro sva brzina sto clockas na i7 920 dolazi iz povecanja core clocka kroz manipulaciju blck, i jos nesto stino kroz NB clock, to sto povecavas QPI, nema skoro pa nikakvog efekta, mozda koji bod u benchu i netacno da je brzi, ne moze mene u cinemi da stignes, a kamoli neki i7, a da ne govorimo koliko igre vise gotive IPC SB/IB-a, ja sam imao i7 920 i 970 i sada imam i5 i tacno znam za sto je koji od njih sposoban.

Sama komunikacija na maticnoj je mnogo brza kod SB/IB jer je NB integriran u proc i smanjuje se vrijeme pristupa koje je prije bilo potrebno jer se islo preko QPI pa onda na NB preko kojeg se pristupalo na PCI-E sabirnicu.

Blck je uklonjen kod SB/IB bas zbog brzine, jedan clock generator za sve, opet da se ne bi gubila dragocjena brzina zbog pristupanja razlictim clock generatorima za razlitice uređaje na south bridgu i north bridge-u.

Nauci osnove arhitekture doticnih platformi pa se onda javi na raspravu.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 12:31 (Leopard_st).
13 godina
protjeran

otom potom..

imao sam q6600 skoro 6 godina samo zato sto se mogao lako oc-at i drzat korak s novijima, inace bi ga morao mjenati, sto povlaci i mjenjanje komplet platforme..

i zasto nebi uzeo proc, odmah ga kloknio i dobio performanse kao onaj 500 kn skuplji ? odmah si ustedio i osigurao se da ti nece falit procesorske snage u bilo kojoj situaciji..

po meni je bolje uzet jaci proc jer od viska ne boli glava, i osigurat se za nekih par godina nego mislit nakon nekog vremena kako mjenjat proc, a uz to i plocu vjerojatno (jer malo malo novi socket)..

u svakom slucaju je lakse promjeniti graficku ako se ukaze potreba, a lakse je i prodati nego proc

12 godina

I ja sma imao q6600...sa OC na 3.0 dobis nešto više al ništa pretjerano.. Evo ja sam ga bas zamijenio prije 1god !

Bila mu ocjena sa OC 7/10 ! Al taj proc q6600 sa 4 jezgre i jos OC je slabiji od i3 3220 sa 2 jezgre. Njegove 2 jezgre pojedu q6600  ko iz šale.. 

Ja pricam naravno samo o gamingu

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 12:31 (Sandro HR Zagorje).
13 godina
protjeran
leoparde svaka tebi cast ali mijenjati i7 970 za i5 3570k (po meni sranje od proca u odnosu na ovu zvijer od i7 970) sry nista zlonamjerno malo sale al jesi bio pod kakvim teskim drogama?:)LP
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
leoparde svaka tebi cast ali mijenjati i7 970 za i5 3570k (po meni sranje od proca u odnosu na ovu zvijer od i7 970) sry nista zlonamjerno malo sale al jesi bio pod kakvim teskim drogama?:)LP

Ja sam s***ao svoj i7 970 i zbog toga sam ga mijenjao.

A i djaba mu 100 jezgara kad u to vrijeme jedina igra koja je znala to iskoristit je bila BF3, u svim ostalim koje sam testirao i5 je imao malu prednost.

Ali ne brini ti za mene, opet cu ja na hexa uskoro.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 12:36 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
i vjeruj mi moje znanje o procevima nije nista manje od tvoga, prema tome onaj gore komentar ti je stvarno bezvezan! i daj mi reci koliko si ti to dugo imao taj i7 970 jer taj isti klokan na bclk od 200+ parira bez problema tom i5 na 5ghz naravno govorim samo za igre, sve ostalo je nevazno za nas gamere:)! priznaj da ti je zao u svakom slucaju:)?
17 godina
Stjepanj kaže...
i vjeruj mi moje znanje o procevima nije nista manje od tvoga, prema tome onaj gore komentar ti je stvarno bezvezan! i daj mi reci koliko si ti to dugo imao taj i7 970 jer taj isti klokan na bclk od 200+ parira bez problema tom i5 na 5ghz naravno govorim samo za igre, sve ostalo je nevazno za nas gamere:)! priznaj da ti je zao u svakom slucaju:)?

Ako ti prizna ti ces svrsit a ako ne pocet ces se svadat.. Tako da mi to nema logike.. i7 970 je odličan procesor i u mnogim situacijama konkurira i7 3770k tako da ga nema smisla uspoređivat sa i5 3570k..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
13 godina
protjeran
you got a point:)
13 godina

I ja sma imao q6600...sa OC na 3.0 dobis nešto više al ništa pretjerano.. Evo ja sam ga bas zamijenio prije 1god !

Bila mu ocjena sa OC 7/10 ! Al taj proc q6600 sa 4 jezgre i jos OC je slabiji od i3 3220 sa 2 jezgre. Njegove 2 jezgre pojedu q6600  ko iz šale.. 

A kad dvije jezgre od i3 pojedu 2 jezgre od Q660 jel im ostane još apetita za druge dvije!!{#}

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
itekako onda nastupa famozni HT:) i tu q6600 gubi tj odlazi daleko poput carobnog saga:)...
13 godina
protjeran

aha, vidim da si ti daleko od shvacanja onoga sto sam ja htio reci..

hint: kad prelazis sa q6600 na i3, mjenjas proc, plocu, memoriju... kad mjenjas graficku, mjenjas graficku..

13 godina
digitall1982 kaže...

hint: kad prelazis sa q6600 na i3, mjenjas proc, plocu, memoriju... kad mjenjas graficku, mjenjas graficku..

WTF??{#}

AUDIOFIL
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Imao sam ga dovoljno dugo da znam je bio bespotreban za igre u to doba, u profi ce da pojede bilo koji SB/IB nebitno i5 ili i7, ali u igrama u to doba je bio isti ili malkice gori.

multi-gpu 4 live
13 godina
protjeran
volegradele kaže...
digitall1982 kaže...

WTF??{#}

jel i tebi trebam crtat i objasnjavat da procitas moj prethodni post ili nesto drugo nije jasno? .. o ljudi moji

12 godina

A sta to ti crtas?! Objasni onda kako spada o cem ti pricas i mislis !!

Pa hvala Bogu da moras mijenjat i rame i matičnu ako želis stavit procesor novije generacije...

Ja sam u ovom postu rekao...DA BI JA ( znaci JA ) rađe uzao 3570 3.4Ghz (turbo boost 3.8 Ghz) nego  3570K verziju i ustedio 200kn ili dodao tih 200kn za jaču grafu...

I to je kraj priče, nisu me nit zanimali ramovi , ni maticne... Pricam o razlici PROCESORA K verije i NON k...i o njihovoj cijeni i kolko se dobije na samim performansama...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice