AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
ansha kaže...

Ne mogu vjerovat   Ti si iz okacenog zakljucio da grafa ne ide preko 60°C a tu se grafa jedva koristi. Ajde ti lijepo stavi kako to izgleda nakon 20 min gejmanja kad je grafa konstantno na 100% usage-a. 

Pogotovo da vidimo na koliko ce okretaji venta otici...

Ocigledno ne znas sta je Elder Scrolls online, al nije prvi put da si totalno neupucen.

Danas cu malo gejmati Quantum break i Mafia 3 pa stavim koju slikicu jos kao sto rekoh 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 9:05 (chaselol).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ansha ti je dobro rekao, iz priloženog se vidi da GPU usage varira, tj nikakav je i da to nije ni blizu opterećenja...

Skini ti lijepo koju igru, nafrlji postavke da usage ode na 100% pa onda postaj...

Strix nije poznata kao tiha i hladna 470/480, po svemu na netu tako da :D

root

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma da uradio dungeon u ESO, iznenadilo me da grafa drzi zakucanih 60fps uvijek na max konstantno sto je za takav mmo odlicno, a da moras nabaciti custom fan curve i ovaj glupi OC profil sto su poceli k'o nvidia da rade, da ga prepravis inace kartica radi u prosjeku na 1200mhz, stvar je bios-a moram pogledati jel' to vec popravio community ako ne sam asus.

9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Polaris 10/12 i Vega 10 info

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/matthew-wilson/polaris-10-xt2-polaris-12-and-vega-10-show-up-in-macos-drivers/

usput, jel netko naletio na objavu AMD Crimson ReLive, danas su ih trebali pustit u pogon, ali nema nigdje nista?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 10:32 (X3M).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Nema backplate...

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zašto se treba parat od smijeha ako grafička kartica nema backpolate?

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina

Svako malo je znao pisati kako je to mana grafičke, a na kraju kupio istu bez backplate-a. Na kraju je bitno da je zadovoljan, a izgleda da je.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Svako malo je znao pisati kako je to mana grafičke, a na kraju kupio istu bez backplate-a. Na kraju je bitno da je zadovoljan, a izgleda da je.

I dalje stojim iza toga, Nitro 470 najbolja dual bios+backplate al kad sam je cijena 200eur ne pitas puno 

12 godina
doktor1 kaže...

Zašto se treba parat od smijeha ako grafička kartica nema backpolate?

zna on zašto 

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Backplate

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Definitivno jedan od boljih hardver kanala, fala kaj si me podsjetio da postoji. 

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 470 vs GTX 1060 3GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To je već malo star video, skoro 2mj, razlika se smanjila od tada..

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pošto dolaze ti famozni novi driveri baš sam odvrtio benchmark u Deu Ex: Mankind Divided na dx11 i dx12 pa ću kasnije usporedit da vidimo dali im akakvog pomaka...

Postavke su Ultra, (Anisotropic filtering je sa 4 koji je ultra deafult podignut na 16), MSAA OFF, 2560x1080

Prva slika - dx11 / druga - dx12 ---- sa 16.11.5 driverima

GPU usage; bolji na dx11 nego na dx12; procesor je još uvijek FX6300 @4.4

Taktovi na kojima radi kartica:

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 18:07 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vani je ReLive!

* preko Firefoxa mi nije dalo na stranicu dok preko Chromea mogu skinut nove drivere

16.12.1 download

New Features

Radeon ReLive(1): Capture, stream and share your greatest moments and gaming wins on your computer system with Radeon ReLive. Modify settings quickly, conveniently, and play seamlessly with the easily accessible in-game toolbar. Express yourself in bold new ways with custom scene layouts. Upload your latest highlights and let them be a conversation piece. It's never been easier to build and grow your online community at anytime, anywhere.
Radeon Chill(2): A power-saving feature that dynamically regulates frame rate based on your in-game movements. Radeon Chill can improve power efficiency and can lower temperatures for supported products and games when enabled through Radeon Settings.
Radeon WattMan(3): Added support for AMD Radeon R9 Fury series, R9 390 series, R9 380 series, R9 290 series, R9 285, R9 260 series, R7 360, and R7 260 desktop graphics products
Radeon Software Installer(4): New user interface and intuitive Radeon Software Installer that includes options for express install, custom install and clean uninstall. The new installer will also show options for the latest available driver for your system configuration during the install process.
Display Connectivity(5): New advanced display settings and diagnostics page within Radeon Settings with better detection for HDMI® cable issues and fallback for end users experiencing display issues.
AMD FreeSync™ Technology(6): Now supports Borderless Fullscreen Mode for applications and gaming with AMD FreeSync™ technology displays and supported products. Now supports Gradual Refresh Rate Ramp for mobile configurations with AMD FreeSync™ technology displays and supported products.
Upgrade Advisor(7): Provides a system requirement evaluation for Steam® games in your Radeon Settings library.
HDR Gaming Support(8): Experience the benefits of HDR gaming with Radeon Software Crimson ReLive Edition. Support for games with HDR 10 or Dolby Vision™ capabilities.
VP9 Decode Acceleration(9): 4K 60Hz GPU-Accelerated Video Streaming enabled on supported Google™ Chrome web browsers.
Skype Performance Enhancements (10): Lower CPU usage during Skype™ calls for select AMD APU Family products.
User Feedback Page: The User Feedback Page enables a direct link for end users to the Radeon Software Team and allows users to provide feedback and vote on upcoming features for Radeon Software. The User Feedback page can be found here.

Fixed Issues

Unable to launch the Problem Report Wizard from CCCSlim in Radeon Settings.
Radeon WattMan Power Limit setting may not retain after hitting apply when Auto Temperature is enabled.
DOTA™ may experience flickering in some hero and effect models when running the application in Fullscreen.
Pixel Format options may not appear in Radeon Settings on some 4K TV's with Radeon RX 480.
The Division™ may experience flicker during gameplay when using AMD Multi GPU configurations.
The Division™ may experience an application freeze or hang when running in AMD Multi GPU configurations after extended periods of play.
Game quality or performance may be degraded when launching multimedia content on a secondary display before running a game.
CIM folder retains under program files even after complete driver uninstallation.
Radeon Settings may experience an intermittent crash when accessing Radeon WattMan.
Display tab with virtual super resolution may be removed or missing in Radeon Settings.
The Radeon WattMan feature may intermittently display a Radeon Software popup error regarding Radeon WattMan for non-supported products.
Random crashes may be experienced on Mozilla Firefox.
DirectX®12 content may be unable to launch on some older CPUs that do not support popcnt instruction.
Intermittent Mouse Cursor corruption may be experienced on Radeon RX 480.

Known Issues

AMD FreeSync™ technology may experience performance issues with Borderless Fullscreen application support when a secondary display is attached and has dynamic content running such as video playback in a web browser or if other applications or game launchers are running on the primary screen in the background. A workaround if this issue is experienced is to            minimize all other running applications that are on the primary desktop display or on non-primary extended displays.
Counter-Strike™: Global Offensive and World of Warcraft™ may experience flickering or performance issues the first time the game is launched on a system boot with AMD FreeSync™ technology enabled. Workarounds include exiting and restarting the application or task switching (alt+tab) in and out of the game to fix the issue.
AMD Multi GPU configurations may experience a system hang or reboot during install when using tiled MST 4K or 5K displays.
Titanfall™2 may experience black square corruption in game menus or during game play on some Graphics Core Next products.
FIFA 17™ may experience an application hang or black screen on launch for some select Hybrid Graphics or AMD PowerXpress mobile configurations.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 14:40 (doktor1).
Moj PC  
8 0 hvala 4
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nego ostao sam sliku duzan dok "bencham" 

mislim da je ovdje preglednije u sapphire trixx nego u gpu-z, drzi 1350/1750 bez problema 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 15:04 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Da bi backplate utjecao na temperaturu morao bi imati thermal padove, ako ih nema moze samo jos povisit temperature jer smanjuje airflow... A i ovo sa savijanjem kartice, svaka triple fan kartica ce se savijati, imala ona backplate ili ne. Mislim da je sve to sa backplateom cista kozmetika (pogotovo zato jer vecina backplateova nema thermal padove)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
mislim da backplateovi koriste najviše proizvođaćima ,kad se testira termalnom kamerom straznja strana kartice pa ustvari prikriju vjerovatno previše zagrijane djelove pcba haha,naravno govorim za ove bez padova.
12 godina
neaktivan

Kašlj evga kašlj

Probat ću testirat nove drivere večeras ako stignem, baš me zanima ima li pomaka u svemu ili samo u pojedinim stvarima.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nešto sam sjebo u onom gore testu...

Evo dx12 na Ultra detaljima bez MSAA @2560x1080

Prije:

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 18:09 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Eto s obzirom da ovdje očito nema testova pa da ja krenem

Tomb Rider je prvi CF RX 480 1303/2000mhz undervolt -42mv

full postavke osim što je FXAA, sve na slikama dolje.

Nadam se da se sada vidi da grafe ne trotla u ovoj igri koja nije baš ne zahtjevna.

Vrtio sam dva loopa prije ovog da ne bi bilo da je na hladno, pogledajte sto je meni undervolt donio.. brutalan cf setup

dakle vrtio jucer, vrtio danas s novim driverima i razlike nisam dobio.. koliko se vidi po krajnjem overall scoru jucer 117, danas 117 

9 godina
to valjda znaci da su bili dobri driveri vec? dosa kraj free performansama.
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

S druge strane Titanfall 2 mi se drasticno povecao..

dakle vidim ogroman boost, snimim sada.. dakle boost preko 10% u pefromansama sigurno.

dakle ako vidite: minimalni fps iz 42 skocio na 67 fpsa

čisto informativno maks fps jucer i dans je jednak jer igram na lock 144

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 19:12 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dabar_solta_V2 kaže...

E jbga sad! Mnogi testovi po netu pokazuju da ima napretka! Nije drastičan, ali je tu!

Tomb Raider u dx 12 cca 4FPSa naspram prošlih drivera

DOOM na vulkanu 6 FPSa...

I onda kada se uzme u obzir da se je 5-10  FPSa prednosti kod GTX 1060 naspram RX 480 smatralo "šamaranjem" ovo je odlična stvar...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 19:15 (doktor1).
17 godina
doktor1 kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

E jbga sad! Mnogi testovi po netu pokazuju da ima napretka! Nije drastičan, ali je tu!

Tomb Raider u dx 12 cca 4FPSa naspram prošlih drivera

DOOM na vulkanu 6 FPSa...

I onda kada se uzme u obzir da se je 5-10  FPSa prednosti kod GTX 1060 naspram RX 480 smatralo "šamaranjem" ovo je odlična stvar...

meni je brutalno bolja igrivost titanfalla 2 :)

iznenadio sam se..

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ovi driveri ocito rade bolji frame paceing zato ti je i bolje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

ovi driveri ocito rade bolji frame paceing zato ti je i bolje 

ma stari brutalno bolje...

sad igram s tsaa gotovo stalno na max fps :)

i prije mi je titanfall 2 radio super ali sad je ipak to bolje...

12 godina
toxic kaže...
toxic kaže...

Eto s obzirom da ovdje očito nema testova pa da ja krenem

Tomb Rider je prvi CF RX 480 1303/2000mhz undervolt -42mv

full postavke osim što je FXAA, sve na slikama dolje.

Nadam se da se sada vidi da grafe ne trotla u ovoj igri koja nije baš ne zahtjevna.

Vrtio sam dva loopa prije ovog da ne bi bilo da je na hladno, pogledajte sto je meni undervolt donio.. brutalan cf setup

dakle vrtio jucer, vrtio danas s novim driverima i razlike nisam dobio.. koliko se vidi po krajnjem overall scoru jucer 117, danas 117 

U mene sa 62FPS skočilo na 70FPS sa novim driverom isto sa FXAA i Pure Hair na Very high

http://hwbot.org/signature/u135800.png
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Jeo te život, upravo gledam kako grafa prolazi firestrike na 1500mhz sa novim driverima. Postam rezultate uskoro.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo moj osvrt na nove drivere za sada.

Već sam napisao u temi o driverima, izgleda da mi grafa sa novim driverima treba ~18mv manje za isti klok kao na starim driverima. Što se tiče rezultata bencheva, nisam primjetio neki pomak na istom kloku, vjerovatno zato što su driveri već bili optimizirani za popularne testove, no niži napon mi je omogućio veći headroom za overclock što je rezultiralo malo boljim rezultatima u konačnici.

Planiram testirat i neke igre, vjerovatno u nedjelju jer prije neću imati toliko vremena ali moram reći da zasad izgleda optimistično. U najgorem slučaju su rezultati jednaki, u pojedinim slučajevima su par % bolji (polako ali sigurno).

Evo linkovi na neke od rezultata:

http://www.bug.hr/forum/post/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/5242202.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/benchmark/top-3d-mark-2013drugi-dio--bughr/5242200.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/benchmark/3dmark-time-spy-dx12-benchmark/5242201.aspx

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice