AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 816.630
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
amd freak kaže...

Pa po svemu do sada rx 480 je više rang gtx 970 , a gtx 1060 rang gtx 980.

Kako su to onda slične performanse? 

Normalno da je rx 480 no brainer ako se može nabaviti npr za 1600kn (u njemačkoj npr). Za te novce bi mu i hladnjak oprostio :D

Wait for benchmarks 

Po jednom testu sto je pusten, 480 je debelo iznad 1060 pa ono zivi bili pa vidjeli sta dolazi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
1060 je u rangu 980 po Nvidijinim benchevima
Kako će biti u stvarnosti ćemo vidjeti
Da bude u rangu 980 i da košta po najavama to bi bilo super
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
doktordoc kaže...

bude li u rangu gtx980 toliko će i koštat

kradem mine iz minskog polja
16 godina
amd freak kaže...

Normalno da je rx 480 no brainer ako se može nabaviti npr za 1600kn (u njemačkoj npr). Za te novce bi mu i hladnjak oprostio :D

rx je točno između 970 i 980 a ubuduće će driverima prešišati 980 

kradem mine iz minskog polja
10 godina
neaktivan
Ja bi volio da 480 bude isplativija kupnja od 1060 čisto zbog freesync monitora
A inače ako bude velika razlika u cijenama i performansama na stranu 1060 naravno da ću nju piknuti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...
amd freak kaže...

rx je točno između 970 i 980 a ubuduće će driverima prešišati 980 

Moraš shvatiti da se ovakvi testovi koje ti nalažeš ne mogu uzimati zdravo za gotovo.

I to zato jer vjerovao ili ne gtx970 u nekim igrama šiša rx-icu. I zato je nezahvalno reći da je rx između 970 i 980.

Najlakše je punknut dx12 igru poput onog ashesa koji je stvoren za amd i reć kako je to rang gtx 980ti :D

15 godina
Iz osobnih iskustva bilo koju grafu kupio nije mi u planu prčkat po njoj, kao i po ovoj koju sada imam. Redovito ispred kompresora na 5 bara čišćenje preko ljeta i to je to, radi ko da je jučer kupljena. Vijek grafičke kartice je uveliko produžen i j... mi se po tome pitanj svidio AMD. I sad sam primoran na psiho bazi navijat za rx a ne za gtx. A ovi testovi sve su to nijanse koje na nekakvoj igri sa rx karticom se vida a sa gtx ne vide i tako obrnuto. Ajd živi bili pa vidjeli kakva nas gejmere budućnost čeka sa rx i gtx karticama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doktordoc kaže...

Po nvidijinim benchevima je i 1080 bila "neodgovorno" brža od titana i 980 sli pa se pokazalo koliko je to bilo istinito

10 godina
neaktivan
Ponavljam
Bilo bi odlično da se performanse i cijena pokažu istinitima
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

1060 vs 480

ashes of teh singularity

3d mark

(i jedna i druga overclockana)

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo izgleda odlično za 480 no nemojmo trčati pred rudo, rečeno je da 1060 još nema driver, google ne pomaže u ovom slučaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dery kaže...
amd freak kaže...

rx480 je točno između 970 i 980 a ubuduće će driverima prešišati 980 

samo da te ispravim, izmedu referentnih 970 i 980(u tvom grafu su sve referentne

)...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 1:04 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Dok ne bude službeno rekla kazala
Znam da sam čitao post nekog reviewera kad je komentirao mislim nove drivere za 480 , da ima 1060 , čak dvije iako ne ide sli, ali ne može otkriti rezultate zbog NDA
Znat ćemo za 9 dana
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
dery kaže...
amd freak kaže...

samo da te ispravim, izmedu referentnih 970 i 980...

Sry panju nismo znali da postoje referente i nereferentne. Fakat nismo znali da je to isti čip. I fakat nismo znali da su nereferentne iste kartice sa višim taktom i višom cijenom.

Hvala što me učiš, nisam znao. Zbilja si panj. Aj spamaj još dobro ti ide. 1000 stvari bi ti sada linkao samo da ti pokažem koliko neistina pričaš ali ne vrijedi sa panjevima voditi diskusije. Gadi mi se forum samo od tvojih komentara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:18 (amd freak).
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

po tome je gtx 970 oc u rangu 980 a 980 oc u rangu 980ti...pitam ja tebe gdje je u toj cjeloj priči onda rx480 i 1060?

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
dery kaže...
amd freak kaže...

samo da te ispravim, izmedu referentnih 970 i 980...

Jebiga, referentna je i 480. Mada sigurno se nece clockat kao 970 i 980, al svejedno bolja kupnja od 970 pogotovo radi DX12. Uostalom, jos ne znamo kakve su ne referentne 480-tke pa je glupo govorit ista.

LoL acc THCJoshi
13 godina
protjeran
Jonja kaže...

Jebiga, referentna je i 480. Mada sigurno se nece clockat kao 970 i 980, al svejedno bolja kupnja od 970 pogotovo radi DX12. Uostalom, jos ne znamo kakve su ne referentne 480-tke pa je glupo govorit ista.

amd od pamtivjeka ima mizernu razliku u "clocku" naspram referentnih kartica, nvidia to nabrijava daleko vise pa nije glupo govorit o tome!lp

edit. inace nitko ne govori o naknadnom oc, vec nereferentnim modelima koji kod nvidije, pogotovo bolji modeli budu stvarno extra nabrijani!

recimo razlika izmedu referentnog kloka od 1178mhz i msi gaming oc od 1392mhz...nije mala stvar, kod amd-a to varira u valjda max 50mhz!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 1:07 (Stjepanj).
11 godina

Okrutna istina je ta da recenzenti iskljuce Hitmana iz benchanja neke skupine igrica razlika izmedju referentne 480 i neke cak i NEreferentne, ali stock 970 (najcesce sam vidio da se kao takva uzima EVGA SSC ili SC) razlika bude prakticki 0,5% na stranu 970 ili 480, zavisno o kolicini igara. Taj Hitman je u apsolutno svim testovima 480 i to je skroz ok jer mora i AMD imat neku svoju dobro optimiziranu igru (ne velim da takvih nema, ali u ovoj 480 ima ogromnu prednost). Uglavnom, grafe su prosjecno vrlo izjednacene, nekad je veca prednost na strani 970, nekad na 480.

14 godina

Ja koliko sam vidio u par recenzija RX 480 je brža od GTX 970 u prosijeku i to bez Hitmana ali to je generalno ispod 10% tako da nije nešto bitno previše s obzirom da se GTX 970 lagano clocka preko 20%. Znamo već da fino clockana GTX 970 ima manje više GTX 980 performanse pa se po tome može ravnati. Dakle, treba vidjeti kada izađu nereferentne RX 480 i kad se clocka kako stoji protiv stock GTX 980 pa će se znati jel GTX 970 brža ili ne. Kako god, RX 480 je bolja za nadolazeći DX12 i ima moderniju podršku što se tiče povezivosti s monitorima ili televizijama te moderniju podršku za video formate, tako da se može reći sa sigurnošću da je bolja grafička kartica generalno.

13 godina
The_Fichek kaže...

Okrutna istina je ta da recenzenti iskljuce Hitmana iz benchanja neke skupine igrica razlika izmedju referentne 480 i neke cak i NEreferentne, ali stock 970 (najcesce sam vidio da se kao takva uzima EVGA SSC ili SC) razlika bude prakticki 0,5% na stranu 970 ili 480, zavisno o kolicini igara. Taj Hitman je u apsolutno svim testovima 480 i to je skroz ok jer mora i AMD imat neku svoju dobro optimiziranu igru (ne velim da takvih nema, ali u ovoj 480 ima ogromnu prednost). Uglavnom, grafe su prosjecno vrlo izjednacene, nekad je veca prednost na strani 970, nekad na 480.

AMD je par puta odgovorio da Hitman nije "njihova super optimizovana igra" jednostavno je DX12 engine, kao i quantum break koji nije sigurno od AMD-a i tamo radi odlicno, dok sa 970 ne mzoes igrati duze od par minuta da igra ne crasha 

dx12 i async su boljka koju ne mogu preci zeleni a cim pocnu igre to bolje da koriste, bice bolje svima jer se samo dobija na performansama

17 godina
Stjepanj kaže...
Jonja kaže...

amd od pamtivjeka ima mizernu razliku u "clocku" naspram referentnih kartica, nvidia to nabrijava daleko vise pa nije glupo govorit o tome!lp

edit. inace nitko ne govori o naknadnom oc, vec nereferentnim modelima koji kod nvidije, pogotovo bolji modeli budu stvarno extra nabrijani!

recimo razlika izmedu referentnog kloka od 1178mhz i msi gaming oc od 1392mhz...nije mala stvar, kod amd-a to varira u valjda max 50mhz!

Šta ti je sa one Sapphire 7950 za koju si se hvalio da se o-clocka ko' luda?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina

chaselol

Uglavnom gledaju DX11 Hitmana i tu ima veliku prednost, a sa DX12 verzijom jos nesto vecu, pogledaj si.

Btw. sto mislis zasto nije rekao, sta ima rec, vidi se. Najbolje da Nvidia veli da je hrpetina igara super optimizirano za njih. Pogle samo, 1060 ima skoro 2x manje jezgri, uzu sabirnicu, isti proces i vrtit ce jednako, ako ne i malo bolje igre od 480, najbolje da se idu hvalit time, mos mislit.

itomic009

Nigdje ne vidjeh vecu razliku od 5% prosjecno u skupu igri. EVGA 970 SSC ima Boost 1342Mhz i nju je sa 480 usporedjivao Jayz2cents, Pauls Hardware i mozda jos par od poznatih pa je bilo 0,5% razlike za 970. Slazem se da i naclockana 480 i 970 mogu biti blizu 980.

Da, 480 ima bolju DX12 podrsku, to bi i meni bio dealbreaker. Nekom drugom ce biti potrosnja 1060 ili kolko veci % razlike za koju vec grafu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 13:01 (The_Fichek).
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Da se i ja malo ubacim u flejm 480 vs 970. Ono što ja vidim je da u nekim DX11 igrama 970ka doista radi nešto bolje od 480ke ali to je zanemarivo i oku nevidljivo. Dok s druge strane 480ka u nekim DX12 igrama kao što su Quantum Break, Hitman i Ashes doslovno obriše pod 970kom.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

vi ste zaboravili kad je dx 11 dosao a ekipa se igrala jos na dx10 pa su gpu-i bili od strane jaceg tabora tako

bili prezentirani .... ista prica se desava i sada do real dx12 naslova svi smo u igri 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Samo što je priča ovaj put drukčija: preko 72% igrača ima DX12 karticu. :) To je ogromno i praktički omogućuje DX12 za bilo kojeg developera kojem treba.

13 godina
protjeran
boxer kaže...
Stjepanj kaže...
Jonja kaže...

Pa pogledaj clockove referentne i nereferentne hd7950, neznam koja je poanta tvog posta?, jos sam ljepo napisao da ne govorim o naknadnom overkloku.. boxer budi ozbiljan?!lp

17 godina
Stjepanj kaže...
boxer kaže...
Stjepanj kaže...
Jonja kaže...

Pa pogledaj clockove referentne i nereferentne hd7950, neznam koja je poanta tvog posta?, jos sam ljepo napisao da ne govorim o naknadnom overkloku.. boxer budi ozbiljan?!lp

Ne razumijem ni ja poentu tvog posta 

Svaki overclock od standardnih clockova je naknadni OC, bez obzira uradio ga ti ili proizvođač GPU.

Proizvođač će ti za to i skuplje naplatiti uz nekoliko pratećih stvari kao što su bolje napajanje, elektronika, hlađenje, backplate itd. 

Imao si aftermarket 7950 koja je radila tvornički za 100Mhz više od referentne, isto tako imamo više verzija 280x koja je tvornički boostana do 1150 na trix modelima npr, što je 270Mhz više od referentne tako da nije max 50 MHz. 

Nadalje si ti sam postavljao reviewe da si ih masno klokao preko 300 MHz što je više od 40% referentnog clocka pa tako da ne vidim kako to ide u prilogu nvidiji kada to postoji i kod AMD partnera. Stjepanj uozbilji se i budi realan, barem si imao te kartice, pa ne pričaj budalaštine. 

Nadalje, da li ti pričaš o ovom medulu MSI GTX 970 Gaming, ako da onda si pomiješao lončiće sa brzinama...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 10:59 (boxer).
10 godina
odjavljen
boxer kaže...

Svaki overclock od standardnih clockova je naknadni OC, bez obzira uradio ga ti ili proizvođač GPU.

Neću se mješati u raspravu ali ovo ne stoji.

Nije isti OC od strane proizvođaća ili od starne korisnika.

13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
boxer kaže...

naravno da ne stoji, kolega boxer je izdvojio najbolju seriju iz amd-a ikad izdanu za overklokanje i prica kao da to vrijedi za sve serije! naknadni overklok se ne racuna kao sto zna cijeli svijet!

Amd se s HD serijom ili gadno zajebo ili je to bilo smisljeno radi gcn arhitekture da ostave lufta za naknadno rebrandiranje istog cipa s visim taktovima i memorijom!

i jos jedna stvar boost kod nvidije nije nikad onaj deklarirani vec uvjek visi, koji ovisi o kvaliteti naponske, cipa, i u globalu asic kvalitete, sto veci to ce kartica boostati na veci takt!

ja ne mjesam loncice vec samo graficke!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 13:41 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
boxer kaže...

Koja je razlika, OC je OC kave veze ima tko je overklokao grafu ti susjed ili proizvođac, a ovaj zadnji to i fino naplati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice