AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 534.552
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel se zna kolika bi bila cijena ove Vege 56-tice?
Gledam neke tipa gtx 1070 al ona mi je preskupa...
Jel se zna kolika bi bila cijena ove Vege 56-tice?
Gledam neke tipa gtx 1070 al ona mi je preskupa...
56-ica sigurno nece biti jeftinija..
Ak bi cijena bila oko 3500kn za nereferentnu karticu onda bi definitivno kupio...ako ne...cekat cu nove NV grafe
Ak bi cijena bila oko 3500kn za nereferentnu karticu onda bi definitivno kupio...ako ne...cekat cu nove NV grafe
ja cekam pola godine.. cekat cu jos mjesec dana.. a mozda i duze,zima dolazi a 390x bogami moze zagrijat kut sobe ako nema strujanja zraka..
ne kuzim to s driverima, pa ovo zakljucano, pa ovo nesto drugo.. pa freesync.. kaos za neupucene.. nakraju bum ostal na fhd rezi sa dobrim vikendom u puffu.
Kako ti ne dosadi redovito podbadati ekipu u svakoj AMD temi i hvatati se za svaki detalj tek toliko da imaš nekog povoda. Ili i oni to rade u Nvdia temi pa je ovo ravanje računa (neznam nisam tamo)?
A ja ne kuzim koliki fanboy trebas bit da iznosenje cinjenica dozivis kao podbadanje. Za razliku od vecine amd fanboya ovdje, ja sam bio spreman kupit vegu...
Tumačenje Tončijeve izjave svakako nije činjenica. A to da ti kupiš AMD mislim da nećemo tako skoro vidjeti. Kartice su solidne. Pogotovo slabiji model. Malo bolji omjer uloženog/dobivenog kojeg bi mogla pojest potrošnja struje kroz x godina. Istina da je kasne al što je tu je.
tonći netrolam
pogle sta ovi nvidijini trolovi pisu
vega nije pro kartica kao 1080 ... a kao slucajno naterali nvidiju da spusti cijene quadro linije ispod fe vege ...
mislim da su likovi na calteku napisali taj bench sto sam opisao
i da nvidija nema 3d dx12 podrsku u gpu ...sam ms im je napravio soft dx12 koji radi
po mikrosoftu "optimizacije za starije gpuove" da budu kompatibilni s dx12
a ako ces citati sa nvidia cuda apija ,nvidija ima async od 2008me
iako nema ni dan danas
samo ovi nvidijini pulenovi trolaju sto tu navlace vodu na svoj mlin (preskupe 1080ti)
samo fps fps fps ..... a dokazano x puta da nvidija fokusira centar ,ostalo razvodnjava
prvi testovi cod bo+ ,gta5 ,witcher 3,i mnogih drugih dokazuje sve to sto napisao
imas na youtubeu hrpe videa ..doduse i nvidia pravljenih ,gdje je opet vidljivo da se neradi bench
ali posto imas preskupu 1080ti u kanti ,onda ju moras izgleda braniti svim silama
po meni je to trolanje ....ja imam na poslu 1080xp i ti ,za te cuda "pro" stvari
i nije mi problem kad sve stoji naraviti test ,za svoju dusu
volim gta5 i kad igram na msi 480 i na 1080xp na poslu
jednostavno nije isto ,,,iako je na testu xp bar duplo po fps brza
nekako je na 480 ljesa iako je na higs setupu vs ultra na nvidiji
let avionom ,jednostavno nema maglu u daljini kao na 1080
zgrade neizgledaju kao cod2 u krajevima ,texutre sisura koje prolaze s druge strane neizgledaju
kao nakupine low poly pixela itd
ako je nvidija kompatibilna s dx12 i vulkanom ,zasto im trebaju 2 verzije i dodir s dev ,da se "poprave" na benchu ?
igra je full 3d dx12 ili vilkan od izlaska ,,moralo bi biti u nekih 5-10% i po fps
doom ima vulkan i sve nvidijine kartice pokazuju svoju pravu snagu na stari driver ,znaci max 10-15% brze od amd
ali onda ide cuda i puf sve super opet nvidija brza za duplo,,iako nitko negleda bench samo taj FPS na kraju
ali opet po tebi nvidia gpu kompatibilna s vulkanom 100% i 3d dx12 i asyncom
po nvidiji naj superiorniji gpu ikad ,,,,je ali samo zbog softwera ...
e sad ako te ovo napisano vrjeđa ,jer vidim da i ti vjerujes u nvidiaj api
i ako u cuda 8 api vidljivo sta se radi (pogle sim dio) u 9 ce biti jos vidljivije
ali ok nvidija trolovi ,,1080 undevoltan je brza za 30% fps od liq rx vege ,,aj sad natrag na voltu ...
Tumačenje Tončijeve izjave svakako nije činjenica. A to da ti kupiš AMD mislim da nećemo tako skoro vidjeti. Kartice su solidne. Pogotovo slabiji model. Malo bolji omjer uloženog/dobivenog kojeg bi mogla pojest potrošnja struje kroz x godina. Istina da je kasne al što je tu je.
Ocito ne znas znacenje pojma cinjenica. Zadnja graficka prije pascala mi je bila 390-ka, prije toga 280X...
tonći netrolam
pogle sta ovi nvidijini trolovi pisu
vega nije pro kartica kao 1080 ... a kao slucajno naterali nvidiju da spusti cijene quadro linije ispod fe vege ...
mislim da su likovi na calteku napisali taj bench sto sam opisao
i da nvidija nema 3d dx12 podrsku u gpu ...sam ms im je napravio soft dx12 koji radi
po mikrosoftu "optimizacije za starije gpuove" da budu kompatibilni s dx12
a ako ces citati sa nvidia cuda apija ,nvidija ima async od 2008me
iako nema ni dan danas
samo ovi nvidijini pulenovi trolaju sto tu navlace vodu na svoj mlin (preskupe 1080ti)
samo fps fps fps ..... a dokazano x puta da nvidija fokusira centar ,ostalo razvodnjava
prvi testovi cod bo+ ,gta5 ,witcher 3,i mnogih drugih dokazuje sve to sto napisao
imas na youtubeu hrpe videa ..doduse i nvidia pravljenih ,gdje je opet vidljivo da se neradi bench
ali posto imas preskupu 1080ti u kanti ,onda ju moras izgleda braniti svim silama
po meni je to trolanje ....ja imam na poslu 1080xp i ti ,za te cuda "pro" stvari
i nije mi problem kad sve stoji naraviti test ,za svoju dusu
volim gta5 i kad igram na msi 480 i na 1080xp na poslu
jednostavno nije isto ,,,iako je na testu xp bar duplo po fps brza
nekako je na 480 ljesa iako je na higs setupu vs ultra na nvidiji
let avionom ,jednostavno nema maglu u daljini kao na 1080
zgrade neizgledaju kao cod2 u krajevima ,texutre sisura koje prolaze s druge strane neizgledaju
kao nakupine low poly pixela itd
ako je nvidija kompatibilna s dx12 i vulkanom ,zasto im trebaju 2 verzije i dodir s dev ,da se "poprave" na benchu ?
igra je full 3d dx12 ili vilkan od izlaska ,,moralo bi biti u nekih 5-10% i po fps
doom ima vulkan i sve nvidijine kartice pokazuju svoju pravu snagu na stari driver ,znaci max 10-15% brze od amd
ali onda ide cuda i puf sve super opet nvidija brza za duplo,,iako nitko negleda bench samo taj FPS na kraju
ali opet po tebi nvidia gpu kompatibilna s vulkanom 100% i 3d dx12 i asyncom
po nvidiji naj superiorniji gpu ikad ,,,,je ali samo zbog softwera ...
e sad ako te ovo napisano vrjeđa ,jer vidim da i ti vjerujes u nvidiaj api
i ako u cuda 8 api vidljivo sta se radi (pogle sim dio) u 9 ce biti jos vidljivije
ali ok nvidija trolovi ,,1080 undevoltan je brza za 30% fps od liq rx vege ,,aj sad natrag na voltu ...
Ufff, moram priznati da nisam dugo vremena procitao tezi tekst. Nisam siguran iz kojeg razloga sam se trudio, valjda zbog napora koje ulazes u slaganje ovakvih odlomaka.
Pa dobro, nije baš novost da je 1080Ti brža kartica u igrama. Očito jest, 15-30% brža. AMD od starta reklamira Vegu kao konkurenciju 1080 i 1070, što su uspješno i napravili, jer su Vega 56 i 64 za malo u prosjeku brže od 1070 i 1080, više 56 od 1070, nego ovo drugo. Ono što AMD imao kao problem i potencijal istovremeno, njihovi su driveri s kojima ne bi bio prvi put da AMD ostavi ogromne dobitke u performansama. Dijelom zato što je GCN arhitektura koja je jako osjetljiva na softverske prilagodbe (profitira jako od dobrog cache/mem alignementa, itd.) i dijelom zato što su im driveri u pravilu očajni po samom izlasku. Međutim, ne vjerujem da će ikad baš na razinu 1080Ti... možda dobije 10-15%.
Evo video glede fake vijesti i cijene rx Vege 64
.
Ukratko, covjek je kontaktirao AMD posto su pocele kruziti glasine o povecanju msrp-a za 100$ i oni su mu potvrdili da s njihove strane nije doslo do nikakvog povecanja cijene. Problem je bio u velikoj potraznji, a relativno malenom broju kartica, stvari koja se i prije dogadala, u najblizoj povijesti to je bio slucaj sa rx 480 koja se u startu prodavala 90$ vise od msrp-a.
Uz to je najavio da mu ovaj tjedan stize vega 64 pa ce odvrtit 30-ak igara protiv gtx 1080 i ponovno ce ubaciti vegu 56 i gtx 1070 u test.
P.S. Jedan od boljih dijelova videa je kad se sprda sa Wccftech-om.
Pitam se tko je pokrenuo glasine
Nisu li rekli da je jedan od razloga za kašnjenjem pravljenje velike količine zaliha?Gdje nestadoše sve te zalihe ako nisu dobre za majnanje?
Ocito ne znas znacenje pojma cinjenica. Zadnja graficka prije pascala mi je bila 390-ka, prije toga 280X...
Činjenica nije pokušaj interpretacije nečije izjave. I kakve veze ima koja je bila zadnja prije pascala?
Nije mi bio cilj puniti forum ovakvom raspravom nego sasvim suprotno, da se rasprava okrene u pravom smjeru.
Osobno me zanima kroz mjesec dana da li će se popraviti performanse u igrama optimizacijom drivera (u što ne vjerujem) pa da zamjenim svoju 290, a ako ne možda optimizacija Claymora dovede do bitno boljeg hashratea pa se okušam u kopanju.
Ontopic evo zanimljiv video
o razlici u troškovima struje između 1070 i Vege 56. Meni osobno bi se skupilo kroz neke 3g oko 400-500kn razlike.Kad smo već kod ovog (stisni nadporuka da ne citiram), nije mi jasno zašto već same igre nisu napisane tako, pa prvi DOOM je bio tako napisan, da se renderira samo ono što igrač vidi. Naravno to je tada bilo nužno, ali ne moramo se ni danas razbacivati.
Nisu li rekli da je jedan od razloga za kašnjenjem pravljenje velike količine zaliha?Gdje nestadoše sve te zalihe ako nisu dobre za majnanje?
Dobre za majnanje trenutno sigurno nisu...
Kad smo već kod ovog (stisni nadporuka da ne citiram), nije mi jasno zašto već same igre nisu napisane tako, pa prvi DOOM je bio tako napisan, da se renderira samo ono što igrač vidi. Naravno to je tada bilo nužno, ali ne moramo se ni danas razbacivati.
Primitive shaders je dodatna opcija koju također treba "ručno" koristiti prilikom izrade igara i radi polygon culling, a ne object culling koji rade igre već sada. Tu je razlika. Netko je gore dao odličan video koji to objašnjava.
Daj to malo objasni. Ako je razlika po danu 2 kune po potrošnji u odnosu na 1070 onda je isplativa. Računam da potroši više 2,5 kilovata.
Daj to malo objasni. Ako je razlika po danu 2 kune po potrošnji u odnosu na 1070 onda je isplativa. Računam da potroši više 2,5 kilovata.
U svakom slucaju manje zaradi od 1070-ke plus vise moras potrosit na napajanja. A i buka je bitna ako mineas u prostoru u kojem zivis..
U svakom slucaju, 1070-ka je bolja za mining i lako dostupna..
ma njesra
newegg je dobio oko 20 kom kartica, jedan on najvecih sjeverno americkih shopova (izvor hardwarecanucks forum)
bila je negdje i slika overclockers.uk skladista sa isto desetinama komada
AIB kartice ko zna kad cemo vidjeti, valjda ove godine
Nano verziju vjerovatno necu nikad ni vidjet, sve mi se cini da cu za bozic otic negdje na more, umjesto graficke i monitora
@ansha To stoji ali može i vega 56 poslužiti i trenutno daje profit.
@ansha To stoji ali može i vega 56 poslužiti i trenutno daje profit.
Ali zasto bi je uzeo netko ko moze uzet 1070-ku a mogu svi?
Meni uopće nije drago kako se razvila situacija. Nekidan je onaj prasac iz NV izjavio kako Volta neće još dugo vremena - a i zašto bi? Skoro pa nije rekao direktno: AMD nije uspio razbiti Pascal jer je 1080Ti u gotovo svim slučajevima brži. Nema razloga da izbacujemo nešto novo kad to novo bolje zarađuje u profi sektoru.
to stoji
medutim veca je vjerovatnost da Volta (GV102 i GV104) ne ide van jer cekaju GDDR6 od Microna, s kojim su partner, a ta memorija dolazi pocetkom 2018, tako da Volta vjerovatno na proljece ce imati izlazak
mislim da im nije ni bio plan koristiti HBM2 za "gaming" kartice
Naravno da nije, HBM2 sigurno ne žele "trošiti" na GeForce liniju. GDDR6 će u masovnu proizvodnju tek u 2018. dakle, do ljeta ništa od novih kartica iz Nvidije, ako to čekaju, ali nitko im ne brani ići vani s GDDR5/X, nije da ćeš izgubiti puno. Bitno je što im je Volta štedljivija i mogu nagurati više jezgara. No, nemaju zašto kad je 1080Ti na vrhu.
Da je AMD izdao kartice koje su brže i jeftinije od 1070 i 1080, bilo bi razloga za paniku, ali Vege, iako brže, koštaju isto i troše više pa nisu neki ulov da bi se vlasnik NV kartice uplašio i promijenio marku.
Vidim gore da netko spominje kako AMD ima problem zbog toga. - Nema. AMD je glavni i jedini dobavljač grafičkih kartica i procesora za obje konzole i grafičkih kartica za Appleove desktope i laptope (Vege su u novim iMac Pro). Plus što prodaju sve zalihe PC kartica jer rudari sve kupuju. Nikome tu ne ide loše; nije im ovo toliko bitno koliko se misli.
Post ti izgleda ko da ga je shizofrenicar pisao, ko ce ti to citat?
Kako sam samo scrolao preko posta,novi brzinskii rekord!
Naravno da nije, HBM2 sigurno ne žele "trošiti" na GeForce liniju. GDDR6 će u masovnu proizvodnju tek u 2018. dakle, do ljeta ništa od novih kartica iz Nvidije, ako to čekaju, ali nitko im ne brani ići vani s GDDR5/X, nije da ćeš izgubiti puno. Bitno je što im je Volta štedljivija i mogu nagurati više jezgara. No, nemaju zašto kad je 1080Ti na vrhu.
Da je AMD izdao kartice koje su brže i jeftinije od 1070 i 1080, bilo bi razloga za paniku, ali Vege, iako brže, koštaju isto i troše više pa nisu neki ulov da bi se vlasnik NV kartice uplašio i promijenio marku.
Vidim gore da netko spominje kako AMD ima problem zbog toga. - Nema. AMD je glavni i jedini dobavljač grafičkih kartica i procesora za obje konzole i grafičkih kartica za Appleove desktope i laptope (Vege su u novim iMac Pro). Plus što prodaju sve zalihe PC kartica jer rudari sve kupuju. Nikome tu ne ide loše; nije im ovo toliko bitno koliko se misli.
Sumnjam da imaju neku bajnu zaradu od konzola.Zašto ne prave neke specijalizovane procesore za rudarenje (RISC)?
Svaki tjedan imaš novi algoritam i novu valutu... nije baš neki biznis, bojim se. Iako, postoje naznake da hoće...
Haha jos ce pocet ekipa majnat sa ps-om pogotovo 3-kom jer je cell jaci od nekih desktop cpu-a ...nes se moc igrat nigdje
Haha jos ce pocet ekipa majnat sa ps-om pogotovo 3-kom jer je cell jaci od nekih desktop cpu-a ...nes se moc igrat nigdje
Pa igraj se u dvorištu