AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 815.933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

pa ima razlike, proizvodac dize klok na onaj na kojem ce raditi svaka kartica izasla s trake...a posto amd zna riknut i na 6mhz iznad referentnog(imao osobno primjerk hd7850) suvisne price su bespotrebne, amd ne podnosi u globalu visok takt, pogotovo ne na zraku jer su im kartice povelikog tdp-a u odnosu na nvidiju, da ne govorim o losim modelima vecine proizvodaca! jednostavno se ne trude a valjda niti ne zele!

Hd serija je bila zadnja od amd-a koja je imala tonu vrhunskih i iznad prosjecnih modela svih proizvodaca, ovo danas je samo sjena toga!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...
boxer kaže...

Svaki overclock od standardnih clockova je naknadni OC, bez obzira uradio ga ti ili proizvođač GPU.

Neću se mješati u raspravu ali ovo ne stoji.

Nije isti OC od strane proizvođaća ili od starne korisnika.

Koja je razlika, OC je OC kave veze ima tko je overklokao grafu ti susjed ili proizvođac, a ovaj zadnji to i fino naplati.

HAHA. Pa kako nije, overclock je overclock bez obzira tko ga je napravio. Jedina je razlika što su proizvođači svoj OC već testirali i sigurno grafa radi na tim specifikacijama uz zadane temperature i razinu buke, a svaki korinskov OC je rezik i mora se testirati da se vidi radi li sve kako treba. A proizvođač i ti raditi OC kako se OC i radi jer nema drugog načina

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

pa ima razlike, proizvodac dize klok na onaj na kojem ce raditi svaka kartica izasla s trake...a posto amd zna riknut i na 6mhz iznad referentnog(imao osobno primjerk hd7850) suvisne price su bespotrebne, amd ne podnosi u globalu visok takt, pogotovo ne na zraku jer su im kartice povelikog tdp-a u odnosu na nvidiju, da ne govorim o losim modelima vecine proizvodaca! jednostavno se ne trude a valjda niti ne zele!

Hd serija je bila zadnja od amd-a koja je imala tonu vrhunskih i iznad prosjecnih modela svih proizvodaca, ovo danas je samo sjena toga!LP

Mi ovdje pricamo o tome da je bilo kakav takt iznad onog na kojem radi referentna smtran overklokom, ove stvari o stabilnosti overkloka i tko sta jamci su bespredmetne, svatko ko zna klokat znat ce i grafu napravit stabilnom.

Te price o rikavanju AMD grafi na visem taktu su gluparija, pogotovo na tom od citavih 6MHz, to sigurno nije uzrok krepavanja grafe vec nesto deseto. Ja neznam nijenu AMD-ovu grafu koja nejde barem 150MHz iznad stocka... Ovjde na forumu nije bilo nikog kome r9 390 ne radi na 1170MHz u igrama, a bilo nas je kojima je radila i na vise stabilno, znaci klokale su se dosta dobro.

Ajde neka ti znas sta valja sta ne mada nisi probao nijednu AMD-ovu grafu od te HD 7900 serije ;)

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Tačno fanbojevi isplivaju na površinu...

Mislim da na ovom forumu Stjepanjevi  komentari nikome više ne koriste. Slobodno pola i više toga što kaže možete baciti u vodu, samo je potrebno da čujete i druga mišljenja.

Nije bilo kome potreban da govori pro ili kontra jer je deklarirani fanboy i ne može mu se vjerovati jer je više puta provaljen da širi lažni marketing i laže, ali nije problem što laže nas nego i sebe, pa se sav jadan upetlja da više nema pojma kuda lupa. 

Nikome ovdje od nas nije problem priznati da je nvidija izdala bolji proizvod pa čak bilo to i za 1 fps, ako je to tako, no ovaj ga pretjeruje sve u 16 jer će on to uveličati bez imalo realizma.

Dakle, svi mi imamo razum, pa ćemo pričekati da se stanje normalizuje, naći na Bugu, forumu i netu reviewe, izvagati sve aspekte oko cijene kartica, performansi, potrošnje, buke, zagrijavanja, garancije i sl.  i odlučiti što je bolje za koje pare, a ne slušati Stjepanja. 

Ako je Nvidija izdala bolju karticu, onda uzmite Nvidiju bez obzira što iz nekog razloga volite AMD/Radeon i obratno, jer bolji proizvod je bolji proizvod. 

Stjepanj vam se ponaša ko ofucali propali i prodani političar, dok je u jednoj stranci borit će se za nju, pa će preći u drugu i onda će lažno pljuvati po staroj i ono što valja i ono šte navalja itd.  Čovjek nije realan i argumenti su mu vrlo slaba strana. 

Stjepko daj link na tu verziju msi gaming oc model od 1392Mhz jer je ja nisam mogao pronaći...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Mi ovdje pricamo o tome da je bilo kakav takt iznad onog na kojem radi referentna smtran overklokom, ove stvari o stabilnosti overkloka i tko sta jamci su bespredmetne, svatko ko zna klokat znat ce i grafu napravit stabilnom.

Te price o rikavanju AMD grafi na visem taktu su gluparija, pogotovo na tom od citavih 6MHz, to sigurno nije uzrok krepavanja grafe vec nesto deseto. Ja neznam nijenu AMD-ovu grafu koja nejde barem 150MHz iznad stocka... Ovjde na forumu nije bilo nikog kome r9 390 ne radi na 1170MHz u igrama, a bilo nas je kojima je radila i na vise stabilno, znaci klokale su se dosta dobro.

Ajde neka ti znas sta valja sta ne mada nisi probao nijednu AMD-ovu grafu od te HD 7900 serije ;)

Imao je on i 280X sa kojom je bio zadovoljan, možda jeste rebrand, ali je R92xx serija. 

Isto tako bio je super zadovoljan sa 7950 kojoj je izvlačio "zadnji atom snage" i koja mu je bila najbolja kartica u posljednjih 15 godina, ali eto imao je neku nesretnu 7850 za koju prvi put čujem koja mu je riknulna zbog 6 MHz, a ovima je drugima dizao/spuštao napon i clockao bez problema, ali et jbg, ta 7850 mu usrala cijelu seriju. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Zanimljivo je to sve skupa  

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
boxer kaže...
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Imao je on i 280X sa kojom je bio zadovoljan, možda jeste rebrand, ali je R92xx serija. 

Isto tako bio je super zadovoljan sa 7950 kojoj je izvlačio "zadnji atom snage" i koja mu je bila najbolja kartica u posljednjih 15 godina, ali eto imao je neku nesretnu 7850 za koju prvi put čujem koja mu je riknulna zbog 6 MHz, a ovima je drugima dizao/spuštao napon i clockao bez problema, ali et jbg, ta 7850 mu usrala cijelu seriju. 

Sad sam se sjetio da je kasnije bila neka prepirka i d aje govorio da je grafa smece, pa ga je jedan lik uhvatio na djelu sa tim pohvalam koje joj je ranije davao 

10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam što stjepanj sa svojim karticama radi, niti me se tiče ali domaći i tvorniči OC nisu isti!

Tvornički OC je popraćen pripadajućim testiranjima i promjenama na PCB-u, hlađenju itd u odnosu na referentnu karticu, radi se o ''Default'' modelu partnera Nvidie i AMD-a.

Domaće klokanje izaziva kvarenje kartice ili anomalije uređajima kao što su artefakti itd.

5 2 hvala 0
13 godina
Glavas_ZG kaže...

Domaće klokanje izaziva kvarenje kartice ili anomalije uređajima kao što su artefakti itd.

Dafuq did I just read 

Nije to tegla ajvara da se pokvari ako ostavis otvorenu na suncu, grafe danas su toliko izdrzljive da je to strasno, ne clockati grafu je veliki minus, jer sigurno iz sve i jedne mozes izvuci 10% vise performansi a samim time si napravio "nadogradnju" koju nista nisi platio 

A sad ako ti tih 10% nije potrebno, onda nisi ni trebao tako "jaku" grafu uzeti, mogao si nivo ispod i tako u nedogled 

Artefakti meh to ako dobijes znas da si pretjerao, da joj fali napona ili jednostavno cip ne moze tako visoko :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Da, ali ako sjebes grafu i odes u ducan pa velis da je otisla u k jer si ju clockao mislim da neces nist dobit, nego treba izmislit neki drugi razlog. Iz tog razloga mislim da je on to nazvao kvarenjem. 

Ovo je li tvornicki OC zbilja OC ili defaultno stanje nereferentne grafe, kako za koga. Nebi da postoji neka definicija. Daj se malo smirite, kad netko ima drugacije misljenje ili pogled na nesto..

9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Neznam što stjepanj sa svojim karticama radi, niti me se tiče ali domaći i tvorniči OC nisu isti!

Tvornički OC je popraćen pripadajućim testiranjima i promjenama na PCB-u, hlađenju itd u odnosu na referentnu karticu, radi se o ''Default'' modelu partnera Nvidie i AMD-a.

Kakvim promjenama na PCB-u, koliko imas grafi koje su sve u dlaku iste samo su im mjenjani nazivi zbog veceg takta, ili jednostavno dodan OC u naziv. Onaj ko nezna klokat neka se ni ne petlja, za svaki OC da bude stabilan s vrte razni testovi prije nego se nađu max stabilni taktovi na kojima grafa moze raditi. 

I dalje kazem OC je OC, onaj ko zna klokat zna klokat i imat ce stabilnu grafu u igrama, onaj ko nezna neka se primi tematike, ili neka mu to neko drugi obavi. 

11 godina

Neref. grafe koje su tvornicki OCane uglavnom imaju promijenjen PCB da, time i efikasnost, tj. bolje drze OC.

17 godina

znam ekipa koja je naplacivala poc. 00-tih ocanje! uz instal win98,2k i xp-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 15:35 (4mal).
17 godina
Tvornicki oc je isto oc i nikako nije default takt, za oc ipak treba malo znanja, nije to samo dici napon i puknut fan do kraja, treba naci neki spot na kojoj moze stalno raditi bez prevelikih temp da be throthla. Tvornicki oc grafe imaju jedinu prednost sta su testirane i ne moras nista podesavat za dodatne perfomanse ali to platis dodatno dok onaj koji ima malo znanja izvuci ce te perfomanse cak i na referentnoj grafi. Druga stvar su posebni modeli sa vise faza, boljim hladnjakom koje su predvidene za oc. Barem danas imas zastitu na grafi ako se previse grije da sama spusti tak i napon pa i da si blesav i da kazes da si oc grafu opet ti je mora zamijeniti ako je u garantnom roku.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Lucidius kaže...

Sad sam se sjetio da je kasnije bila neka prepirka i d aje govorio da je grafa smece, pa ga je jedan lik uhvatio na djelu sa tim pohvalam koje joj je ranije davao 

Pustim ja njega malo da slobodno švrlja po forumu, pa mu onda nakon 50 lažnih provokacija udarim demant.. Ko će ga više uzimati za ozbiljno. 

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx?page=850&jumpto=5011763&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-msi-gtx960-gaming-2gb-ddr5/239066.aspx?page=1&jumpto=5036914&sort=asc&view=flat

Glavas_ZG kaže...

Normalno da nisu, ali mi ne pričamo o tome, mi pričamo da je svako dizanje referentnih taktova OC, bez obzira tko to radi. 

Stjepko je skroz pozelenio i tvrdi da nvidijini partneri odrade mnogo bolji "default" OC dok je kod AMD-a to radi max 50 Mhz, što nije istina i pročitaj moj post na prethodnoj stranici. 

AMDovi partneri također odrade fin "default" OC. Znači nema realne argumente pa ih počinje izmišljati. 

Hajde da sam ja ili netko drugi radio testove nego je on sam testirao AMD kartice, dizao ih vrlo visoko na rizične OC vrijednosti, time se hvalio pa onda sve to odjednom zaboravio i popljuvao kako se ne clockaju niti ih partneri dobro clockaju. Jel' sada razumljivije?

9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Neref. grafe koje su tvornicki OCane uglavnom imaju promijenjen PCB da, time i efikasnost, tj. bolje drze OC.

Ja uopce nisam ni spominjao sada referentne niti sam se nadovezao na njih, pricam o custom modelima. Recimo GTX 1080 Phoenix, Phoenix GS i Phoenix GLH, apsolutno ista grafa, samo veci tvornicki taktovi i smaim time dodani inicijali u naziv i podignuta cijena.

15 godina
Ima razlike ako u nićem drugom onda u cijeni Nvidia će uvijek biti skuplja. I nije mi baš jasna ova svađa oko grafički kao da je najbitnija slika a igrivos sporedna stvar. Aj izbacivajte nekakve testove, usporedbe (a mogli bi i cijene na domaćem tržištu) itd... A ne šugavi OC, to je čista osobna stvar. Ko voli neg izvoli. Meni osobno to nikada nije bilo u planu i želja uništit garanciju i karticu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rokonja kaže...
Ima razlike ako u nićem drugom onda u cijeni Nvidia će uvijek biti skuplja. I nije mi baš jasna ova svađa oko grafički kao da je najbitnija slika a igrivos sporedna stvar. Aj izbacivajte nekakve testove, usporedbe (a mogli bi i cijene na domaćem tržištu) itd... A ne šugavi OC, to je čista osobna stvar. Ko voli neg izvoli. Meni osobno to nikada nije bilo u planu i želja uništit garanciju i karticu.

Nekoga zanima default kartica i samo do te razine i traži sebi, no mnogi računaju i na skriveni potencijal u OC, što nije loše ali samo entuzijastima. 

Ma intel najbolji, hebo amd i nvidiju 

GIF

11 godina
Lucidius kaže...
The_Fichek kaže...

Ja uopce nisam ni spominjao sada referentne niti sam se nadovezao na njih, pricam o custom modelima. Recimo GTX 1080 Phoenix, Phoenix GS i Phoenix GLH, apsolutno ista grafa, samo veci tvornicki taktovi i smaim time dodani inicijali u naziv i podignuta cijena.

Spomenuo si promjene na PCBu, a to automatski veze nerefe. grafe, tj. custom modele. Sve te Pheonix imaju promjene na PCBu u odnosu na ref. grafe, a to ti je htio rec kolega.

13 godina

Ja i dalje cekam da stjepanj me stigne sa svojom 960kom u benchevima, rekao je da je 960 ocana ko 380X a sve mi se cini da ne moze stici ni 380 kako treba :D

P.S. ako sjebes grafu sto rece The_Fichek hm ne znam samo sta trebas da uradis grafu da je sjebes ili da je spalis jer ce ti sistem se prije ugasiti ako dodje do kriticne temperature ili ti izbaciti artefakte koji ce te primorati na restart, tako da ono cisto sumnjam da je moguce danas tako "spaliti" karticu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

The_Fichek

Dobro to je ionak valjda svakom na ovoj temi jasno, ja sam pricao o tome na koji se nacin dize cijena karticama, a da je jedino sta je razlicito na njima stock takt kod određenih modela.

Rasprava je krenula oko toga da su pojedinci tvrdili da se tvornicki OC sa kojim proizvođac salje grafu u prodaju naspram referentne ne smatra OC-om. Vidim da je ekipa sada promjenila misljenje, tako da daljnja rasprava nema ni potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 16:01 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

evga je mudro i iskoristila gpuz-ov asic kao pokazatelj za oc-grafe i napravila marketing oko istog 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 16:08 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
boxer kaže...
Lucidius kaže...

Pustim ja njega malo da slobodno švrlja po forumu, pa mu onda nakon 50 lažnih provokacija udarim demant.. Ko će ga više uzimati za ozbiljno. 

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx?page=850&jumpto=5011763&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-msi-gtx960-gaming-2gb-ddr5/239066.aspx?page=1&jumpto=5036914&sort=asc&view=flat

Glavas_ZG kaže...

Normalno da nisu, ali mi ne pričamo o tome, mi pričamo da je svako dizanje referentnih taktova OC, bez obzira tko to radi. 

Stjepko je skroz pozelenio i tvrdi da nvidijini partneri odrade mnogo bolji "default" OC dok je kod AMD-a to radi max 50 Mhz, što nije istina i pročitaj moj post na prethodnoj stranici. 

AMDovi partneri također odrade fin "default" OC. Znači nema realne argumente pa ih počinje izmišljati. 

Hajde da sam ja ili netko drugi radio testove nego je on sam testirao AMD kartice, dizao ih vrlo visoko na rizične OC vrijednosti, time se hvalio pa onda sve to odjednom zaboravio i popljuvao kako se ne clockaju niti ih partneri dobro clockaju. Jel' sada razumljivije?

kolega boxer, ja ako hvalim nesto onda je to iskljucivo za neki doticni model( nazalost kad generaliziram obicno je vezano za odredenu seriju, eto i nazalost to je obicno kod amd proizvodaca, ne radim ja te kartice pobogu:), s obzirom da sam imao poprilicno katrica iz hd serije(neznam im broja), i takoder barem 20-tak 280x modela mislim da nemas o cemu raspravljati samnom sta tocno valja a sta ne, jer je sve i jedna isla do kraja i bila rastavljena iz odredenih razloga! dakle imam na cemu bazirati iskustvo za razliku od tebe! no nije ni bitno jer nemam potrebu to vise ponavljati pogotovo ne tebi!

A ti i dalje samo vadi rijeci iz konteksta kaj tebi paše i tu ih linkaj zbog samo tebi znanog razloga, sve sto je napisano napisano je s razlogom!

Amd-ovi partneri ne rade doslovno nista!

u R 200 seriji jedini model kod nas koji je nesto valjao je bila tri-x verzija, a ono ispod hladnjaka je bilo groblje otpada od materijala no svejedno eto kartica je bila na prihvatljivih cca 70°+c iskljucivo zbog predimenzioniranog hladnjaka i 3x venta!

na R 300 seriji su klokovi dignuti za 10mhz covjece u odnosu na referentnu, msi gaming i power color izvedba su valjda jedine dvije 390-tke koje su adekvatno napravljene, ostale izvedbe donose samo probleme!

I ljepo ti je objasnjeno sta je bila HD serija i njen overklok, ostalo sve sto si napisao je nerazumijevanje i nedostatak znanja/iskustva...moram priznati dosadno za citati i nikakve koristi!

Dakle nije problem AMD vec njegovi OEM partneri koji se stvarno ne zele potruditi oko njihovog proizvoda!

lp

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ja i dalje cekam da stjepanj me stigne sa svojom 960kom u benchevima, rekao je da je 960 ocana ko 380X a sve mi se cini da ne moze stici ni 380 kako treba :D

P.S. ako sjebes grafu sto rece The_Fichek hm ne znam samo sta trebas da uradis grafu da je sjebes ili da je spalis jer ce ti sistem se prije ugasiti ako dodje do kriticne temperature ili ti izbaciti artefakte koji ce te primorati na restart, tako da ono cisto sumnjam da je moguce danas tako "spaliti" karticu 

neznam gdje je problem

? samo me trebas pitati, a ovo da ti mene cekas su djecje gluposti, jer sam ja ovdje prvi koji ce to napraviti a i imas cijelu temu o tome!

zamisi koji stav, ti mene cekas? kao strah me? daj molim te chaselol odrasti vise...ovakav stav je za mene uvreda!lp

11 godina
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

Kakvim promjenama na PCB-u, koliko imas grafi koje su sve u dlaku iste samo su im mjenjani nazivi zbog veceg takta, ili jednostavno dodan OC u naziv.

Pa kad ovak napises recenicu nisam ziher je li ti jasno. Meni je ovo izgledalo kao iscudjavanje. Znaci nema te graficke koja ima OC u imenu, da nema nekaj osim tog clocka izmjenjenog u odnosu na referentnu. Nitko nije usporedjivao neref. vs neref., nego ref. vs neref. Glavno da moras svakom lonac poklopit...

chaselol

Pitaj kolegu volegradele sta treba napravit. Dogadja se. Ne pisu upozorenja za OC bez veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 16:19 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Naravno da nisu napisana bezveze, sve je to s razlogom! kad se kloka ako karticu ne ohladis konkretno okolni elementi bi trebali podnijeti temperature i prek 100°c, nazalost neke stvari na grafickoj kartici to ne podnose ni kratko vrijeme ,neke odlaze nakon duzeg izlaganja itd...lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

odlicno objasnio 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

rx480 unleashed sa drugim vendorima?

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pa da jer polaris je na 50% svog chipa dok nv uz boost 3.0 skoro do kraja tj 98!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

vega ima da gazi..  to tajo ceka.

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice