Njemački PCGH je testirao koji CPU bottlenecka koji GPU i obratno(screenshot uzet sa jutuba ), po meni dosta zanimljivo !
Crveno: koči jako
Narančasto: koči
Žuto: koči malo
Zeleno: optimalna kombinacija
Nadam se da će ovo nekome biti od pomoći
Njemački PCGH je testirao koji CPU bottlenecka koji GPU i obratno(screenshot uzet sa jutuba ), po meni dosta zanimljivo !
Crveno: koči jako
Narančasto: koči
Žuto: koči malo
Zeleno: optimalna kombinacija
Nadam se da će ovo nekome biti od pomoći
pa daj yt link
Imajte na umu da samo kočenje od strane procesora ovisi i o optimizaciji same igre.
8T procesori tipa 3770K/2600K/83X0 i 4T 3570K/2500K clockani u dobro optimiziranoj igri sa raspodijelom rada na sve jezgre ne koče nijedan single GPU.
Mada s druge strane vidim da jedan A10 5800K se komotno nosi s 6970 grafom (tj cpu nije usko grlo toj grafi) optimalno, mislim i da je A10 5700 tu negdje s 5800k, jedino kaj potonji ima veću frekvu, al ne vjerujem da su razlike drastične (3-4fps)...
A opet s druge strane i malo sam skeptičan prema tom grafikonu, a pogotovo dok su u pitanju AMD procesori i mid-high grafe... Za Intel se zna da je bottlneck (kako s kojom grafom) minimalan, dok kod AMDa baš nije ta situacija, pa se mora pripazit kod kupnje grafe da se izabere ona koja "odgovara" AMDu tj procesoru, čitaj: koja neće bit usko grlo..
znaci imam radeona 7850 oc 2 gb memorije i proc amd phenom 2 cetiri jezgre na 3 gigaherza!?jel mi proc botlnecka grafu???
Ne !
Ne !
o super!da moram jos mjenjat proc zapalio bi se ispred adm-a!!:))
znaci imam radeona 7850 oc 2 gb memorije i proc amd phenom 2 cetiri jezgre na 3 gigaherza!?jel mi proc botlnecka grafu???
Generalno ne, u nekim situacijama da.
Ovo "u nekim situacijama" čitaj kao npr Battlefield 3 Multiplayer s 48+ igrača, Battlefield 4 MP kada izađe, Crysis 3 MP, ...
ma igram wot a sad ga tek budu optimizirali za visejezgrene procove i tak!!
znaci ne moram onda lozit vatru ispred adm-a!?:)
ma igram wot a sad ga tek budu optimizirali za visejezgrene procove i tak!!
znaci ne moram onda lozit vatru ispred adm-a!?:)
Ne.
hvala lijepa!!:)
Koja najjeftiniji proc za 7870 ili 7950
FX6300 ili i5 3330.
Od polovnih X6 PII ili kakav i5 750/i7 starije generacije.
bilo koji AMDov "8 core"
A x4 750k clokan na 4.5 GHZ sa dobrim hladnjakom
A x4 750k clokan na 4.5 GHZ sa dobrim hladnjakom
Hraniti će ju super sigurno ali ne i potpunosti, za te kartice u novim igrama treba barem 6 logičkih jezgri da ih isprate u potpunosti, znači kakav FX6300 ili i5 3330.
Ili si nađi Phenoma II X6, on ti je najisplativiji.
Jel ima taj phaneom x6 novi u dućanu
Jel ima taj phaneom x6 novi u dućanu
Nema, ako i ima skup je jer ih je malo ostalo.
Najjeftinije a dobro za budućnost je i5 3330 ili FX6300, oba su odlični procesori.
FX je 200 kuna jeftiniji :)
A fx 6100 on ima isto 6 jezgri
A fx 6100 on ima isto 6 jezgri
Da, 3 modula i 6 fizičkih jezgri.
Super procesor, kupiš si ASUS M5A97 R2.0 i njega, na stock hladnjaku postaviš ručno napon i staviš takt od 4GHZ i vozi.
A phenom x4 965
zaboravio reći ne mislim cokati jer neznam samo znam za trinity koji imaju nešto asrock x boost pa sam tako mislio clokat u 2 klika
A phenom x4 965
Osjetno je slabiji od njega, biti će ti lagano usko grlo za te kartice.
Kad već kupuješ toliko snažan GPU kupi si barem neki od tih koje sam naveo ili polovne gore navedene.
da li bi mi se isplatilo uzeti Q8200 s obzirom na moju grafu (XFX HD 6670 1GB DDR3)?
da li bi mi se isplatilo uzeti Q8200 s obzirom na moju grafu (XFX HD 6670 1GB DDR3)?
Pa vjerojatno i bi ako ga možeš naći za 400 kuna.
Pa vjerojatno i bi ako ga možeš naći za 400 kuna.
frend prodaje za 500 kuna
Za 400kn ga nece naci sigurno ! Jedva se za 500kn nađe Q6600 !
Nedavno sam ja jednoga prodao za 400tinjak :)
Ne vrijede oni te novce, radije prodaj platformu i kupi PII X4 i AM3+ MBO za future.
Taj 775 socket nije vrijedan ulaganja pored tih cijena.
Nedavno sam ja jednoga prodao za 400tinjak :)
Ne vrijede oni te novce, radije prodaj platformu i kupi PII X4 i AM3+ MBO za future.
Taj 775 socket nije vrijedan ulaganja pored tih cijena.
koliko bi otprilike mogo dobit za trenutnu platformu?
CPU oko 200tinjak, MBO max 150.