GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
ParaNO1d kaže...

Još jedan AMD fanboy mislim dal vi ljudi ne vidite recenzije i grafove? DX12 nije toliko relevantan JER još uvijek nema puno igara i nije standrad, niti AMD se ne snalazi vrhunski s DX12. Kako god Nvidia je napravila dobar posao, a to što neki upurno traže dlaku u jajetu i vade se na taj DX12 nek im bude i nek kupe svoje nove Polaris "grijalice" od kojih će 50% novih kartica biti rebradnano što je ujedno napredak jer od serije 3xxx samo Fury/X nije bio rebrandan. Nisam fanboy i kupio bi uvijek što je povoljnije i bolje ali ne kontam čemu tolika ogorčenost da se ne prizna da je Pascal dobar i da ima ogroman potencijal.

Jedino sto je bitno je DX12 i VR kod novih kartica, reci da DX12 nije bitan je k'o da zivis u proslosti, DX12 je novi standard, sto prije to prihvatis, tu cinjenicu to je bolje.

A sto se tice Polarisa i rebranda, meni je veci rebrand ovdje Pascal od Maxwella jer imaju poprilicno slicnu strukturu i pate od istih problema gore navedenih.

1080 po meni najinovativniju stvar sto donosi je tako mala potrosnja, ali i to ce se promjeniti kad stave vece hladjenje.

Kladim se da ce neka 980ti uz jak oc stati rame uz rame 1080 kartici, 980ti se odlicno clocka(Maxwell)

Pogledaj igre sto su benchali, novi Tomb Raider isti ko prethodnik (dx11), hitman(ono mi ne lici ni na dx11), Quantum Break nema nigdje, AotS jedan ili dva testa gdje u 1080 osjetno jeftinija konkurencija jaca, RIP

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ja fakat ne vidim zašto bi netko sa npr. GTX 970 išao na nadogradnju. Ovo je dobar proizvod ali u biti maxwell na novom proizvodnom procesu sa upitnim DX 12 performansama. Bolje pričekati novu generaciju sa novom arhitekturom i HBM 2 memorijom ako nije turska sila za nadogradnju, a ne vidim kako bi nekom sa gtx 970 ili r9 390 bila, da ne spominjem jače kartice uz trenutne naslove i one koji dolaze ove godine. Jedino ak je neizmjerni gušt u nadogradnji, makar i nepotrebnoj...ali to je drugi par opanaka.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...
Lucidius kaže...
JozoBozo121 kaže...

Po stotinu i prvi put, Async compute NIJE dio DX12 specifikacija. Nvidia ima bolju DX12 Hardware podršku od bilo koje AMD kartice jer od 900 serije podražavaju 12_1 verziju dok AMD podržava samo 12_0

Kao prvo Nvidia ima usranU hardversu podrsku za DX 12, a ovaj DX 12.1 support je samo softwerske prirode jer su to uglavnom neki featuri koji nisu toliko niti bitni.

Asynce nije DX 12 ali je jako bitan jer je paralelizacija jedna od glavnih stvari sta se tice DX 12.

Maxwell's Asychronous Thread Warp can queue up 31 Compute tasks and 1 Graphic task. Now compare this with AMD GCN 1.1/1.2 which is composed of 8 Asynchronous Compute Engines each able to queue 8 Compute tasks for a total of 64 coupled with 1 Graphic task by the Graphic Command Processor.

Jasno se vidi da Nvidia nije nista napravila po pitanju DX 12 vec je samo sa cistom razlikom u raw poweru napravila razliku napsram gtx 980ti i za mrvicu prestigla FuryX.

Ona prica jos od prije 9 mjeseci kako ce iznaciti drajver za DX 12 je cisto mazanje ociju, razlog tome je sta za DX 12 nisu toliko bitni drajveri zato jer Game enginei komuniciraju skoro pa direktno sa grafickom.

Još jedan AMD fanboy mislim dal vi ljudi ne vidite recenzije i grafove? DX12 nije toliko relevantan JER još uvijek nema puno igara i nije standrad, niti AMD se ne snalazi vrhunski s DX12. Kako god Nvidia je napravila dobar posao, a to što neki upurno traže dlaku u jajetu i vade se na taj DX12 nek im bude i nek kupe svoje nove Polaris "grijalice" od kojih će 50% novih kartica biti rebradnano što je ujedno napredak jer od serije 3xxx samo Fury/X nije bio rebrandan. Nisam fanboy i kupio bi uvijek što je povoljnije i bolje ali ne kontam čemu tolika ogorčenost da se ne prizna da je Pascal dobar i da ima ogroman potencijal.

Po kojim ti osnovama meni govoris da sam fanboy, jesam ti za sve sta sam rekao dao dokaze? jesam, jesam srao po gtx 1080 da nevalja? nisam.

Citaj sta se pise a ne prozivaj bez pokrica nekoga da je fanboy, a u tekstu kojem se branis napises ovo "nek kupe svoje nove Polaris "grijalice" od kojih će 50% novih kartica biti rebradnano što je ujedno napredak jer od serije 3xxx samo Fury/X nije bio rebrandan".

Ja samo govorim o relanoj situaciji i trenutnim problemima Pascala, nisam rekoa nijednu krivu rijec protiv te grafe, samo iznosim sve na vidjelo.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

znaci kod nas definitivno nece biti ispod 6000kn

navali narode :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Evo s Accelerom test

Moj PC  
1 0 hvala 4
16 godina
odjavljen

Accelero  - Gurao je TitanaX na 1575 :))

Inače, toliko o boljem asyncu... 

9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Evo s Accelerom test

Treba duze vrtiti benchmark da se vide prave temperature

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 11:44 (Lucidius).
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pa na 35% je kartica bila skoro na 2ghz pr 54°c, kaj bi ti?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
Fanu kaže...

znaci kod nas definitivno nece biti ispod 6000kn

navali narode :)

Isto bi uradio i amd sa cijenom da nema konkurencije, to je normalno jer imamo masu opsesivnih hardverofilićara koji ne pitaju za cijenu.Neka njih tamo doći će i naša zlatna sredina.

kradem mine iz minskog polja
10 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Jel ima kakav test kako različiti procesori skaliraju sa GTX 1080 ?

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Bilo je u testovima za Ashes, ali su svi netragom nestali 

16 godina
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...

Bilo je u testovima za Ashes, ali su svi netragom nestali 

Sigirno jer je C2D imao bolje rezultate nego 5960X

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
15 godina
Nvidia Pascal (2016)

Puno rasprave, puno negiranja očitih stvari.

Za nekog ko ima love ko blata, i mora imati svaki novi komad hardvera je ovo must-have.

Za nekog ko gleda kupit karticu na duže vrijeme(kao recimo ja), rekao bih loša investicija. Ako uzmemo u obzir na sve veći broj DX12 naslova i potencijalno povećanje rezolucije(ako si još na 1080p).

No eto, miljarde bačene u marketing kako bi se pokazalo kao must-buy i best-buy, prodaja će bit dobra, i oni sretni. A vi ako ste bacili 6k kn na karticu, i nakon 3 godine se ne možete igrati na DX12, ha čujte, dajte nam opet 6k kn.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mystik kaže...

Puno rasprave, puno negiranja očitih stvari.

Za nekog ko ima love ko blata, i mora imati svaki novi komad hardvera je ovo must-have.

Za nekog ko gleda kupit karticu na duže vrijeme(kao recimo ja), rekao bih loša investicija. Ako uzmemo u obzir na sve veći broj DX12 naslova i potencijalno povećanje rezolucije(ako si još na 1080p).

No eto, miljarde bačene u marketing kako bi se pokazalo kao must-buy i best-buy, prodaja će bit dobra, i oni sretni. A vi ako ste bacili 6k kn na karticu, i nakon 3 godine se ne možete igrati na DX12, ha čujte, dajte nam opet 6k kn.

Ne znam kak si mogao s bilo kojom karticom 3 godine igrat igre kak spada. Ti još tu navodiš više rezolucije od 1080p i prijelaz na novi DX12. Kaj god sad kupio ćeš morat za 3 godine uzimati nešto novo ako ti je prioritet fluidno igranje aktualnih igara na finim postavkama. 

Pro patria
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

http://hexus.net/tech/news/graphics/92912-nvidia-confirms-geforce-gtx-1070-specifications/

1070 founders edition skraceno FE fanboy edition po kojij logici ce ona kostati 449$ a  custom ce biti 379$ i vise?
Jel to bas za ultimativne fanboye koji moraju uzeti da kazem losiju grafu (realno to je referentnjaca) za vise novaca 

jer dzaba ti sve te specifikacije kad ti ne mozes clocknuti grafu da ne dopijes grijalicu u kompu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

http://hexus.net/tech/news/graphics/92912-nvidia-confirms-geforce-gtx-1070-specifications/

1070 founders edition skraceno FE fanboy edition po kojij logici ce ona kostati 449$ a  custom ce biti 379$ i vise?
Jel to bas za ultimativne fanboye koji moraju uzeti da kazem losiju grafu (realno to je referentnjaca) za vise novaca 

jer dzaba ti sve te specifikacije kad ti ne mozes clocknuti grafu da ne dopijes grijalicu u kompu 

"All previous reference edition cards also left the market after a few months and never returned, allowing the AIB's to adjust prices accordingly and make money on their aftermarket cards. The founders edition card is being sold over the duration of the product now though. So how do they do that and not completely screw their partners? The answer is you set the price so high that it won't compete."

Mislim da je i JayzTwoCents to već objasnio. 

Pro patria
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 14:52 (Malarkey).
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Referentne kartice uzimaju svi koji planiraju vodeno hlađenje (zbog default layouta) ili više kartica u SLI - ili jedno i drugo zajedno. Ove kartice s 3rd party kulerima se doslovno tope ako ih u SLI staviš.

Ne brinem se da će i taj referentni dizajn (tzv. Founder Edition) naći svoje kupce.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Istina je da nvidia nije sredila dx12 što se tiče async compute i mislim da to nije čudno s obzirom da su se problemi sa nvidiom i async compute javili prije niti godinu dana, a pascal je u planu duže vremena te je redizajn bio jednostavno nemoguć. Pojačali su takt, masu, i to izvlači ovu 1080ku. I složio bi se sa mystikom i nekolicinom da je sramotno dati 6k kn za grafu u 2016oj koja će imati performanse mid-high end grafičke od amd-a. No trenutna ponuda igara nije dx12 fokusirana. Tek je par naslova izašlo i mahom svi su bili u suradnji sa amd-om koji se duže vremena bavio low level api-em te je za očekivati da će imati neku prednost pored nvidie. Ne vidim razloga za čuđenje.

Ovo je jedna obična kapitalistička partija šaha, nadmudrivanje, marketing i prepucavanje sa obje strane. Obje imaju prednosti i nedostatke. I nitko nije u pravu niti u krivu. Stvari se brzo promjene kroz malo vremena. Ovdje bih dao prednost nvidiji jer ipak jede dx11 igre ko dica bombone. Dx12 jasno ide u prilog amd-u i jako mi je drago zbog toga, jer idemo ka dx12 eri, sporo ali sigurno. Po svemu sudeći, vega bi trebala stvarno rasturati dx12 igre, a onda će nvidia morat reagirat na neki način - vjerojatno titanom, a nakon pola godine i Ti verzijom, i u toj bahatosti - izbaciti titana jer da izbace Ti verziju u isto vrijeme, valjda nitko ne bi kupio titana - će izgubiti dobar dio kolača ako amd bude konkurentan cijenama i performansama sa vegom. Nadajmo se da tako nekako i bude.

Koristim nvidiju, ali iskreno bi volio da amd izbaci bombu od kartice. Nvidiju jednostavno netko mora spustiti na zemlju, no ne uzimam joj to za zlo, amd bi isto iskorištavao svaku prednost. U suprotnome bi radio protiv sebe :/

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Pascal je vjerojatno zadnja high end kartica ovakvog tipa iz nvidie, iduce dolazi HBM i tu moze biti svakakav scenarij.

Do sada su bili uspjesni u onome kaj je izmislio intel, tick-tock, pascal je shrinkani i ispolirani maxwell, sa nabrijanom memorijom i to je u biti to.

da su sad isforsirali HBM, vjerojatno bi i vulkan malo bolje zazivio sto bi pak islo (vjerojatno) u korist AMDu, ovak imaju situaciju di su lijepo shrinkali process, nabrijali taktove, jos malo odgodili vulkan i spremili nesto extra love u dzep.

nadam se da ce puriste jako boljeti cinjenica sto nvidia licencira HBM od AMD :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
neaktivan
nixass kaže...

Pascal je vjerojatno zadnja high end kartica ovakvog tipa iz nvidie, iduce dolazi HBM i tu moze biti svakakav scenarij.

Do sada su bili uspjesni u onome kaj je izmislio intel, tick-tock, pascal je shrinkani i ispolirani maxwell, sa nabrijanom memorijom i to je u biti to.

da su sad isforsirali HBM, vjerojatno bi i vulkan malo bolje zazivio sto bi pak islo (vjerojatno) u korist AMDu, ovak imaju situaciju di su lijepo shrinkali process, nabrijali taktove, jos malo odgodili vulkan i spremili nesto extra love u dzep.

nadam se da ce puriste jako boljeti cinjenica sto nvidia licencira HBM od AMD :)

1. HBM ni u kojem pogledu nije povezan sa Vulkanom, a Nvidia ima jako dobru Vulkan podršku samo sto igre nemaju

2. Nvidia neće koristiti HBM nego HBM2 koji nema licenciranje kod AMD (niti ga je HBM1 imao) te ga proizvode Samsung i Hynix

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 15:13 (JozoBozo121).
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...

A ti prvi redovito nastupaš kao fanboy, samo za crvene. I kao takav ideš govorit protiv onih koji "vole" zelene. Double standard. Kolega ti je gore objasnio u čem je poanta. Nvidija, kao i svaka druga pohlepna firma, želi što više novaca od svojih proizvoda, a da ne naštete partnerima, stavili su cijenu visoko pa će samo oni kojima je potreban referentni dizajn, platiti i više. Premda, ekwb često izbacuje full cover blokove i za neke popularnije custom pcb modele.

boldano - vjerujem da je lapsus, no grijanje ima veze samo i jedino sa potrošnjom kartice, koja je u ovom slučaju nikad manja za "najbržu karticu na tržištu". K tome, neće grijat kućište jer je hladnjak takav da izbacuje većinu vrućeg zraka van kućišta. Referentni hladnjak nije efikasan za hlađenje samog čipa, no u izbacivanju većine vrućeg zraka van, itekako je odličan.

mrsmith kaže...

Referentne kartice uzimaju svi koji planiraju vodeno hlađenje (zbog default layouta) ili više kartica u SLI - ili jedno i drugo zajedno. Ove kartice s 3rd party kulerima se doslovno tope ako ih u SLI staviš.

Ne brinem se da će i taj referentni dizajn (tzv. Founder Edition) naći svoje kupce.

Pa i ne bih se baš složio u ovome. Evo do nedavno sam sli koristio dvi i kusur godine. Potrošnja kartice je bila između 980-980ti (gtx770), a kartice se nisu nešto ekstra grijale. Na full loadu, samo se gornja kartica grijala do 80C (donja 70akC) i to kad bi bilo malo toplije u sobi. Sada kada vidiš da svaka (single) referentna kartica ide bez problema do 80C, što bi bilo s drugom još? Gornja bi išla do 90 da nema throttle-a i da se fanove na nafrlji! 2-sli se itekako može odlično izvest sa tipičnim otvorenim hladnjakom, ako ne i bolje. Jedino što pati je temperature cpu-a koji će se "hladiti" već ugrijanim zrakom od kartice. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
JozoBozo121 kaže...
nixass kaže...

1. HBM ni u kojem pogledu nije povezan sa Vulkanom, a Nvidia ima jako dobru Vulkan podršku samo sto igre nemaju

2. Nvidia neće koristi HBM nego HBM2 koji nema licenciranje kod AMD te ga proizvode Samsung i Hynix

1. krivo sam se izrazio, imam problema s tokom misli danas. "dobra" podrska ne znaci previse ako konkurencija ima veci boost i benefit od toga jel? :)

2. da koriste i HBM5, to je svejedno "HBM tehnologija TM" koju su licencirali od AMDa

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 15:16 (nixass).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Nvidia je u problemu sa DX 12 zato jer nemogu oni promjeniti kompletnu arhitekturu preko noci, taj proces traje godinama i to je ocita kocnica. Isto tako ako pogledamo DX 12 performanse koje su za sada nesto manje od 10 posto na strani GTX 1080 naspram FuryX, da AMD izbaci grafu ranga gtx 1080p ta kartica bi u DX 11 bila podjednaka, ali bi u DX 12 bila 40 posto jaca od FuryX, sta bi znacilo da bi za DX 12 imali 30 posto jacu karticu od gtx 1080.

Ja cu se strpit do 10-og mjeseca pa ici na perjanicu od AMD-a sa HBM2 memorijom tako da sam siguran i za DX11 i DX12, Pascal je prerizican za tolike novce, a ta pobjeda u u DX 11 mi je pirova pobjeda da se tako izrazim kada DX12 nije uopce na razini i bori se sa FuryX u 5 FPS-a.

Neznam jel ima negdje test od Quatum Break? evo situacija kako tu stoji gtx 980ti na fullHD rezoluciji, a gdje je tu 1440p i 4K o kojemu mnogi sanjaju.... 

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

2. Nvidia neće koristiti HBM nego HBM2 koji nema licenciranje kod AMD (niti ga je HBM1 imao) te ga proizvode Samsung i Hynix

AMD je kreirao HBM uz Hynix kao partnera (jer AMD ne proizvodi memorije sam), Vulkan je potpuno isti kao Mantle, a DX12 u velikom dijelu prilagođeni Mantle za Win/D3D filozofiju... 

Vulkan/DX12 imaju istu priču kad je 'podrška' u pitanju.

eywa33 kaže...

.

Pa i ne bih se baš složio u ovome. Evo do nedavno sam sli koristio dvi i kusur godine. Potrošnja kartice je bila između 980-980ti (gtx770), a kartice se nisu nešto ekstra grijale. Na full loadu, samo se gornja kartica grijala do 80C (donja 70akC) i to kad bi bilo malo toplije u sobi. Sada kada vidiš da svaka (single) referentna kartica ide bez problema do 80C, što bi bilo s drugom još? Gornja bi išla do 90 da nema throttle-a i da se fanove na nafrlji! 2-sli se itekako može odlično izvest sa tipičnim otvorenim hladnjakom, ako ne i bolje. Jedino što pati je temperature cpu-a koji će se "hladiti" već ugrijanim zrakom od kartice. 

TitanX u 4-way SLI-ju radi na 83°C već na 1127MHz. 1080 bez SLI-ja nakon posla sata radi na 83°C i 1607MHz.

16 godina
eywa33 kaže...
Pa i ne bih se baš složio u ovome. Evo do nedavno sam sli koristio dvi i kusur godine. Potrošnja kartice je bila između 980-980ti (gtx770), a kartice se nisu nešto ekstra grijale. Na full loadu, samo se gornja kartica grijala do 80C (donja 70akC) i to kad bi bilo malo toplije u sobi. Sada kada vidiš da svaka (single) referentna kartica ide bez problema do 80C, što bi bilo s drugom još? Gornja bi išla do 90 da nema throttle-a i da se fanove na nafrlji! 2-sli se itekako može odlično izvest sa tipičnim otvorenim hladnjakom, ako ne i bolje.

Ok, slažem se donekle s ovime - dvije 3rd party kartice u SLI još i nije toliko strašno. No, kad se ta brojka poveća na 3 ili 4, onda već počinju problemi jer se tolika količina toplog zraka jednostavno ne stigne izbaciti iz kućišta. U većini slučajeva će sve tri gornje kartice pržiti na max - dok će donja biti koliko toliko ok.

Lucidius kaže...
Neznam jel ima negdje test od Quatum Break? evo situacija kako tu stoji gtx 980ti na fullHD rezoluciji, a gdje je tu 1440p i 4K o kojemu mnogi sanjaju.... 

Stvarno? Quantum Break uzimaš kao mjerilo? Pa to je takvo rasulo od porta da je to strašno.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Nvidia je u problemu sa DX 12 zato jer nemogu oni promjeniti kompletnu arhitekturu preko noci, taj proces traje godinama i to je ocita kocnica. Isto tako ako pogledamo DX 12 performanse koje su za sada nesto manje od 10 posto na strani GTX 1080 naspram FuryX, da AMD izbaci grafu ranga gtx 1080p ta kartica bi u DX 11 bila podjednaka, ali bi u DX 12 bila 40 posto jaca od FuryX, sta bi znacilo da bi za DX 12 imali 30 posto jacu karticu od gtx 1080.

Ja cu se strpit do 10-og mjeseca pa ici na perjanicu od AMD-a sa HBM2 memorijom tako da sam siguran i za DX11 i DX12, Pascal je prerizican za tolike novce, a ta pobjeda u u DX 11 mi je pirova pobjeda da se tako izrazim kada DX12 nije uopce na razini i bori se sa FuryX u 5 FPS-a.

Sori, ali nemaš apsolutno nikakve osnove da pričaš o brojkama, osim ako nisi pitao Tončia da ti izkalkulira moguće scenarije...

Može biti da nisi daleko, ali ne bih o brojama vezanima za ekvivalentni amd-ov polaris, kamoli punokrvnu vegu. Mislim da će nvidiju najviše zaboljeti kada izađe Vega (samo u dx12 brojkama). Polaris će biti odličan, no čisto sumnjam da će u dx11 biti bolji od 1080ke. Jednostavno sumnjam, iz čistog razloga što gcn arhitektura ne favorizira visoke taktove, već gomilanje hardverskih specifikacija koje su tek u dx12 pokazale zube. r9 390 čisti primjer. 

16 godina
odjavljen

No, nitko ništa ne zna o Polarisu sad već, ali konkurencija 1080? Nema šanse. Mislim da AMD uopće ne cilja na taj segment. Što se tiče Vege, ni o tome ne znamo ništa...

Frekvencije su ok. Polaris bi se morao moći clockati kao i Pascal.

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pa osnova od kuda sam krenuo je ta da su i prije kartice isle po 40 posto u prednost svakom novom serijom, sada moze biti samo jos veca ta prednost jer se dobiva i dodatan boost mijenjanjem arhitekture, tako da je scenario koji sam rekao lako moguc, zato jer AMD kolko bi napredovao u DX11 jos bi vise napredovao u DX 12.

Uostalom neznam zasto spominjes r9 390, pa ta kartica šije gtx 970 u vecini igara, uzeci u obzir da je gtx 970 obicno overklokana testirana protiv stock r9 390, DX 12 razlike između nje i gtx 970 su samo šlag na tortu.

EDIT:

Ne govorim o ovim Polaris karticam koje izlaze sada na ljeto, vec o onome sta se pricalo za 10.MJESEC.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 15:37 (Lucidius).
Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
eywa33 kaže...
Pa i ne bih se baš složio u ovome. Evo do nedavno sam sli koristio dvi i kusur godine. Potrošnja kartice je bila između 980-980ti (gtx770), a kartice se nisu nešto ekstra grijale. Na full loadu, samo se gornja kartica grijala do 80C (donja 70akC) i to kad bi bilo malo toplije u sobi. Sada kada vidiš da svaka (single) referentna kartica ide bez problema do 80C, što bi bilo s drugom još? Gornja bi išla do 90 da nema throttle-a i da se fanove na nafrlji! 2-sli se itekako može odlično izvest sa tipičnim otvorenim hladnjakom, ako ne i bolje.

Ok, slažem se donekle s ovime - dvije 3rd party kartice u SLI još i nije toliko strašno. No, kad se ta brojka poveća na 3 ili 4, onda već počinju problemi jer se tolika količina toplog zraka jednostavno ne stigne izbaciti iz kućišta. U većini slučajeva će sve tri gornje kartice pržiti na max - dok će donja biti koliko toliko ok.

Lucidius kaže...

Stvarno? Quantum Break uzimaš kao mjerilo? Pa to je takvo rasulo od porta da je to strašno.

Ovo si u pravu.Igra doslovno puca zbog neoptimizacije.Trenutno ju igram,prvi relase,bez one 27gb zakrpe.970ka ima bolji fps od ove 980ti u videu.FPS mi šeta od 40 do 45 a gpu usage konstantno skalira od 70 do 90%.Postavke su ultra jer mi je isti fps i na medium a manji gpu usage

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice