AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
ansha kaže...

Performance per watt je daleko od Pascala, tako da nije ni tehnoloski..

Tehnoloski je naprednija arhitektura i to znas, ne znam samo sto trolas ko kakav fanboy vise koji ti je.... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Performance per watt je daleko od Pascala, tako da nije ni tehnoloski..

Tehnoloski je naprednija arhitektura i to znas, ne znam samo sto trolas ko kakav fanboy vise koji ti je.... 

Lol... Znaci kad vise trosis i imas slabije performanse, onda si tehnoloski napredan? Ti si mnogo zabavan lik..

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 16:54 (ansha).
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Pa i ne baš, GameWorks igre i dalje loše rade na AMD karticama... Također šire se gluposti sa takvim potezima, evo na kojem god portalu pogledam "Quantum Break works better with DX11 than DX12" - Ne, radi isto, na AMD karticama je radio jednako dobro i na DX12 i 11, to što na Nvidiji ne radi dobro DX12 ne znaci da je DX12 lošiji od DX11.

ansha kaže...

Lol... Znaci kad vise trosis i imas slabije performanse, onda si tehnoloski napredan? Ti si mnogo zabavan lik..

Valjda samo trolaš? Pa znaš i sam da ti je usporedba besmislena. To što chase kaže je istina, AMD je napredniji tehnološki već dosta vremena, još od kad su imali seriju 7000 Nvidia kaska za njima s arhitekturom. Sirova snaga nije tehnološki napredak, već nadoknađivanje jaza. Takt za takt, AMD je znatno bolji od Nvidije. To što dizajn čipa onemogućava GCN-u da postigne radne taktove Pascala, ne znači tehnološku inferiornost, jer je čip jednostavno drugačiji. Sad, koliko u određenim okolnostima to daje bolje ili lošije performanse, iz strogo tehničkog ugla nije bitno. Nvidija je potrošila preko dvije milijarde dolara na Pascal samo zato da razviju NVLink i uključe HBM, što je AMD napravio s daleko manje novca godinu dana ranije. To je samo još jedan segment u kojem Nvidia svoje tehnološke zaostatke koje vuče iz 2012. godine, rješava bacanjem gomile novca i gomile milimetara kvadratnih na problem.

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Istina, i točno zato (što nvidia kaska s arhitekturom još od HD7xxx serije) su i AMD i nvidia tu gdje jesu. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da kolega Ansha ne trolla, nego je gorljivi preobracenik na NV i samo voli doci malo "spammati" po ovoj temi.

Nije tu nista neuobicajeno, niti novo.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
9 2 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zapravo vi trolate...Ako PPW i sirova snaga nisu faktori kod tehnološkog napretka onda odite svi na fx-eve i 480 tke i rokajte do besvjesti sa "naprednom" tehnologijom...

Penryn kaže...

Istina, i točno zato (što nvidia kaska s arhitekturom još od HD7xxx serije) su i AMD i nvidia tu gdje jesu. 

Istina ...Sarkazam - ubojica trolova, kudos Peny

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 17:56 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa normalno  Da imam tri života nemerš izrokati koliko dobiješ sa AMD-om. 

Tko nema para za struju neka nađe bolje plaćen posao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 18:04 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

DarthMarkus kaže...

Ako PPW i sirova snaga nisu faktori kod tehnološkog napretka onda odite svi na fx-eve i 480 tke i rokajte do besvjesti sa "naprednom" tehnologijom... 

Vidiš, to je taj problem što ne razumiješ kontekst. Concorde je bio super tehnološki napredan, ali to ne znači da je bio prihvatljiv i uspješan na tržištu. Tesla je tehnološki vrlo napredan automobil, daleko napredniji od BMW-a 5, ali to ne znači da je bolji izbor za trenutno tržište: nedovoljno punjača, visoka cijena, skupe baterije, primjerice.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

i gazi pjesake

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Polaris tema ima ovoliko strana vecinom radi sarenih postova.

Nisam mislio, niti napisao ista lose o kolegi, ali svi mozemo primjetiti da je bio drukciji dok je imao r9 390.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Tehnološki napredan je i Grunfov padobran koji se otvora automatski kad rokneš u zemlju...

Ovdje govorimo o  PPW-u i sirovim perfomansama, ne o Tesli, dakle o stvarima koje su bitne za GPU-e

U profi segment ne ulazim jel tu je drugi par opanaka 

metallic kaže...

Nisam mislio, niti napisao ista lose o kolegi, ali svi mozemo primjetiti da je bio drukciji dok je imao r9 390.

Mislim da nije...Jednostavno je realan...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 18:23 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Tehnološki napredan je i Grunfov padobran koji se otvora automatski kad rokneš u zemlju...

Ovdje govorimo o  PPW-u i sirovim perfomansama, ne o Tesli, ne o tehnologiji i async computeu koji trolovi mantraju skoro svaki dan, a imaju koristi ko od propuha i tek su saznali za njega od kad AMD baca dx 12 (čitaj : od prošle godine)...

U profi segment ne ulazim jel tu je drugi par opanaka 

Sve što je bitno su konačne performanse, a testovi pokazuju da su RX480 i 1060 jako blizu, kako u kojoj igri. Rezultat ADM-ove tehnološke nadmoći je da u visokim rezolucijama i/ili s višim detaljima RX480 postaje brži, a 1060 stoji u mjestu. To je ono što će Nvidia pokušati popraviti Voltom i gdje opet kasni godinu dana.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Onaj koji sa mnogo manje ulaganja postiže jednake rezultate, uz to još uvodi novitade za kojima ovaj drugi sa neograničenim resursima dosta kasni,možemo nazvati nikako drugačije nego genijalcima,entuzijastima, naprednijima.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
Za 100kn manje se dobije r9 fury koja je jaca od rx480
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
Za 100kn manje se dobije r9 fury koja je jaca od rx480

Samo ne u Hrvatskoj ;)

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

bas to jer sam gledao po nasim trgovinama omjer cijena gpu-a  

p.s ima ljudi kaj kupuju na rate gpu svakih 4,5 god. eod

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 22:45 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
metallic kaže...

Ma totalno drugi covjek sam bio, cak su mi se i prehrambene navike promijenile pa sad jedem vise zeleni a manje crvenog mesa..

A je meljes pizdalije...

Ja sam fanboy jer mislim da je performance per watt mjerilo tehnoloske naprednosti? 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vjerojatno si u pravu, moguce da si isti, ali ne pratim NV teme pa ne znam jesi li tad s 390 tamo drobio.

Nisam rekao da si fanboy, ali volis provocirati.

Neki s high-end NV, vole glumit Boga po AMD temama, bar zasada. Mozda se nesto promjeni.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
9 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Meni se opet clockovi ruše, tipa padnu na 800tinjak MHz i ne vracaju se na 1080, bilo u igri bilo u Valleyu, onda random kasnije kad upalim se vrati na 1080. Isti problem i u 16.9.1 i 16.9.2 pa sam se vratio na 16.6.2 ti su mi naj bolje radili i za sada je ok.

Primjetih istu stvar kod sebe, imam XFX RX 470, meni ponekad padnu na 500Mhz 16.9.2 driver, ali to se pocelo desavati, to jest tek sam primjetio danas, cudno

iako clock pada tako nisko, to jest stalno seta gore dolje, FPS u igrama je konstatan

s time da nista ne OC-am, sve su vrijednosti "out of the box"

nisam probao druge verzije drivera, budem kad stignem

primjer SS

Clock+down+:) Clock+down+:)
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 23:42 (X3M).
11 godina
neaktivan

Meni kad bi pali ne bi se vracali vise na originalni clock, tako da zadnjih par dana koristim 16.6.2, a sad sam stavio 16.8.2 cisto zbog Deus Exa, ali da novi 16.9.1 i 16.9.2 imaju taj problem... bar kod mene

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
D3lBoy kaže...

Meni kad bi pali ne bi se vracali vise na originalni clock, tako da zadnjih par dana koristim 16.6.2, a sad sam stavio 16.8.2 cisto zbog Deus Exa, ali da novi 16.9.1 i 16.9.2 imaju taj problem... bar kod mene

sa power limitom na +50%

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
neaktivan

Pa mislim da je opce poznato da koju god graficku se stavlja, da se predhodne drivere temeljito izbrise i ocisti sve ostatke, pa makar nova i stara graficka isle na isti set drivera, opet treba ih maknut i sve ocistit i stavit opet, da legnu kako treba sa novom grafom.

Origin ID: ReaLazio
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 0:25 (TheDarkSide).
12 godina
TheDarkSide kaže...

Pa mislim da je opce poznato da koju god graficku se stavlja, da se predhodne drivere temeljito izbrise i ocisti sve ostatke, pa makar nova i stara graficka isle na isti set drivera, opet treba ih maknut i sve ocistit i stavit opet, da legnu kako treba sa novom grafom.

A posebno ako uz to imaš instalirane MSI Aferburner i Trixx za klokanje

http://hwbot.org/signature/u135800.png
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
D3lBoy kaže...

sa power limitom na +50%

Ne pomaže, a i nema smisla da dižem ako na starom driveru radi na full clocku. Nešto je sa driverom izgleda jer ovi stari (za sad) rade normalno. Sve drivere brisem u safe modeu sa ddu

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

verzija 16.7.3 zasada radi kako treba 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
X3M kaže...

Primjetih istu stvar kod sebe, imam XFX RX 470, meni ponekad padnu na 500Mhz 16.9.2 driver, ali to se pocelo desavati, to jest tek sam primjetio danas, cudno

iako clock pada tako nisko, to jest stalno seta gore dolje, FPS u igrama je konstatan

primjer SS

Druze igrad wow, mozes downclockati grafu na 500mhz da ti radi wow bez problema :D

p.s. ja na hd 4890 downclockanoj na 500/500 gejmam Legion bez problema, staro je to ne mozes na tu igru gledati nista.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
X3M kaže...

primjer SS

Druze igrad wow, mozes downclockati grafu na 500mhz da ti radi wow bez problema :D

p.s. ja na hd 4890 downclockanoj na 500/500 gejmam Legion bez problema, staro je to ne mozes na tu igru gledati nista.

ista stvar mi je i u witcheru bila :)

iako je igra stara, kad je sve na ultra zahtjevna je zapopizdi, odi do suramara, stani na promenadu i okreni kameru prema gradu pa da vidis framerate kako pada na 40 fps :D

uglavnom kao sto sam gore napisao, stari driveri rjesavaju ovaj problem

16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

WoW je CPU-limited čak i na najsnažnijim konfiguracijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

WoW je CPU-limited čak i na najsnažnijim konfiguracijama.

ma da, engine star 12 godina, a jos rula :)

ima "draw distance" onak 3000km :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice