Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.295
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Windows 8 i 8.1

Stariji procevi nemaju neke instrukcije pa vjerovatno i tvome fali nešto da ga 8.1 pravilno tretira. :)

set instrukcija za moj apu iz aide recimo.....

Instruction Set     x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, SSE4A, XOP, AVX, FMA, FMA4, AES

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 21:22 (Oldy).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
zviznemte kaže...

Pogledat cu ali mislim da nemamo isti problem ja imam procesor od 3Ghz ali mi pise da je maxmimalna brzina 1.50GHz (sta sam zakruzio) meni procesor radi normalno ali kad npr gledam ili radim nesto zahtjevnije on samo tih 1.50Ghz a sta je sa ostalih 1.50Ghz.

Ti imas proces od 1.60Ghz i pise ti po maksimalnoj brzini isto 1.60.ako me razumije netko. :/

Razumijem što hoćeš reći, gdje se gubi taj ostatak što bi kao trebao imati, to je zaprvo tvoje pitanje. 

Sad sam gledao kod sebe na stolnom, piše max 3,4GHz, a na toliko mora i raditi. Dok kod tebe ne pokazuje koliko bi kao trealo biti. 

Ja sam mislio da ti proc ne ide do maksimuma koji bi trebao ići kao što sam ja imao problem sa svojim, kad sam stavio 8.1 na stari laptop., dok na 8 nisam imao tih problema. 

Ma ako ne osjetiš da ti nešto šteka, i da radi sve dobro, najbolje ne dirati dok sve dobro radi. Zlatno pravilo. 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 21:26 (Franjo15).
12 godina
Franjo15 kaže...
zviznemte kaže...

Pogledat cu ali mislim da nemamo isti problem ja imam procesor od 3Ghz ali mi pise da je maxmimalna brzina 1.50GHz (sta sam zakruzio) meni procesor radi normalno ali kad npr gledam ili radim nesto zahtjevnije on samo tih 1.50Ghz a sta je sa ostalih 1.50Ghz.

Ti imas proces od 1.60Ghz i pise ti po maksimalnoj brzini isto 1.60.ako me razumije netko. :/

Razumijem što hoćeš reći, gdje se gubi taj ostatak što bi kao trebao imati, to je zaprvo tvoje pitanje. 

Sad sam gledao kod sebe na stolnom, piše max 3,4GHz, a na toliko mora i raditi. Dok kod tebe ne pokazuje koliko bi kao trealo biti. 

Ja sam mislio da ti proc ne ide do maksimuma koji bi trebao ići kao što sam ja imao problem sa svojim, kad sam stavio 8.1 na stari laptop., dok na 8 nisam imao tih problema. 

Ma ako ne osjetiš da ti nešto šteka, i da radi sve dobro, najbolje ne dirati dok sve dobro radi. Zlatno pravilo. 

Ne osjetim da mi steka.ali radim klipove i onda kad se obraduju procesor je na 100% i to se cuje kao da imam vjetar u sobi :D pa sam gledo radi na 1.50Ghz ali bi htio ako se može nekako da bude 3Ghz to me jedino muci zbog klipova pa bi to volio napravit :/

"Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani."
16 godina
Windows 8 i 8.1

Ja pišem da su stariji procevi i nemaju neke novije aktuelne instrukcije ali mene nitko ne doživljava.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ja pišem da su stariji procevi i nemaju neke novije aktuelne instrukcije ali mene nitko ne doživljava.

Ma ti si samo fanboy. Oni su ipak znalci. {#}{#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
Oldy kaže...

Doživio sam te. :P

Dali si siguran u to da nema?

"Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani."
16 godina
Windows 8 i 8.1

Pa nemreš furati neki hardware vječno uvijek će doći neki noviji zahtjevi.

A ti procevi ne podržavaju te zahtjeve jer kada su bili izašli tih zahtjeva nije niti bilo.

:)

0 1 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...
Oldy kaže...

c/p ovdje iz aide koje setove instrukcija imaš na procu tj. koje podržava. 

ako ne već ja sa AMD-a neka ti netko to isto zalijepi sa nekog aktuelnog intelovog proca na kojem 8.1   radi normalno pa tu traži problem onda. :)

12 godina
Oldy kaže...

Pa nemreš furati neki hardware vječno uvijek će doći neki noviji zahtjevi.

A ti procevi ne podržavaju te zahtjeve jer kada su bili izašli tih zahtjeva nije niti bilo.

A dobro onda. Hvala svima na pomoći :D

Btw.da javim da mi se normalno sad updateao Windows i radi odlicno :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 21:43 (zviznemte).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

jel ima neki poseban redoslijed po kojemu treba instalirat one msu-e ili je svejedno?

i jel tko probao integrirat update prema ovim uputama? meni stalno izbacuje neke errore

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 22:03 (jurluk).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nemogu nikako naci Netflix app na Storeu. Sto mi je ciniti?

B-A-R-C-A
12 godina
jurluk kaže...

jel ima neki poseban redoslijed po kojemu treba instalirat one msu-e ili je svejedno?

i jel tko probao integrirat update prema ovim uputama? meni stalno izbacuje neke errore

Install order:

KB2919442
KB2939087
KB2919355
KB2932046
KB2938439
KB2937592

11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1
Bro, vi i vaša windows 8, ja se neču micati sa win7 dok ne dođe win10ka jer će i win9ka biti pljuga kopija kopije, ....

1 14 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Izuzetno bitno za ovu raspravu što netko neće na 8.1.

1 2 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...
Oldy kaže...

-ako si prošao normalan install (bez zaobilaznica) tad je requirements OK. (inače to je generacija CPUa na granici, VTx, NXbit, x64..).

-vidi s CPUz. Podesi BIOS tj provjeri FSB-clock, sidestep i sl.. normalno je da sistem spušta brzinu u idlanju, drugi razlog može biti throtlanje-temperatura (pogotovo za tu generaciju 'grijalica').

-ako radi OK, ostavi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows 8 i 8.1

Hay samo da javim da sam rijesio problem sa procesorom.

Evo slike prije i poslije

prije prije

poslije poslije
problem je bio u BIOSu trebao sam iskljuciti Processor Power Management {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo sad se meni danas dogodio zanimljiv problem. 

Upalio sam komp danas i dočekalo me da mi je D: disk prazan. {#}

Formatirao ga nisam, nitko ga ne koristi trenutno osim mene. Tako da ne znam što se točno upoće desilo. 

Ne znam na koju foru je to moguće. Ali me neugodno iznenadilo. Vjerojatno nije problem do windowsa, imam 8.1, ali evo tu sam postao .

Pa sad razmišljam dal da se uopće bacam u vraćanje podataka, ili da se pomirim jednostavni s tim da sam sve izgubio.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Franjo15 kaže...

Formatirao ga nisam, nitko ga ne koristi trenutno osim mene. Tako da ne znam što se točno upoće desilo. 

Ne znam na koju foru je to moguće. Ali me neugodno iznenadilo. Vjerojatno nije problem do windowsa, imam 8.1, ali evo tu sam postao .

Pa sad razmišljam dal da se uopće bacam u vraćanje podataka, ili da se pomirim jednostavni s tim da sam sve izgubio.  

Jel si ga odspajao? premjestao skompa na komp?

16 godina
neaktivan
zviznemte kaže...

Jel si ga odspajao? premjestao skompa na komp?

nisam ga nikuda micao, stalno je u kompu. Zato se i čudim što mi je sve je odjednom prazno. 

Svi programi i aplikacije su mi bili instalirani na D: radi štednje prostora na SSD, i sad mi ništa ne radi. Stavio sam recuva da mi skenira HDD, ali to je izgleda potez samo u očaju, jer imao sam oko 750GB podataka koje bi morao vratiti, a to ako bi uspjeo nešto, trajao bi jako dugo. 

Sve mi se čini da će ići format svega i sve ponovno.  

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 13:52 (Franjo15).
15 godina
Franjo15 kaže...

Prebacilo ti ga je iz NTFS sistema u RAW pa windowsi ne vide datoteke. Probaj sa programom R-Studio otvoriti disk i spasiti sve sa njega.

Link na tu temu, a na YouTube imaš tutorijal.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 17:23 (Kendo).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Sad sam odradio scan s recuva, po njemu je kako je sad izbacio je 90% moguće vratiti, s time da većina koju ne može vratiti je filepage. 

Staviti ću sve pa ćemo vidjeti hoće išta biti od toga.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 i 8.1

Ista stvar se meni dogodila neki dan samo sto je meni jedbostavo d particija nestala. Isto navecer sve bilo ok a ujutro nestao. Jako cudno.

0 0 hvala 0
14 godina
Franjo15 kaže...

Sad sam odradio scan s recuva, po njemu je kako je sad izbacio je 90% moguće vratiti, s time da većina koju ne može vratiti je filepage. 

Staviti ću sve pa ćemo vidjeti hoće išta biti od toga.

Probaj u 'run' napisati 'compmgmt.msc' pa odi u disk management i vidi sta ti tamo pise sto se tice D particije.

16 godina
Windows 8 i 8.1

Da li s proljetnim update-om winsa dolazi i update jezika na kojem ti je sustav (meni je na 'rvackom), ili ću instalacijom dobiti bućkuriš, malo engleskog malo hrvatskog?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Windows 8 i 8.1

pozz

dajte mi recite vi koji koristit xbox music player dal ste isprobali onu free music traial i kad prođe 30 dana se pretvara u neku osakačenu free verziju?

zanima me da mi ne sj...be kasnije lajbri da nemrem skidat covere.

hvala!!!

edit: da sad vidim da mogu otkazat kad oču, valda sam dobro skonto :D

edit: ma oni su ludi, kao fre trial, pa moram kreditnu ukucavat, nekaj sam krivo garant stisnul hehe, čudne su mi te metro aplikacije, malo treba prilagodbe, al player je skroz ok, nefali mi opče wmc

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 16:32 (mrakky).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Oće mi ko reći šta će se dogoditi s mojim rvackim kad nabacim proljetni update? Ili ste svi znalci pa držite windoze na ingleškom?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Aj ti nama reci kakvo ce bit vrijeme 8. 4.?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
BlackMoon kaže...

Oće mi ko reći šta će se dogoditi s mojim rvackim kad nabacim proljetni update? Ili ste svi znalci pa držite windoze na ingleškom?

ostat ce bit pola pola

11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

pozdrav svima :)

imam pitanja ali molim da mi odg prosto seljačkim govorom :)

ovako,pred 2 tjedan sam kupila novi hp  laptop s instaliranim windowsima. pa ovako...jeli ovaj mcafee security antivirus ili ne?! i prilikom pokusaja instaliranja vibera sa windows storea stalno mi javlja da mi je veza prespora,a s tim do sad nisam imala problema.

i je li potrebno vađenje baterija iz laptopa ako se koristi kod kuće? to neki savjetuju, ja ju nisam vadila pa mi napunjena traje oko 2 sata a laptop se gasi kad dođe baterija na 10%. zašto?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

McAfee jeste antivirus, mada trenutno nije mnogo cenjen.

Za internet konekciju ne znam. Ako sve radi kako treba, ignoriši. Možeš uraditi Speedtest pa videti rezultat. Moguće da ti je upload mali (brzina slanja).

Bateriju ne moraš vaditi. Ipak, za njenu dugovečnost, dobro je da jednom nedeljno imaš jedan pun ciklus punjenja i pražnjenja (neka radi na bateriji dok te ne upozori da priključiš laptop na struju i nek se onda napuni do kraja).

Moj PC  
1 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice