AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 815.933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

A ti onda daj 2500 kn za legacy karticu sa 3,5 gb rama. Ja bum radije dao tu lovu za novu aktualnu karticu sa 4,5 gb rama više ili 350 kn manje ža karticu sa 512 mb rama više...ne moram ju ni klokati lol 

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
4mal kaže...

pa prodaje ga jer je HBM skup da je dostupan cijena nebi bila 5k !

uostalom dolaze 485,490 i dvoglava 495 

a rpd nije los kako ti kazes nek ti Tonch kaze ako mi nevejrujes .. sjeti se kako si velicao 7990 i 295x2 

a po RPD-u se sprdash! nisi fer

Prijatelju rp2 košta soma i po eura, a nudi perf 2x Fury koje su sad 350 po komadu (hvala Deryu na prikazu nove cijene) i dalje ima 4gb meme pa makar i HBM-a...

Tonči nek se ne uvrijedi, ali tu karticu smatram samo tehnološkim pokazom, tj demostracijom...

Btw 295 i dalje rula

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 21:50 (DarthMarkus).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ok pa tako i novi T-x isto nije isplativ u odnosu perf per buck 

znam da je za demonstraciju tj rpd ima fire pro crimsone stoga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

A ti onda daj 2500 kn za legacy karticu sa 3,5 gb rama. Ja bum radije dao tu lovu za novu aktualnu karticu sa 4,5 gb rama više ili 350 kn manje ža karticu sa 512 mb rama više...ne moram ju ni klokati lol 

RX480 je bolja kartica, al da je po ičemu impresivna, pa bome i nije. Niti posebno brza, niti posebno jeftina, niti se posebno clocka a niti je posebno štedljiva. 

Uz svu tu galamu i benefite DX12 i asynca očekivao bi čovjek da razvali staru clockanu "legacy DX11 karticu" a kad ono razlika teško primjetna.

Will this run on my 486?
13 godina
4mal kaže...

ok pa tako i novi T-x isto nije isplativ u odnosu perf per buck 

Naravno da ne...Nikad to nisam ni rekao

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ne kazem da si to rekao, opcenito pricam 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 21:59 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

pa nemre je razvalit je 970 jaca iako je starija ali ona vise nemoze sta dati u dx11,dx12 jer su sve preformasne i optimizacije od strane NV izisle 

dok  RX4 serija tek je u inkubatoru 

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Rx 480 je ono što su i najavili, performanse r9 390 uz manju potrošnju i nižu početnu cijenu. Jedino gdje su lagali je potrošnja makar referentne ulaze u tih cc 150w. Ova grafa je porušiĺa cijenu u toj klasi tj. u tim performansama, kako novih tako i polovnih te natjerala konkurenciju na isto. Sad gameri imaju daleko bolji izbor nego prije dva mjeseca.

Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

tj mogu se fino igrat za male pare u odnosu na zadnjih par godine kod oba tabora 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Rx 480 je ono što su i najavili, performanse r9 390 uz manju potrošnju i nižu početnu cijenu. Jedino gdje su lagali je potrošnja makar referentne ulaze u tih cc 150w. Ova grafa je porušiĺa cijenu u toj klasi tj. u tim performansama, kako novih tako i polovnih te natjerala konkurenciju na isto. Sad gameri imaju daleko bolji izbor nego prije dva mjeseca.

Sve je to točno.. al šta je to točno impresivno tu?  Svaka nova generacija je donosila otprilike takav pomak, a nekad čak i bolji.

Will this run on my 486?
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako se uspoređuje Rx480 sa gtx970 po "bang for buck", zar nebi trebalo usporediti cijene kad je gtxica izasala a ne sad na zalazu, kad je RX svima pomrsila planove...?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Impresivne su perormanse po uloženom dolaru. Može li biti išta impresivnije od toga ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

E pa po tom pitanju ništa do sad neviđeno..

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa nismo to vidjeli destak godina od atija 3850 i 4850 koje su također koštale cc 200$ te su bile otprilike jednako upotrebljive prosječnom gameru. Na žalost dolar više nije pet kuna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Moram priznat da je zabavno gledat ovaj zeleni fanbojizam 

E sad pitanje, da li ce sutra odmah najaviti cijenu za rx470?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa cijena od 150$ se spominje odavno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Znam da se spominje ta cijena, al kolko sam skuzio to jos nije nis konkretno.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobro je kriticki promatrati HW i sve propitkivati, bez obzira na motive pojedinaca.

Tvrdim da nema puno fanboya na Bugu, jer da je RX480 izasla jaca od 980 dakle oko 980ti, pola ekipe sto sad kenjka bi je uzelo za lansirani iznos. Sada jel ovakva situacija samo zbog trzista i/ili AMD politike,vidjet cemo.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

pa i gtx 970 je rušila cijene na izlasku, bila je 50-70 usd jeftinija od izlazne cijene prethodnice 770-ke, što nitko nije očekivao

ako se dobro sjećam, 290/290x su u jednom danu kod nas padale i do soma kuna u trgovinama zbog toga

9 godina
Ova tema ko da ide u krug s pitanjima i odgovorima :)
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa je ali je i gtx 770 bila skuplja od 280x a slabija...također nije isti cijenovni razred 3200 kn za gtx 970 koliko je koštala i rx480 4 gb od 2000 kn, to bi ipak trebala biti različita klasa. Poanta je da si sa ati3850 i 4850 za 200$igrao sve ugodno, slično kao i sada sa rx 480 4 gb za 2000 kn.Istina nema ih nigdje jer su sve planule i ne mogu ispoštovati ni prednardžbe ali bu se to riješilo do jeseni.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
overhaul kaže...
del4nec kaže...

XFX referentna nisam još ništa testirao. Javim kad provrtim nešto. Ide pod vodeno pa mi u biti paše referentna jer mogu ostaviti stock hlađenje za vrm i memoriju.

Uh baš gledam koji je nesrazmjer između pordške za tvoj chipset i podrške za "jači" 1366 chipset: Na njušci se i7 950 (da ne spominjem xeone) prodaje za 300kn, 
a za proc za tvoju matčnu, i7 870/860 i sl. je minimum 750 kn. No vjerujem da nije tako strašan bottleneck za 480tku, ipak je to 4 jezgre... posebno ako si ga dobro OC-ao.
Hajd izvozi nešto što si benčao sa starom grafom, čisto da kažeš za koliko je puta skočilo u ovih (koliko?), 4 generacije? :)

Da košta 300kn još bi i razmišljao da i7 stavim al ovak mislim da nema smisla. Čekam Zen pa možda njega uzmem, nisam imao AMD cpu od Athlona 64. Izvrtio sam 3DMark 11 prije nego sam ju izvadio i razlika je očita :) Izvrtio sam i Time spy.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
15 godina

Stavio sam da ide max 80 i target 70, power limit + 50% i stock sve postavke ostale. Pošto sam navikao na praktički nečujni komp čuje se, ali nije nešto prestrašno. Malo iritira što ima fenovski neki višlji ton.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa kad ni ne možeš klokati, AMD ima sigurnosni mehanizam za svoje kartice, zapali ti se matična ploča

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
Penryn kaže...
XXX kaže...

Sve je to točno.. al šta je to točno impresivno tu?  Svaka nova generacija je donosila otprilike takav pomak, a nekad čak i bolji.

Impresivno je to sto smo nakon 4 i pol godine napokon dobili tu novu generaciju AMD grafe u mid segmentu, eto..

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...

Pa kad ni ne možeš klokati, AMD ima sigurnosni mehanizam za svoje kartice, zapali ti se matična ploča

Da, dobro da si to spomenu i tu dvojicu koji su se zalili na internetu...od višdnevnih silnih rasprava, grafova, analiza i strašnih upozorenja u stilu da bi ljudi trebali priprepremiti protupoarne aparate, danas je ostao jedan jedini problem. Sve se rasprodalo i ne mogu ih naštacati dovoljno 

12 godina
4mal kaže...

krajem god  

vega dolazi iduce godine sto je sluzbeno potvrdjeno i od strane AMDa..narednih 4+mj AMD nece imati odgovor na sve iznad gtx1060

16 godina
Fanu kaže...

vega dolazi iduce godine sto je sluzbeno potvrdjeno i od strane AMDa..narednih 4+mj AMD nece imati odgovor na sve iznad gtx1060

preoptimističan si obzirom kako su brzi sa rx i  imaju odgovor tu je fury sa novom cijenom 2800kn

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 12:40 (dery).
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Na sta je odgovor kad je vec 1070-ka 30% brza od Fury-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

best buy do 2800 kn?

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice