jeste otkazali netflix, hbo...? 
zanimljivo kako Hrvati imaju opravdanje za ne plaćanje zločestim korporacijama, ali ok je puniti džepove lopovima. još nam je i dobro u ovoj državi s obzirom na IQ doseg i razmišljanje. 
zanimljivo kako Hrvati imaju opravdanje za ne plaćanje zločestim korporacijama, ali ok je puniti džepove lopovima. još nam je i dobro u ovoj državi s obzirom na IQ doseg i razmišljanje. 
Snađi se druže logika koja po svemu sudeći ima prilično jake korijene ...
Jednom sam probao te liste, i odmah odustao. To je toliko nepouzdano, stalno neka sr..nja s prijenosom, kvalitetom, a sve zašto? Za 1000+ kanala koje ionako nemam namjeru gledati niti vremena pratiti. Danas uzmeš eon, imaš sve arene i sve sportklubove, domaće kanale, filmske, i to u srednjem paketu od 13€ ili koliko već. I sve radi uvijek, tjedan dana unatrag možeš premotati (meni je to baš važna opcija). Piratski IPTV je kajgod.
Joj daj ne moraliziraj bezveze pogotovo oko ovakvih bedastoća kao što je iptv.
SVAKI puta kad bilo što platiš ili kupiš u RH - puniš džepove raznim lopovima, jer na sve plaćaš porez koji ide u proračun iz kojeg se onda grabi bagerima.
Ne postoji branša koju mi svi financiramo, a gdje se ne krade masovno, od zdravstva, cesta, šuma...
Studija iz 2016. kaže da gubimo 60 milijardi kuna (!!) radi korupcije.
https://faktograf.hr/2022/11/29/koliko-hrvatska-godisnje-gubi-zbog-rasirene-korupcije/
IPTV se može gledati kao piratizirani sadržaj, a tu također postoje istraživanja koja kažu da industrija uopće nije oštećena piratskim sadržajem, čak naprotiv, podiže popularnost:
https://www.bbc.com/news/technology-21856720
Onaj koji gleda IPTV taj u većini slučajeva ne želi biti klijent ni jednog TV servisa, a to znači da ako ne može gledati IPTV neće ništa ni gledati ni plaćati.
Samim time velike TV kuće nisu ništa ni izgubile.
Sve je ovo jedna velika debilna i naši novci se troše na ovakve "istrage" dok one najveće korupcije nitko ni da takne.
Najsmješnije je što su ovdje kao "oštećene" inozemne kompanije koje nemaju ništa s našom državom niti ovdje plaćaju porez, ali su očito jači od država pa mogu natjerat institucije da češljaju.
Jednom sam probao te liste, i odmah odustao. To je toliko nepouzdano, stalno neka sr..nja s prijenosom, kvalitetom, a sve zašto? Za 1000+ kanala koje ionako nemam namjeru gledati niti vremena pratiti. Danas uzmeš eon, imaš sve arene i sve sportklubove, domaće kanale, filmske, i to u srednjem paketu od 13€ ili koliko već. I sve radi uvijek, tjedan dana unatrag možeš premotati (meni je to baš važna opcija). Piratski IPTV je kajgod.
Nije isto 13 eura mjesečno i 13 eura godišnje, iptv koji ja plaćam skoro 1 euro mjesečno iz kine nemože bit bolji.
U vezi teme: Pali su preprodavači.
dok kriminalna ogranizacija nas hajduk slavi 9 godina kradje hajduka, lokalni uskok se bavi iptv-em. lol
Upravo ti to radiš.
To što netko gleda neke filmove i sport preko iptv-a se uopće ne može okarakterizirati kao bilo kakva krađa, pogotovo ne kao konkretna krađa sladoleda iz trgovine.
Kompanije koje imaju milijarde i koje su vlasnici tv prava trebaju sami naći način i uložiti sredstva u svoju zaštitu, naglasak je ovdje na zaštiti.
Ne može jedan hbo, disney ili netflix upogoniti naše državne institucije da ganjaju ljude koji šire njihov sadržaj!
Te kompanije uopće nemaju svoje predstavništvo niti firmu u RH, ne plaćaju ovdje porez i nemaju ništa s nama.
Znači, dok nama nestaju konkretne milijarde iz proračuna koje se kradu iz državnih firmi, USKOK troši svoje resurse i sredstva da štiti strani interes privatnih kompanija koje su najbogatije na svijetu.
Ali kad je netko dovoljno jak onda može sve, pa tako i Microsoft osnuje BSA, pridruže mu je drugi jaki igrači, plaća i školuje naše inspektore i onda naše instutucije češljaju tko piratizira njihov softver.
Debilana.
I onda ti tu povlačiš neke idiotske paralele s krađama wc papira od strane čistačica i kako treba odgajati djecu.
Ponavljam, iptv je nepotrebno moraliziranje i uopće se ne treba baviti njime, jer nitko nije ni oštećen.
nisam još, al otkazat ću
zašto? vrlo jednostavno, plaćam već godinama obiteljski paket, koristim ga ja na jednoj adresi povremeno, djeca na drugoj skoro stalno
i sad me guze zbog toga, jer kao moja djeca i ja valjda nismo familija da koristimo obiteljski paket, iako smo na drugoj adresi
i boli me piton što oni to rade zbog onih koji zloupotrebljavaju obiteljsi paket da bi podijelili račun... neka nađu načina kako da provjere jedsmo li ja i djeca familija i jel zloupotrebljavam tu opciju
neće, ne da im se, ne znaju kako? bmk, otkažem i miran sam
usput, plaćam pretplatu na jubito i pretplatu na amazon prime, kad mi nešto ne bude pasalo, otkazat ću
iptv nisam koristio nikad, ali s guštom skinem film s torrenta
Oh no, genije stiže, motaj kablove...
IQ doseg... a gle očito mjeriš po sebi, pa je takav i rezultat.
Kliše za klišejem, kao da čitam reddit/index i slične komentare. Da nema tebe, ne bismo ništa od navedenog znali... grozni Hrvati, da nema Hrvata sigurno bi nam bilo bolje
Mislim da treba sve pretplatnike odmah zašmajsat, jer ono ima čak 850€ plaće i još hoće jeftino gledat tv... odmah to riješiti... grozni Hrvati, da nema Hrvata sigurno bi nam bilo bolje
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Upravo ti to radiš.
To što netko gleda neke filmove i sport preko iptv-a se uopće ne može okarakterizirati kao bilo kakva krađa, pogotovo ne kao konkretna krađa sladoleda iz trgovine.
Kompanije koje imaju milijarde i koje su vlasnici tv prava trebaju sami naći način i uložiti sredstva u svoju zaštitu, naglasak je ovdje na zaštiti.
Ne može jedan hbo, disney ili netflix upogoniti naše državne institucije da ganjaju ljude koji šire njihov sadržaj!
Te kompanije uopće nemaju svoje predstavništvo niti firmu u RH, ne plaćaju ovdje porez i nemaju ništa s nama.
Znači, dok nama nestaju konkretne milijarde iz proračuna koje se kradu iz državnih firmi, USKOK troši svoje resurse i sredstva da štiti strani interes privatnih kompanija koje su najbogatije na svijetu.
Ali kad je netko dovoljno jak onda može sve, pa tako i Microsoft osnuje BSA, pridruže mu je drugi jaki igrači, plaća i školuje naše inspektore i onda naše instutucije češljaju tko piratizira njihov softver.
Debilana.
I onda ti tu povlačiš neke idiotske paralele s krađama wc papira od strane čistačica i kako treba odgajati djecu.
Ponavljam, iptv je nepotrebno moraliziranje i uopće se ne treba baviti njime, jer nitko nije ni oštećen.
I opet trkeljaš!
Kako nitko nije oštečen? Da te crne IPTV liste ne postoje ali iskreno misliš da nitko od tih ljudi nebi platio jednom od legalnih provajdera? I svi ti provajderi plačaju Hoolywoodu i ostalim multimedijalnim korporacijima snimanje svega toga što ti voliš gledat a ne voliš plačat, legalno naravno. Ilegalno plačanje nije problem jel da, iako ne doprinosi u nikakvoj mjeri kvaliteti sadržaja kojeg gledaš već puni đep jednom BMW X5 bizmismenu sa lancem oko vrata koje svi obožavam gledat u nepreglednom kur...u!
Tako da nemoj opravdavat krađu jer nema apsolutno nikakve razlike ako ti kradeš ili ministar krade, razlika je samo što on može više ukrast od tebe, ali OBOJE kradete.
I ja isto tako gledam Stremio i svjestan sam da je to isto tako krađa ali bar ne pokušavam moralno opravdat to, niti pljuvat po državi koja me krade dok ja radim isto!
Osobno od IPTV-a nemam nikakve koristi jer osim što rijetko pogledam vijesti i vrlo malo sporta, za sve ostale tisuće programa me lagano zaboli!
Snađi se druže logika koja po svemu sudeći ima prilično jake korijene ...
Ovo žuto iz tvog komentara se zove general intelligence oliti IQ, a u suprotnosti je s komentarom kolege iznad.
Bar tako kaže logika... al eto vi znate...
To što nam je kultura u banani je druga stvar...
Kliše za klišejem, kao da čitam reddit/index i slične komentare. Da nema tebe, ne bismo ništa od navedenog znali... grozni Hrvati, da nema Hrvata sigurno bi nam bilo bolje
Mislim da treba sve pretplatnike odmah zašmajsat, jer ono ima čak 850€ plaće i još hoće jeftino gledat tv... odmah to riješiti... grozni Hrvati, da nema Hrvata sigurno bi nam bilo bolje
Aha znači ako malo zarađuješ onda je sva krađa opravdana? Zanimljiva logika!
Znači ako ja malo zarađujem i vozio bi Mečku slobodno mogu otić i maznit jednu sa parkirališta!
Zanimljivo je čitat pradvanje jednih krađa (koje tebi koriste) i napadanje drugih (koje tebi ne koriste)!
Daj nam još koju veliku mudrost molim te!
Ne radi se o temi piratluka kao takvoj nego o tome da si prije mogao normalno gledati filmove, serije i da ne govorim sportske sadržaje s jednom pretplatom. Danas obzirom na poplavu raznih platformi i blokovsku podjelu sporskih paketa, da bi pogledao sve što si prije mogao bi morao plaćati 3-4 različita paketa. Sve je prešlo na model pretplate, od raznih softwarea, YouTubea, glazbenih sadržaja itd.. I trend je takav da se za sve moraš registrirati i imati neki oblik obaveze plaćanja.
Kad pogledam što sve plaćam za medijske sadržaje putem pretplate skupi se dobrih 6-7 servisa.
Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali ovde sam sa trenutnom pretplatom imao sledeće iskustvo: "Uzmeš ovaj paket i imaš sve Arene", a onda, nekoliko meseci kasnije, se pojavi nova mega giga Arena (AdRENAlin ili tako neka retardacija) i na nju se prebaci sve što zapravo želim da gledam i ona naravno nije u paketu (iako je obećanje bilo "sve Arene"), ali mi "velikodušno" nude da se dodatno kod njih pretplatim na Arena Cloud. Slična situacija i kod kolege, osim što on kod drugog operatera ima bukvalno najveći paket koji postoji, na kome je do sada uvek sve bilo uključeno, i obećanje je da imaš sve što nude, ali k****, nateže se već neko vreme s njima da mu aktiviraju.
I onda zašto ljudi daju pare lopovima umesto legalnim servisima? Pa, zato što su lopovi prema svojim mušterijama pošteniji! (disclaimer - ne koristim piratske prenose sportskih događaja, ali apsolutno ne osuđujem)
Dodatno to što si ti pomenuo dva online servisa za filmove i serije, a ima ih još nekoliko i svaki ljubomorno čuva ekskluzive i svi konstantno dižu cene do nivoa kada trošak spram količine sadržaja koji će biti konzumiran prestaje da ima smisla. Ove godine sam pogledao novu sezonu White Lotusa, HBO, delimično Squid Gamea, Netflix, i pogledam South Park, Paramount+. I to je sve. Tri serije, tri servisa. Od toga trenutno pratim samo South Park, koji ima dve epizode mesečno.
Online servisi distribucije, svojom politikom (imaju opciju pretplate, pri čemu barem u nekoj meri kombinuju kataloge, ali zapravo pretplata nije neophodna, te svi redovno nude sniženja), su postigli da se ne sećam kada sam poslednji put piratizovao neku igru. Online servisi distribucije filmskog i TV sadržaja su svojom politikom (isključivo pretplatnički model, konstantna fragmentacija i stalno podizanje cena) postigli to da se nikad nisam pretplatio ni na jedan od njih (ne računajući pretplatu koju dajem kablovskom operateru).
Aha znači ako malo zarađuješ onda je sva krađa opravdana? Zanimljiva logika!
Znači ako ja malo zarađujem i vozio bi Mečku slobodno mogu otić i maznit jednu sa parkirališta!
Zanimljivo je čitat pradvanje jednih krađa (koje tebi koriste) i napadanje drugih (koje tebi ne koriste)!
Daj nam još koju veliku mudrost molim te!
Pa probaj, ako te ne uhvate, vozit ces mecku...
Srecom TV mi je godinama bezveze, nogomet me ne zanima da bi provodio vrijeme blejauci u razne arene.... youtube i mi top, tu imam materijala koji pogledam kad uhvatim vremena i uz net.. to mi je dovoljno 😎.
Film? Uh odavno nisam pogledao, jer su mi postali bezveze... a kad se sjetim koliko sam ih negad gledao sa VHSa i DVDa..
Neznanje o izvršenom dijelu nikog ne oslobađa krivnje, tumačenje da se gledanje ili korištenje tuđeg intelekutalnog vlasništva ne smatra krađom je davno završena tema i kao takva je unešena u zakon. U određenim zemljama članicama EU se i provodi kada se priča o sadržaju torrenta (glazba, filmovi itd....)
Intelektualno vlasništvo je zakonski izjednačeno sa onim materijalnim u pogledu vrijednosti ili izgubljene dobiti.
"Neovlaštena uporaba ili umnožavanje predmeta intelektualnog vlasništva predstavlja povredu prava, a pravo vlasnika na raspolaganje, uporabu i stjecanje koristi od takvog vlasništva štiti se sredstvima i institucijama pravnog sustava." >>>>> znači nikakva zaštita nije potrebna, ako je moj bicikl u dvorištu, na pločniku, livadi...nitko nema pravo isti uzeti i tumačiti da isti nije bio zaključan pa nema kaznenog dijela<<<<<<<<
S obzirom da se za sada obračunavaju samo sa onima koji su omogucavali korištenje bez kupnje prava za reprodukciju same korisnike nisu dirali, međutim već se duže spominje da će u cilju suzbijanja svega skupa ljestvica ići na korak niže te će se provoditi postupci protiv samih naručitelja ilegalne usluge.
Da, ljudi jesu ogorčeni situacijom i idu po sistemu ko ih hebe, kad mogu oni milione mogu i ja par desetaka eura, ali moramo biti iskreni prema sebi pa reći da takav trend ne vodi nicemu dobrom za generacije koje dolaze jer spustanjem kriterija društva dovodimo se u situaciju da će takvo razmišljanje postati normalno i društveno prihvatljivo.
Ako susjed ima HBO, a ja nemam i odem kod njega doma pa skupa gledamo, jel to po zakonu?
Mnogo halabuke nizašto, uhićeni su preprodavatelji piratskih servisa, a ne korisnici.
Po meni, softver i knjige se smiju piratizirati u slučaju da na tvojem tržištu ne postoje, Na primjer ta situacija je bila u bivšoj Jugi, ili danas na Kubi.
Ostecen je, a ako ne vidis kako onda je nepotrebno s tobom raspravljati jer ocito si nezreo za temu. Da nitko nije ostecen ne bi bilo ni uhicenja.
Ti koji gledaju nisu niti uhiceni, tako da ne znam o cemu pricas. Ovdje pricamo o ljudima koji distribuiraju iptv i zaraduju od toga.
Uskok trosi svoje resurse za sve. Kako drzavne malverzacije, tako i ovakav tip organiziranog kriminala. I tako i treba biti.
U jedan mah neka vlasnici sami nadu nacin za svoju zastitu (sto i cine, ali je i ta recenica tipicno hrvatski mentalitet, nisam ja kriv sto kradem, vec se oni trebaju bolje zastititi od krade da ja ne bi ukrao), u drugi mah kuknjava jer je microsoft osnovao BSA.
Oprosti ali jedine idiotske izjave su ove tvoje. Ostecen je tu cijeli niz tvrtki i osoba.
Neznanje o izvršenom dijelu nikog ne oslobađa krivnje, tumačenje da se gledanje ili korištenje tuđeg intelekutalnog vlasništva ne smatra krađom je davno završena tema...
Policija i pravosuđe u mnogim zemljama oklijevaju s procesuiranjem korisnika.
Naime, samo korištenje ilegalnih streaminga može se smatrati svojevrsnom sivom zonom. Korisnici bi trebali biti svjesni da krše autorska prava i da za desetak eura ne mogu dobiti legalni pristup sadržaju, jer je tržišna cijena takvih servisa bitno veća.
S druge strane, za razliku od pružatelja takvih usluga, kod korisnika izostaje komponenta pribavljanja "znatne imovinske koristi" i nanošenje "znatne štete" nositelju prava, kako stoji u hrvatskom Kaznenom zakonu. Procesuiranje otežava i činjenica da krajnji korisnik u pravilu konzumira ilegalni streaming bez preuzimanja i čuvanja podataka na vlastitim uređajima.
Nikoga se neće procesuirati jer gleda iptv, a ako ti navijaš za takav scenariji onda imaš neke issues u glavi.
U Hrvatskoj se to sigurno neće tako skoro dogoditi niti postoji zakon koji bi mogao teretit korisnika koji gleda IPTV, a što se događa u EU me stvarno ne zanima, vidim jedino da im se države raspadaju radi "doseljenika".
Ako HBO i bilo koja druga TV kuća ima problema s time što netko "ilegalno" gleda njihov program, onda nek privatno tuže takve korisnike.
Znači, nek HBO registrira svoju podružnicu HBO Hrvatska d.o.o., nek plate davanja državi i onda nek angažiraju odvjetnika koji će svakog korisnika privatno tužiti zbog tog i tog prekršenog zakona u našoj zemlji.
To sve nije posao uskoka, naglasak je samo na tome.
P.S. Čisto da naglasim da nemam IPTV i ne gledam SRANJA koja promoviraju velike TV kuće.
Te njihove bljuvotine ne bi gledao ni da su besplatne, kamoli da plaćam iptv, a da ne spominjem plaćanje direktne pretplate TV kući, to je za mene osobno vrhunac ljudske gluposti, plaćaš da te netko truje, lol.
Ako susjed ima HBO, a ja nemam i odem kod njega doma pa skupa gledamo, jel to po zakonu?
Jako dobro pitanje, a po logici nekih stručnjaka ovdje - to nije po zakonu jer gledaš tuđe intelektualno (lol) vlasništvo, a nisi platio.
Ima tu materijala za procesuiranje.
Piratiziranje smatram uredu, ne vidim nista losega u tome. Osoba koja ce konzumirati piratski sadrzaj tim cinom nikoga nije, realno, ostetila.
Pojam autorskih prava, autorskog djela (kao i patenata i drugih sranja) je samo konstrukt kojeg je nekakvo zivo bice, nalik majmunu, usvojilo.
Zasto bih ja trebao to pravilo prhvatiti i drzati se toga? To je moje pravo, izabirem piratski sadrzaj a ne majmune koji bi u moje ime donosili odluke.
Realno... Kada bi taj sadrzaj bio dostupan, cijenom primamljiv, ne bi bilo piratiziranja. Kada sam bio mladji, govorio sam, prodaj mi album za nekoliko eura, kupiti cu ga. Prodaj mi igricu za 10 eura, kupiti cu ju.... Ali nedam ti za 50 minuta muzike 30eura niti cu ti dati 60 eura za igru i 20tak sati igranja iste...
Koliko ljudi trose vremena na opustajuci sadrzaj prosjecno? Kolika je satnica tog covjeka? Moramo prvo to uzeti u obzir, nema tu crnog bjelog pogleda, sve je u LGTVHD+ bojama...
npr. postoji ms servis za igranje, 30 eura mjesecno :) Kako da ne... de uvedite paket od 5 eura, paket od 10 eura, onaj od 20 pa onda i ovaj od 30, svaki neka nudi nesto... takodjr, omogucite customizaciju, dajte i onima za 5e mjesecno da nesto mogu birati... i imati cete korisnike i sve ce se vrtijeti... ali ne, oholost... i eto ti piratluka...
Ja osobno nisam nikada piratizirao IPTV, ne gledam takav sadrzaj, ne pratim tv serije, utakmice ne gledam netflix i sl. sadrzaj.
youtube je ono sto me veseli, izbora u izobilju, zabave, svega... to placam, igrice kupujem na steamu kada su na velikom popustu a kadkada i manjem(extremno rijetko, ali neki naslovi to zasluzuju), muziku streamam preko youtube musica a F1 placam direktno izvoru...
Prica se da bi Apple kupio ekskluzivu na F1, tada cu biti primoran piratizirati taj sadrzaj i to je uredu. Nemam mogucnost to gledati van Appleovom eko systema, kojeg nisam clan i necu biti... piratluk je tada pozeljan, potreban i pozitivan!
Ma, hapsi to..hapsi bandu. Ne samo kolovođe, nego i konzumente. Kokošari i škrtice.
Tak bi trebalo biti i sa prostitucijom.
Zabranim im na 3 godine da mogu imati nekaj digitalno na svoje ime, te da ne smiju koristiti nekaj digitalno, neku uslugi ni na drugo ime.
Ma, hapsi to..hapsi bandu. Ne samo kolovođe, nego i konzumente. Kokošari i škrtice.
Tak bi trebalo biti i sa prostitucijom.
Zabranim im na 3 godine da mogu imati nekaj digitalno na svoje ime, te da ne smiju koristiti nekaj digitalno, neku uslugi ni na drugo ime.
(.)(.)
red je da zabranimo grudnjake!