AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.134
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Tonči kaže...
FuryX je i dalje super kartica razine 980Ti (u novijim igrama i bolje), pa AMD nije ni imao potrebu za nekim prevelikim talasanjem. Mogla je i Nvidia proći bez 1070/1080...

Ti stvarno zivis u nekom svom posebnom svijetu.. Nije bitno koliko se sta prodaje? A sta mislis zasto sad AMD nema s cime konkurirat 1070/1080-ki nego zato sta nisu prodavali pa su sad u banani da se izrazimo zdravo seljacki. 

AMD nije imao potrebu? Firma koja grca u dugovima nema potrebu za velikim talasanjem? 

Fury i Fury X ih drze u high end segmentu? To ove sta su ostale pa ih sad pokusavaju uvalit po 300€? Od toga ce se leba najest..

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pod "mašina" sam mislio "pobjeđuje", procitaj ispocetka da dobiješ smisao. Da se vratim na temu, nemozes ti mjeriti performanse od Titana X na vodi naspram gtx 1080 na zraku, to nije relevantno niti se moze uzimati zdravo za gotovo takvo uspoređivanje. Ako uspoređujes rezultate od Titana na vodi, ajmo onda bacit i oko na rezultate od gtx 1080 na vodi, pa da vidimo pravo stanje stvari 

Cinjenica je da je gtx 1080 najmanje 30 posto jaca od Titana XM i to govore sve tablice i testovi, a tek kada bacis Titana pod vodu (i ulozis podosta love na taj pothvat ) onda se razlika smanjuje na cca 15 posto.

Dakle, razlike su ocite i razlike su tu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
 A sta mislis zasto sad AMD nema s cime konkurirat 1070/1080-ki nego zato sta nisu prodavali pa su sad u banani da se izrazimo zdravo seljacki. 

AMD nije imao potrebu? Firma koja grca u dugovima nema potrebu za velikim talasanjem? 

Fury i Fury X ih drze u high end segmentu? To ove sta su ostale pa ih sad pokusavaju uvalit po 300€? Od toga ce se leba najest..

Kak to misliš da su sada u banani? U odnosu na kada? Pa dionica je skočila sa ispod 2$ na 7$ unatrag godinu dana, da se izrazim bolesno građanski.

Imaš informaciju da im se više isplatilo izdavati jači chip od Fury X dok ne rasprodaju zalihe? Nisu li od početka najvljivali high end tek kad bude dostupan HBM2? I kako misliš uvaliti? Fury ne vrijedi tih 300 eura? 

17 godina

Tonchi ovaj amd je nabrijo fury liniju kroz drivere do ibera sa dx12/vulcan  u vecini igara 4k imam 35-60 fps-a bez crosfire-a !

to prije god. dana na dx11 sam mogao samo sanjat !  sam dx11 se takodjer poboljshao kroz godinu dana sto se tice cf-a u aaa igrama 

ja za sada vise nego zadovoljan 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 20:45 (4mal).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Never ending battle between red and green...

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Prvi problem je što govorimo o tehnologiji, dakle ne zanima nas tržište u tom kontekstu, a u tom slučaju je FuryX sasvim dobar, dapače. Kad pogledaš i cjenovne razrede, za nešto više od cijene RX480 i 1060, dobiješ FuryX. Druga priča je prodaja. Nisam ja kriv što su ljudi žrtve marketinga. Tržišno AMD nema veliku prodaju ni kad je bolji, ali primarno zbog Nv marketinga.

Lucidius kaže...

Ako uspoređujes rezultate od Titana na vodi, ajmo onda bacit i oko na rezultate od gtx 1080 na vodi, pa da vidimo pravo stanje stvari 

Cinjenica je da je gtx 1080 najmanje 30 posto jaca od Titana XM i to govore....

Ajme opet ista off-topic priča. Ukratko - ne - 1080 ne može ni u teoriji biti 30% brža od TXM pod vodom. Matematika ti smeta tu. TL;DR: 1080 2140-2179 max (vrlo rijetko, ako ne clockaš memoriju). TXM hvata 1450-1580. Rezultatno u najboljem slučaju (kad imaš lošu TXM i dobru 1080) nešto malo više od 15%.

- Svakako, ništa osim TXP-a nije vrijedno spomena, a TXP je nedostupan i skup, što znači da je nebitan većini igrača. Nvidia je s razlogom ugušila prodaju TXP-a. Realno, NVidia i AMD su na posve jednakom startu dogodine s Vegom i što god NVidia smisli (vrlo vjerojatno Pascal refresh na 14nm)

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa ja na zraku imam Graphics Score 25097 i to sa i5 procesorom u 3DMarku, a ovdje na forumu je rekord i7 5820k@ 4374mhz sa extremno klokanim GTX Titan X 1500/2000mhz pod vodom Graphics Score 21 938. To ti je vec nekih 13 posto razlike sa time da je tom Titanu to blokada, a moju da bubnes pod vodu dobila bi sigurno najmanje 15 posto performansi i to bi bilo kak sam reko 30 posto razlike.

Gtx 1080 pod vodom ide preko 2.2GHz bez problema to su neke i na zraku hvatale, moja na zraku vrti bencmarke na 2160 (plafon joj je 2180MHz) gdje onda nebi isle ove pod vodom jos 100MHz vise...

EDIT:

Sa time i da memoriju mogu dignuti za +700 sigurno u odnosu na stock, u igrama ju drzim na 5600MHz i stabilna je ko kuča.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 23:23 (Lucidius).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ma možeš se ti tome nadati, ali to tako ne ide u stvarnosti. :) Matematika ti šteka malo. Probaj s kalkulatorom. :) Ja ne moram ni računati, znam iz prakse.

17 godina

Nije li sve ovo malo offtopic?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zar tonci nije pokazao kad se clockaju 1080 i prethodni titan da je razlika svega 5-8% na 4k ako se ne varam sto je lol zanemarivo?

jedino dobro sto valja u 2016 je high quality 1080p gaming za 200eur, sve ostalo je 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 22:45 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Molim svih da ne zachatavaju Pascal-only postovima ovu temu, imamo tamo u Pascal temi o ovome. Ovdje ide samo komparacija ili Polaris priča. :)

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo nešto semi on topic, što upravo nađoh u Deus Exu. AMD Project Quantum

Piše dole i Radeon R9 pff goty

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobar ester egg !

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kako ocat strix rx 470?
Preko wattmana, power limit do kraja ( 50%), target temp na 70 i vent na max ide 2400 rpm
Na koliko frekvencija i koliko voltaža

Sad je 1250 mhz, 1162 mv
Memorija 1650 mhz

Onda provjerim unigine Valley, artefakti i slično

Ako može pomoć
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemoj stavljat power limit do kraja, ne znam zašto to svi rade. Povecavaj ga dok ti ne prestanu opadat clockovi pod opterecenjem, jer ako kartica i povuce više struje više ce se grijat, sto se VRM više grije to je ne stabilniji. A ovako ti nitko ne može rec tocno koliko je dosta voltaže i power limita, moraš sam nac. Iako je nekad manje više

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Nemoj stavljat power limit do kraja, ne znam zašto to svi rade. Povecavaj ga dok ti ne prestanu opadat clockovi pod opterecenjem, jer ako kartica i povuce više struje više ce se grijat, sto se VRM više grije to je ne stabilniji. A ovako ti nitko ne može rec tocno koliko je dosta voltaže i power limita, moraš sam nac. Iako je nekad manje više

Povecat power limit do kraja ili ga povecat tako da nikad ne throttlea je jedno te isto...

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Driveri AMD-a za dobrih par medalja iznad zelenih 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Zgodna usporedba i5 i i7. Vidimo kako zapravo i7 rastura i5 zbog 4 dodatne "jezgre".  Totalno bottleneck taj i5. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 17:16 (Tonči).
16 godina
doktordoc kaže...
Kako ocat strix rx 470?

Pitanje je koliko tebi može iči power limit.Strix ima samo 6pin napojni tako da je i tu ograničena.Vidi koliki ti je asic quality.Ali trebala bi ona ići do 1350 mhz

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 16:34 (dery).
14 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Zgodna usporedba i5 i i7. Vidimo kako zapravo i7 rastura i5 zbog 4 dodatne jezgre.  Totalno bottleneck taj i5. 

Trebao je testirati i5 isto na 4.6Ghz da vidimo frametime u usporedbi sa i7.

16 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Trebao je testirati i5 isto na 4.6Ghz da vidimo frametime u usporedbi sa i7.

Pa dobio bi isti skok. :)

10 godina
neaktivan
Strix 470
Stavio mhz na 1370
Voltažu i ručno koja je na 1162 i na auto
Power limit na 50%
Target temp na 71
Asic 72,7

Testirao unigine drži 1370, temp ne ide preko 69
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kolko ti je rpm u igri pri tim postavkama??
10 godina
neaktivan
Imam samo Wot gore, u bitci oko 1730 rpm, temp oko 64
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Na 1390 mhz nekad mi na testu uspori slika i padne na 300 mhz
Ja samo mijenjam state 7 , druge ne diram ili
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Instalirao sam cod ghosts, i svako malo izbaci iz igre, rx 470 je na oc modu 1270 i power limit samo povećan na 50% da drži 1270, target temp na 72
I wattman se ruši
Imam oko 100 fpsa, a znaju pasti i na 25, tako i u wotu
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Koji proc imas?

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kolko se sjecam brijem da ima neki amd fx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Imao fx prije
I5 4460, 8gb, xfx 550w, aoc 22" freesync
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Može bit do novih drivera, probaj sa nekom od starijih verzija.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice