Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.526
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Windows 8 i 8.1

Samo neka izvadi bateriju kada ne koristi jer će joj trajati sve manje i manje ako je stalno pod naponom. :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
Da, ujedino je i antivirus.

Je li možeš pokušati otići na Viberovu stranicu pa skinuti, i instalirati ga?

Da, najpametnije bi bilo izvaditi bateriju ako ti je stalno na punjaču.
Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
Taj McAfee makni, jer ce ti trajat mjesec dana a i jako opterecuje laptop. Stavi si neki free antivirus npr. Avast free ili Panda Cloud free. Kad si spojena na struju pozeljno je izvadit bateriju. Laptop je namjesten da kad dodje na 10% ide u sleep i spremi ti ono sto si radila.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
anovi_hp kaže...

pozdrav svima :)

imam pitanja ali molim da mi odg prosto seljačkim govorom :)

ovako,pred 2 tjedan sam kupila novi hp  laptop s instaliranim windowsima. pa ovako...jeli ovaj mcafee security antivirus ili ne?! i prilikom pokusaja instaliranja vibera sa windows storea stalno mi javlja da mi je veza prespora,a s tim do sad nisam imala problema.

i je li potrebno vađenje baterija iz laptopa ako se koristi kod kuće? to neki savjetuju, ja ju nisam vadila pa mi napunjena traje oko 2 sata a laptop se gasi kad dođe baterija na 10%. zašto?  

laptop se ipak kupi da ne bude stolni pa dobro je imati bateriju unutra. Uglavnom, bateriji je najbolje da je u laptopu i da se koristi. Kolega je već rekao, ciklus punjenja i pražnjenja nije loše da imaš jednom tjedno, ili koij put mjesečno, pa da ju lijepo uzmeš i isprazniš, pa staviš na punjenje do kraja. Pa da malo baterija diše i radi.

A "gasi" ti se na 10% jer je vjerojatno tako naštimano u postavkama, ide na sleep, ili na hibernaciju. Ali možeš ga upaliti pa još malo koristiti na bateriji sigurno. 

Đuro#2155
17 godina
Neka ostavi bateriju unutra i neka koristi struju i nakon cca pola godine baterija joj nece trajat ni 30min.
Provjereno kod HP laptopa (zato i daju garanciju na bateriju 6 mjeseci).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan

otišla sam na njihovu stranicu,i skinulo mi je kad sam odabrala desktop, ako sam birala win8, otvaralo je u marketu i opet javljalo isto 

11 godina
neaktivan

ali ako se koristi bez struje a baterija je unutra,onda ? :D
znaci bez obzira,najpametnije mi je izvadit bateriju i koristit struju s obzirom da svakodnevno imam ciklus totalnog pražnjenja i punjenja? 

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

vidim da netko daje svima po redu TD

pa nije baterija napravljena da se odmah izvadi kad se kupi da bi duže trajala. Smiješno zar ne?

Ali vađenje i nekorištenje baterije samo će dovesti do bržeg "propadanja" baterije. 

Ona se mora koristiti, i redovno održavati punjenjem i pražnjenjem da ima svoj kontinuitet. 

Đuro#2155
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tako je. Ali ne valja ju svaki dan puniti, prazniti i sl.
Jednom mjesečnom odraditi taj posao je sasvim dovoljan.
14 godina
Windows 8 i 8.1

Kupio sam laptop prije 2. i pol godine, nakon 6 mjeseci kad više nisam bio ''mobilan'' i laptop je stajao cijelo vrijeme na stolu, odlučio sam izvaditi bateriju ali sam ju ostavio napunjenu na oko 70% jer sam pročitao da je negdje toliko preporučeno kao što je i bilo preporučeno da se nakon 2-3 mjeseca malo stavi da se malo razradi ali sam zaboravio na to... Sjetio sam se toga nakon 8 mjeseci kad sam laptop prodavao...i što je bilo... ukopčao sam natrag bateriju bila je na nekih 30-40% i radila je normalno. Laptop je onda prodan i baterija dan danas čovjeku kojem sam ga prodao radi kao i meni kad sam ga kupio, znači nikakvih posljedica nema.

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Franjo15 kaže...

vidim da netko daje svima po redu TD

pa nije baterija napravljena da se odmah izvadi kad se kupi da bi duže trajala. Smiješno zar ne?

Ali vađenje i nekorištenje baterije samo će dovesti do bržeg "propadanja" baterije.

Ona se mora koristiti, i redovno održavati punjenjem i pražnjenjem da ima svoj kontinuitet.

Imam i ja pacijenta koji ide za mnom po forumu i daje mi TD ma što god napišem.

Sada je hrabar kada ga se ne vidi. Nemoj se sa tim uopće zamarati.

Treba koji puta koristiti bateriju da ali mislio sam na to da ne treba/ne smije biti stalno unutra jer kada dođe do 100% a ostaviš je počne padati na 99%, 98%, 97%.... Sve manje i manje... :)

A nisam valjda jednom pročitao da onima koji su bateriju imali stalno unutra dok su bili na struji baterija traje 15-20 minuta nakon par godina.

Meni je na starom lapu trajala malo više od 2 sata i nakon 4 godine upravo zato što nije bila stalno unutra dok je bio većinom na struji. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 23:44 (Oldy).
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

HW monitor ima prikaz koliko je opao stvarni kapacitet naspram tvornickog kapaciteta baterije, koliko je puta dosad punjena... I svaka baterija bu u banani kroz par godina pa ma kako ju tretirali,  a tada bu vec i vrijeme za novi laptop tako da...... :-)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

A nisam valjda jednom pročitao da onima koji su bateriju imali stalno unutra dok su bili na struji baterija traje 15-20 minuta nakon par godina.

Meni je na starom lapu trajala malo više od 2 sata i nakon 4 godine upravo zato što nije bila stalno unutra dok je bio većinom na struji. :)

Baterija je potrošni materijal ,iako je danas moderno zaljepiti ju za kućište da se uštedi na prostoru i materijalu ,i da se uređaj učini što tanjim.

I da ,vađenjem baterije nećeš ju učiniti trajnijom. Sve ovisi o proizvođaču i kvaliteti dijelova ugrađenih u nju.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apropo Updatea 1 za Windowse 8.1: po članku na kineskom PCBeta ,čini se da je prošlotjedni leakani build 17031 bio samo testni build ,izdan u svrhu testiranja sistema updatea.

PCBeta sugerira da build 17031 nije RTM ,i da će svi ,koji su požurili instalirati ga ,možda morati ponovno instalirati svoje Windowse kada puna verzija postane dostupna
,jer još uvijek nije jasno hoće li konačna verzija Updatea 1 moći biti instalirana preko Windows Updatea na PC-je sa testnim buildovima.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Windows 8 i 8.1

Ja ću bateriju ipak i na dalje izvaditi kada je lap na struji jer ionako nema potrebe da je tada unutra.

A za updatee 1 sam već napisao da mi se nikuda ne žuri. Idem sa updateima po redu, pa kada dođe dobro dođe. :)

9 2 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

tako i ja. u slucaju da ima neki opaki bug, neka jos malo to pregledaju pokusaju popraviti. nema zurbe, ionako sve radi.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nastavak sinoćnjeg posta o Updateu 1:

Jutros (po našem vremenu ,već je prošlo podne) je otkriveno na MS Support siteu da neki updatei imaju oznaku builda 6.3.9600.17042 ,što potvrđuje da 17031 NIJE RTM!

Link

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Update

A kam vam se tolko žuri sa tim updateom...

@oldy

Imao sam jednom nezgodanciju da sam usljed nestanka struje ostao bez 120 gb podataka jer je otkazao disk... Mozda bi taj disk tako i tako rikno, ali eto poklopilo se sa nestankom struje, i odonda ili besprekidno napajanje  ili baterija uvjek u pogonu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 20:49 (bunkermax).

0 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Ja ću bateriju ipak i na dalje izvaditi kada je lap na struji jer ionako nema potrebe da je tada unutra.

Slažem se.
Dvije i kusur godina star laptop, a time i toliko stara baterija.
I dalje kao prvog dana. Kad je puna, preko 3 sata drži.

I onda nek netko kaže "Lud si što vadiš bateriju" 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Oldy kaže...

Slažem se.
Dvije i kusur godina star laptop, a time i toliko stara baterija.
I dalje kao prvog dana. Kad je puna, preko 3 sata drži.

I onda nek netko kaže "Lud si što vadiš bateriju" 

Kada je laptop na struji baterija se MORA vadit inače ju možeš bacit, ali jednom ili dva puta mjesečno je dobro koristit jer i od previše stajanja se kvari, to naravno u trgovini većinom ne žele reći jer je njima u interesu da dođeš kad istekne garancija po novu :)

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Nije pravilo da se baterija mora vaditi, ali isto tako nema ni neke štete ako se vadi i pravilno pohranjuje.

I baterija, kao i sam laptop je isto u neku ruku roba ograničenog trajanja i nevidim neki veliki

smisao poduzimanja određenih radnji da bi mi ta baterija ili laptop  trajali 5 ili 10 godina.

Hardwer i softwer stalno idu dalje i ako su nam potrebne za rad ili zabavu neke od tih novina, jednostavno moramo svakih 

par godina obnavljati laptope... Srećom nije to više ni tako skupo , pa za bolji smartphone ljudi daju po 5000 kn , a za te pare

kupi dva laptopa nova novcata....

Evo ako baš netko želi detalje kako pravilno čuvati,hladiti, i skladištiti bateriju van laptopa :

http://batterycare.net/en/guide.html

.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

E treba mi savjet imam windows 7 ultimate 64 bita i mislim se dali da prijedem na 8.1 dali je brzi od sedmice ?

Specifikacije kompa su

Intel core 2 duo e7200

6 gb rama ddr3

AMD Readon 7730

Hvala

Stipe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Svi kažu da je brži.
13 godina
Windows 8 i 8.1

Moja preporuka da odeš na 8.1.

Majke mi
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...
Neka ostavi bateriju unutra i neka koristi struju i nakon cca pola godine baterija joj nece trajat ni 30min.

Hm, provjereno na puno laptopa raznih marki i nebih se slozio.

Masu ih i dalje drzi minimalno sat vremena nakon barem 1 godine takvog koristenja.

HP, Dell, Toshiba, Lenovo, IBM....

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 8:29 (Virty).
15 godina
Windows 8 i 8.1
eee, hmm, jel ovo tema o win.8 ili o baterijama?
Malo sam zbunjen :-/
Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
Virty kaže...
djigibao kaže...

Masu ih i dalje drzi minimalno sat vremena nakon barem 1 godine takvog koristenja.

Super nakon godine takvog korištenja drže čak sat vremena.

Znači ja koji sam je vadio van kada bih bio na struji meni je nakon 4 godine trajala 2 sata. Znači tako je gore?

Jbmu logiku. :)

17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Dosta o baterijama.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

16 2 hvala 0
12 godina
Danny_HR kaže...

Dosta o baterijama.

To svima treba dati

pa neka si oni misle. :)

Ali dosta o ovome da nebi ja dobio još jedan. Oprostite na ovoj poruci.

"Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani."
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 9:46 (zviznemte).
17 godina
Oldy kaže...
Virty kaže...
djigibao kaže...

Super nakon godine takvog korištenja drže čak sat vremena.

Znači ja koji sam je vadio van kada bih bio na struji meni je nakon 4 godine trajala 2 sata. Znači tako je gore?

Jbmu logiku. :)

Isprike na OT, al da odgovorim.

Ne citas sa razumijevanjem, jbm ti logiku! :)

Minimalno/barem 1 sat, sta moze biti 2 sata ili vise + ne zamaram se sa vađenjem baterije iz laptopa, raznim ciklusima punjenja/praznjena/mazenja te izvođenja rituala da doticna ostane mlada i lipa :) Evo, primjer friski, Dell i3 lapantop, 3 godine star, dosta u pogonu, baterija uvijek prisutna, vecinom je na struji, drzi 2 ure...ima bit da je neki bug u pitanju....

Eto, sad moze karton ako je ovo bio klizeci start {#}

P.S. sta ti znaci "tako je gore"? 

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 8:30 (Virty).
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Onaj UPDATE 1 RTM koji je dostupan za download nije finalni kao onaj koji ce Microsoft ubrzo izbaciti, znaci nije to ta originalna verzija apdejta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice