Koju liniju kupiti da mi cd player ne pocne stekat

poruka: 13
|
čitano: 9.561
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

hi

trebam jedan savjet od nekoga ko se stvarno kuzi u glazbene linije

zelim sve uciniti da ne pogrijesim i ovaj put pri kupnji linije

vec mi se dva puta dogodilo da kupim glazbenu liniju za nesto manje od 3000 kuna

koja ima vrhunski zvuk i vrhunsku jacinu zvuka (imam sobu od 15 kvadrata tako da mi ne treba nista bolje od 2puta 50w, a i muziku slusam samo na slusalicama posto zivim u takvoj zgradi di mi susjed iza 9 navecer malo malo pa lupa da stisam)

i sve super u pocetku  prvih godinu dana da bi mi nakon nesto vise od godinu dana cd player poceo stekati na liniji

znaci ono kada pocnem slusati muziku na pola pjesme stane i pocne tiltati pa se blokira i prestane pjesma

(nije problem u cdu , posto kada taj isti cd ubacim na neki drugi uredaj on normalno radi),i kada mi pocne stekati cd player na liniji

onda mogu samo radio jos slusati sta me uopce ne zanima posto sam kupio liniju prvenstveno radi muzike s cda,

inace linija je sony i kosta 2800 kn

kada mi se to dogodilo odnio sam ju na popravak ,popravili su mi je i radilo je opet ok da bi mi nakon 3 mjeseca pocela stekati opet

i to mi se uglavnom dva puta dogodilo nakon toga sam kupio novu za 2500 kn i opet mi je nakon 2 godine poceo cd player stekati

inace od glazbe obozavam slusati jazz, classic (radi jazza i classica mi je i vazno da mi je zvuk visoke kvalitete)

i rock 60ih

neki dan sam zvao covjeka koji se bavi time i pito sam ga i dali bi bilo bolje komponente nabaviti , a on mi je reko da za moj prostor mali kakav imam mi je bolje linija nego komponente posto su komponente jako skupe

mada se ja u to ne kuzim reko mi je da mi za komponente trebaju 2 zvucnika i mislim da je reko neki receiver ili tuner ,

a da kvalitetniji taj tuner ili receiver ne dodje jeftinije od 2000 kuna, a da postoje kvalitetne linije koje su skuplje ali kod kojih mi se to ne bi trebalo dogadjati mada i on ne garantira nista da mi se to nece ponoviti

SADA ME ZANIMA KAKVU LINIJU KUPITI KOJA IMA KVALITETAN ZVUK I KOD KOJE MI SE NECE DOGODITI DA MI CD PLAYER KOD NJE NECE POCETI STEKATI

koje su najbolje marke linija koje su najizdrzljivije, neki mi je reko da su japanske dobre,neko mi je drukcije reko , neznam kome vjerovati

i jos nesto: sta mislite recimo o cd playerima (znaci samo cd playeri bez zvucnika i ostalog) koji dodju oko 2000 kn,

dali su oni izdrzljiviji od cdplayera na liniji sto se tog stekanja tice

i dali se na njima moze (znam da je na njima kvaliteta zvuka ok) glasno slusati muzika znaci da li ima jak zvuk

ili se moraju spojiti sa zvucnicima da bi se dobio glasan zvuk,to mi je jako bitno posto volim slusati ponekad muziku do daske

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:17 (berlincro1).

0 0 hvala 0
15 godina

evo ti moja preporuka uzmi yamaha pojačalo ax 397 i cd player cx 397,za zvučnike malo prosurfaj internetom vjeruj mi s yamahom nećeš požaliti jer radu jako kvalitetne komponente ovo pojačalo + cd dođe 3000 kn,ali nemoj uzimati reciver baš uzmi pojačalo,ako te baš zanimaju linije uzmi yamaha mikro linije svi ih hvale

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:38 (blackalbum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za tih 6000 kn što si do sada dao mogao si kupit reciver ili stereo pojaćalo i zvučnike. Ja ti ne bi preporučio liniju. Sve nove sony liniju su krš. U to sam se sam uvjerio. Na novim sony linijama čak nemaš ni pošteni equalizer.

Persistence is the Key to Success.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:53 (vedrann).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Koju liniju kupiti da mi cd player ne pocne st

ma sony je škart u kvaliteti svojih proizvoda su se srozali kakve su samo linije radili prije 10 godina,ali ja bih mu preporučio komponente nisu toliko skuplje od linija a puno su kvalitetnije,yamaha,denon,onkyo,marantz,nad, od tih jeftinijih nešto se može naći,ima u tehnomaxa i audio cinema art pa nek si bira,ne treba odmah sve kupiti kad skupi para

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ma sony je škart u kvaliteti svojih proizvoda su se srozali kakve su samo linije radili prije 10 godina.

Imam sony liniju staru 14 godina i radi super samo mi se pokvario motorič koji vrti cd. Nebi ju mijenjao ni za jednu novu. A lošije su i zato što se na naše tržište uvoze lošije i jeftinje stvari.

Persistence is the Key to Success.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:50 (vedrann).
15 godina
vedrann kaže...
blackalbum kaže...

ma sony je škart u kvaliteti svojih proizvoda su se srozali kakve su samo linije radili prije 10 godina.

Imam sony liniju staru 14 godina i radi super samo mi se pokvario motorič koji vrti cd. Nebi ju mijenjao ni za jednu novu. A lošije su i zato što se na naše tržište uvoze lošije i jeftinje stvari.

da te stare su kvalitetne to sam i napisao ali ove nove su šrot

16 godina
neaktivan

Koja je razlika izmedju pojacala i receivera?

There is no spoon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pojačalo je samo pojačalo a s reciverom dobiješ i radio,moj savjet uvijek je bolje uzeti pojačalo jer za istu cijenu dobiješ bolji zvuk a i kvalitetnije su izrađena

15 godina
protjeran

Imam CD Receiver Marantz CR401 (cita i MP3) i Mordaunt - Short Avant900i zvucnike. Kupio prije par mjeseci. Mogu reci da sam pre pre zadovoljan. Zvuk je za bilo koju vrstu muzike stvarno odlican.  Jos sam i DVD spojio na to i kad picim filmove, preporodio sam se. Sve skupa TechnoMax manje od 2000 kn.

Kimi - the King of Spa.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 0:17 (Tallahasee).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Koja je razlika izmedju pojacala i receivera?

blackalbum kaže...

pojačalo je samo pojačalo a s reciverom dobiješ i radio,moj savjet uvijek je bolje uzeti pojačalo jer za istu cijenu dobiješ bolji zvuk a i kvalitetnije su izrađena

Da budemo malo precizniji, nije samo u radiju stvar; citat sa http://forums.audioholics.com/forums/showthread.php?t=7177 (pretpostavljam da znaš engleski pa ne trebam prevodit):

1) It is called a "receiver" if it contains an AM/FM radio receiver (tuner), a pre-amp, the processor and a power amp
2) It is called an integrated amp if it contains the pre-amp, power amp and processor and NOT the radio tuner
3) It is called a pre-amp if it is a receiver without a power amp section and requires a power amp(s) to run speakers
4) It is called a power amp if it only supplies signal amplification to run the speakers

15 godina

Daj si malo pogledaj LG HT 904 TA

uklapa ti se u cijenu a saund je pre dobar za tu lovu

ja imam slabiju verziju  pa sam zadovoljan a dobiješ i  kvalitetno kućno kino

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sorry na offtopicu, al jesi li pomislio da očistiš leću unutar playera. Možda ti se jednostavno nakupilo prašine.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od linija eventualno neka mala yamahica mini linija e-320 ak ne mislis to za partye i slicno.Za glazbu cist dosta .Ili ak mozes nekaj love skupiti low end kombinacija nad cd playera 525 tica recimo i 315 nad pojacalce plus Wharfedale diamondi najeftiniji to bu negde oko 5k kn .Ako se potrudi i budes imo srece cd player neki dobar bilo nad bilo cambridge audio entry level se moze naci oko 1000kn mozda i nize u oglasnicima pojacalo oko 1500kn te zvucnici oko 1000kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 20:39 (Tcherot).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice