Unigine Superposition 1.0

poruka: 1.372
|
čitano: 544.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Unigine Superposition 1.0

neću kupovati novo kućište, nakon krletke iz zalmana, i ovo mi je svemirski brod 

ma najjeftinije i najjednostavnije mi uzeti ovo https://www.alphacool.com/shop/sets-systems/eisbaer/20226/alphacool-eisbaer-360-cpu-black

odvidati cijevi i prespojiti na 120mm, a GPU spojiti na ovaj, staviti u push pull deri miško

eywa ti si tubing sa svog 120 iskoristio za spojiti na ovaj novi 240, to se samo odvida sa jednog radijatora i zavida na drugi?

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

neću kupovati novo kućište, nakon krletke iz zalmana, i ovo mi je svemirski brod 

Kako hoces, odoh se razmontirat van pozz 

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
lav1000 kaže...

Kako hoces, odoh se razmontirat van pozz 

samo rokaj 

12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

a imat će utjecaja, ali ne očekuj čuda, ovi radijatori su nerestriktivni, fino struji kroz njih i samo s ovim jednim stockom

odlični su mi ovi sistemi, ali ne bih se usudio sam raditi custom tubing

Istina, nisu restriktivni, ali ajd probaj spustit malo rpm dok ti majna pa reci kolko se digne temp. Ja maloprije zaboravio pojačat fanove kad sam ostavio rudarit, i temp sa 35-36 se popela na 41C. A pazi, bili su na 9v. Još prednji ventovi na pushu su Venturi hp14, a pull ovi stock eiswind. Sad skontaj da imaju i jedni i drugi prilično slab pritisak u odnosu na sp120 hp koji rokaju 3+ mmH2O, a ovi su ispod 2. Kad stignu za dva tri dana budem testirao. I to push pull sa ovim eiswindom. Ima da propušu ovog pasivca na grafi ko bura kamione na maslenici.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran

je, istina, ja sam ih ukopčao na controler gdje je bila početna brzina na 40-50% i full se osjeti porast temp dok ih ne pojačaš

u biti su ovi stock eiswindovi drek od ventilatora, vidiš da imaju neka mala kržljava krilca, imam feeling da su arctic F12 jači ventovi od njih

nego ovo za spajanje tubinga, ti si razvidao svoj 120mm i spojio na ovaj veliki, ili si posebne cijevi za veliki uzeo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 8:29 (lav1000).
12 godina
odjavljen

Mali update. Stavio clear tubing na vuka, i čini mi se da je temp barem za stupanj išla dole. Nemam još 90° fitinge ali ne izgleda ni ovako loše. Dolje je i link na video od 8 i kusur minuta, max temp 36°C 

https://gaming.youtube.com/watch?v=R6GYJDbE4U4&feature=share

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
protjeran

super izgleda 

9 godina
protjeran

Ovo je stvarno vrhunska temperatura, i cini mi se da bi u push pullu i sa 360mm radijatorom jos otislo dole na 32c

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ovo je stvarno vrhunska temperatura, i cini mi se da bi u push pullu i sa 360mm radijatorom jos otislo dole na 32c

Ne funkcionira ovozemaljsla fizika bas tako..

9 godina
protjeran

Kazem moglo bi, ne tvrdim 100%, neke stvari se treba testirat da se dokazu  

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Ja narucio malo dodatne skalamerije, ima da vas iznenadim s jos jednim grunfovskim uratkom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Lol. Mislim da je 32°C nemoguća misija ipak. Ne znam šta bi trebalo za to postić. Jučer sam svašta testirao, pa i sa DDC pumpom u loopu, i sa još jednim 120mm radom... Na kraju ispada najidealnije jedan rad i dobri ventovi... Ali, ruku na srce, koji tuki bi išao išta više dolje? Ne stigne ni prvi bin spustit...

9 godina
protjeran

Dobro sad na zimu, na ljeto ce ic ona gore na 43c sigurno

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Ma da pa ovo 35-36 je smijurija, meni spusti prvi bin jer je to na 39-40, kad montiram svoju skalameriju apsolutnu nulu ganjam, imam da se dedi Anshi jajca smrznu 

13 godina
protjeran

Ekipa pretvorili ste temu u svoj vlastiti chat, kaj nemrete otvoriti posebnu temu samo o doticnom vodenom čudu?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

A štaš kad ionako nitko ne benča. Nema tko skinuti kralja za tronom pa svi demotivirani. 

Ali imaš pravo, zanijelo nas ovo čudo. Mogli smo neku temu otvorit.

On topic  - tek sam sad stigao sve lipo testirat sa novim fanovima. Zatvoreno kućište, svi fanovi (njih 8) na max (najviše se čuju ovi SP140L na H110i gt, al zato i napumpaju zraka iz kućišta da je to čudo)...Uglavnom, sp120 rokaju toliko jako da jadan gpu ne prelazi 33°C na W3. Ambijentna mi je 22°C. Evo renderam video za upload. Vučina ne jede, on proždire ovaj TDP.

9 godina
protjeran

Napisi mu himnu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Samo nek on ladi mog rudara, lako ćemo mu ja i lav neku himnu skladat. Sve kontam ubacit još jednu unutra. Nego nema ponude, sve ošle u rudnike... nemoš virovat. 

Evo video. Jeb*š me ako ima boljeg bloka na tržištu za low core temps... 

https://gaming.youtube.com/watch?v=dFQYgawNwzo&feature=share

tek sad skužio da mi je i mikrofon lovio dok sam snimao... čuju se ovi sp140L ko kuge lol.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 2:34 (eywa33).
9 godina
protjeran

Uragan ti u stanu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Reka san da se čuje, najviše ovi od h110i gt koji izbacuju zrak. Push pull na radu je iznenađujuće ugodan za uši... Uostalom šta si mislio šta će bit sa 8 ventova na maxu? Bonaca? Ne bajo moj, nego teška promaja, ko na masleničkom mostu. Al zato je gpu na 33°C 

9 godina
protjeran

Kaj mi znace te temperature sa 8 ventova na 2.5k okretaja kad se cuje da ti se dlake naježe... koliko to ide kad su ventovi na 1500RPM? uz pokazan monitoring ventova u speedfan ili corsair programu da vidimo na kolko su se max vrtili na kraju gaminga 

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
protjeran

Tko je i zasto jucer brisao postove? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kaj mi znace te temperature sa 8 ventova na 2.5k okretaja kad se cuje da ti se dlake naježe... koliko to ide kad su ventovi na 1500RPM? uz pokazan monitoring ventova u speedfan ili corsair programu da vidimo na kolko su se max vrtili na kraju gaminga 

Ajde de, sad odjednom ti buka važna? Lol. Donedavno si pričao da te zvuk ne smeta jer imaš sluške... Kao što sam i ja govorio da mi zvuk ne smeta jer stavljam sluške... I kakvih 8 fanova na 2.5k? SP140 idu na 2.2k, SP120 na 2.3k, Eiswind je na 1.7k, i AF140 je na 1.1k. Od svih njih, jedino stock SP140L stvaraju buku, a njih nikad praktički ne vrtim na maxu, tek za potrebe benča. Odavno sam govorio da su glasni ali sam ih vratio jer ih trenutno nijedni komercijalni ventovi ne mogu skinit po performansama za istu buku... 

Sa h110i gt fanovima na 1300rpm i gpu na max temp poraste max za 1°C na grafi. Buku uzrokuju najviše fanovi na radu od procesora kad su na maxu. Do 1300-1400rpm su praktički nečujni. A na radu od grafe se ventovi i dalje čuju, ali imaju iznenađujuće "ugodan" zvuk... Ne mogu snimat speedfan kad 4 fana na grafi vrtim na fan kontroleru na kućištu. I ne pada mi na pamet ići sad tebi pokazivat razinu buke i sl. Napisao sam da sam odvrtio fanove na max radi potrebe testa za gpu temp, a ne buke...

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ajde de, sad odjednom ti buka važna? 

Nije mi vazna dok god taj zvuk nije toliko jak da probija kroz slusalice, a to si i sam rekao da ih cujes kroz sluske na max-u.

Al dobro, kad kazes da gubis samo jedan c kad se okrecu na 1500rpm, neznam cemu si ond ai uzimao ventove preko 1500RPM?? 

12 godina
odjavljen

Sa h110i gt fanovima na 1300rpm i gpu na max temp poraste max za 1°C na grafi

9 godina
protjeran

Dobro dobro pretrcao sam ocima preko posta, i dalje tvrdim da mi posnimis kao profesionalac mobitelom da vidimo i ekran i da malo posnimis kutiju u radu kao ja dok igram bilo bi to 5 puta glasnije nego sta smo culi ovako sa shadowplay-om. Znam jer sam posjedovao ventove raznih brzina i znam kolika je razlika naspram ovih standardnih od 1200-1500RPM, i vent od 2300RPM cujes brate mili i kroz slusalice sta god ti rekao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ovi coolermasteri koje ja imam na radijatoru od CPU idu do 2100, i ne smeta mi toliko glasnoća koliko stvaraju  neku frekvenciju zvuka koja mi smeta, nebi to mogao trpiti stalno...

i čuje se kroz sluškedoduše ne kad si u gameplayu, ali kad se zvuk utiša, fanovi na toj brzini probijaju kroz sluške.

imam one hyperxcloud II ili kako već se zovu točno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 18:07 (lav1000).
12 godina
odjavljen

Da ti posnimim kao profesionalac? Plačem... Šta ja tebi točno moram dokazivat osim činjenice da si besmisleno naporan? One snimke su radi GPU temp, kompromis je par db buke i što tu nije jasno? Meni, a ni tebi jelda, buka ne smeta. Ne čujem gpu ventove sa sluskama. Ako hoću, spustim ventove na 50%, čujem muvu u sobi, a temp su i dalje ispod 40C. 

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ako hoću, spustim ventove na 50%, čujem muvu u sobi, a temp su i dalje ispod 40C. 

Sa dobro proluftanom sobom ;)

12 godina
odjavljen

Mene su sp120 na maxu fakat ugodno iznenadile... čak sam išao provjerit kutiju da mi nisu uvalili quiet edition... vjeruj mi da nisu bučniji od ovih eiswind što su došle sa vukom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice