Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 980.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
itomic009 kaže...

Nerazumijem šta ti komentiraš ??

Govoriš da je HD 6870 osjetno jača od HD 7770, što nije istina.

14 godina

Dakle 30-ak % je jača i to je za klasu jače. Sad šta je nekom osjetno, to sam onako rekao, ali da jača je fino.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Dakle 30-ak % je jača i to je za klasu jače. Sad šta je nekom osjetno, to sam onako rekao, ali da jača je fino.

30-ak posto jača ?

Pa jača je od HD 6850 bijednih 10%, a HD 7770 je od nje slabija 5% u vrh glave.

Gluposti pričaj moj prijatelju.

14 godina

Hahahha, ma ovo je strašno. Neću se ja više mačevati sa vjetrenjačama {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 0:52 (itomic009).
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
itomic009 kaže...

30-ak posto jača ?

Pa jača je od HD 6850 bijednih 10%, a HD 7770 je od nje slabija 5% u vrh glave.

Gluposti pričaj moj prijatelju. 

Ne želim ulaziti između dvije rafalne paljbe no slažem se s itomicom http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=540 6870 pere 7770 u svim pogledima osim u potrošnji i temperaturi .

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 0:59 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

mozeli misljenje o qx9650 sa 5850 asus ati directcu  proc clock na 3.8 a grafa na 850x1150?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ffgandra kaže...

mozeli misljenje o qx9650 sa 5850 asus ati directcu  proc clock na 3.8 a grafa na 850x1150?

Nemaš brige s tim procesorom i s navedenom grafom,inače procesor je bogovski ima ga frend i 5970 jedu malu djecu u toj kombinaciji.Inače kakvo hlađenje koristiš za proc?

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 1:06 ($inke).
13 godina

imam jos jedno mozda glupo pitanje al ako nije bn taj proc zas onda na hd 4850 imam gpu usage 32% u f1 2011..??
proc ide do nekih 89% max 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tomislavivic kaže...

imam jos jedno mozda glupo pitanje al ako nije bn taj proc zas onda na hd 4850 imam gpu usage 32% u f1 2011..??

F1 je vrlo CPU bound igra, zato je to tako.Povisi detalje na maximum i onda gledaj usage.

clock2much
13 godina
Vegeta kaže...
tomislavivic kaže...

F1 je vrlo CPU bound igra, zato je to tako.Povisi detalje na maximum i onda gledaj usage.

odradio sve na ultra i ponesto na high proc na 2.42 i grafa ide izmedju 43-48% proc nije do karaja a igra ide fluidno ali se osjeti po koji trzaj..

13 godina
neaktivan

hyper 212 evo temp proc u loadu neprelazi 45c

15 godina

Koja bi najjaca grafa pasala na CPU imate ga tu pod moj pc. OC-an je na 3.6 Ghz.

Šalalallalalalalallalaa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 11:18 (leobugi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
leobugi kaže...

Koja bi najjaca garfa pasala na CPU imate ga tu pod moj pc. OC-an je na 3.6 Ghz.

Dobra je ta 4850, mislim da ti se ne isplati sad kupovati novu jer imas i samo 2 gige RAMa. Stedi za novu platformu.

--------------------------
14 godina

Slažem se sa kolegom. Ni tu HD 4850 u pola igara neiskorištava ni blizu maximuma, tako da nešto jače stavljat je bacanje novca. Najjeftiniji put do dobrog kompa za igranje kod tebe je kupnja q6600 ili q8400 i clockanje na 3.0+ Ghz, sa još 2GB ram-a. Onda možeš ići na jaču grafu. Imaš dobro napajanje i HD monitor, tako da bi ti taman sjeo quad core CPU i neka grafa tipa HD 6870/GTX 560 pa na više. Naravno, idealno bi ti bilo promijena cijelog paketa MBO+CPU+RAM, tek onda grafa.

15 godina

Vec sam godinama na Intelu, i pratim intel i sockete i sve ostalo, a za AMD pojma nemam, koja bi bila platforma najbolja sada za uzeti? Trebao bih nesto sto ce moci upogonit HD 6850-70 u tom rangu.

Šalalallalalalalallalaa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 11:59 (leobugi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kao što ti kolege savjetuju najeftinija i najisplativija varijanta ti je zamjenit dualca i uzet quada(q6600,8400....) + još 2Gb Rama.s tim procesorom(OC) možeš gurat  6850,6870,6950,6970, 550,560ti,570!promjenom socketa(1155,1156) moraš mijenjat proc,matičnu i rame!

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ćeš mjenjat matičnu i stare DDR2 rame, onda ti je najjeftinije AM3+ ploča i Phenom II X4 sa Njuške za oko 600 do 700 kn uz 4 GB rama. Grafu koju spominješ dobro pogone i stariji quadovi, ali ako imaš nobaca, pređi na modernu arhikteturu svakako. i5 2500K i bilo kakva Z68 ili P67 ploča su idealni za gaming, ali i preskupi.

15 godina
itomic009 kaže...

Ako ćeš mjenjat matičnu i stare DDR2 rame, onda ti je najjeftinije AM3+ ploča i Phenom II X4 sa Njuške za oko 600 do 700 kn uz 4 GB rama. Grafu koju spominješ dobro pogone i stariji quadovi, ali ako imaš nobaca, pređi na modernu arhikteturu svakako. i5 2500K i bilo kakva Z68 ili P67 ploča su idealni za gaming, ali i preskupi.

A ja sa parama ko i naša država. {#}

Probat ću naći neki polovni Q6600, al opet ga moram OC barem na 3-3.2 Ghz, a to je 65 nm..

Šalalallalalalalallalaa.
14 godina

Prodaš svog i nađeš neki za 600- tinjak kuna. To ti je najpovoljnija solucija za normalni gaming danas. Uzmeš još 2GB rama i onda traži grafu. Svi se ti Intelovi procesori clockaju lagano na 3.0Ghz, poslje toga ovisi, ali ti ni netreba puno veći takt.

13 godina

Ja sam imao Q6600 i HD6870, bez dizanja voltaže na 2.8GHz odlično za gaming na high postavkama(BF3),na 3.3 GHz 1.44V temperature nisu prelazile u loadu preko 65C(CM V6gt)

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim vas odgovor : Da li moj Athlon64x2 dual core može bootlenecka grafićku Shapire Radeon HD 4670 ddr3 1gb. Konfa pod Moj PC.

Hvala na odgovoru.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fero kaže...

Molim vas odgovor : Da li moj Athlon64x2 dual core može bootlenecka grafićku Shapire Radeon HD 4670 ddr3 1gb. Konfa pod Moj PC.

Hvala na odgovoru.

Nije. Slaba je to kartica, fino ju pogura.

Koliko se sjećam u rangu HD 3850.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 15:02 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan
Fero kaže...

Hvala na odgovoru.

NE

http://i.imgur.com/sTsd1.jpg

14 godina
neaktivan

Evo iz licnog testiranja mogu da kazem da je cak i i7 970 sa 12 threadova malo bottlenecko HD 7950.

npr. 3d mark vantage sa i5 3570K i grafom na 1 Ghz imam GPU score kao sa i7 970 i grafom na 1.1 GHz. Onda metro, podosta bolja GPU iskoristenost, igra je jednostavno fludnija, veci 3d mark11 GPU score i itd.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

6 jezgreni i7 bottlenecka HD7950? Da nisu možda drajveri još malo sjebitis?

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

6 jezgreni i7 bottlenecka HD7950? Da nisu možda drajveri još malo sjebitis?

Ne, isti su driveri u pitanju, nisam radio format systema nakon sto sam sklopio Ivy setup. 12.4 driveri.

Jbg djaba mu jezgre kad samo 5% aplikacija to zna da iskoristi, 3% od tih 5% su benchevi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 17:25 (Leopard_st).
14 godina

U tom slučaju mi je jako drago što sam naručio 3570k, ako je bolji od 6 jezgrenog i7 u igrama - WIN.

14 godina

Bolji je u igrama od starih i7 procesora ako su slični taktovi naprosto zato što je brži cloc to clock, a igre nemaju koristi ni od 4 jezgre pošteno, kamoli od 6 odnosno od 12 threadova. Bit će fora recimo testirat i7 970 ( 6 cores 12 threads ) vs i5 3570 na istom taktu za 3 godine, kroz recimo 5 tadašnjih žešćih igara sa grafom koja je ekvivalent današnjim HD 7970/GTX 680. Kladim se da bi i7 davao bolje rezultate. U današnje doba se sve veći i veći napori ulažu u poboljšanje iskoristivosti što više jezgara, odnosno threadova. To je bliska budućnost gaminga, dok je sadašnjost quad core.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 18:26 (itomic009).
13 godina
protjeran

SB/IB I5 ima efikasniju jezgru od i7 1366 pa daje normalno i bolje rezove u igrama i programima koji koriste 4 jezgre i 4 threada, dakle i5 je bolji u velikoj vecini danasnjih programa.Kad igre pocnu koristiti 6 jezgri tvoj stari i7 ce dati bolji score, za sada je i5 bolja opcija.Ukratko nije jos vrime za kvantitet, sada je vrijeme quad core procesora.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

SB/IB I5 ima efikasniju jezgru od i7 1366 pa daje normalno i bolje rezove u igrama i programima koji koriste 4 jezgre i 4 threada, dakle i5 je bolji u velikoj vecini danasnjih programa.Kad igre pocnu koristiti 6 jezgri tvoj stari i7 ce dati bolji score, za sada je i5 bolja opcija.Ukratko nije jos vrime za kvantitet, sada je vrijeme quad core procesora.

Ja cu tada imati octa CPU.{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice