Windows server 2003: Onemogućen pristup serveru kl

poruka: 4
|
čitano: 2.555
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ljudi  imam veliki problem koji ne znam kako da rijesim. Kontaktirao sam nekoliko "znalaca" (neki cak imaju i certifikat Microsoft injzenjera) ali mi nisu mogli (znali?!) pomoci.

U firmi imam mrezu racunara i server "Windos server 2003 standard edition" (aktivirane uloge: File server i print server). Od prije nekoliko dana imam problema sa serverom koji se manifestiraju tako sto serveru niko od klijenata ne moze pristupiti (komunikacija u obrnutom smjeru je omogucena). Uvidom u "local policies" primijetio sam da su iz "Security settings" uklonjene sve grupe kojima je dozvoljen pristup serveru. Pokusaj naknadnog dodavanja grupa "drzi" neko vrijeme i klijenti mu mogu pristupiti, ali se onda opet desi isto. Napominjem jos, da kad se to desi (tj.kad "nesto" obrise grupe), ne mogu se regularno logovati na server , nego ga moram restartati, pokrenuti iz rucnog starta (F8) ZADNJU ISPRAVNU KONFIGURACIJU i onda mi je omoguceno logovanje ali su grupe uklonjene i niko ne moze pristupiti serveru. Stvar sam jednom "rijesio" tako sto sam formatirao sistemsku particiju, ponovo instalirao sav software, i par dana je sve bilo u redu a onda mi se desilo isto. Jos da dodam da na svim klijent racunarima kao i serveru imam instaliran licenciran antivirusni program F-PROT i da mi server nema pristup internetu (ali zato svi klijenti imaju). Ja predpostavljam da se radi o nekom destruktivnom programu kojega F-PROT ne prepoznaje kao virus.

Molim one kojima je problem poznat, da mi odgovore i sugerisu kako da najbezbolnije rijesim problem (samo da ponovo ne moram uraditi format) i kako ubuduce da sprijecim da se ista stvar ne dogodi.

dšefkija

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows server 2003: Onemogućen pristup server

Symantec AntiVirus Corporate

A dali se klijenti vide izmedu sebe?

A da probas ovo u commandu nakon stavljanja local policiesa pa da javis

Gpupdate [/target:{computer|user}] [/force] [/wait:value] [/logoff] [/boot]

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
17 godina
neaktivan
RE: Windows server 2003: Onemogućen pristup server
Klijenti se medjusobno uglavnom vide (nisam sve provjeravao zbog toga sto i s njima imam problema, svako malo se "zaraze" jer ih koriste uglavnom pocetnici kad je u pitanju racunarsko znanje). Hvala na odgovoru, pokusacu sa navedenom komandom a sto se tice Symantec-a sumnjam da ce ga moja firma kupiti jer je poskup (koliko ja znam).
dšefkija
17 godina
neaktivan

Ne bih da ti popujem ali mislim da treba da dobro poradis na permisijama ili vec ako je previse komplicirano da bar koristis kakav clone alat poput Acronisa (nije skup,ne mora bas da bude corporate..ima podrsku za mrezu [udaljeno vracanje imagea ili backup]

Zasto ne koristite virtualizaciju?

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice