GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
Lucidius kaže...

Pa osnova od kuda sam krenuo je ta da su i prije kartice isle po 40 posto u prednost svakom novom serijom, sada moze biti samo jos veca ta prednost jer se dobiva i dodatan boost mijenjanjem arhitekture, tako da je scenario koji sam rekao lako moguc, zato jer AMD kolko bi napredovao u DX11 jos bi vise napredovao u DX 12.

Uostalom neznam zasto spominjes r9 390, pa ta kartica šije gtx 970 u vecini igara, uzeci u obzir da je gtx 970 obicno overklokana testirana protiv stock r9 390, DX 12 razlike između nje i gtx 970 su samo šlag na tortu.

EDIT:

Ne govorim o ovim Polaris karticam koje izlaze sada na ljeto, vec o onome sta se pricalo za 10.MJESEC.

Pogotovo onda nemaš osnove govoriti tako sigurno o brojkama, jer govoriš o vega čipu o kojem, kako je tonči rekao, ne znamo gotovo NIŠTA. Spominjao sam 390ku zapravo u dobrom pogledu, upravo jer je jača od 970ke u dx12. Ali isto tako, 970ka je u dx11 naslovima nevjeojatno dobra s obzirom da je po specifikacijama lošija od 390ke - broj jezgri, memorijski bus, količina memorije... 

Poanta priče je da nvidija u dx11 naslovima sigurno zna iskoristiti svaku prednost jer sa manjim memory bandwithom, manjim brojem jezgri te memorijom može konkurirati jednoj furyX  390/x koja ima "boli glava" specke. Dx12 je, svi smo zaključili - bolan za nvidiju, no evo vidimo da zaostatke nadoknađuje visokim taktom.

Tonči ipak mislim da polaris neće moći na frekvencije kao pascal. Ipak je gcn arhitektura posrijedi, a otkako je ona u điru, ne pokazuje previše ljubavi prema višim taktovima. Zadnji najviši takt postizao je tahiti čip 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 15:49 (eywa33).
10 godina
mystik kaže...

Puno rasprave, puno negiranja očitih stvari.

Za nekog ko ima love ko blata, i mora imati svaki novi komad hardvera je ovo must-have.

Za nekog ko gleda kupit karticu na duže vrijeme(kao recimo ja), rekao bih loša investicija. Ako uzmemo u obzir na sve veći broj DX12 naslova i potencijalno povećanje rezolucije(ako si još na 1080p).

No eto, miljarde bačene u marketing kako bi se pokazalo kao must-buy i best-buy, prodaja će bit dobra, i oni sretni. A vi ako ste bacili 6k kn na karticu, i nakon 3 godine se ne možete igrati na DX12, ha čujte, dajte nam opet 6k kn.

zašto se ne bi mogli igrati na dx12? želiš reći da nećemo moći pokrenuti igrice na dx12 za 3 godine na gtx 1080? apsolutno si u krivu, možda amd ima bolju podršku za dx 12, al brate ne znam jesi vidio, gtx 1080 također ima podršku za dx 12 i bolje vrti igre nego fury x, u najgorem će slučaju ljudi za par godina smanjiti tu i tamo koji detalj i vrtit će se sve i dalje super na dx 12.

kako sam ja kupio gtx 570 prije 4 godine za 2000 kn i danas sve igre mogu igrati na 1080p, witchera 3 mi je vrtio na kombinaciji medium/high detalja na 45-55 FPS, i sad ti meni kažeš da se za 3 godine neće moći igrati na dx12 na gtx 1080??? ne bi baš rekao

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pa pricamo relano, i performanse mogu biti samo vece od onoga sta sam napisao, cemu da se sada pravimo drveni, kada je po tradiciji tako, a sada se jos mijenja proizvodni proces?

Nvidia nije apsolutno nista napravila u DX12, ta razlika koju vidis je samo razlika zbog veceg raw powera od gtx 980ti, nista drugo. Kazem AMD sa novim grafama kolko ce raditi pomaka u DX11 jos ce vise u DX12 i to je sigurno ku kuca jer je to i sada vidljivo, a sljedeci GCN ce biti jos napredniji od sadasnjih.

Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
nixass kaže...

1. krivo sam se izrazio, imam problema s tokom misli danas. "dobra" podrska ne znaci previse ako konkurencija ima veci boost i benefit od toga jel? :)

2. da koriste i HBM5, to je svejedno "HBM tehnologija TM" koju su licencirali od AMDa

AMD ne licencira HBM jer HBM DRAM je JEDEC standard.

Tonči kaže...

TitanX u 4-way SLI-ju radi na 83°C već na 1127MHz. 1080 bez SLI-ja nakon posla sata radi na 83°C i 1607MHz.

Nije istina. Ako se referiraš na TPU recenziju onda si mogao pročitat da je Wizz zaustavio ventialtor kako bi natjerao karticu da throttla na base clock.

Once the card reaches around 83°C, the clocks level out at around 1705 MHz, which is still 100 MHz higher than the base clock

Once the card exceeds 82°C (I had to stop the fan manually to do that), the card will drop all the way down to its base clock, but will never go below that guaranteed minimum (until 95°C where thermal trip will kick in).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 16:18 (dzejmshr).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Pa pricamo relano, i performanse mogu biti samo vece od onoga sta sam napisao, cemu da se sada pravimo drveni, kada je po tradiciji tako, a sada se jos mijenja proizvodni proces?

Nvidia nije apsolutno nista napravila u DX12, ta razlika koju vidis je samo razlika zbog veceg raw powera od gtx 980ti, nista drugo. Kazem AMD sa novim grafama kolko ce raditi pomaka u DX11 jos ce vise u DX12 i to je sigurno ku kuca jer je to i sada vidljivo, a sljedeci GCN ce biti jos napredniji od sadasnjih.

Što podrazumijevaš pod "raw power"? Ja pod tim podrrazumijevam broj jezgri, memorijsku propusnost te frekvenciju jezgre. Osim frekvencije jezgre, 1080ka nema ništa "jače" od 980ti, isto kao i 980 prema 780ti. Poanta - nije riječ o raw poweru već rafiniranijem proizvodnom procesu i možda malo dorađenijom arhitekturom te naravno softverom/driverima.

Također, proizvodni proces sam po sebi ne utječe na performanse. To vidimo i na procesorima; haswell i7 ima oko 1.4b tranzistora dok skylake 1.75b prema wiki. I tih 25% razlike nije opravdano u performansama. Tako da sami proizvodni proces rafinira potrošnju, ali po sebi ne donosi nikakve magične performanse.

Molimo se da GCN bude rasturao dx11 jer dx12 još nije u punom zamahu, ako ikakvom. No opet napominjem i ponavljam tončija te glasine - polaris neće ciljati na high end!!! Tako da amd može "spasiti" jedino vega, što se tiče top end segmenta. Polaris će donijeti prihvatljive performanse za (nadajmo se) i prihvaltjivu cijenu, što je isto dobro. No u tom slučaju nvidija opet može kao do sad - nabiti cijene svoj top end proizvoda i vikat na sve strane da ima najbržu karticu na svijetu, iopet!

^ dejmshr ne znam na što ciljaš, ali gtx1080 je na svakoj recenziji dostizala 80C+, kao i svaka referentna kartica do sada. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 16:39 (eywa33).
9 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Što podrazumijevaš pod "raw power"? Ja pod tim podrrazumijevam broj jezgri, memorijsku propusnost te frekvenciju jezgre. Osim frekvencije jezgre, 1080ka nema ništa "jače" od 980ti, isto kao i 980 prema 780ti. Poanta - nije riječ o raw poweru već rafiniranijem proizvodnom procesu i možda malo dorađenijom arhitekturom te naravno softverom/driverima.

Također, proizvodni proces sam po sebi ne utječe na performanse. To vidimo i na procesorima; haswell i7 ima oko 1.4b tranzistora dok skylake 1.75b prema wiki. I tih 25% razlike nije opravdano u performansama. Tako da sami proizvodni proces rafinira potrošnju, ali po sebi ne donosi nikakve magične performanse.

Molimo se da GCN bude rasturao dx11 jer dx12 još nije u punom zamahu, ako ikakvom. No opet napominjem i ponavljam tončija te glasine - polaris neće ciljati na high end!!! Tako da amd može "spasiti" jedino vega, što se tiče top end segmenta. Polaris će donijeti prihvatljive performanse za (nadajmo se) i prihvaltjivu cijenu, što je isto dobro. No u tom slučaju nvidija opet može kao do sad - nabiti cijene svoj top end proizvoda i vikat na sve strane da ima najbržu karticu na svijetu, iopet!

^ dejmshr ne znam na što ciljaš, ali gtx1080 je na svakoj recenziji dostizala 80C+, kao i svaka referentna kartica do sada. 

samo bi nadodao da je velika razlika u veličini transistora i arhitekturi tako sa ako ima manje tnanzistora može postiči bolje rezultate

16 godina
odjavljen
dzejmshr kaže...
nixass kaže...

1. krivo sam se izrazio, imam problema s tokom misli danas. "dobra" podrska ne znaci previse ako konkurencija ima veci boost i benefit od toga jel? :)

2. da koriste i HBM5, to je svejedno "HBM tehnologija TM" koju su licencirali od AMDa

AMD ne licencira HBM jer HBM DRAM je JEDEC standard.

Tonči kaže...

TitanX u 4-way SLI-ju radi na 83°C već na 1127MHz. 1080 bez SLI-ja nakon posla sata radi na 83°C i 1607MHz.

Nije istina. Ako se referiraš na TPU recenziju onda si mogao pročitat da je Wizz zaustavio ventialtor kako bi natjerao karticu da throttla na base clock.

Once the card reaches around 83°C, the clocks level out at around 1705 MHz, which is still 100 MHz higher than the base clock

Once the card exceeds 82°C (I had to stop the fan manually to do that), the card will drop all the way down to its base clock, but will never go below that guaranteed minimum (until 95°C where thermal trip will kick in).

Hmm. Zanimljivo. Što točno nije istina? I ne vjerujem recenzentima baš, kao ni Nvidiji. Mnogi recenzenti su dokazali ovo što sam ti rekao. Vjerujem radije njima i svom iskustvu, nego nekima koji imaju devijantne rezultate.

eywa33 kaže...

Ima nešto prednosti/novosti 1080, ali i manje jezgara. Takt je najzaslužniji. U pravilu, povećaj takt na ovaj 1080 i imaš iste rezultate.

16 godina
odjavljen
martinocko9 kaže...

samo bi nadodao da je velika razlika u veličini transistora i arhitekturi tako sa ako ima manje tnanzistora može postiči bolje rezultate

What?!

15 godina

Konkretno, nije istina da kartica throttla na base clock u normalnim uvjetima kao što si ti želio prikazati.

Bar ja to nisam vidio ni u jednoj recenziji. Tako da mi nije jasno o kakvim devijantnim rezultatima pričaš.

12 godina
odjavljen
dzejmshr kaže...

Konkretno, nije istina da kartica throttla na base clock u normalnim uvjetima kao što si ti želio prikazati.

Bar ja to nisam vidio ni u jednoj recenziji. Tako da mi nije jasno o kakvim devijantnim rezultatima pričaš.

Nemoj da opet moramo lijepiti recenzije gdje svaka pokazuje kritične temperature. Ne razumijem zašto govoriš da kartica ne throttle-a kada je faking svaka referentna kartica do sada, bilo nvidia ili amd (ne vodene) dostizala temperature na kojim čip spušta boost takt. Daj mi nađi gdje se ne dira fan profil, kartica roka full load, i da je temperatura nakon stabilizacije ispod 80C... Imamo kolege koji su koristili referentne hladnjake, a neki još koriste i mogu potvrditi ovo. Stjepanj 980, Tonči titanx (on je doduše malo nagluh pa frlji na 100% fanove jer mu

:P. ) 

12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

1070 spec offical http://www.geforce.com/hardware/10series/geforce-gtx-1070

Neko sa reddita kaze "Basically the same scaling between 980 to 1080... Which means 1070 will be about 10-15% slower than 1080 at half the price if the chart is proven true. We'll have to wait for benchmarks."

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 18:08 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
eywa33 kaže...
dzejmshr kaže...

Nemoj da opet moramo lijepiti recenzije gdje svaka pokazuje kritične temperature. Ne razumijem zašto govoriš da kartica ne throttle-a kada je faking svaka referentna kartica do sada, bilo nvidia ili amd (ne vodene) dostizala temperature na kojim čip spušta boost takt. Daj mi nađi gdje se ne dira fan profil, kartica roka full load, i da je temperatura nakon stabilizacije ispod 80C... Imamo kolege koji su koristili referentne hladnjake, a neki još koriste i mogu potvrditi ovo. Stjepanj 980, Tonči titanx (on je doduše malo nagluh pa frlji na 100% fanove jer mu

:P. ) 

Ne throttla sigurno na base clock.

Base clock, razumiješ? Base clock? 

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

^ Ne znam hvataš li se za slamke, ali govoreći o temperaturama - visoke su, oko 80C, a to vodi do throttlanja. točka.

Na base clock? Ok, nije na base, no ne znači puno kad je kartica doista vruća i željeni OC se spušta. Moj čip ide točno onoliko koliko dam overkloka dok ne postane nestabilna nakon čega se ruši, nema throttlanja, spuštanja taktova i sl. Tako je bilo i sa gk104 čipovima na nereferentnim hladnjacima. 

Tonči nisam te dobro razumio dok si pričao o temperaturama. Možeš li neki test napravit, recimo fanove stavit na 70-80% i pustit heaven da vrti po ure i vidjeti max zabilježenu temp. odn. onu na koju se čip stabilizirao, kao i klok. Baš bi ti bio zahvalan, a vjerujem ne bi bio jedini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Pascal (2016)

Oprosti, ali nisam ja taj koji se hvata za slamke.

Od prvog posta sam izričito naglašavao da kartica ne spušta taktove na base clockšto je Tonči implicirao.

Drugo me ne zanima jer o drugome ja nisam pisao. To je to s moje strane.

GTX1070 navodno neće biti kriplana u stilu GTX970. Znači 256bit, cijeli L2 i 64 ROP

PCGH

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 19:59 (dzejmshr).

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

s moje strane referentna 980 nakon 10min igranja bilo kojeg AA naslova clock pada debelo ispod 1200mhz...base clock je sitno prek 1100mhz sto je smjeh malo zesci, nereferentna 970-tka to pozdere mrtva hladna kao od šale!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 19:58 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

s moje strane referentna 980 nakon 10min igranja bilo kojeg AA naslova clock pada debelo ispod 1200mhz...base clock je sitno prek 1100mhz sto je smjeh malo zesci, nereferentna 970-tka to pozdere mrtva hladna kao od šale!

Ajde da si ponovo stavio Cyber Ninju. Nisam ništa htio reći ali svi oni avatari delidanih procova nisu ni upola toliko dobri.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 20:41 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...
Stjepanj kaže...

Ajde da si ponovo stavio Cyber Ninju. Nisam ništa htio reći ali svi oni avatari delidanih procova nisu ni upola toliko dobri.

kak znas za to? taj sam film gledo kao klinac i ostao mi u sjecanju kakti najjaci ninja( kod nas je pisalo robo-ninja)(ah to vrijeme vhs-a), lik rukom "cepa" drvolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 21:01 (Stjepanj).
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

1070 spec offical http://www.geforce.com/hardware/10series/geforce-gtx-1070

Neko sa reddita kaze "Basically the same scaling between 980 to 1080... Which means 1070 will be about 10-15% slower than 1080 at half the price if the chart is proven true. We'll have to wait for benchmarks."

Ovo boldano nema šanse s obzirom da je manji core clock, nije GDDR5X memorije i da ima 1920 cuda jezgara što je proporcionalno veća razlika nego GTX 980 vs GTX 970 a znamo da je GTX 980 oko 20% ispred GTX 970. Tako da to sve skupa kad uzmeš u obzir stock to stock GTX 1080 mora bit sigurno brža oko 30% što veće generacijama nije bilo između x80 i x70 modela kod Nvidie.

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Evo Jay objavio

. Nisam ima pojma da na novi tomb raider pojede 4gb hbm-a tako lako?! FuryX? 

Ali i on govori u stilu: ako je ovo napravila 1080ka, šta će napravit 1080ti/titan... ajde živi bili i što skorije vidjeli. Al neka prvo rješimo 1080 hype :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Malo o Asyncu http://wccftech.com/nvidia-gtx-1080-async-compute-detailed/

asynce asynce

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 22:30 (Lucidius).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Evo Jay objavio

. Nisam ima pojma da na novi tomb raider pojede 4gb hbm-a tako lako?! FuryX? 

Na 5K pojede 11GB...

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Sve mi se čini da je tu neka loša optimizacija tekstura posrijedi. Ne znam, gledam witchera 3 koji na ultra do kraja i 1440p pojede jedva jedvice 2gb. Igra izgleda ono, boli glava, predivno nešto... Ne znam zašto onda drugi devovi nisu u stanju napravit nešto slično, nego sada ćemo još morati ganjat 8GB vrama jer je nvidija izbacila 8gb flagship pa će plaćat devovima da nabijaju neoptimizirane teksture u igre. Iskreno, ne bi me čudilo da je istina. Slično nešto je bilo na crysis2 kad su nabijali teselaciju na nekim djelovima mape samo da amd ima lošije performanse u recenzijama (negdje pročitao i mislim da je bilo legit)... goni ih u mp3... 

Evo meni jedan gore spomenuti witcher 3 izgleda do jaja u svakom pogledu i optimiziran je odlično. Čak i gameworks ne jede toliko performansi, izgleda da su nešto ispeglali tu... ukratko, 2gb vrama na 1440p ultra, pa ti pjevaj moja Lara.

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Koliko je puta ponovio tokom streama "Way, way, WAY faster than Titan X"... Prvo sto sam si rekao je bilo "Bullshit", i na kraju stvarno WAY veci bullshit nego sto su rekli, dobra kartica nema šta, ali su ju opisivali kao da je neopisivo bolja, sad ce svi krenut "pa cuj, pa šta si ocekivao, pa ovo, pa ono". Ne ako je receno onda to i ocekujemo, makar samo u sintetickim benchmarkovima. AMD radi iste stvari, uhvate se neceg i onda to furaju kao da kompletna kartica bolje radi u svemu zbog tog.

EDIT: Također gdje je "konstantnih 60fpsa sa svim sliderima na max. ?" Pogledajte 1080p benchmark za 1080 u nekim igrama jedva drže 62fpsa i dropa ispod 60, a 4k radi jedva bolje od TitanX, Fury X, 980ti. Koje navlakuše, to nema nigdje

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 0:59 (D3lBoy).
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Inače je zanimljivo da Tomb Raider 'troši' toliko, ali zapravo nije. :) Inače je igra potpuno rasulo u DX12 modu... 

P.S. To za 1080 - e da je to samo jedna od laži :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Nisam mogao izdržat, znam da ce ovaj video dobit puno hejta, ali nije me nimalo impresionirao 1080 sa obzirom koliko me ishajpao onaj live press.

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Nisam mogao izdržat, znam da ce ovaj video dobit puno hejta, ali nije me nimalo impresionirao 1080 sa obzirom koliko me ishajpao onaj live press.

Zbog takvih videa se živi :D

11 godina
neaktivan

hahah nekad da

17 godina
D3lBoy kaže...

kolko iritantan lik :D

ko da slusam nekog lokalnog baju u birtiji.

prezentacijske sposobnosti su mu... pfff

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

zanimljivo, cekamo treci dio 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 9:28 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kakav hejt nema tu fanboyizma ,bring it on :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice