AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: AMD Vega
war3_tft kaže...
Za nvidiu se nema sta previse prigovarati, izdaju kvalitetne kartice i iz generacije u generaciju nude vise za manje novca i manju potrosnju, a nisu ludi smanjivat cijene kad ljudi i dalje vecinom uzimaju njihove kartice, jedini pederski potez im je bezobrazno naplacivanje g-synca. Intel s druge strane su stoka koja bi ljude sa svojim mizernim "rastom performansi" kupce peljesila jos godinama da nije ryzen izasao.

Nije li coffee lake bio planiran odavno?Ima i to dobru stranu, tako barem ne bi morali često nadograđivati hardver, a i njima bi opala prodaja tako da bi bili prisiljeni da nešto novo izbace, kako bi inače natjerali ove Sandy K korisnike da im dadnu pare?

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Aaa krenulo je krivljenje drivera, moram priznat da sam ocekivao to ranije .

To je klasika za Crvene da su driveri banana u startu, ali jbg nr kupujes grafu da ti sluzi mjesec dana nego malo vise a drivere ispeglaju kroz mjesec dva ionako.

Kad smo kod banana drivera, jel nvidia sredila display portove na 1080 ili je i dalje "driver problem"

Offtopic.

Naravoucenije, koliko para toliko muzike, sa 10% budzeta od zelenih crveni su napravili iste ili jace performanse, ako to ljudi ne vide onda su idioti i glupi fanboji.

P.S. Oprostite na vulgarnosti ali to su cinjenice

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2017 15:49 (chaselol).
9 godina
neaktivan
AMD Vega

Asus Strix recenzija

nesto bolji rezultati uz nizu buku i temperature u odnosu na referentnu

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Naravoucenije, koliko para toliko muzike, sa 10% budzeta od zelenih crveni su napravili iste ili jace performanse, ako to ljudi ne vide onda su idioti i glupi fanboji.

P.S. Oprostite na vulgarnosti ali to su cinjenice

Ono kad ultimativni fanboy prica o glupim fanboyima 

Od cega je napravila brzu karticu? Vega 64 je dosad nevidjen krs od kartice, a kosta skoro koliko i nereferentne 1080 Ti koje su 40+% brze, tise, hladnije i manje trose...

Vege 56 jos nema na trzistu, kad dodje bit ce 500+€ sta opet znaci da uzmem nereferentnu gtx 1080 za te novce...

Al u pravu si, idiotski fanboyi su na sve strane..

15 godina
protjeran
X3M kaže...

Asus Strix recenzija

nesto bolji rezultati uz nizu buku i temperature u odnosu na referentnu

Ti s Hexusa su tezi amateri/moroni ako misle da im je kartica radila na 1980mhz....

14 godina
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Aaa krenulo je krivljenje drivera, moram priznat da sam ocekivao to ranije .

To je klasika za Crvene da su driveri banana u startu, ali jbg nr kupujes grafu da ti sluzi mjesec dana nego malo vise a drivere ispeglaju kroz mjesec dva ionako.

Da mozda bi se mogli sloziti oko toga ali to mi ide na jetra s AMD-om, ako kupim grafu danas ocu ju korsitit danas a ne imati 3 mjeseca muke dok oni to ne speglaju drivere..

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2017 17:09 (dad0r).
13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ono kad ultimativni fanboy prica o glupim fanboyima 

Od cega je napravila brzu karticu? Vega 64 je dosad nevidjen krs od kartice, a kosta skoro koliko i nereferentne 1080 Ti koje su 40+% brze, tise, hladnije i manje trose...

Vege 56 jos nema na trzistu, kad dodje bit ce 500+€ sta opet znaci da uzmem nereferentnu gtx 1080 za te novce...

Al u pravu si, idiotski fanboyi su na sve strane..

Simpaticno, skinuo sam te s ignora jer si lupao gluposti ali si se ovdje suzdrzao, svaka cast ima nade za tebe.

Svi se slazemo da je Vega64 promasaj, cijena, povecana potrosnja, temperature i gaming performanse ~ gtx 1080 a u pro svrhe odjednom ispadne da grafa rastura 1080ti, jednostavno previse moderna arhitektura i nedovoljno vremena/sredstava posveceno da bi se ispolirao proizvod.

Vega56

A sto se tice cijene, pa i 1070 je preblizu cifre od 500 baksa, ako gledas tako bolje uzeti polovnu 980ti i dobijes isto.

Vega56 jeste jaca od 1070/980ti ali da ces je moci kupiti, barem po normalnoj cijeni.....neces, rudari i preprodavaci su sve pokupovali i drze trziste jer ih je bilo nedovoljno od samog starta.

P.S. To sto podrzavam underdoga(sto ova mala publika na forumu koristi termin fanboj), da jedna tako "mala" kompanija, unese takav urnebes na trzistu (da nije AMD svi bi vrtili 4 jezgre i7 i dalje), naravno da cu podrzavati, isto kao i Polaris.

Sad tapkamo u mjesto, nvidia nema konkurenciju, mid range grafe kostaju 350$ i cekamo da se zeleni gigant smiluje da pusti nesto novo, a ne zuri mu se jer se sve dobro prodaje i kako oni kazu nema potrebe za jacim, izadjite i kupite seriju 1000.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Svi se slazemo da je Vega64 promasaj, cijena, povecana potrosnja, temperature i gaming performanse ~ gtx 1080 a u pro svrhe odjednom ispadne da grafa rastura 1080ti, jednostavno previse moderna arhitektura i nedovoljno vremena/sredstava posveceno da bi se ispolirao proizvod.

Ne rastura grafa 1080 Ti nego 1080 Ti ima driverski ogranicene pro performanse. Vec ti je to Tonci napisao tako da se malo pravis blesav.

13 godina
neaktivan
ansha kaže... 

Ne rastura grafa 1080 Ti nego 1080 Ti ima driverski ogranicene pro performanse. Vec ti je to Tonci napisao tako da se malo pravis blesav 

Svi gledaju performanse na kraju ne ogranicenja preko drivera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2017 17:56 (chaselol).
15 godina
chaselol kaže...

Svi se slazemo da je Vega64 promasaj, cijena, povecana potrosnja, temperature i gaming performanse ~ gtx 1080 a u pro svrhe odjednom ispadne da grafa rastura 1080ti, 

Ako ti treba za pro svrhe onda ces sigurno kupiti vegu 64 neces ni gledati 1080ti 

9 godina
protjeran
AMD Vega

Tko jos kupuje AMD grafu za pro svrhe?

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
AMD Vega

Pa moras biti fanboy da kupis 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže... 

Ne rastura grafa 1080 Ti nego 1080 Ti ima driverski ogranicene pro performanse. Vec ti je to Tonci napisao tako da se malo pravis blesav 

Svi gledaju performanse na kraju ne ogranicenja preko drivera.

Pa poanta je bila da hardware nije superioran a neiskoristen kao sta ti impliciras u onom kontekstu..

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Apple

13 godina
protjeran
AMD Vega

Citajuci tu po forumu covjek stekne dojam da RX Vega 56 kurcu nevalja:

http://www.anandtech.com/bench/product/1938?vs=1941

cekamo cijene nereferentnih, ako ce biti povoljna kao sto je to bio slucaj s rx 470/480 ovo ce da bude bomba od kartice...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
12 1 hvala 0
17 godina
AMD Vega

pa no uz nove driivere ce bit jos veci boost jer nv nemre vise sa driverima izvuc juciea iz pascala...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Data centri, ok to je enterprise

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2017 21:52 (nixass).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Nope.
9 godina
protjeran
AMD Vega

Samo se lupaj 

Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

cekamo cijene nereferentnih, ako ce biti povoljna kao sto je to bio slucaj s rx 470/480 ovo ce da bude bomba od kartice...

Ti si zamjenio Noctuu za 120mm AIO hladjenje. Moramo od sada na dalje tvoje izjave uzimati sa oprezom...

Noctua je ljubav a ti si pljunio ljubavi u lice

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Bit ce super povoljna, jedva nesto malo skuplja od gtx 1080. 

15 godina
protjeran
4mal kaže...

pa no uz nove driivere ce bit jos veci boost jer nv nemre vise sa driverima izvuc juciea iz pascala...

S obzirom na cijenu 64-vorke, trebaju izvuc jos samo 40% performansi driverima... sitnica..

13 godina
protjeran
AMD Vega

dobro i sta s cijenom? sjetite se samo govneta od Founders Edition Gtx-ice kad je izasla, 1000€ je kostala...Titan xp 1500€(nisi je mogao uopce kupiti), samo polako neke stvari su definitivno nejasne, kad dodu nereferentni modeli znat cemo 99% o cemu se radi i kako bi se mogle cijene kretati, a posto AMD voli s vremena na vrijeme poprilicno spustiti cijenu svojim proizvodima a Bozic je sve blizilp

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Ti si zamjenio Noctuu za 120mm AIO hladjenje. Moramo od sada na dalje tvoje izjave uzimati sa oprezom...

cca 7°c je razlika u korist AC Freezera120..ja sam je vec preboliolp

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2017 23:58 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

cca 7°c je razlika u korist AC Freezera120..ja sam je vec preboliolp

Znaci tvoji testovi idu kontra onoga sto je na internetu dostupno?

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
AMD Vega

moji testovi su radeni kod mene doma s mojom masinom i mojim uvjetima(noctua vs ac 120), 6-7°c razlike, neznam gdje si ti to vidio da je noctua bolja od ovoga(mozda ak promjenis ventove i stavis ih na 5000rpm:)! cuj noctua je bila stara 5g, na max rpm urla za popizditi(140mm je problem) kao i na automatici naspram ovog vodenog, ovo je sad mila majka a temp dosta manje!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 0:25 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Bolje pitanje; Tko kupuje RX ili GTX u pro svrhe? Te kartice su namjenjene za gaming.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ako pro znači zarada onda ih danas  kupuju u tu svrhu više nego ikada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne, vec onaj "pro" sa kojim se gotovo nitko ovdje ne bavi, ali su svi ekstremno zainteresirani za isti.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 14:41 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Da, isto kao i za procesore, svi odjednom rendaju, strimaju i koriste virtualke 

Moj PC  
7 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice