AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 817.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
mirzet1976 kaže...
Neznam jel bilo ovo GTX 1080 Vs GTX 1070 Vs AMD Fury X DX12 Total War Warhammer Frame Rate Comparison

NVIDIA seem's to have probleme here. Nice FPS on conter but terrible in reallity
seem's lagy and stuterring. Much more fluid on AMD

Zašto kopiraš komentare likova ispod videa ? Ispada da je neka stvarna komparacija, a ono neki komentar fanboya...

Mislim da je Tonči već jednom puknio opomenu za ovo....

Što se tiče ovoga - notorna glupost...

Igru sam testirao na obje platforme (zato što sam TW freak) i jaggy gameplay je i na dx11/dx12(koji se ruši) i kod AMD-a i kod Nvidie s tim da potonija daje +15fpsa (1070) + 30fpsa (1080) naspram Furya...

Bez uvrede Mirzete ovo je već dobro poznati dev i njihova spačka...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 13:58 (DarthMarkus).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

znate kaj me veseli, to kaj su se referentne razgrabale, tak da kad izađu sa aftermaket culerom, brijem da bu njuškalo bilo puno referentnih pa pristupačnim cijenama, a meni bi referentna bila taman za 1080p, brutalno prozračno kučisše imam, tak da nema brige , ak bu i trebo malo ocat bilo taman, to dolazi u ak bum imal paprike, jer ovih dana paprika baš nije sjajna, radi se o antec 902 tornado nutra, a ne čuje se, jer su ventovi zamjenjeni puno tišima.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 13:56 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobro kad vise dolaze nereferentne rx480? kaj cu cekati jos 100g?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Dobro kad vise dolaze nereferentne rx480? kaj cu cekati jos 100g?

Još će 1060 doć prije nego custom 480...I onda se žale zašto im Nvidia bere prodaju

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

samo usrane slike i referentni modeli, ocu kupiti jebenu karticu.... ovaj amd valjda zivi od slika i benchmark ss-ova!

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 14:03 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rx najavljuju oko 22.7 a 1060 oko 19.7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ok ne shvaćam ovdje nešto, referentne kartice puštene u prodaju 29.6 dakle prije 11 dana i već imamo kmečanje gdje su nereferentne. Podsjetite me kolege koliko ste čekali referentne Fanboy edicije od nVidije, nije ih bilo u dućanima mjesec dana nakon predstavljanja a nereferentnih 1070ki po normalnoj cijeni je došlo 10 komada u Linksa i planulo odmah. Čemu ovi dvostruki kriteriji?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 14:25 (Prince-Artas).
Moj PC  
14 0 hvala 0
11 godina

Nesto se ocito dogodilo i dogadja se u AMDu. I dalje mislim da je najveci uzrok ona sutnja prije izlaska. Zatim ovaj problem sa power drawom za koji ne znamo jesu partneri znali. I za kraj vjerojatno zele da se nereferentni modeli mogu vise clockat, a chip izgleda ne ide sam tak na visu frekvenciju pa moguce da imaju problema sa binanjem chipova.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Možda su imali takav dogovor sa partnerima,da moraju čekati neko vrijeme, da se proda što vise referentnih
Možda sad kad je Nvidia najavila datum 1060 možda amd pozuri
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Jadan, sunce ga opalilo malo jače pa posta u pogrešnu temu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Jadan, sunce ga opalilo malo jače pa posta u pogrešnu temu 

to je samo primjer nvidijinog marketinga(bilo ovo namjerno ili ne), amd svoj rx najavljuje kao nesto "đabe" s samo solidnim perfomansama, dok nvidija nudi high-end perfomanse za dabe! vidim nekima treba malo vise da shvate...lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 15:17 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Da, pogotovo onima koji kupuju nvidiju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

SVE sto Stijepanj pise stoji....

JA da sam voditelj Radeon marketinga JEDINA igra koju bih gurao na sva zvona bi bila Quantum Break i direktno bih ju usporedjivao sa Gtx 980ti i navodio bih to kao dx12 buducnost :)

Kakav bi to marketinski udar bio...grafa za 199 dolara vs top end od Nvidie......

Ljudi bi se tukli u redovima da ugrabe cak i ovu usr.nu referentnjacu :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Prince-Artas kaže...

Ok ne shvaćam ovdje nešto, referentne kartice puštene u prodaju 29.6 dakle prije 11 dana i već imamo kmečanje gdje su nereferentne. Podsjetite me kolege koliko ste čekali referentne Fanboy edicije od nVidije, nije ih bilo u dućanima mjesec dana nakon predstavljanja a nereferentnih 1070ki po normalnoj cijeni je došlo 10 komada u Linksa i planulo odmah. Čemu ovi dvostruki kriteriji?

Mislim da mnogi na forumu jedva cekaju 480ke da dodju (ne mislim na referentne) i da ih pocnu prziti visokim naponom i clockovima  sumnjam da je do toga da se nesto desava sa AMD-om u ovoj prici 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 15:41 (chaselol).
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Poanta je ta da su odma s prvim danom pustili u prodaju nereferentne verzije mogli su ih u ova 3-4 tjedna prodat na desetke tisuća bez problema.. a ovako će custom verzije doći čak malo kasnije od GTX1060, pa kad ljudi vide kako je GTX1060 nešto brža, hladnija, bolje se clocka pobrat će bar pola tržišta..

17 godina
protjeran
Penryn kaže...

ovako će custom verzije doći čak malo kasnije od GTX1060, pa kad ljudi vide kako je GTX1060 nešto brža, hladnija, bolje se clocka pobrat će bar pola tržišta..

Živi bili pa vidjeli ali čisto sumnjam da ćeš vidjeti custom GTX1060 prije custom RX480. Sjetimo se da su referentne 480ke već nakon koji dan od početka svjetske prodaje bile dostupne u RH, te smo ih dobili u dovoljnim količinama i u svakom trenutnku su bile dostupne u par dućana. Da vidimo kako će to nVidija izvesti. Ja očekujem 10 primjeraka tamo 31.7

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 17:50 (Prince-Artas).
14 godina
Penryn kaže...
Prince-Artas kaže...

Poanta je ta da su odma s prvim danom pustili u prodaju nereferentne verzije mogli su ih u ova 3-4 tjedna prodat na desetke tisuća bez problema.. a ovako će custom verzije doći čak malo kasnije od GTX1060, pa kad ljudi vide kako je GTX1060 nešto brža, hladnija, bolje se clocka pobrat će bar pola tržišta..

U tome je i problem nije bitno dali je ili nije 1060 bolja tj. jaca od 480 pokopuit ce (pre)veliki dio tržišta samo zato jer opet AMD "kasni" , mene osobno je isto zaintrigirala 1060 makar sam jako zagrizel za 480 ako sam cekal do sad vec onda budem jos pricekal i reviewe i dojmove custom modela jednih i drugih , posto barem ja osobno smatram da treba kupovati proizvod a ne brend ko vecina priglupih fanboja tako da je meni svejedno zeleno ili crveno glavno da dobim (naj)bolji proizvod za kolicinu novaca koju se odlucim potrositi.

twice the pride double the fall
10 godina
neaktivan
Apsolutno se slažem s tobom, vidit omjer cijene i performansi pa onda odlučiti, pa ako su egal tek onda ako netko preferira proizvođača
Mene ne zanima ni potrošnja ni izgled, samo omjer uloženo dobiveno u mom budžetu
Pa to i je neko logičko razmišljanje, i vjerojatno većina ljudi tako i razmišlja
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Situacija se polako mjenja na stetu Nvidie jer i mi koji smo uz nju iz serije u seriju smo skuzili da async drivere na maxvell necemo dobit i da je Pascal samo nabrijani i rastegnut Maxvell.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

PowerColor 3 godine garancije, opa

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Bez puno pametovanja, nije ovo nuklearna medicina. To je dio računala kojeg je osmislio čovijek i naravno da ima nedostataka. Nekužim se u previše u takove stvari i ne zanimaju me - bitno mi je da grfulja funkcionira ko ova moja 4 godina bez OC i bez ikakve greške. Još uvijek pokreće mnoge igre makar i s lošim FPS-om. Al to mi nebitno bitno je da je igra igriva oko 25 fps-a (inaće se trudim vid istrenirat da može izbrojat koliko puta muha u 1 sec mahne krilom i to sve radi fps-a) i sada pitanje: Dali se isplati kupiti Rx 480? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pričekaj koji desetak dana
Onda dolaze ( najavljeno ? ) custom 480 i 1060, pa pričekaj testove i odvaži uloženo/dobiveno
Ako ti se da pričekati koji tjedan više da cijene padnu još bolje
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kako vagati? Bit ce tu negdje sigurno jer pozitivne price za 1060 su da ce biti u razini performansi gtx 980. Iste price su kruzile za 480 i dalje vrijede, ako ce se moci clockati na sta ja znam, cca 1450Mhz. Gtx 970 i nije tak daleko od 980, a trenutne perf. stock nereferentne 480 su drito na razini 970, vise manje. Znaci sve je to tu negdje, ali 480 ima famoznu bolju DX12 podrsku i to je taj dealbreaker po meni, sta got to tocno znacilo.. + cijena naravno. Ovo pricam za sebe, nekom drugom dealbreaker moze biti potrosnja, a 1060 ce stock vjerojatno trositi i 50W manje, OC to OC vs 480 vjerojatno i dobrih 100W manje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 15:24 (The_Fichek).
17 godina
The_Fichek kaže...

Kako vagati? Bit ce tu negdje sigurno jer pozitivne price za 1060 su da ce biti u razini performansi gtx 980. Iste price su kruzile za 480 i dalje vrijede, ako ce se moci clockati na sta ja znam, cca 1450Mhz. Gtx 970 i nije tak daleko od 980, a trenutne perf. stock nereferentne 480 su drito na razini 970, vise manje. Znaci sve je to tu negdje, ali 480 ima famoznu bolju DX12 podrsku i to je taj dealbreaker po meni, sta got to tocno znacilo.. + cijena naravno. Ovo pricam za sebe, nekom drugom dealbreaker moze biti potrosnja, a 1060 ce stock vjerojatno trositi i 50W manje, OC to OC vs 480 vjerojatno i dobrih 100W manje.

Ne amd nikada nije rekao tj usporedio signle gpu rx 480 sa nekom svojom grafom. Jedino je uspoređivao dvije rx 480 u njima prihvatljivoj dx12 igri sa nvidijinom karticom. To što su ljudi prema tim rezultatima mislili kako je single gpu u rangu 980 i 980ti je sasvim nešto drugo. Dakle sami consumeri su napravili hype.

Dok je nvidia upravo suprotno, doslovno iskazala da je gtx 1060 "zamjena" za gtx 980.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 15:30 (amd freak).
11 godina

Pod pozitivne price ne mislim samo da na price AMDa i Nvidije, nego i opcenito traceve, misljenje publike itd.

15 godina

A čekat ću nije sila, i a može i 1 mj mislim još uzet procesor i to bi onda bilo to za neki niz godina, a nešto moram kupiti to je 100%, ako želim dalje igrat nove hitove pc-i igara. Odvagat uloženo/dobiveno - nisam toliko pametan ipak mi je to sve novo i ne pratim baš te teme. Sam kužim da je veliki BUMMM (promašila nas apokalipsa) oko ove grafičke kartice. 

10 godina
neaktivan
Odvagati
Pa ako 480 i 1060 budu imale približne performanse, što će otprilike i biti, uzmes onu koja je jeftinija, ili koja ti odgovora
Malo pričekas recenzije i onda pitaš na forumu, dat će ti ljudi dobre preporuke
Za nekih 10-15 dana će se sve znati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa po svemu do sada rx 480 je više rang gtx 970 , a gtx 1060 rang gtx 980.

Kako su to onda slične performanse? 

Normalno da je rx 480 no brainer ako se može nabaviti npr za 1600kn (u njemačkoj npr). Za te novce bi mu i hladnjak oprostio :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice