Još jedan AMD fanboy mislim dal vi ljudi ne vidite recenzije i grafove? DX12 nije toliko relevantan JER još uvijek nema puno igara i nije standrad, niti AMD se ne snalazi vrhunski s DX12. Kako god Nvidia je napravila dobar posao, a to što neki upurno traže dlaku u jajetu i vade se na taj DX12 nek im bude i nek kupe svoje nove Polaris "grijalice" od kojih će 50% novih kartica biti rebradnano što je ujedno napredak jer od serije 3xxx samo Fury/X nije bio rebrandan. Nisam fanboy i kupio bi uvijek što je povoljnije i bolje ali ne kontam čemu tolika ogorčenost da se ne prizna da je Pascal dobar i da ima ogroman potencijal.
Jedino sto je bitno je DX12 i VR kod novih kartica, reci da DX12 nije bitan je k'o da zivis u proslosti, DX12 je novi standard, sto prije to prihvatis, tu cinjenicu to je bolje.
A sto se tice Polarisa i rebranda, meni je veci rebrand ovdje Pascal od Maxwella jer imaju poprilicno slicnu strukturu i pate od istih problema gore navedenih.
1080 po meni najinovativniju stvar sto donosi je tako mala potrosnja, ali i to ce se promjeniti kad stave vece hladjenje.
Kladim se da ce neka 980ti uz jak oc stati rame uz rame 1080 kartici, 980ti se odlicno clocka(Maxwell)
Pogledaj igre sto su benchali, novi Tomb Raider isti ko prethodnik (dx11), hitman(ono mi ne lici ni na dx11), Quantum Break nema nigdje, AotS jedan ili dva testa gdje u 1080 osjetno jeftinija konkurencija jaca, RIP