Kako dobiti 720x576 u 16:9

poruka: 7
|
čitano: 1.990
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Kako dobiti 720x576 u 16:9

Pozz, imak video recorder koji snima video u TS formatu 720x576 u 16:9, ali to je u više fajlova i sad mene zanima kako bi ja mogao spojiti te sve fajlova da dobijem rezoluciju 720x576 i u 16:9  widescreen, ja sam probao već prije i stavim da mi bude 16:9 i piše da je 16:9 ali video kao da je 4:3. Da li postoji program za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako dobiti 720x576 u 16:9

- izbjegni (nepotrebnu) konverziju, obično postoji 'konverter' koji te fileove prebaci u jedan 'normalan'. Osvino koji brand, npr panasonicov.. pa do quadro, obično google dalje zna.

- 7xx:5xx nikad nije 16:9, tj samo možeš promijeniti definiciju pixela (kvadratni 1:1 ili 1,6) ..to 'ozbiljan' soft zna, možda i player kojim gledaš taj file. ... zapravo ako je originalan materijal u 4:3 nema koristi mijenjati ratio tj to može svaki TV--- od materijala koji dobije.

-ako baš ništa drugo, tad možeš rekodirati-konvertirati... za početnike je recimo Freemaker OK (može svaki današnji video soft od WMM nadalje).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Hmm u edius 6 mogu ubaciti Ts file a zanima me u kojem formatu da exportujem i koje postavke videa da stavim?
16 godina
neaktivan

..

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 22:20 (Žohar).
16 godina

-već dugo nisam vidio edius (3-4) tako da ne znam što nudi u opcijama, ali to su standardne stvari za sve editore-konvertere-kompresore.. dali će biti neka od TVpreset-export opcija pod nazivom 16:9 i 4:3 ili pixel ratio/square pixel... potraži, mora biti nešto. To čak nije 'prava' rezolucija, nego samo informacija playeru (dekoderu) kako da interpretria pixel, neke VGA i neki monitori imaju jednake postavke. (jer bi inače bila nemoguća rezolucija na 16:9 omjeru). Tako npr TV može prikazati 4:3 sliku preko 16:9 automatski (ovisno o svojim opcijama).

-umjesto pitanja (jer edius nije čest) točan odgovor ćeš dobiti tako da probaš i za par minuta imaš odgovor. Ili pogledaj Freemaker.. tudumski jednostavan, radi, za konkretnije opcije postoji MediaCoder, radi, samo što ima tisuće opcija više. Oba su free (samo ne klikaj next nego čitaj što instaliraš).

btw, to što čita TSove.. OK, ako je sve OK (novije generacije vjerojatno to rade OK), ali je inače bilo problema jer su kao dio (besmislene?) zaštite fileovi bili nešto drugačiji od čistog mpeg standarda. Proizvođači opreme nisu željeli da korisnik može jednostavno koristiti. Zato se koriste njihovi 'konverteri' koji ako ništa drugo, rascjepkane fileove (od 1 ili 2GB) spoje u jedan video, važnije, 'poprave' neke od tih standardnih stvari, pa možda i ovaj problem (omjer) eliminiraš. Obično je Panasonic ili Sony kompresor dok je sam tools obično pod imenom branda koji radi rekorder i kombinacija riječi ''DVR/PVR mpeg converter..'' (M2TS/audio/video). Iz tih vremena su bili DVD-rec, SAT.. čak i s ugrađenim HDDom, Philips, Humax.. pa sve do Quadro. Danas je to vjerojatno teže pronaći (a možda je i nepotrebno).. samo kao jedna sitnica koja bi možda pomogla..

13 godina

a da li bi mogao staviti 768x 432 to je 16:9 i ispadne kako bi htjeo?

16 godina
Filip100able kaže...

a da li bi mogao staviti 768x 432 to je 16:9 i ispadne kako bi htjeo?

khmm? Radiš duže vrijeme s video soft ili početnik?

Može, može sve, ako je to ono što želiš... problem je što mi se ne čini da razumiješ. Npr progooglaj što je npr TV standard, rezolucije SD ili HD-1080.. i koje su standardne rezolucije i omjeri ekrana. Ako tamo nađeš navedenu rezoluciju, znači da je standardna, ako je nema...(?).

možda ovakav odgovor, možeš kreirati npr 36x15 pixela, to će na PCju raditi i većini playera, ali nema nikakve veze sa standardom pa nema garancije za ostale uređaje. Cilj obrade nekog videa u ediusu je da ne radi na normalnom TV/DVD-- playeru ili da radi na svakom? Tad se drž' standarda.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice