Pa osnova od kuda sam krenuo je ta da su i prije kartice isle po 40 posto u prednost svakom novom serijom, sada moze biti samo jos veca ta prednost jer se dobiva i dodatan boost mijenjanjem arhitekture, tako da je scenario koji sam rekao lako moguc, zato jer AMD kolko bi napredovao u DX11 jos bi vise napredovao u DX 12.
Uostalom neznam zasto spominjes r9 390, pa ta kartica šije gtx 970 u vecini igara, uzeci u obzir da je gtx 970 obicno overklokana testirana protiv stock r9 390, DX 12 razlike između nje i gtx 970 su samo šlag na tortu.
EDIT:
Ne govorim o ovim Polaris karticam koje izlaze sada na ljeto, vec o onome sta se pricalo za 10.MJESEC.
Pogotovo onda nemaš osnove govoriti tako sigurno o brojkama, jer govoriš o vega čipu o kojem, kako je tonči rekao, ne znamo gotovo NIŠTA. Spominjao sam 390ku zapravo u dobrom pogledu, upravo jer je jača od 970ke u dx12. Ali isto tako, 970ka je u dx11 naslovima nevjeojatno dobra s obzirom da je po specifikacijama lošija od 390ke - broj jezgri, memorijski bus, količina memorije...
Poanta priče je da nvidija u dx11 naslovima sigurno zna iskoristiti svaku prednost jer sa manjim memory bandwithom, manjim brojem jezgri te memorijom može konkurirati jednoj furyX 390/x koja ima "boli glava" specke. Dx12 je, svi smo zaključili - bolan za nvidiju, no evo vidimo da zaostatke nadoknađuje visokim taktom.
Tonči ipak mislim da polaris neće moći na frekvencije kao pascal. Ipak je gcn arhitektura posrijedi, a otkako je ona u điru, ne pokazuje previše ljubavi prema višim taktovima. Zadnji najviši takt postizao je tahiti čip