Pomoć s osobom koja me hakirala

poruka: 21
|
čitano: 2.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Pomoć s opsjednutom individuom koja me je haki

Molim moderatore da ne brišu prvi post

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2025 15:27 (puppyhill).
10 godina

Pokušala sam HARD RESET. Radi se i o Androidu i o iOS-u

15 godina

Mislim da trebaš dobiti trajni BAN jer trolaš ovdje. Toliko nelogičnosti da je to ne vjerovatno

Kada ti noge postanu slabe, vrijeme počinje da prolazi brže.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2025 16:27 (Softwer).
10 godina

I da bude jasno servis mi ne može pomoći jer sam bila na servisu. Radi se o puno ozbiljnijoj stvari jer gdje god sam objavila što mi radi njegovim punim imenom i prezimenom post je inicijalno bio uklonjen. Kada sam prvi put također njegovim punim imenom i prezimenom objavila na Facebook-u cijelu stvar telefon se počeo nekontrolirano ponašati tako da su se aplikacije otvarale i zatvarale i screenovi aplikacija nekontrolirao izmjenjivali. Otvarala sam na novokupljenom računalu nove email adrese na servisima poput Protona i računalo je ponovno bilo hakirano jer sam koristila svoje ime i prezime za username, a u kupljeni iOS uređaj sam stavila svoj tadašnji broj koji je bio u hakiranom Androidu.

5 godina

Čini se.. da ti nema pomoći 

XY
10 godina
Re: Pomoć s osobom koja me hakirala

Nema nelogičnosti. Imam svjedoka koji može potvrditi da ilegalno nadzire moje uređaje o čemu će se dalje raspravljati u pravnom postupku

8 godina
puppyhill kaže...

Nema nelogičnosti. Imam svjedoka koji može potvrditi da ilegalno nadzire moje uređaje o čemu će se dalje raspravljati u pravnom postupku

Donesi mi uređaj, riješit ću problem 100%.

16 godina

To što pišeš nije baš izvedivo. Promijeni sve lozinke, uključi dvofaktorsku zaštitu i vrati uređaje na tvorničke postavke bez vraćanja starih podataka. 

16 godina

Ovo šta je opisala izgleda router hack i dobije sve passworde ima pristup svim smart uređajima koji su spojeni.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina

Hm, pomazu li antidepresivi protiv toga?

15 godina
puppyhill kaže...

Hakirajući moju kućnu mrežu omogućio si je pristup svim uređajima koji su na nju povezani i koje po potrebi kontrolira. Dogodila mi se situacija da sam mijenjala televizijske programe i završila na filmu s erotskom scenom te nisam bila u mogućnosti promijeniti program. I još mnogo mnogo toga degutantnog.

Ahaha kakva kreativnost, vrh. Ovo cu upotrijebit drugi put kad mi zena upadne nenadano u dnevni.

10 godina

Zahvaljujem na sugestijama umjesto da se moja situacija isključivo ismijava

16 godina

Skupi što više dokaza da se događa nešto čudno i - na policiju. Teško je dokazati da tako nešto radi "ta i ta" osoba, ali dokaze za nekakve čudne situacije možeš prikupiti.

8 godina
puppyhill kaže...

Zahvaljujem na sugestijama umjesto da se moja situacija isključivo ismijava

Ponudio sam riješiti mobilni uređaj svih problema, i dalje se ne javljate.

16 godina
puppyhill kaže...

-zato ovoj temi mjesto nije tu... osim bedastoća ili gantlemanskog spašavanja djeve u nevolji, jedini problem što pravni postupak ne postoji, procedura-protokol, npr u policiji od šaltera nadalje.. i možda ova tema uz pomoć buga (časopisa-medija-novinara.. ako postoje) možda-ako.. nešto pokerne, npr kome-gdje-kako prijaviti npr hack, upravi vodovoda, tajnoj cyber agenciji, koji šalter, koji formular, koja tajna riječ pa da postupak stvarno započne..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina

Prvo potvrdu od javnog bilježnika da nisi bot.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 14:26 (gpd).
16 godina

-ajd za istač, umjesto pljuckanja za trolanje ili maltretiranja žrtve.. zašto ova tema ne bi bila 'nešto'.. nešto na čemu se napravi prvi korak, npr bug časopis, mediji, novinari.. postave konkretno pitanje nadležnima, bilo policiji ili azopu, oboje, netko treći .. što-kako-gdje-.. gdje prijaviti hakiranje? cyber odjel formalno postoji ali ne za građane, neki šalter? neki formular? .. za krađu bicikla postoji procedura, za izgubljenog peseka, .. što s hakiranjem ili neovlaštenim praćenjem, osim što je policija zakonski formalno nadležna, što će tad po prijavi napraviti-poduzeti, npr zatražiti logove operatera (i dobiti ih) pa odgovoriti u nekom roku, koji ne mora biti 15 dana kao za sam odgovor nego za neki rezultat, jer i takve dokaze treba prikupiti.. mjesec-godina? da je u pitanju terorizam-pedofilija-piraterija kako bi išlo.. a u čemu je razlika ako je obična osoba ugrožena, hakirana, nema zaštite, nema protokola, nema šaltera?

-gdje, kome, kako.. emailom? egrađanin? .. društvu za zaštitu vodozemaca ili gljiva, vodovodu?

-kao i to što je tad ta nadležna institucija kao policija dužna poduzeti, npr provjeriti i izvjestiti prijavitelja? ili zbog istrage ostaje u tajnosti? .. čemu ako je to za jednu konkretnu osobu? tj ne dio šire mreže kao terorizam-pedofilija-piraterija.. koja ide po službenoj dužnosti.

pa do sporednog-banalnog pitanja što s ransom-mailovima, koji su pravno-formalno ucjena.. i da nije u pitanju email, tad bi bilo teži kriminal, službena dužnost.. no za istu poruku emailom nema ništa, nema šaltera.. nema načina-mjesta prijave čak ni operateru, tj prijavi se i ništa.. to je to, ništa je ok? barem neki komad papira, potvrda da je nešto prijavljeno i trag kojim će se možda ako zatreba utvrditi jel išta provjereno-poduzeto po toj prijavi ili ništa? .. no nema, .. nema ničeg, a tad nema ni smisla imati ovu temu (u kojoj bi moderator morao upozoriti autoricu, da ovako iznositi ime nije baš u skladu s propisima-zakonima.. odnosno, ako postoji neko djelo, tad su svi dužni nešto poduzeti, moderator moderirati.. kao što je već obrisan dio postova.. uz problem da nitko ne zna što bi ekšli trebao poduzeti.. pa da i to probamo usput riješiti) :) ..

15 godina

Oprosti ali...

"Kada sam prvi put također njegovim punim imenom i prezimenom objavila na Facebook-u cijelu stvar telefon se počeo nekontrolirano ponašati tako da su se aplikacije otvarale i zatvarale i screenovi aplikacija nekontrolirao izmjenjivali."

njen/njegova riječ. Komedija i baca direktno na movie Hackers.

Prvo i osnovno:

promijeniti lozinike na uređaju koje za koje je mala vjerovatnost da je u kontaktu sa "hakerom"  (onom na kojem ste sigurni da nitko nema pojma da ga koristite aka frendica, frend, ljubavnik....)

Hard reset mobitela/laptopa/ bilo čega te nova prijava na iste.

Ukoliko je potrebno promijeniti broj mob-a za novi 2fa putem mobitela. 

Čuvati login i ne koristiti "JaSamKraljica" za lozinku (kao ni bilo što drugo vezano za Vas). 

Za sve aplikacije koristiti drugačiju lozinku ili se vrati na početak posta pa idemo iznova. 

Infarkt... ma kakav god da je... od srca je.
8 godina

A ja i dalje čekam mob na popravak i rješavanje problema.

Gratis, jasno.

10 godina
puppyhill kaže...

I da bude jasno servis mi ne može pomoći jer sam bila na servisu. Radi se o puno ozbiljnijoj stvari jer gdje god sam objavila što mi radi njegovim punim imenom i prezimenom post je inicijalno bio uklonjen. Kada sam prvi put također njegovim punim imenom i prezimenom objavila na Facebook-u cijelu stvar telefon se počeo nekontrolirano ponašati tako da su se aplikacije otvarale i zatvarale i screenovi aplikacija nekontrolirao izmjenjivali. Otvarala sam na novokupljenom računalu nove email adrese na servisima poput Protona i računalo je ponovno bilo hakirano jer sam koristila svoje ime i prezime za username, a u kupljeni iOS uređaj sam stavila svoj tadašnji broj koji je bio u hakiranom Androidu.

Drugi put bar pokušaj napisati nešto povjerljivo jer ovo izgleda ko cringe scena iz neke tv serije 

16 godina
ihush kaže...

.. nema zaštite, nema protokola, nema šaltera?

-gdje, kome, kako.. emailom? egrađanin? .. društvu za zaštitu vodozemaca ili gljiva, vodovodu?

-kao i to što je tad ta nadležna institucija kao policija dužna poduzeti, npr provjeriti i izvjestiti prijavitelja? ili zbog istrage ostaje u tajnosti? .. čemu ako je to za jednu konkretnu osobu? tj ne dio šire mreže kao terorizam-pedofilija-piraterija.. koja ide po službenoj dužnosti.

pa do sporednog-banalnog pitanja što s ransom-mailovima, koji su pravno-formalno ucjena.. ..

Europolova akcija Endgame, dio drugi: Ugašeno 300 ransomware servera - Sigurnost @ Bug.hr

-eto, još samo da građani mogu prijaviti incident-ransomware na neki šalter, jer do europoola juzer ipak ne može, šalter.. odnosno, čak nema potrebe prijavljivati, jer telekomi to vide-znaju i dužni su reagirati-prijaviti nadležnima svaku takvu aktivnost pa to države odrade kao u ovom primjeru, no za građane još nema ništa.. nema 'šaltera' za prijave-žalbe.. ima za bicikl...

-odnosno, da postoji volja, bilo bi riješeno u par sekundi, tj operateri mogu i filtriraju spam, jednako tako mogu i ransomware-mailove, što bi rezulitralo da druga strana više nema razlog-smisao to raditi.. dok za sad rade, jer promil juzera kad primi ucjenu povjeruje, plati.. i time održava stanje jer će druga strana to raditi dok nešto zarađuje.

-no kao da nije cilj-želja vlasti to eliminirati.. kao da im je svima to zgodan alibi za incidente, propuste, uhljebe... banalno-jednostavno, kao registar 'ne zovi' za reklame, identično za spam-ransom + operateri znaju s kojih ip adresa što stiže i prvi vide masovno dok juzer tek vidi pojedinačno pri čemu ne razmišlja da su i tisuće ostalih dobili isti ransom-mail.. + a tad bi se poteglo možda i pitanje adresara, odgovornosti za curenje adresara normalnih firmi kao trgovine-banke i sl. koji prikupljaju osobne podatke i loše ih čuvaju, odnosno možda je i to biz za sebe, tj prodati i reći hakeri je već poštapalica pri čemu ne možemo znati jesu li prodali-dali podatke ili su stvarno ukradeni hakiranjem, alibi.. i moguć razlog zašto se ne riješava jače-konkretnije, osim ovakvim povremenim akcijama-štibrama.. kao za pirat-tv, prostituciju.. kriminal, nema sustava nego periodično-stihijski.. slučajno ili interesi?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice